- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
válasz
taki01 #30813 üzenetére
Nálunk például már csak 30mbit sebességű vdsl internetelérésre lehetne csak előfizetni jóval drágábban, mint a már meglévő csomagok. A régieket elvileg nem piszkálják. Az optikai fejlesztés nem tudni mikor várható. A telekom optika itt van előttem az oszlopon, így arra bármikor tudnék váltani.
-
dave0825
őstag
válasz
taki01 #30638 üzenetére
Itt olvastam a 8/32-t, de elhiszem, hogy 35 (lehet régen volt 32, 2008-as a hsz.), csak gondoltam megpróbálom ezzel holnap, viszont lehet, hogy nem kell már, jó lesz a PTM is, ugyanis meglesz a gond szerintem.
Írtam is följebb, de valahogy mégse esett le: a ZTE 192.168.1.1-1.254-ig dolgozik, az Asus meg alapból 192.168.50.1-en volt, persze, hogy nem látta a modemet. Akkor még látta, mikor PPPoE-vel a ZTE-n jelentkeztem be, valószínűleg ő osztott IP-t az Asusnak, akkor látták egymást, miután töröltem az "Internet" nevű sort, és az Asuson akartam bejelentkezni, nem ment, mert nem azonos tartományban volt a modemmel. Azt hittem (vagyis valahol olvastam), hogy bridge-be rakva a routert alapból kilövi a DHCP-t, de ezek szerint mégsem. Holnap megnézem délelőtt, szerintem ez lesz a gond.
Ezt a képet egy külföldi oldalon láttam, itt kell kikapcsolni a DHCP-t, az IP tartományt meg majd meglátom, át kell-e állítanom valamire, vagy nem (valaki 254.254-re írta át, az Asusnak mindenképp 1.1-et akarok adni az 50.1 helyett, ez is furcsa volt, hogy nem lehet átírni, át lehet, csak az alkalmazásból nem, ami jár hozzá, hanem a webes felületen lehet csak). -
dave0825
őstag
válasz
taki01 #30628 üzenetére
Már dolgozok (délutános vagyok), holnap tudok újra kínlódni vele.
Nem lehet, hogy 8-32-t kell beírni VPI/VCI-nek? Másik oldalon azt írták, hogy a Telekomnak, és az Invitelnek is más-más. Megnézem max a szerződést, hátha azon rajt van.
Nem értem már, mi lehet a baj, mindent úgy csináltam, ahogy Neked ment, aztán ahogy másnak, aztán másik másnak, sehogy nem volt jó, egyik megoldás sem jó nálam, ami másoknál igen. -
dave0825
őstag
válasz
taki01 #30635 üzenetére
Igen, így csináltam, vagyis így is próbáltam már, és nem ment. Most csináltam a ZTE-n resetet, az Asuson gyári beállítás visszát, meg is van, minden beállítás eltűnt mindenen, a leírás szerint mentem: Internet sor töröl, Bridge hozzáad, LAN1 beállít, kábel bedug LAN1 és Asus WAN közé, Asus beállít, PPPoE adatok beír, wifi név, jelszó, stb. beállít, éééés ugyanúgy szar.
Ugyanúgy nincs kapcsolat az Asus szerint a modemmel, pedig mindegyiken villog a visszajelzője elől. -
dave0825
őstag
válasz
taki01 #30631 üzenetére
Próbáltam ATM-mel a 8/35-tel, ahogy írtad, próbáltam PTM-mel, ahogy az összefoglalóban van, sehogy nem ment. Az a VLAN switch mindig Off-on volt. Szerintem bedöglött ez a fos modem, mert a beállításaiba se enged be gépről, telefonon igen, de vagy 1 percenként eldobálja, és csak vár, nem tudok sehova lépkedni, mert nem válaszol a modem...
-
dave0825
őstag
válasz
taki01 #30626 üzenetére
Egyre több a kérdésem.
Hol konfigolom vissza (hogy?) az internet profilt? Amit töröltem, azt írjam vissza? Vagy nem értem.
Most nincs net egyáltalán egyik eszközön sem, itt tartok: bridge hozzáadva LAN1-re, Internet sor törölve a ZTE-n, Asusba PPPoE adatok beírva, és nincs net. -
dave0825
őstag
válasz
taki01 #30624 üzenetére
Beállítottam a PPPoE-t, fhn, jelszó, de nem jó, nincs net, pirosan világít a kapcsolat is az Asus-on, és ha csinálok diagnosztikát, nem látja a modemet... Próbáltam az eddigi LAN1-ben is, mivel az volt bekapcsolva a Port Binding-ben, de átraktam a LAN4-re is, ugyanúgy semmi...
Dhcp-t a ZTE-n vagy az Asuson? Hogy érted, hogy törölni? Amit hozzáadtam a ZTE-be "AsusWan"-t töröljem majd? -
dave0825
őstag
válasz
taki01 #30622 üzenetére
Értem, most visszaraktam, megkerestem a felhasználónevet és jelszót a szerződésen, most van net, legalább vissza tudtam csinálni.
Akkor most bátrabban törlöm újra, és megcsinálom az Asuson. Köszi szépen.
Az 50-es tartományra tudsz valamit ajánlani, mit kezdjek vele? Eddig ugye 192.168.1.xx-en volt mindenem, most meg 192.168.50.xx-re kerültek (50.1 a router), és így elég gáz mindent átírnom minden programban. -
supercow
őstag
válasz
taki01 #30041 üzenetére
Két DSL vonal?? Burzsuj mázlista
A mi településrészünkön (Vác-Máriaudvar) olyan elavult a DSLAM meg a légkábelek, hogy "nincs kapacitás" ürüggyel minden bővítést elutasítanak és új bekötésekre várólista van. Lehet mondani, hogy kihalásos alapon megy az ügyfelek bekötése. Gondolom fix vonalszám van kiosztva a területre oszt csá. Én boldogan fizetek 9e Ft-ot a 10/0.5Mbps VDSL-ért IPTV-vel, és örülök hogy megy mert home ofisz.
-
R3laX
addikt
válasz
taki01 #30013 üzenetére
Igen? Na ezért kérdem
. Odáig biztos nem megyek el Dorogról, ha már így kib@sztak velem, hogy lepasszoltak az Invitelék. Így is szegények egy rakás ...
, akkor megoldom telefonon majd. ZTE H168N meg ha kell nekik érte jönnek. Köszi a választ!
Új lakásban 3 évből 2,5 szenvedés volt, mióta megette az Invitelt a Digi. Invitel, Invi16, Invinetwork. 3 cégnél voltam 3 év alatt. Előtte majdnem 20 évig gond nélkül ment az Invitel ADSL szüleimnél. Most már mind2 eltrehánykodja sajnos, de panaszkodtam én már itt 2 éve is
.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
taki01 #30004 üzenetére
Vidanet és a Kalásznet is TELEKOM érdekeltség.
Kalásznet
Békésszentandrás
Csabacsűd
Csabacsűd külterület
Dévaványa
Füzesgyarmat
Kardos
Kondoros
Körösladány
Köröstarcsa
Mezőberény
Örménykút
Szarvas
Szarvas külterület
Szentes -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
taki01 #29861 üzenetére
Azért hamar elkészültek vele. Ha jól emlékszem Novemberben írtad, hogy láttál DIGIs autókat, most meg kész is van. Jó lenne, ha a többi INVITEL-es településsel is így haladnának.
Érdekes, hogy a DIGI országos karbantartásban benne voltak olyan Vác környéki települések, ahol hivatalosan nincs DIGI ,de lehet hogy előrehaladott állapotban van az átalakítás.(
Acsa, Csővár, Rád,Penc, Leányvár, Kisnémedi)Mellesleg DIGI mobil Nagybörzsöny engedélyezés állást van, ahhoz még optikai kábel összeköttetés kell.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
taki01 #29859 üzenetére
Van olyan utca, ahol nem elérhető, szóval az utca egyáltalán nincs jelezve?
Azért kérdezem, mert Mélykúton is voltak olyan helyek, amelyek nem voltak elérhetőek a DIGI homepagén, habár az utcában elérhető volt. Hiányzó házszámok utólag korrigálásra kerültek és ettől függetlenül rendelhető volt.
Mellesleg nem látsz további munkákat Kismaros és Nagymaros felé?
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
taki01 #29825 üzenetére
Hát ez szerintem nem teljesen fedi a valóságot.
IPTV (Internet Protocol Television) olyan digitális televíziós műsorszolgáltatás, melyet az interneten vagy helyi hálózaton (LAN) keresztül, IP szabvány használatának segítségével nyújtanak.
Abban igazad van, hogy az invitel a saját hálózatán keresztül tolja, de IP protokol alapján. Így tehát az IPTV tényleg működik, csak a saját hálózatuk nem kapcsolódik rá a netre. Ez külön-külön elég ritkán szokott előfordulni. De a lényeg az, hogy előfordul, mint az előző példa is mutatja. -
jose
csendes tag
válasz
taki01 #29409 üzenetére
Köszi a választ!
De úgy néz ki nem a Utorrenttel és egyébbel lesz a gond, mivel a géphez is csak nehezen csatlakozik a wifi, majd rövid pillanat után le is csatlakozik...ahogy mondták is a szerelők a wifi gyenge lesz, sajnos tényleg az, mobilon használva se mindig működik megfelelően...
Egy másik dolog, amit lehet tapasztalt más is és van rá ötlete mi okozhatja. Már a 2-3 hete történő bekötés első napjától tapasztalom, hogy csatornaváltásnál többször is van egy kis pattanó hang (Arris boxokat kaptunk, ha ez esetleg számít - sose hallottam ezelőtt róla, szerelők se nagyon), mint amikor egy hangszórót csatlakoztatsz a géphez, vagy nem is tudom mihez hasonlítsam pontosan... van ötletetek mi okozhatja, illetve mi lehet rá a megoldás, hogy ne csinálja többet?
Köszi
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
taki01 #29343 üzenetére
Sziasztok,
Nem tudtam kipróbálni, mert megelőzött az Inviteles szerelő kolléga, de most kijöttem megint (anyósomnál van a modem), és akad problémám.
A net megy a modemmel (HG8245G) minden rendben van, de nem tudok belépni rá. Hiába próbálom az root/admin párost, vagy a telecomadmin/admintelecom. Egyikkel sem tudok belépni.
Resetelni nem merem, mert múltkor az után elment a net beállítási lehetőség és ezt nem tudtam megoldani, ezért jött ki a szerelő.
Felhívtam a 1445-öt ott egy kedves Inviteles azt mondta, hogy a root/admin-nal lehet belépni, és hogy ezt nem lehet megváltoztatni. Miután elmondtam neki 10-szer, hogy ezzel nem tudok belépni és milyen megoldást tud mondani. Ő elmondta 10-szer, hogy a root/admin-nal lehet belépni és ne reseteljem az eszközt és nincs más megoldás elakadtam.Szerintetek?
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
taki01 #29343 üzenetére
Köszi, nem ezekkel próbáltam, de mostmár kijött anyósomhoz a szerelő és "megjavította", de majd kipróbálom, hogy ezzel mit látok.
Elolvastam, és látom, hogy lehet, hogy a modem (HG8245G) csak továbbítsa a jelet és a bejelenkezést a router végezze. Ezt jól értem? Bátran állítsam? Amióta kiderült, hogy a resettel tönkre tettem az Inviteles rendszert nem merek nagyon hozzányúlni. -
tothjozsi96
addikt
válasz
taki01 #29055 üzenetére
Jelenleg azért elég olcsó a szolgáltatás, koax-os területen 100Mbit internet, TV csomag + vezetékes telefon, 6500 forintért, szerintem ez nagyon baráti.
Nem hiszem hogy áremelés lenne mostanában, gyakorlatilag ez az egy csomag van, nulla fejlődés, nincs semmilyen kínálat, vagy ezt kéred, vagy semmit.
-
l.skywalker
titán
válasz
taki01 #29034 üzenetére
Nem, mert a kisebb településeken nem föld alatti vezetékeket kell bevinni. Vác nagyrésze vDSL. Most ott mindenhol optikát kell behúzni és ahogy látom inkább ott siket a Digi, ahol lehet is sietni. A kisebb településeken csak elég a légkábelezést megoldani.
Ja látom Intruder2k5 is ezt írja. Vác belvárosa egy betontömb, amiben kis lukak vannak és ott kell ezt végiglogisztikázni.
-
-
R3laX
addikt
válasz
taki01 #28970 üzenetére
Hm, igen.... Én is azon vagyok, hogy bevadásszam a Telekomot. Kábelelvezető csatorna, meg az aknák megvannak, már csak a bekötésre várok. Szerencsére kaptam elérhetőséget egy Telekomos üzletkötőhöz Zsírkrétamen fórumozótól + úgyszint dorogi lakos, így most hetente tartom vele a kapcsolatot. Valami 6700-6800-ra jönne ki a 2. legnagyobb TV csomag + 1000/1000-es net, meg kis csomag telefon Magenta1-ben, így a mobilelőfizetésem netje is 4-ről 8GB-ra emelkedne + készülékkedvezmény.
Nekem is tök megérné, pedig laktam Debrecenben 1 évig és ott nagyon szerettem a 100/50-es digikábelt. Teljesen meg voltam vele elégedve, de most eljött az idő, akkor sokan vannak így..., amúgy Szüleimnél pont az elmúlt pár héten elkezdett vacakolni a Digi FTTH is. Tesóm panaszkodik rá, hogy folyamatosan meg megszakad.
-
trec12
addikt
válasz
taki01 #28757 üzenetére
Gondolom optikázott a Telekom v. FTTN hálózatot bővített? Ha az Invitel xdsl volt akkor szerintem senki nem vár a Digire, hogy fejlesszen...
Megnéztem én az ÁSZF-et. Elvileg hiába a Digié az Invitel mégsem hívod ingyen a Digi veztékest csak a mobilt. Érdekes....viszont ÁSZF ide vagy oda a tuti az lenne ha valakinek lenne róla számlája és ott mi van. -
Ringman
félisten
válasz
taki01 #28670 üzenetére
köszi!
jövő héten jutok el megint oda, hogy foglalkozzak a dologgal.(illetve még meg kell szereznem a pppoe user&password párost - szüleimnél kell beállítanom ezt.)
a leírást néztem, de nem tiszta elsőre, hogy ez a beállítást milyen almenüben kell elvégeznem. -
Ringman
félisten
válasz
taki01 #28665 üzenetére
köszi a választ!
az elérést megoldottam, pont a leírás alapján.a h168n-t nem állítottam át bridge üzemmódra, hanem a plusz routert raktam a zte után (mert annak kicsi a hatótávja - kevertem a fogalmakat és ez access point)
tehát ez a rendszerh168n
lan1: access point (Asus RT-AC57U)
lan2: minibázis
lan3: üres
lan4: tvígy a zte-ben kell portot nyitnom, de nem találtam, hogy melyik menüpontban kell ezt megtenni.
-
-
zzola
titán
válasz
taki01 #28562 üzenetére
"A másik, hogy napi szinten járnak erre az alvállalkozók nem értem mért nem lehet jelezni ezt a dolgot a szolgáltató felé?"
Mert lesz@rják! Lehet, hogy átalánydíjban vannak, akkor nekik az a jó, ha minél kevesebbet kell dolgozniuk....
Alvállalkozó?
Itt Pécs mellett megszűnt! Amióta megvette a Digi, Digis szakemberek járnk ki Mislenybe... -
supercow
őstag
-
Yahhher
aktív tag
válasz
taki01 #27695 üzenetére
Szia.
Nálunk most nyáron végzett a digi/invtel ( vagy a franc se tudja már kicsoda is :-D ) az SZIP-es ftth-val. De 500/80-as adnak, mást nem is lehet kérni. Na nem mintha ez gond lenne, a mostani max. 5/0.5 után :-D. Annyit mondott a telefonos hölgy, hogy igazából 500+, mert ha jön több, nem korlátozzák.
Üdv B.
Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest