- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
WaterWawe #1796 üzenetére
ha halott volt 2db ramslot akkor miért látta volna quadban?
mindegy, kipróbálom, ha megy ok, ha nem akkor berakom a tri dominatorGT-ket, amig elmennek vagy mire jön a IB-E, addigra csak lesz normális quad ram elérhető árban..
köszi a helpet, nem nyugtattál meg, de most már kíváncsi vagyok! -
WaterWawe
őstag
Nekem is nemsoká lesz R4E lapom. (Korábban már volt is egy, és 2 ram slot halott volt rajta.) Most Quad kitem van. Nem akarom elvenni a kedved de volt 2db Kingston Dual Kit ami az Asrock X79 Extreme 4 lapba ment Quad-ban, az R4E lapban pedig nem. De az a lap alapból hibás volt tehát az is lehet, viszont a Kingstonnál azt írta hogy "Tripple Channel" a mostaninál meg hogy "Quad Channel" de egyik esetben se látta 4. ramot.
-
helkis
veterán
válasz
WaterWawe #1794 üzenetére
de mégis milyen különbségek lehetnek köztük? csak annyi, hogy elvileg nem 2modul van tesztelve hanem 4modul, ha nem mennek együtt akkor melyikhez választanak másikat?
vagy akkor emelnek az időzítésen, hogy jó legyen? és megy olyan kategbe? ezt még el tudnám képzelni..
de remélem, hogy ez csak egy ilyen közhiedelem.. megpróbálkozom a 2db kittel, meglátjuk, R4E lesz az áldozat.. procit még keresnem kell.. -
helkis
veterán
s2011-be érdemesebb quad kit-ramot venni, vagy "elég/jó lehet" 2db ugyanolyan dual kit ram is?
+találtam egy finom kis hsz-t, a testvéroldalon! [link]
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Tud nekem infót adni valaki, hogy mennyit fogyaszt W ban egy 3930K 1,325V on 4.5Hgz n használt proci?
Érdekelne az üresjárat fogyasztása is meg a terhelt is.. persze, játék alatt és ne abnormális programok alatt. -
gyuri86
tag
Sziasztok.
Processzor választás előtt állok és az alábbi a problémám:
i7 3820: PCI Express Revision 2.0
Max # of PCI Express Lanes 40i73770: PCI Express Revision 3.0
PCI Express Configurations ‡ up to 1x16, 2x8, 1x8 & 2x4A gép amit építenék egy teszt szerver, a GPU-k egy része szerver kártya, mind az alaplap mind a kártyák pci-ex. 3.0 x16-ot tudnak, viszont a CPU leírásnál elbizonytalanodtam. Befolyásolja a későbbi max. teljesítményét a kártyáknak ha mondjuk a 3820-at választom?
lga1155-ös lapot nem akarok mert kevésnek találom ilyen feladtra.
GPU-k: GeforceTitan, gtx 680, hd7970, Nvidia Grid K520, Radeon Sky 700, Ati FirePro w8000.
Egy gépbe 3 kártya megy, összesen 3 szerver készül. 3-3-1 kártya elosztásban. Az alkalmazás nem CPU igényes, főleg a GPU-t terhelnénk.
Alaplap: Asrock x79 extreme 4, 32 GB ram. -
subaruwrc
félisten
válasz
fatal1ty1984 #1784 üzenetére
és mi a ráknak az 5.2 ?
-
jones965
Modder
válasz
fatal1ty1984 #1782 üzenetére
Oda már kell rendes hűtés is, amit egy átlag vízhűtés nem képes biztosítani.
-
subaruwrc
félisten
válasz
conqver #1762 üzenetére
legcélszerűbb azzal tesztelni amire majd használni fogod ( renderelés, konvertálás stb )
hőmérsékletekre és általános stabilitás tesztre én inkább prime 95-t használnék, a friss verzió ( 27.9 ) jobban fűt és fingat mint a linx. abból blend teszt 1 óra és akkor már tud valamit a rendszer. -
WaterWawe
őstag
válasz
fatal1ty1984 #1755 üzenetére
-
KAMELOT
titán
válasz
fatal1ty1984 #1753 üzenetére
Hát tuti jobban jár a 3820-al mint az IVY-vel. Valami jó Noctua hűtő rá és mehet a buli.
-
WaterWawe
őstag
válasz
MiklosSaS #1748 üzenetére
A Z87-nél + 4770k-nál még a 2600k vagy 3770k is jobb üzlet lenne. Itt PH-n elég olcsón adják őket. Az integrált grafikus mag erős lett ezekben a Haswell procikban, de nem fogod használni úgysem a GTX 780 mellett.
Ellenben a 3820-as az egy igen jó választás. Fapadon megy 5.0GHz-et és a nagy hőleadó felület miatt nem melegszik annyira. +1 a rempédzs és a 3820-as döntésednek!
-
jones965
Modder
válasz
MiklosSaS #1744 üzenetére
Elméletileg a II. negyedévben jelenik meg, és lga 2011-es foglalatba. BIOS frissítéssel az X79 lapok lefogják kezelni.
Fejlesztéshez ismerni kell az intel TIK-TOK taktikáját, másodsorban ilyen számítási kapacitású processzorok jó pár évig kiszolgálják a felhasználót, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan a gpu-k veszik át nagyon sok számítási kapacitás elvégzését. -
MiklosSaS
nagyúr
Volna par kerdesem a 2011-es i7-rol. Tudja valaki mikor esedekes az ivy-E ? Lesz vajon hozza kulon chipset, lesznek uj alaplapok vagy marad a regi X79 ?
Azt szeretnem tudni hogy erdemes most beruhazni egy 3930K + Asus IV Rampage Formula kombora , vagy inkabb varjak meg vele par honapot amig megjelenik az IVY-E ?
Nem szeretnek ugy jarni mint az AMD-nel, megveszem az egyik legjobb alaplapot aztan meg kiderul hogy 90 % hogy nem jon mar ki uj CPU abban a tokozasban, tehat fejlesztes nulla. -
fatal1ty1984
őstag
-
Dreamie
őstag
válasz
Ewron33 #1737 üzenetére
Szia!
Ezek szerintem teljesen korrekt értékek. 75 fokig nyugodtan elmehetsz, páran (tuningosok) szerint még 75 fok fölé is el lehet menni. Nyilván a hőfok emelkedésével csökken a proci élettartalma, csak az a kérdés hogy mennyire. 75 fokig ez elenyésző. De ez csak az én véleményem.
Üdv.: Dreamie
-
Ewron33
csendes tag
Sziasztok,
A héten összeraktam a következő konfigot:
- Asus P9X79 alaplat
- i7 3820 processzor
- Noctua NH-U12S hűtő.Alapjáraton 40 - 42 C° körül mozog a CPU hőmérséklete. Terhelés (játék) alatt 60 - 65 C° között. A legmagasabb hőmérséklet 69 C° fok volt 3 óra játék alatt. A hűtőt úgy állítottam be, hogy max. fordulatszámon fut már 50 C° felett.
Ezek normális értékeknek tekinthetők? Az Intel oldalán 66,8 C°-ot adnak meg max. hőmérsékletnél...
-
conqver
aktív tag
válasz
subaruwrc #1734 üzenetére
2.85.2447 Béta verzió; Default és Tuning beállítások alatt sem tudom a memória késleltetést megmérni mert leáll az AIDA!
CPu 4.6 Ghz 1.280 V kb. 15 Perc linx teszt alatt sem állt meg.
Első indításnál csinálta, hogy a gomb lenyomására elindult a gép 1mp múlva megállt majd elindult rendesen -
jones965
Modder
válasz
KAMELOT #1722 üzenetére
A 4960X proci cpu-z által kiolvasott értéke nem valós, lévén még hivatalosan ki sem adták, így a chipben lévő architektúra kódját nem ismeri fel, Mint ahogy nem ismeri fel magát a cpu-t sem.
A reális core feszültség (V) értéke kevesebbnek kell legyen, lévén a TDP besorolása 130W.
-
conqver
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném a következő dologban!
Adott egy 3930K 4.6 Ghz ; Rampage IV Gene lapban,legfrisseb Biossal és nem veszi vissza az órajelet.
Folyamatosan megy Fullon?
Mitől lehet ez?
Olvastam a Topicot is de lehet átsiklottam fölötte -
subaruwrc
félisten
válasz
fatal1ty1984 #1728 üzenetére
érzel még benne akkora potenciált hogy megfogja az 5600at is ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
fatal1ty1984 #1726 üzenetére
szépen megy.
-
WaterWawe
őstag
válasz
fatal1ty1984 #1724 üzenetére
Ez az én volt alaplapommal készült? Csak mert a 3930k a Sabertooth-ban jóval alacsonyabb feszen megy
-
SRII
őstag
sziasztok, nem lehet hallani olvasni valamit az új 2011 be érkező processzorokról?
-
KAMELOT
titán
válasz
Dreamie #1716 üzenetére
Ezek a progik maxon terhelik ja. Egyik game vagy program sem fogja neked terhelni annyira.
Csak egy pl. ismerősömnek 3770K van alapon + 32GB ram...ezek a progik futnak rajta állandóan.
3-4 film megnyitva + 50-60 mozilla oldal + tőzsde progi + játék + photoshop és társai.
Proci ilyen helyzetben max 40-50%-ban van terhelve és 20-21GB ram.
Neked a 3930K procid terhelése ilyen helyzetben talán elérné a 30%, ami mondjuk meg nagyon semmi. -
Dreamie
őstag
válasz
WaterWawe #1715 üzenetére
Linx alatt nekem 85 fok köré melegszik, de nem arra vettem, csináltam a gépet. Linx extrémen terheli a procit, annyira semmi sem fogja zúzni. 1x néztem meg, hogy hogy bírja, de többet biztos nem engedem rá... Játékok alatt stabilan megy, néztem pár bencset, és kész. Egyébként Subaruwrc, nem tudom jól írtam-e a nevét, (
elnézést, ha rosszul írtamjól írtam!) mondta itt a forumon, hogy a 100 fok körüli hőmérsékletet is bírnia kell a prociknak, gondolom nem folyamatosan, de esetlegesen egy tuning erejéig. Azért kíváncsi vagyok, hogy ők mit mondanak erre az előbbi kérdésedre.
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne hogy speedstep off-on van és hogy eddig 45°C-osak voltak a magok terhelés nélkül, de most hogy kezd meleg lenni, mostmár felmegy 50-52°C-ra is. Hosszútávon ez károsítja a procit? -
válasz
fatal1ty1984 #1709 üzenetére
Aktuális fesz monitorozásra ritkán használunk coretemp-et.
pl.: cpu-z , aida sem téved nagyot.
Én csak kíváncsi lettem volna,mennyivel megy ennyit. -
ffodi
veterán
válasz
fatal1ty1984 #1709 üzenetére
Nem gyanúsan kevés az? A coretemp a legtöbb esetben téves VCore értéket mutat.
Az 5.6 GHz-es eredményt várom még mindig.
-
válasz
fatal1ty1984 #1706 üzenetére
Csak én nem találom vagy valóban nem látjuk mekkora fesszel megy itt ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
WaterWawe #1702 üzenetére
hát vagy simán nem bírja a tuningot
speedsteppel meg lehet ment 3 percet 4600 on. először teszteld újra a beállításokat aztán ha még mindig szar utána lehet elkezdeni keresni hogy mitől lehet az.mod:
akkor félre értelmeztelek. így már árnyaltabb a helyzet, felül kell vizsgálni az egészet, cpu lap ramok, hűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Autós topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Macska topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest