Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Czmorek #6625 üzenetére
Ezt a jelenséget nem biztos, hogy sérülés okozza. Milyen ramokról van szó?
Én jártam így 4db mezei 8 gigás modullal. CPU-Z-ben látszott de task managerben csak a fele volt meg. -
-
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #6629 üzenetére
Aham.
Amúgy vicces, hogy allcore ugyanannyit megy a 2690v2 mint a 2697v2
A +2 mag, de alacsonyabb órajel ugyanannyit megy. -
-
Czmorek
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #6627 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #6624 üzenetére
Na szereztem 2696v2-est. Valóban a legnagyobb ebben a foglalatban all core órajelen 12 maggal.
3.1ghz all core turbo.
-
Czmorek
aktív tag
Lenne itt egy X79 lap amin volt egy kis fizikai sérülés. Emiatt a memória slot-ok felé volt egy szálszakadás, de meg lett csinálva.
Ha telepakolom memóriával mind a 8 slot-ot akkor a bios-ban a dimm-post alatt látom az összes modult, de ezekből 2db-ot nem számol be a fizikai memóriába.
Aida64-el ugyanez. SPD-nél látom az összes modult, de elérhető memória a 64Gb-ból csak 48.
A lapot teszteltem 2db i7 és 2db xeon procival is. Ugyanez a helyzet.
Mikor javítva volt a lap akkor leszereltem a cpu lefogatót és a széleinél piros kiszáradt hűtőfolyadék nyomok voltak. Gondolom elázott valamikor.
Milyen irányba kellene elindulni, hogy használja a lap a memóriákat ha már egyszer látja őket?
Ez az X58-nál bevált pakolgatom így-úgy dolog nem jött be. Próbáltam 4 és 8Gb-os modulokkal is. -
Legnagyobb all core 12 magos az ahogy nézem 2696v2. Vagy van gyorsabb?
2696v2 3100
2697v2 olyanom volt de az csak 3000 all core
Csak egy fun projektre lesz aztán megy netezős gépnek.
v3 ból is a 2696 a leggyorsabb gondolom v2-nél is ez lehet -
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Kis ellentmondásba futottam bele: az Intel gyári (netes)adatlapon az E5-2680v2 CPU tudja az AVX utasításkészletet, a CPU-Z, a HWiNFO szerint nem.
Vagyis?
-
válasz
MasterDeeJay #6619 üzenetére
Hát ez sajna gatya, WS lapban sem megy.
Na mindegy, jó lesz kulcstartóra!
-
válasz
Kalacskepu #6618 üzenetére
X99-ben volt igen rossz híre asus lapoknak (nálam is gyilkolt le kettő 2697v3-ast) de x79-ben nem volt ilyen bug. Viszont ilyen idős lapokon simán el tudom képzelni hogy megfáradtak a kondik és valami fesz száll el hírtelen.
-
válasz
Kalacskepu #6617 üzenetére
Közben megadta magát a 3930K, pedig csak 4c/4t 4.90GHz 1.425V-on ment végig...
A lap végig Q-Code 00-át dob vele, 4930K viszont megy gond nélkül (WS lapban mondjuk még nem próbáltam). Jelenleg a 4930K, egy HD 5970 illetve két HD 5870 van CF-ben a konfigban. Lehet én is inkább építek ebből egy teljes gépet, tuning téren nem sokat hozott a WS-hez képest. Már csak egy gépházat illetve valami értelmes pumpa+tartly kombót kell szereznem.
-
válasz
kicsipapucs #6616 üzenetére
Köszi a tippet!
-
válasz
Kalacskepu #6615 üzenetére
A fele VRM a lap hátulján van, ugyanannyit fűt arra, mint felfelé. A tetején van egy nagy borda, lamellákkal, stb, hátul meg egy sík lap. Ajánlom, hogy tegyél a sík lapra RAM süniket, vagy valamit, amivel tömeget és felületet növelsz, mert szeretnek felrobbanni. Van nálam 5 db ilyen-olyan okból döglött.
-
válasz
envagyok #6614 üzenetére
Nekem is bejön, tetszik ez a fekete-piros ami a design része.
Próbálok is rá vigyázni, lehetőleg nem levizezni vagy valami. Pont benchmarkok miatt akarom húzni a procit, főleg 3DMark miatt. Talán nem szarik be, elvégre nem 0-24-be fog menni, van olyan hogy napokig nem is foglalkozok ezzel vagy idő vagy kedv hiánya miatt.
Mondjuk én is beépíteném házba, csak használva mondjuk játékra nem igen lenne (rendeset se használom már arra, egyszerűen nem köt le semmi).
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #6613 üzenetére
Jó cucc ez.
Igaz nekem 'retro' célra van összerakva 2012 végére 2012-2013 játékokra 2db GTX690-el egy ugyanilyen lap i7-3970x extreme edition procival.
ImádomSzerintem nagyon ne centizd ki, kíméld a lapot, 10 éves múlt, és kizárt hogy 4.5GHz és 5GHz között észreveszel bármi különbséget, benchmark és monitorozó programok segítsége nélkül.
-
Látom kicsit kihalt a topik, de én még nem adtam fel ezt a platformot!
A WS alaplap helyett szereztem egy rendes tuning lapot (Rampage IV EXTREME), mondván ebben biztos többet tud majd a 4930K, de sajna ugyan annyit megy (5GHz gatya, max 1-2 magon sikerül, 4-6 magon 4,7-8 a vége), viszont a laphoz megkaptam az elődjét (3930K), ami viszont megy 5GHz felett is, csak még nem tapasztaltam ki hol stabil, hol nem!
Ehhez még hozzáraktam 4x4GB Corsair Vengeance Pro 2133MHz-es ramokat és mehet is a móka!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6610 üzenetére
Én csak azt mondom amit a linken látok. Ott az áll, hogy N/A. Szerintem is mennie kéne benne ha az i7 tesója megy.
-
Ivy i7 megy benne akkor Ivy xeon meg nem? Logikátlan. Szerintem csak a legfrisebb bios kell. Annyira csak nem gyökerek a gigánál hogy nem rakják bele az ivy xeon kódot ha már az i7-eseké benne van.
Legrosszabb esetben kézzel belerakható, ránézek a biosba mi van benne.Megvan, a legfrissebb biosban benne van az ivy kódja amivel szerintem mennie kellene a xeonoknak is. Legegyszerűbb kipróbálni valami faék procival mittomén 2620v2 ami később jó foglalatvédőnek. x79 és x99-nél mindegy csak a mikrokód támogatás kell, pontosabban chipset is mindegy lásd kínai lapok is mennek Q65 B85 meg isten tudja milyen chipsettel csak az számít hogy a kód legyen benne. Kivéve azt az egy esetet ha valamiért a Gigánál szándékosan nem kötöttek be valamit ami a xeonoknak kell de az furcsa lenne.
-
jonas1246
újonc
Sziasztok ojan kérdésem hogy ez a Processzor E5-2670 V2 10mag 20szálas Müködne eben az alaplapban? Gigabyte G1 Assassin 2
-
Kicsit elcsúsztam a képekkel, tudom, de itt van a csodálatos remekmű
Nem sok mindennel teszteltem, DiRT 3-at nyomattam full csutkán 1080p-ben, cpu és a gpu is 60 fok alatt volt, mással nem igen próbáltam, de szerintem ott sem lett volna gond.
Van itt egy 3x HD 5870 CF képe is (itt még nincs semmi víz, meg még a Xeon van benne), kicsit CPU limites volt a dolog
i7-vel mondjuk ezt nem próbáltam, de már nem is fogom. Úgy döntöttem, hogy gpu bench meg ph-s rekord döntögetésre jó lesz a main rig-em is, amúgy is tervezek egy proci cserét 5600-ról. Szóval szép és jó volt a kaland ezzel a platformmal, de sajna mennie kell.
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #6604 üzenetére
Ja hogy henkölt AIO
bátor vagy!
-
AIO pumpa+cpu blokk kombó (nem tudom hogy leírni) cső csatlakozónál kezdett el engedni, eredetinél nagyobb cső van rajta (eredeti cső rajta plusz arra húztam egy egyel nagyobbat
), és nem raktam rá bilincset. Mint írtam fentebb, tényleg kókány az egész, nem csak poénból írtam. Az egyetlen márkás cucc ebben a loopban maga a gpu blokk, a többi elromlott AIO-ból van, a pumpa meg csak egy szimpla akvárium pumpa
Nyugi, most tele van bilinccsel az egész, plusz fél óráig járattam, azóta semmi leak (remélem így is marad!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #6601 üzenetére
Érdekes. Vajon mi történhetett? Eleresztette magát egy O gyűrű? Részvétem!
-
válasz
Kalacskepu #6601 üzenetére
-
Nem tudom hogy az már korrózió volt e, de igen, ott dzsuvás volt rendesen. Ezt le is lett takarítva, de semmi.
#6594 envagyok: Sajna nem a ram szólt el, próbáltam másikkal és azzal is ugyanaz. Proci foglalatot meg már akkor tisztítottam, amikor észrevettem a bajt, meg ma is átmentem rajta egyszer. Tovább meg nem merem már piszkálni, hátha csinálok elb*szok rajta valamit még pluszba. Szerelőhöz nem biztos hogy elviszem, pluszba rákölteni nem szeretnék.
#6595 rup1u5: Maga a loop le volt tesztelve külön, nem az alaplap mellet, semmi probléma nem volt, meg még az elején sem amikor rákerült minden a lapra. Pár óra illetve stresszelés után kezdte el ereszteni. Így jártam sajnos, legalább nem a main konfigomat b*asztam el!
Másik X79-re nem hiszem hogy be fogok ruházni, inkább akkor ugrok egyet (X99) vagy esetleg még egyet (X299), bár akkor meg majdnem felesleges az AM4-es konfigom...
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Czmorek #6598 üzenetére
Lassan láncra fűzheted a 1680V2-idet.
Ez lenne az? -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Kalacskepu #6589 üzenetére
Jaj! Ezért aranyszabály costum loopnál, hogy feltöltés után MINDIG szivárgás tesztet végzünk! Áramtalanított gépnél csak a pumpát járatjuk míg teljesen levegőtlen nem lesz a kör.
Ha végleg megdöglött akkor nekem van ez az Asus X79 Deluxe eladó!
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #6591 üzenetére
Az a baj, hogy elkínálhatta a víz a socket és a DIMM-ek közötti kapcsolatot is (vezetékezést), az meg a javíthatatlan kategória.
Berakhatod sütőbe egy kis hőlégkeverésre, hátha. -
Akkor offos a dual channel is
Manualban a procihoz közelebbi kék-be kell rakni, amiből sajnos csak az egyik megy. Mindegy, így jártam sajna.
Próbáltam pedig letisztítani a hátulját is ma is meg tegnap is (látszódott a víz nyom ott is, meg még elég sok helyen), de nem segített rajta ezekszerint. Eddig úgy néz ki mást nem vágott tönkre. Procira is gondoltam, visszaraktam bele az E5-1603-at de azzal is ugyanezt csinálja.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #6589 üzenetére
A ramok konfigurációjához a manualt érdemes fellapozni. -
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Kalacskepu #6587 üzenetére
Mennyi volt a feszültség 4,5-n?
-
Hát én is bízok benne hogy semminek nem lett baja
HD 6970 miatt kezdtem el vizezni, ahhoz sikerült egy EK blokkot szereznem, mondom csinálok egy full vizes konfigot, úgyse volt még. Hát lehet előbb tesztelni kellett volna külön hogy biztos nem fog ereszteni sehol, na mindegy
Én eddig 4,5-ig húztam a 4930K-t, tovább még nem nagyon próbáltam.
#6586 Czmorek: Az lesz majd igen, aztán bízok benne hogy minden okés.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Kalacskepu #6584 üzenetére
Holnap tedd ki a napra, h tuti kiszáradjon.
Majd este ráindítasz. -
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #6584 üzenetére
Aztaaa durva mindenit.
Remélem, túlélte.E5-1620v2-őt cimbáltam utoljára, nem igényelte a lötyihűtést, 1650v2 sem igazán.
BQ DRP 3 elég volt nekik, igaz nem volt maximumra tolva (4,6 és 4,4 GHZ). -
válasz
Czmorek #6582 üzenetére
A víz miatt olyan fényes, azóta már nem ilyen
#6583 jokeph: Sajna a kókányolt (de egyébként hatásos) vízhűtésredszerem pont a proci résznél kezdett el kicsit ereszteni, és hát befolyt a socketbe, meg kicsit köre. Onnan jöttem rá, hogy valami nem okés hogy kb semmi nem akart működni, két ram slot már nem is látta a ramokat, kékhalál, stb
Nem próbáltam meg még beindítani, majd holnap sort kerítek rá. De semmi égés vagy ilyenek nem található sehol (azon csodálkozom mondjuk, hogy nem szólt el
).
A kivett CPU pedig így nézett ki! -
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #6581 üzenetére
Jujjjj, mi lőtte ?
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Kalacskepu #6581 üzenetére
El is görbültek, vagy csak máshogy fénylik a víztől?
-
-
Ahogy nézegettem, ebay-en 10k körül már elég jó xeon procikat lehet kapni, viszont most nem vagyok hajlandó kb 1 hónapot várni arra, hogy megkapjam
Jelenleg maradtam egy 4930K-nál, aztán majd később lehet veszek bele egy 8 magos Xeon-t, majd még meglátom.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Kalacskepu #6578 üzenetére
Van 4820k, 8e-ért odaadhatom.
-
válasz
MasterDeeJay #6577 üzenetére
Köszi mindenkinek a javaslatokat!
Az ár fogjuk rá nem lényeg, a laphoz olcsón jutottam hozzá így jelenleg még nem sokba van a platform. Mondjuk azért nem szívesen vernék el több tízezret egy ilyen CPU-ra, főleg hogy tényleg csak teszt / tuning miatt lenne használva
-
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Kalacskepu #6573 üzenetére
E5-1680v2
-
válasz
Kalacskepu #6573 üzenetére
Én egy WS lapot nem gyaláznék meg i7-es procival.
Raknék bele valami eleve nagy órajelű 8 magos xeont pl:
E5-2687W v2
E5-2667 v2 -
Üdvözlet!
Egy P9X79-E WS lapba ti milyen procit raknátok ha fontos a tuning ? i7-et vagy inkább valami Xeon-t ?
-
5leteseN
senior tag
Ha a HP ML350p G8 szerver ide tartozik:
Ennek az ML350-nek a G8 és G9 generációinak ugyanaz a tápja vajon?
... cserélhető, kompatibilis? -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #6562 üzenetére
nalam pont ket 2667v2 megy, ebay-rol ket kulonbozo helyrol vettem (eleg dragan), de nem rosszak. jofej hutes kene inkabb rajuk.
-
válasz
5leteseN #6569 üzenetére
Nálam 750w-os táp vitt el kettő 135w-os procit (2643v3 de unlocked turboval) és kettő 1070Ti-t SLI-ben 8db rammal.
Vagy kissé sarkosan egy másik projektemben 350w-os FSP táp 130w procit (Silver 4215R) és Tesla K20C (~200w?) prime95+furmark+aida stabilításteszttel.
Szóval szerintem 750w-os márkás rendes tápnak (álltalában a szerverekbe jókat raknak) el kell mennie, de azért a gyári 450-os tápjával esélyes hogy lekapcsolna mindent csúcsra járatva. -
5leteseN
senior tag
Rezsi-optimalizálás igénye merült fel egy ML350p G8 estében:
1, A Brutál grafikus üzemmód, két aktív CPU(2*120W), +Tesla P40(250W), egy hozzá jól illeszkedő VGA-kártyával(kijön egy százasból? Watt!). Amik az elsődlegesen video-kimenet célú VGA-k mik is lehetnek?2, TESCO-gazdaságos üzemmód, egy(az egyes)CPU a PCIe x16 3.0-ba gyömöszölt, még nem kiválasztott VGA-val, és a 32GB RAM-jával(ami az egyeshez tartozik),
a kettes CPU BIOS-ból kikapcsolva ilyenkor, a hozzá bedugdosott maga 32GB RAM-jámal, és a gondolom ilyenkor szintén üzemen kívüli, a kikapcsolt CPU-hoz bedugott Tesla P40 sem játszik ilyenkor, vélhetően.Nagyjából jól raktam össze a két üzemmód esetére a helyzetet
A szerver egyéb elemeinek fogyasztását biztonsàgi okaimból 100 W-tal veszem figyelembe: összesen 750W-os tápra tervezem "emelni a tétet". Elég lesz?
Előre is
-
5leteseN
senior tag
válasz
Czmorek #6565 üzenetére
Jó dolgokra vevő vagyok: az mire jó?
A HP 350 g8 BIOS felismeri?Azt néztem, hogy még kicsit kisebb összteljesítménye elllenére is a 2673v2 lenne a legjobb, az előddel egyező 125W-os TDP-je miatt.
Van esetleg ilyened?
A 90/97v2-es áraid?
Ezeket itt lehet, vagy privát üzenetben? -
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6562 üzenetére
HP350p G8.
A passmark számai alapján a 2667v2 tűnik jónak.
Az
qrvanyavajás hp-szervver-biost még mindig nem hekkelték meg? -
válasz
5leteseN #6561 üzenetére
Extra TDP nélkül nagy órajel nem fog menni szerintem.
Nekem régen a 2643v2 bejött azaz kettő ES procim volt de csak erős VRM-es lapban ment normálisan, meg ha találsz 2667v2-t esetleg az lehet még érdekes.Tuningot nem próbáltam gondolom bclk-val menne ez 4ghz-en is.
2667-esből csak v1-em volt az sem volt annyira rossz de azért a v2-es odacsesz neki rendesen. (illetve használtam dual 2643v3-as rendszert is az is egész pörgős volt de húzni nem lehetett all core hack-el is max 3.6ghz volt a plafon. de v3-asból nekem a 2686v3 jött be, emészthető 120w tdp és 3.5ghz all core turboval 18 magra, a mostani 18 magos 7980xe-m meg bezabál 500w-ot 4.5ghz-en)
-
5leteseN
senior tag
válasz
Czmorek #6560 üzenetére
Igazán nem a 2690 v2 az érdekes, mert "túl sok" a cpu-mag, hanem ami kevesebb magos, nagyobb frekivel.
Ezért is írtam, hogy 2690v2 számítási-teljesítménye kellene, de kevesebb maggal.
A jelenlegi 2640v1 körüli, vagy kevéssel több TDP-vel, hogy tudjon maradni az eredeti hűtés : 115W, ha jól emlékszem.Van ilyened?
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok.
Van még "élet"?
CPU-frissítés:
Lassan ingyen dobálják a v2-es procikat .
Melyik megfizethető kevés-magos E5 van a 2690 v2 teljesítménye körül? -
rup1u5
Topikgazda
válasz
kicsipapucs #6557 üzenetére
Igazad van, kellett volna mérnem egy ilyet is. Sajnos már késő. Szét lett bombázva.
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6548 üzenetére
Akkor mondhatjuk, hogy a tiéd egy speciális eset.
Még egy összehasonlítás: [link]
Ennyit arról, hogy nem hajcsa'ki. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6550 üzenetére
Hopszi, a reg ecc-ről megfeledkeztem, neked van teljesen igazad.
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6548 üzenetére
-
Nem az ecc nekem a lényeg (habár virtuális gépekkel is dolgozok) hanem az olcsó ram (pontosabban nálam hegyekben állnak a ddr4 ecc reg-ek bontásból). Epyc megy ecc reg-el de az meg rohadt drága.
Lga2066 Intel i9 még működik ilyen rammal régi mikrokóddal. Lga3647 is jó de alig van lap hiába olcsóak a procik.
Meg ugye a pcie sávok amiből nekem soha nem elég.
De nekem mások az igényeim, ezért nem jó nekem a ryzen hiába sokkal erősebb, meg nem is tudom mikor vettem új hardvert, csak lomiból, bontásból meg használtból van. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6546 üzenetére
Ez csak egy tárgy, ugyan úgy ahogy a vízforralóm.
Élveztem a bütykölésével eltelt éveket de eljárt felette az idő és ideje volt a váltásnak. Olyan dolgokat meg nem látok bele egy tárgyba ami nincs ott, mint pl az említett lélek. Ez volt talán az első (és utolsó) alkalom, hogy beleugrottam egy új platformba az elején. 10 év múlva majd visszatérek megint mások levedlett vasaival vesződni.
Amúgy az ECC támogatás már megvan AM5-nél.És most nekiállok szétbombázni a Xeon-t és betenni a helyére ezt a lelketlent.
A vízzel is leszámolok ezzel és visszatérek léghűtésre. -
-
rup1u5
Topikgazda
Eljött az idő!
Majdnem 8 év és 808 hozzászólás után nemsokára elhagyom a topikot.
-
5leteseN
senior tag
Most estem le az eBay-ről:
2667v2: 45$,
2680v2 25$.
...kb.
...de nem sürgős.Érdekesség -nekem- Ryzen 5700X: a 2680v2 teljesítmény dupláját hozzá, fele TDP-vel, 70e HUF-ért.
...amennyiért akad -kis türelemmel és kitartással - G9-es(dupla v3-as) is 32GB RAMmal, ami még jobb!A jelenlegi v2-k csak a fillérekért dobott iszonyatosan brutál-sok RAM-ért éri meg, amit még most a horror áram-árak "le-kompenzálnak".
-
5leteseN
senior tag
Jó javaslatok/vélemények jönnek, nézem/kiegészítgetem velük az eddigi sajátokat.
...és:A 2667v2-ről mintha lennének túlárazottas emlékeim az eBay-ről.
...megyek nézem is a (mai)napi árakat! -
jokeph
nagyúr
-
-
5leteseN
senior tag
a megnyugtató válaszért mindenkinek.
A 2x2640v1-et tervezem lecserélni a rövidesen a "fillérekért-az-eBay-ről" kategóriássá váló 2670v2, vagy méginkább a 2680v2-re.
Mindkettő 115W-os az eredeti 95 W helyett. Ez a különbség -szerintem- "elmegy" még az eredetileg 95W-os 2640v1 hűtéssel, de a 2690v2 már 130W-os.
Kevesellték is a passmar által mutatott javulát, és itt már 130W-os a TDP!Más, de "Sőt"
+
: Még az is felmerült bennem, hogy egyesével cserélem, mert egy 2680v2 alig tud kevesebbet a max 115W-jából, mint a két 2640v1 a 2x95W-ból.
...azon ritka esetben, amikor erre teljesítményre egyáltalán szükség van.Még egy "Más": Most egy GTX960 van benne, mi van/lesz kihasználva majd a végleges 2x2680v2 esetében vajon?
A napokban nem láttam "pölö" az eBay-en "megéri-áras" gfx-et.
Milyen VGA teljesítmény illeszkedik szerintetek - kb és majd- a végleges 2x2680v2-höz?
-
5leteseN
senior tag
Előtte üvölt, és utána is a "hangos asztali" kategória! ...nálam/nekem:ML350p G8.
Jut eszembe: a tápcsatlakozó szabványos volt a videóban? ... vagy ismét sikerült "neves gyártók" módon egyedit kitalálni a HP-nek is...és még felmerült kérdés nálam: a v2-es procikhoz mechanikai jó a jelenlegi v1-es hűtője, vagy kell ebből is egy v2-es.
Ha jó, akkor "csak" a kb. azonos hőleadási szint a fontos az új CPU-nál? ...gondomlom én, logikusan.
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6525 üzenetére
W10 alatti exe?
...van Windows Server matrica rajta, de oprendszer nélkül jött, azt nem is ismerem, Kihagynám.
Nézem, miután hazaértem.
jokeph:
A Molex megoldást/utat tettem első helyre. A következő szétbontásnál villantanek majd képet, napokon belül.Igen, a HP brutál 12V/4,5A-esek. Először a BIOS/firmware frissítés jön, utána pedig a döntésem, a további pályafutásáról az ML350-nek.
Mert: A házban egyedül Én "üvölthetek"
egy venti nem!
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6522 üzenetére
Eleve az F9/ Bios-optimalissal érkezett, ez már sajnos nem csendesít tovább.
A firmware frissítés bonyolult?
Ha haza értem ránézek, hogy mikori.A ventik sem semmik: 4 darab x 12v/4,5A !!!
A 450W-os tápból ez is elvesz, "rendesen"Brutál VGA-t -ezzel a táppal - nem is lehet tervezni bele.
A jelenlegi horror-árak -VGA- nincs is tervben a hármassal kezdődő ilyen kategóriás fődarab. -
jokeph
nagyúr
válasz
5leteseN #6521 üzenetére
"Az alaplap elején van kimondottan VGA-nak tápcsatlakozó, kettő oldalanként, de nem találom, hogy mi a kiosztás" - ezt nem igazán értem.
Képet dobhatnál róla.
Moley to pci-e: igen, ez járható út.
A GTX 1070 belefér a 300W-ba vidáman, ha nincs piszkálva.Ventik: gondolom a HP féle 5 pines csapás van benne...
Kiválthatóak, ha olyan ventiket teszel be, aminek saját vezérlőjük van, azt oda állítod ahová kell/szeretnéd, kérdés hogy áldozol e rá pénzt és időt, meg persze szeretsz e barkácsolni, minden megoldható...
-
válasz
5leteseN #6521 üzenetére
HP ventivezérlése katasztrófa, ha bekötnél valami ellenálást vagy lassítanád akár milyen külső szabályzóval akkor egyből vinnyogni fog hibával. Aztán ha raksz bele plusz kártyát azzal is megemeli a venti fordulatot.
Kezdetnek firmware/bios frissítés kell neki hátha javul valamit.
Aztán F9-el biosban megnézni hogy a coolingnál mi van beállítva, optimal legyen.Hozzászólni több emberhez külön gombbal nem lehet én pl csak beírom a nevét és a (B) félkövér gombbal kiemelem.
pl így:
5leteseN
üzenet -
5leteseN
senior tag
Az alaplap elején van kimondottan VGA-nak tápcsatlakozó, kettő oldalanként, de nem találom, hogy mi a kiosztás. Van viszont MolexHDD=>VGA-táp átalakító itthon, azzal egyszerűen megoldom.
A zajjal van inkább gondom
Van benne 5
gázturbinahűtőventillátor, "szigorú"...Nekem/szerintem ezen múlik a gép jövője, hogy megoldható -e ez a gond ésszerű kereteken belül.
Megoldás? ...a kukán kívül?Az alaplap 75W-ot ír a 16x-es PCIe-re, és max 225-öt a másik táplálására, mint maximum.
Ez a hsz az előzőkre ment, de nem találtam, hogy hogyan lehet egy hsz-en belül több személynek válaszolni.
...hogyan lehet?
...és
!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
MasterDeeJay #6519 üzenetére
Az.
A workstation-ök még egy fokkal jobbak de ebben még a két tápegység is szerver.Nem tűnik annak a barkácsolós típusnak.
-
Az egy szerver, leginkább csak az a baj vele. Azokat valóban szívás asztali gépnek használni és bővítgetni.
Workstation bővítésnél annyira nem szokott szívás lenni a bővítés és azok alapból is elég halkak. Nem egy Dell Precision és HP Zxx fordult meg nálam. Való igaz hogy ha a gyári tápot kicsi modelre méretezték akkor van szívás mert nincs rajta olyan csati, viszont házilag lehet barkácsolni rossz tápokról hozzá.
Workstationok hűtési is a jobbak közé tartozik, nem volt nálam olyan hogy hangos lett volna. Hozzáteszem alig kell hozzányúlni. Van a cégnél egy 10 éves z420 (Xeon 2689, 32gb ram...) ami 24/7 megy irodában igaz gyári vízhűtése van és vicces de gyári pasztával.
De az tény hogy ez egy szerver és csak a szívás lesz vele.
Azaz ha szeret barkácsolni akkor még játszogathat is vele. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
5leteseN #6516 üzenetére
Nem tudok semmi bíztatót mondani neked sajnos. Ezek a HP/DELL desktop workstation/server cuccok elég macerásak mert saját szabványos bennük egy csomó minden. Ahogy elnézem ebben még CPU hűtőt sem lehet valami normálisra cserélni mert ilyen hülye légcsatornás megoldás van bennük mint a szerverekben. Normális videokártyát sem egyszerű használni benne mert speckó HP kábelek kellenek hogy tápolni tudd.
Ahogy mondtam, nem költenék rá egy fillért sem hanem eladnám és építenék egy normális ATX szabványos gépet. -
jokeph
nagyúr
Azért beledobom majd a 1650v2-őt.
Ha nem megy, nem fogom a BIOS-át mókolni, sima i7-4xxx is van már értelmes áron.
Az ebben lévő 3820-at meg az Asrock X79 Extreme 9-be, mert most tudom hogy van egy patika CPU-m is, azt ha ezzel is háklizik, akkor megy dísznek kiakasztva. -
rup1u5
Topikgazda
Elvileg támogatja a lapod a Xeonokat is.
5leteseN
Szerintem felejtsd el az egészet és vegyél inkább használtan egy AM4-es konfigot. Most hogy jön az AM5 biztos tele lesz velük az apró. Nincs értelme két 2680 V2-nek SLI-vel, pláne most mikor elszállnak a rezsiárak. -
jokeph
nagyúr
Egy kis újdonság nálam:
Ezzel meg vagyok elégedve, végre van egy normális X79-es lapom, aminek mindene működik is rendesen ahogy kell, a ramokat is elég volt csak XMP-ből betölteni, semmi bűvészkedés.És relatív occsó' is volt, lap+cpu+cpu hűtő egyben 40k, a hűtő egy Noctua C14.
Elméletben a lap a XEON procikat nem támogatja. -
5leteseN
senior tag
A jövő-évi -"áresett"/"szinte ingyen"- E5-2680v2 az upgrade-terv a valóban harmatos 2640v1 helyett, a CPU-t tekintve, az egészet nézve pedig, ha csak a saját PCIe-n lévő VGA-t tudja a gép meghajtantani akkor még most -árában eladhatóan- piacra érdemes dobni, és váltani v3-ra, vagy másra.
...ha marad, akkor pedig vmi dupla-VGA-s van tervbe a végleges 2680v2 alá.(SLI/LSI?)
"Kicsit" bonyolítja a dolgot, hogy W10/Linux kettős üzemmódban használódna, nemtom', hogy a dupla VGA-s dolog műxik-e mindkettő alatt.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
5leteseN #6500 üzenetére
A VGA felé a CPU-k teljesítménye összegződik-e, ha igen, milyen szórzóval kb?
...vagy csak a megadott CPU hajtja meg a "saját" VGA-slotját?Nem igazán értem a kérdésedet. PCI-E sávszélességre gondolsz?
2640 elég harmatos. Nyilván játék és felbontás függő de én max egy 1060/1070-et tennék mellé és még úgy is a cpu-k alacsony turbo clock-ja lesz a szűk keresztmetszet.
Nem tudom mi a célod vele de ha csak játék akkor inkább eladnám az egészet és vennék valami modernebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vicces képek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest