Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
Linx meg Prime95 alapból ki van lőve mert 2 perc alattt megfőzik a VRM-et.
Nálam CPU és RAM instabilitásra GTA5, GPU tuningra meg GTA4 a legjobb.
Pl órákig elmegy GTA5 vagy Sniper Elite 3 olyan GPU órajeleken amin GTA4 hamar elhasal. Így aztán GTA4-hez lőttem be a VGA-t.
Ha jól látom ugyan olyan ramunk van. Nálam nem akar menni 2400-on ezzel a 6 magossal. Örülök, hogy 2133-on most stabil.
3DMARK Time Spy CPU test-je is egyből kidobta nekem tegnap az instabil procit.Most néztem a hűtőd. Brutál cucc. Gondolom csak úgy fér be alá a G.Skill ha leveszed a piros tetejét.
VRM oldalán hány centis borda fér alá kb? -
dime27
őstag
Jó uton haladsz mert a játékok alatt sokkal hamarabb kidob hibát a tuningolt rendszer mint pl linx vagy aida vagy prime alatt!

Én mostanában ellestem egy stabilitást ellenörző formulát mivel külföldi forumokon már rég ezzel a 3om cuccal tesztelnek egyszerre ami a következő:1.wprime nevű progi
2.realbench
3.Handbrake nevű progival átkódoltatsz vmi nyers HD anyagot mondjuk egy 2Gb-os TS file-t x264-es kodekkel mkv-ba!No ha ezeknél nem hasal el a proci meg ilyen játékok alatt sem h gta meg ilyenek akkor stabilnak mondható!

Nekem volt olyan hogy több órás aida és linx stresselgetés után elinditottam egy sima Microsoft Security Essential vizsgálatot és pár perc után jött egy kékhalál...szóval én már ilyen prime, linx és társai stressprogikat kihagyok a fentebb emlitettekkel sokkal hamarabb lehet stabilitást "mérni"!

Én is szeretném majd 4.5-4.6-ra belőni a procit a lehető legkisebb cpu feszen ill nekem a memok sztem majd maradnak 2400/cl10-en azt tudják kb 1.57V Dram feszen is!

-
rup1u5
Topikgazda
A memória értékek nem nagyon izgatnak engem. Gyakorlatilag soha az életben nem lesz érzékelhető különbség 2133-2400 CL9 vagy CL10 között. Sőt idáig 1866-on hajtottam a ramokat teljesen auto időzítésekkel és ott sem vettem észre, hogy lassabb lenne a GTA.
Szintetikus teszteken kívül sehol nem jön ki.Sokkal jobban izgat, hogy eligazodjak az UEFI-ben és hogy belőjem a procit 4.5-4.6 köré a lehető legalacsonyabb feszekkel és power saving üzemmódokkal. Csak rengeteg minden van amiről fogalmam sincs, hogy micsoda.
Amúgy lefagyott a GTA most 4.4-en, úgyhogy visszaálltam 4.3-ra.
-
dime27
őstag
Szép de nálam emlékeim szerint jobbat tolt memória irás-olvasás-másolás ha 2400Mhz CL 10-en mentek a Gskill-ek
Én meg majdnem elcseréltem skylake-re a cuccot

No mindegy visszaléptem az ötlettől egy darabig aug elején költöztetem a komponenseket uj házba ill uj táp is lesz remélhetőleg utána tudok pár jobb eredményt is ide prezentálni!
Sajnos addig ezer a melom
-
rup1u5
Topikgazda
Itt tartok jelenleg.
4.4Ghz, 2133Mhz - CL9 - 1T és minden power saving üzemmód aktív a procin.Egy 3DMARK Time Spy DX12 teszt 4.4-en:

Tudom, hogy ennél sokkal többre is képes lenne a proci. Sokáig használtam 4.5-ön, 1.288v-al és 1866Mhz memóriákkal 125-ös BCLK-val.
-
rup1u5
Topikgazda
Ez az egyetlen hátránya a "tesco-gazdaságos" AsRock lapomnak. És ezt úgy, hogy egy 12cm-es venti rá van fordítva a VRM bordára. Amúgy nem vészes mert ilyen hőfokokat csak stress test-ek alatt produkál. Nem is nagyon engedek rá ilyen stabilitás teszteket. Játékok alatt 70-80 fok körül tanyázik de persze akkor is kell rá plusz légáramlat. Ezért szeretnék rá készíttetni egy CNC-s emberrel normálisabb réz bordát.
Most lőttem egyet 4.3-on is. Ott sincs nagy különbség:
Most már hagyom így, mert itt legalább rendesen vissza veszi a feszt ha idle van:
-
rup1u5
Topikgazda
Nálam most így néz ki a dolog:

Egyedül a VRM1 hőfokok miatt vagyok nyugtalan. Vissza fogom venni a procit 4300mhz-re mert azt feszemelés nélkül viszi és az kevesebb terhelést jelentene a VRM-eknek. 4300 is bőven elég nekem mindenre. Próbálok legyártatni egy réz VRM bordát mert ez a gyári elég gyenge. -
Az az igazság, hogy HT-ra egyáltalán nincs szükségem!
A gépet Prepar3D hez használom csak és ott én úgy vettem észre, hogy nem igazán kedveli a HT-t.
Most valahogy még feljebb kellene lépkednem, de nem igazán találok OC beállításokat ehhez a CPU-hoz .
(Időm meg sajnos így nyaranta nem nagyon van a kisérletezéshez...)
Sajnos MX pasztám nem volt itthon és a közeli boltban is csak Revoltec RZ032-t kaptam, ami véleményem szerint nem egy csúcs kategória. Szóval ezt cserélnem kell majd, de egyenlőre jók a hőfokok.
Ma este újabb próbálkozást szeretnék 4,6-4,7 GHz irányába, mert P3D borzasztóan CPU igényes!
Úgy hogy jöhetnek a tippek, esetleg tanácsok!

-
Nálam az "alap" a gyári OC...
Este baromi fáradtan, csak annyi időm volt, hogy beraktam a foglalatba, ráfordítottam a blokkot aztán default UEFI után rátoltam egy gyári OC-t! (Minden auton, egyedül a RAM időzítést és a HT tiltást állítottam, valamint a venti sebiket minimumra...)
Amin meglepődtem, hogy egész más lett az UEFI mint a 3820-al volt!
Szóval várnám az ötleteket mivel hogyan kísérletezek!
A hőfokok 100%-os terhelésnél is 60C' körül alakulnak a víz néha bele csap a 30-30,5-31C' ba. -
-
odorgg
addikt
-
Szia.Nekem is 2670v1 volt és ràadàsul ES és tökéletesen ment a p9x79 lapomba.Szerintem ott màs a gubanc.Valakitöl próbàlj meg kérni egy procit egy próbàra.Meg azérzt az alaplapodba is próbàlj meg egy màsik procit hogy kizàrd a hibàt.Meg még arra gondolok hogy van rajta egy memtest gom azt is nyomd meg hàtha az kavar.
-
odorgg
addikt
Sziasztok!
E5 2670 nem megy, egy asus p9x79-ben. Ez megeshet? Elvileg támogatja. Biost frissítetem. Sajna másik proci híján a lapot sem tudom tesztelni.
-
Sziasztok!
Meg van ez a 4930k...!
Akkor nincs senkinek ilyen?
-
Sziasztok!
4930-at használ még valaki?
Tudtok valami bevált beállítást hozzá?
Honnan induljak vele? 4.6-4.8 Ghz lenne a cél! -
Előzmény másik topikból:
Prepa3D hez kellene ami tényleg baromira érzékeny a magas cpu frekire.
Most CPU limitem van többnyire! A GPU 40% körül dolgozik csak, ezért gondoltam, hogy az a platform még egy cpu cserét el visz és majd az ősszel jöhet a lap+cpu!ram csere egyben.
Itt a 3820-nál mind a 4 mag ki koppan, ezért gondoltam, hogy egy 6 magos talán javítana valamit a helyzeten.Nem ismerem a játékot.
Ha a sok mag/szál segít rajta akkor is csak egy olyan procira érdemes lecserélned,ami megy legalább 4.8GHz-t 24/7. Lehet találni ilyen 4930K procikat. Ilyesmire gondoltam. Illetve megvannak a megfelelő külföldi fórumok,ahol tudsz vadászni 4.8-4.9GHz-es 4930K procit. -
Sziasztok!
Mi a véleményetek?
Segítsetek dönteni! Le cserélnétek a 4,9Ghz kényelmesen menő i3820-at egy Intel Core i7 4930k ami nagy valószínűséggel csak 4.5Ghz ig rángatható?
Szimulátorhoz használom.
A lap: R4E
Ram: Corsair Dominator 2400MHz CL10
VGA: GTX980Ti Strix
A cpu és a lap agyon vizezve max 28-30C', mag hő 60C' terhelés alatt.
A kérdés mennyit javítana a helyzeten a a 4930k?
Köszi előre is! -
törölt tag
Sziasztok!
Intel I7 5820K-ra manapság érdemes beruházni? Jók ezek a prockok?
Szerk. Bocsi rossz helyre írtam.
-
cyklon
csendes tag
Sziasztok!
Szemet vetettem Pegazus kolléga Foxconn Quantumian lapjára és van egy 4820k-m. A gond csak az, hogy a gyártó honlapján csak SB-E kompatibilitásról írnak, a BIOS frissítéseknél meg nem térnek ki a cpu support bővítésre. Gondolom, kellhet egy BIOS upgrade. Vagy próba cseresznye vágjam bele a procit és lesz ami lesz? -
kasza blanka
aktív tag
lehet kicsit késő

-
dime27
őstag
válasz
kasza blanka
üzenetére
Én azt hagynám!

-
dime27
őstag
válasz
kasza blanka
üzenetére
Giga alaplap max 45 ha dobozos és megvan mindene!
-
dime27
őstag
válasz
kasza blanka
üzenetére
Én Gigát vennék, 5e-rel ha többe kerül az nem sok!És jol kezeli a xeonokat is!Procibol meg 2670 de huzni azt nem tudod!Mondjuk sztem bőségesen elég alapórajelen is!

-
kasza blanka
aktív tag
üdv
e5-1620 alá melyiklap lenne jobb inkább?
GA-X79S-UP5-WIFI rev. 1.0 vagy Asus P9X79? előbbi 5ezerrel drágább.
vagy érdemes lenne a 1620 helyett egy 2670?
köszi
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Laraxior
üzenetére
Alkalmazás függő. Erősen több-szálasított munkáknál talán hozhat érzékelhető előnyt. Játékokban elhanyagolható.
-
Laraxior
titán
Ez a 20MB cache mennyire kompenzalja az alacsonyabb orajelet?
Ugy ertve, hogy anno Q9550-em volt LGA775, aztan bejott a 1366-os rendszer, oda azert kellett nekem kb 400MHz plusz hogy nagyjabol hasonlo teljesitemenyt kapjak a regebbi platformmal.
Most a 4770K-nak van 8MB, azert gondolom clock to clock agyonveri a 20MB cache-el szerelt cpu. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
Amint látom a meglepetés elmaradt. 0% tuningra számítottam. Cinebenchben egy 3930k 4.5-en 12-13 pontot hoz.
Az OFF gombot tanuld már meg légyszíves használni/nem használni! A topik témájába vágó hozzászólásaidat nem kell OFF-ba rakni. Kicsit már unom, hogy állandóan kapcsolgatom vissza ON-ba a hozzászólásaidat.
(#3234) ricshard444:
PH! nagyúr és egyetlen egy kib* hozzászólást sem tud visszaolvasni!
Kérdéseid nagy részére éppen alattad a válasz. -
válasz
ricshard444
üzenetére
Szivesen.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Biztos lesz.Csak most pang a piac.Már csak azért is jó az x79 mert kuriózum.És nincs fapados alaplap. 4 csatornás memória vezérlő stb.
-
ricshard444
veterán
válasz
totya1980
üzenetére
Amikkel játszom 60 fps köré nem kell magas órajel. Mire meglesz egy 144Hz-s monitorra a keretem, addigra már lecserélem ezt a gépet is (3-4 év)
Nincs nagyon alternatívám, szeretném a félkonfigot 100 alatt kihozni és ennek az "alacsony" órajel az ára. 2600K-s konfigot lehetne kihozni ennyiből, de nem vágyom vissza a 4 mag / 8 szálra.
Mindig lehet feljebb vágyakozni, főleg mai néhány érdekes CPU igényű játék mellett, anno az 5GHz-n futó X5675-mel is CPU limitem volt pár helyen 1080p-ben egy húzott 7970 Crossfire mellett, más kérdés, hogy 120fps helyett "csak" 108 volt az átlag és a minimum fps is hasonlóan állt fel.
Legalább nem kell drága CPU hűtőt vennem, mert nem lehet tuningolni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyár végéig szeretném, ha összeállna nagyjából, addigra csak akad pár jó ajánlat.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Igen 3Ghz a turbó.Sajnos szorzózáras a bclk tuningot meg nem bírja.Erős gépet lehet építeni de attól is függ hogy mire használod.Játszani is lehet vele de azok inkább a magas órajelet szeretik.Bár lehet a dx12 megváltoztatja a helyzetet mert röhej ami van.Az árat mindig a kereslet- kínálat határozza meg.Amikor sok lap van olcsóbb amikor kevés akkor meg horror ár.Szerintem várj egy kicsit.Ha komolyabb munkára kell nagyon pöpec kis gépet lehet építeni.
-
ricshard444
veterán
válasz
totya1980
üzenetére
Szóval addig kell vadászni, míg nem esik be valami jó ajánlat, mert a mostani árak eléggé fel vannak lőve.
Nyáron jól láttam akkor a 30.000 Ft-s alaplapot, ezért is nézem elsődlegesen ezt a platformot, mert korrekt áron erős rendszer rakható össze. 8 magon 3GHz a Turbo igaz?
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Szia.Pont most vettem egy 2670-et.Nem lehet tuningolni.Legalábbis ezt nem de gondolom a többit se.Mivel hiány van x79-es lapokból ezért drágábban árulják.Attól függ hogy milyen alaplap.De volt már fent 25-ért is anno.Szerintem például egy asus p9x79 vagy asrock x79 extreme4-es lapért 35-40 a reális ár.Persze nagyba függ a garanciától,doboz,hátlap stb.Én az asrock extreme4-et 25 ért adtam mert hiába volt új se gari se doboz se hátlap.
-
ricshard444
veterán
Sziasztok!
Új rendszer építése elött állok, viszont a keret behatárolt, mert már nem költök sokat gépre.
Az X58-t meguntam nagyon és szegényke már régi is, az alaplapok pedig drágák hozzá. Eddig X5675 és 50-s Xeon-m volt, 4000Mhz körül használtam őket.
E5 2670 Xeon-t néztem 20-30.000-ért és kellene mellé egy X79 lap, a kérdés, hogy mi az az ár, ami jónak számít aprón egy ilyen lapért? Jelenleg 50 alatt nincs. Illetve BCLK-val minimálisan húzható lenne a processzor, hogy legalább fix 3.2-3.3 körül/fölött pörögjön az összes mag?
Ricsi
-
rup1u5
Topikgazda
Egyébként pegazus áraitól sem kell elájulni. Igaz ő jár a legközelebb a realitáshoz.
Ebay-en 20K-ért már lehet venni 2670 nonES-t. Nem is egyet.
Hardverapró egy vicc lett.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980
üzenetére
Nagy reményeket nem fűznék hozzá. Max szorzó 33 a nonES verziónál. ES révén lehet, hogy annál a CPU-nál kisebb lesz. Ha szerencsétek van akkor bclk emelésével 3-5% tuningra számíthattok. Ha nincs szerencsétek akkor már 101-es bclk-nál összefossa magát. Aztán ki tudja, lehet elszalad 110-115-ös bclk-ig is.

Minden esetre kíváncsian várom mire juttok vele.
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Hali.Öcsém megrendelte az egyik E5-2670-est.Ha holnap megérkezik beszàmolok.Bàr szerintem se húzható.Mikor megvettük utàna raktàk fel a 1650-est 40-ért
Ha elöbb rakjàk fel inkàbb azt vettük volna.De szerintem a 2670 is jó vétel 30-ba.Talàn egy esély van hogy ES a proci.Talàn az intel elfelejtette bekapcsolni a szorzózàrat. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Laraxior
üzenetére
Mert pegazus nem hirdetni akarja hanem eladni.
Eléggé irreális árakon hirdetik itt emberek a 2011-es procikat. 60-70 ezreket kérnek egy 3820-4820-ért, 80-100-at egy 6magos 1650ért vagy 3930k-ért. Fönt is vannak a hirdetések hónapokig. Van most fönt egy 1650 40-ért ami jó vétel de láttam már itt 1650-est 30-ért is. El is vitték 3 nap alatt. -
-
Laraxior
titán
Az E5 2670 nevű Xeon processzor mennyire tuningolhato?
Latok az apron, elég jo árban, lehet elcserelnem a 4770K rendszerem erre a 8 magos csodara
-
rup1u5
Topikgazda
Tudtommal E7 nem fog X79-es lapban működni.
Talán a legegyszerűbb megoldás eladni és venni helyette egy E5-2697v2-t.$350-ért már van. (most nézem ez nem 2697. valamivel lassabb de ilyen áron 12c/24th...) Ha ügyesen eladod az E7-est abból még egy X79-es lap ára is kijön.
-
KveZ
tag
Üdv! Segítségeteket szeretném kérni.
Olyan problémára szeretnék megoldást találni, ami nem egészen a realitás talaján mozog. Adott egy Xeon E7-4860 v2 Ivy Bridge EX LGA2011 szerverekbe szánt CPU. Ott tökéletesen működik is a megadott alaplapokkal és gépekkel. Viszont én kicsit meg szeretném kavarni a dolgokat.Valahogyan bele szeretném erőltetni ezt egy asztali környezetbe. Ez a CPU az X79 kortársa. Viszont az X79-es alaplapok nem támogatják elvileg. Mivel ez Ivy Bridge EX.
LGA2011-es a foglalata de az EX chip miatt több pint tartalmaz, ahogy a képen is látszik. Nagyon hasonlít a 2011-3-as foglalatra, de a 2011-3 DDR4-es. Ez az EX DDR3-at támogat.
Lehet-e megoldást találni a problémára szerintetek?
Köszönöm!
Üdv: Kvez! -
rup1u5
Topikgazda
Ha netán szeretne valaki 8 magos Sandy-E-t venni ezt most találtam és egész jó áron van.
Nagy leestek a használt E5-1650 árak is! $150-ért már van ami egy vicc!
Én az enyémet még $270-ért vettem és az volt akkor a legolcsóbb. -
dime27
őstag
Sztem ott nem és ha a Predator szériára gondoltál akkor sztem annyival nem fog jobban hűteni amennyivel többe kerül ráadásul nemrégiben a neten olvastam, hogy egy csomót visszahivtak vmilyen problémával, de azt most igy hirtelen nem tudom, hogy mi volt, bocsi!Szoval ha azon gondolkozol, hogy merlinhardvertől megrendeled előtte okvetlen hívd fel őket sztem, hogy honnan és milyen verziójút rendelnek neked hogy mindeféleképpen már a kijavított legyen!

-
aty-73
aktív tag
Köszönöm megtaláltam!
Cryorig A80 CR-A8AIgazából Ek folyadék rendszeren gondolkodom, bár ott nem valósítható meg ez a megoldás?!

-
aty-73
aktív tag
Köszönöm a gyors reagálást!
Videós munkára lett építve, némi kis játékra, ill. a tuning is izgatja a fantáziám. Talán órákat fog renderelni, így ebből adódóan lenne a következő kérdésem, hogy mi az ideális CPU órajel és ehhez tartozó feszültség?
Mi az a CPU hőfok ami 100%-on járatva órákon át el tud viselni és nem fárasztó neki??? Jelen pillanatban az X38-as konfigból örökölt Corsair H100 próbál megbírkózni a 3960x-el.
A válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bazzki nálam a Formulába 27 nagyonmax 30!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)