- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Hangszórók topicja
- Monitorkalibráló eszközök
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
conqver
aktív tag
válasz
subaruwrc #1734 üzenetére
2.85.2447 Béta verzió; Default és Tuning beállítások alatt sem tudom a memória késleltetést megmérni mert leáll az AIDA!
CPu 4.6 Ghz 1.280 V kb. 15 Perc linx teszt alatt sem állt meg.
Első indításnál csinálta, hogy a gomb lenyomására elindult a gép 1mp múlva megállt majd elindult rendesen -
MPowerPH
félisten
-
SimonYana
addikt
válasz
subaruwrc #884 üzenetére
Nekem is csak a felső , de mint említettem egyetlen ventim sincs sehol! Még a tápos is passzív. Tehát még a proci hűrő sem viszi el mint neked! Mert ha van egy CPU léghűtés az már dosztig elég neki! No majd megoldom egy ilyennel!
-
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #881 üzenetére
A teszt alanyokról, valami hasonlóról.
-
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #877 üzenetére
Csak a valid és azonnal reset történt. Amúgy egész jó a széria.
Ezeknél a validoknál ha tudok faragni valami értéken akkor a saját elhatározásom és megnyugtatásom végett teszem. Sok értelme igazából nincs.
Az a 4MHz szerintem nem lehet probléma, elég ha így este kinyítod neki az ablakot -
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #875 üzenetére
Jó. Szép eredmény 3820-hoz.
Az 1,6 volton nem bírtál még faragni?
Én amikor megvettem a cuccot akkor készítettem egyből, igaz teljesen más potenciálal rendelkező procival(3930), előszőr 1,7 volt-on, aztán sikerült 1,5 volt-ra faragni. De sajnos ez csak valid, léggel.
Erre még nem volt időm, de tervben van. -
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #676 üzenetére
Következtetni arra lehet, hogy az egyik legjobb beállítás 4,5Ghz-re 24/7-ben.
Most probálkozom 4,8GHz-re onair-ban, hasonló stabilitásban.
A nitrózás komoly, akkor meg kell beszélni.
Más.
Láttam Unigine Heaven-t is futtattok a tesztek során, nekem is van de ahány beállítást csinálok annyi az eredmény. Van valami átlag beállítás, v. full nehézségi szinten használjátok. -
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #669 üzenetére
Mint jeleztem ma újra pasztázás volt, a proci FPO: L150B490
Egy tesztem már volt az itt felsorolt beállításokkal, ami CineBench 12,82 pts lett.
Most készítettem egy finomított beállítást az álltalad javasolt módosításokkal, és látványos javulás történt a CineBench pontozásban 13,06 pts.
A Biost még nem fríssítettem a 1101-ről a 1202-es biosra.Egyedül a
VTTDDR VOLTAGE CHA, CHB: AUTO
VTTDDR VOLTAGE CHC, CHB: AUTO
beállításokat nem piszkáltam. Jelentőségük? Ramok 2133MHz-n 1,65 Volt beállításon vannak. -
Klikodesh
senior tag
válasz
subaruwrc #669 üzenetére
Nem mindenki jatekoknak es markoknak el, elmulik egy ido utan.
Meg se fordult a fejdeben hogy nem jatekra kell ??Emiatt nem lesz keves oda ahova ahova a 3960X nem eleg, masreszt mivel a max turboja 38 nincs akkora orajel differencia se mint amit irsz ha nem kell minden magot maxra hajtani.
Ezert eleg jatekokra is, de annyira nem vagyok motivalt ennek bizonyitasaban hogy meg egy cpu scaling eredmenyt is nezek hozza.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #589 üzenetére
Az OTP -n szépen átsiklottam.
Pedig az elég fontos, nehogy megfőzze a VRM-et. Kösz a kiigazítást, még reggel van.
mod: Természetesen, ez alap, hogy mindig be kell legyen kapcsolva. Ha pedig jobban megtéped a cpu-t, hűteni kell külön, nincs mese. Egyébként akinek az asztalon van a gépe, az tudja, milyen hő keletkezik ott.
-
peterm711
aktív tag
válasz
subaruwrc #561 üzenetére
Nem volt dolgom sima sandy-vel, bloomfield-ról erre váltottam, és az nem volt ennyire megcibálva. Ez az első vizhűtésem is, szóval nem ismertem még a határokat.
(#562) Tirexi : vagy éjjel nappal CPU teszt programokat futtatsz? Neked a 2 kör az éjjel nappal? Valahogy ki kell tesztelni, hogy stabil e a rendszer. Idáig az első körben lekapcsolt a gép, most sikerült kihoznom némileg stabilra, amit tesztelni illene. Én is imádom az efajta beszólásokat, köszönöm!
-
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #547 üzenetére
Hát igen, elismerem elég nagy baromság. Sajnos csak átsiklottam a beállításán.
Az más. Sokat kihajtottam én is a C2-őt, aztán várnom is kellett rá, így hetekbe került mire meglett.
(#548) Cybertrone : Akkor lépj be. Ha úgy vesszük mindenki hobbygamer, csak van aki tovább fejleszti magát. Ha olyan a te hozzálllásod is, biztos segít mindenki aki tud, ha kérdezel valamit.
-
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #540 üzenetére
Egyelőre semmi kivetni való. A műszeres mérések és a bios adatok is megfelelőek. Az 5GHz körüli droppolás próba még várat magára, a régi biosnál sajnos jelentkezett. Gondolom itt is fog jelentkezni , viszont a mértékére kíváncsi leszek. Mivel az új bios rendszer állandóságot, stabilitást javít.
A 1005-ös biosnál volt(van) olyan tapasztalatom hogy léghűtés tuning 5,1GHz a rendszer stabil, CineBench is lefut. Viszont CPUz-ben a x51(5,1GHz) szorzó visszaáll x12-re(1,2GHz-re), természetesen CPU C1E, és Enhanced Intel SpeedStep Technology Disable-n van. Szerinted?(#542) N_A_S: Értem. Egyébbként csak kikapcsolt állapotban lehet így frissíteni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #461 üzenetére
Persze, nem is azt várom ettől. Kíváncsi vagyok, hogy a hidegre hogy reagál, és meddig lehet vele lemenni. Egy XP-s rendszeren érdemes lesz megnézni. Ahogy nézem a többi user tesztjeit, kicsit az átlag fölött van, ennek 4.9GHz-hez elég az 1.4v is, de lehet az alá is betudok menni. Multiméter nem volt nálam, majd azzal fogok kísérletezgetni.
Ellenben arra még nem találtam pontos info-t, hogy meddig is biztonságos ezzel elmenni, 0 fok körüli levegőnél. -
tom_tol
addikt
válasz
subaruwrc #377 üzenetére
én itt tartok egyenlőre
az titkos és 5300+
remekül ki lehet használni a turbo adta lehetőségeket, azért nem látszik a valós órajel -
MPowerPH
félisten
-
agent11
tag
válasz
subaruwrc #200 üzenetére
Igazából ez sztem mindenkinél (aki a C2-re vár) egy olyan dolog, ha már ennyi pénzt kiad vmiért, akkor az működjön a specifikációjának megfelelően. Egyébként nem is a vt-d az érdekes, hanem (ha jól tudom) a PCI Express 3.0 támogatás. Ami most még nem érdekes, de én 3-4 évig ki szoktam húzni egy konfiggal, szóval később még érdekes lehet.
December eleje óta várom a procit, de nem sikerült eddig még C1-hez sem hozzájutni! Lehet, hogy felesleges, de ha már eddig kibírtam akkor már megvárom a C2-est...
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #146 üzenetére
Nálam kinéz egy ES példány az izmosabból, igaz még se lapom, se memóm nincs hozzá. Várom a választ a német ismerőstől. Szerencsére van itthon eurom még a 270-es időkből, így nem az árfolyam fog dönteni.
Ellenben az még a legjobb esetben is 2 hét.
Lapot viszont itthon kellene venni, de egy vagyon. Ráadásul alig van választék. Giga most felejtős, pedig az UD7 csábító volt, Asus meg pöppet drága, gondolok itt a Rampage IV-ekre. Mondjuk a Formula elgondolkoztatott, de egyenlőre nem találtam kedvezményes áron belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Asus Rog Strix G814J Gaming
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest