- OLED TV topic
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
Na nem birtam megállni és vettem egy unlocked E5-1650-et egész jó áron.
Novemberben tesztelés!
Kitesztelem normálisan a 1620-ast aztán jöhet az új. -
rup1u5
Topikgazda
Találtam egy másik E5-1650-et ami szintén SR0KZ.
-
rup1u5
Topikgazda
Logikus. Erre nem is gondoltam. Köszi
Tudnék most venni egy E5-1650 SR0KZ nagyon jó áron. A spec alapján ez egy C2 stepping lenne ha nem tévedek. Geza60 kolléga hajt egy ilyet és az ővé ugyan úgy lock-mentes mint az én 1620-am. Erősen birizgálja a fantáziámat ez a proci. Volt dolgod esetleg 1650-el?
-
04ahgy
nagyúr
Szerintem semmit nem hoz. Ellenjavallom. A fő hőátvitel a kupak és a die forrasztásánál történik, jóval kisebb területen, mint maga a kupak. A minőségi pasztával egy nagy hűtő talpára a teljes felületen le tudja a hőt adni. Ha a kupak vastagságát csökkented, a die területétől a szélekre való hővezetés kerül csökkentésre.
HGyu
-
rup1u5
Topikgazda
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980 #2990 üzenetére
Korábban már emlitettem, hogy érdemes visszalapozni 2-3 évet a topikban és olvasgatni.
Sokkal okosabb lesz az ember.Több információt > kevesebb hozzászólásban szeretnék látni tőled! Innentől elkezdem törölgetni az ilyen, nulla információtartalmú hsz-eidet, mert szétbarmolják a topik átláthatóságát. Sajnos nem vagyunk sokan akik aktivak ebben a topikban. Legyünk igényesek a contentra amit mások arcába tolunk!
Azt tanácsolom, hogy kövesd az általánosan bevált formulát és ha sikerült bebootolni egy adott beállitáson akkor tesztelj Linx-el vagy Intel burn test-el vagy prime-al, fusson közben a RealTemp vagy CoreTemp és a CPU-Z megadott fülei is legyenek nyitva, hogy lássuk mivel van dolgunk.
Adok néhány példát innen a topikból amiket te is megtalálhattál volna ha visszaolvasol:
Próbálj meg kicsit összeszedettebben fórumozni és hamarabb fog érkezni a válasz is.
-
Úgyfent köazi a vàlast.Öcsém szerzett egy p9x79-et.Beleraktam próbàra.Ott van lehetőség a gyàri asus programmal automatikus tuningra.Az 4.6Ghz-et hozotz ki.Stabilitàs tesztet is végzett.De ott az alaplap nem a szorzóval hanem a bclk-val jàtszott.Ha visszarakom az asrock x79extreme4-be beàlítsam azokat az értékeket amiket az asus beàllított?Gondolom hogy az stabil így.Egyszer se fagyott.
-
Szia.A 3930k nak mekkora feszt lehet adni?Mostmàr rendesen hűtve van.1.39v zeljesen stabil 4.7Ghz-en.De 4.8- on a windows bekrepàl.Prime95 1óràs futtatàs utàn a real tempel kiolbasva a hőfokokat a következők.a kupak 54fokos.A magok 72fokosak.Ezek jó értékek?És mégegyszer köszi a sok segítséget.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
totya1980 #2980 üzenetére
12V-os szűrőkondik olvadtak el. A táp tárlati árama miatt szikrázott, de a táp elintézte (elolvasztotta) a zárlatot. Azért működik a VGA, mert csak a 12V szűrés lett kevesebb (a cicergés is a kisebb szűrés eredménye lehet). Az adatlapon levő XFX Pro 750-es tápod van? Annak van ereje, egy ágon 12V-on kis időre 750W felett is lead, ha kell, nem csoda, hogy a zárlat nem maradt zárva.
HGyu
-
Köszönöm a segítséget mindenkinek.Megvettem de most füstölt el a videókarim.Úgyhogy ma kapok havertol egyet kölcsön.Bàr ez is csak ideiglenesen volt benne.MegijedtRtem mert szikràzott.Màsik gagyi gépbe kipróbàltam és működik.De ilyen ciccegő hangot ad.És egy részen elpukkant egy kondi szerintem.Így nem merem hasznàlni.Ez mi lehet?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980 #2975 üzenetére
Nyugodtan megveheted a H100-at. Egy kényelmes 4.5Ghz-hez elég lesz az is. Viszont 04ahgy tanácsát mindenképpen fogadd meg a VRM hűtésével kapcsolatban! Nekem is kompakt vizes megoldásom van + egy 12-es venti a ház oldallapján tolja merőlegesen telibe a CPU-RAM-VRM részt. A VRM bordák így csak melegek és nem elviselhetetlenül forrók.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
totya1980 #2975 üzenetére
Szerintem a H100-at is megveheted. A komolyabb tuninghoz mindenesetre KAMELOT tanácsát kell megfogadni, de alapszinten a H100-zal is el lehet boldogulni. Azt kell tudni, hogy egy nagytoronyhoz képest nem jobb. Én azért preferálom még is, mert egy nagytorony hűtő nagy és nehéz, feszíti a NYÁK-ot és a CPU foglalatot, valamint a RAM-ok elhelyezése is problémás lehet.
Akármivel is hűtöd a CPU-t, egy dologra kifejezetten és külön oda kell figyelni: a CPU tápfeszültségellátó részleg hűtésére. A VRM mindig kapjon felülről lefelé, a PCB szintjéig ható légáramlatot!
HGyu
-
Bocsànat.Nem tudttam mi a szokàs.Majd vàltoztatok.Csak nem nagyon volt időm ìrni.Csak valamit muszàj volt írnom hogy reagàljak hogy köszönöm.És ez volt a legegyszerűbb formàja.Úgyhogy mégegyszer bocs.Ja és lenne még egy kérdésem hàtha tudsz segíteni van egy Corsair Hydro Series H100 compact vízhűtő eladó.Azt érdemes lenne megvenni az i73930k-hoz amit tuningolni szeretnék.Előre is köszi.
- -
Sziaaztok.Tudom nem ide való kérdés de meg tudnà nekem mondani valaki hogy egy i7 3930k procinak mekkora az a hőmérséklet amiböl még nem gàz(Tuning miatt kérdezem)Előre is köszi.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
KAMELOT #2966 üzenetére
Nézegettem őket. Mi a véleményed? Én inkább 4930k felé hajlanék de az elég ritkán akad itt és akkor is irreális árakat kérnek érte. Megérné inkább egy itteni jólárasitott 3930k? Különbség kb 5-10% azonos órajelen.
Amúgy hogy megy az új proci? Néztél már vele max-24/7-OC-t?
-
rup1u5
Topikgazda
-
Sziasztok.Az i7 3930k mennyire tuningolható àltalába?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
csuka86 #2955 üzenetére
Én voltam az
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat itt.Itt van egy neked való videó:
Intel Xeon E5-2697 v2 - Test and Slight Overclock Vlog
Szintén ES példány és elég szépen megy bár a szorzót ezen nem lehet állítani.
-
csuka86
csendes tag
És egy kis plusz infó.. Próbáltam egy Intel DX79TO -es x79 -es lappal ezt az ES procit és nem tudtam beindítani.
Azért váltottam volna rá, mert engem a tuning úgy sem izgat, viszont 6x 8Gb RAM hely van benne.
De a RAM -ból a 16Gb -t sem igazán használom ki, és a Xeon -t sem kezeltem így hagytam. -
válasz
csuka86 #2955 üzenetére
Az igen.De jó lenne egy ilyet beszerezni.Bár a tuningra kiváncsi lettem volna.Köszi hogy megosztottad.Nekem egy gyenge xeon e5 1603 van.Alaplap ugyan ez.Persze majd le akarom cserélni.Ha régebbi biost raknák vissza lehet hogy lehetne tuningolni?Bár tudom hogy szorzózáras meg miegymás.Csak kiváncsiságból.
-
csuka86
csendes tag
Sziasztok,
Valaki látta az aláírásomban a configomat, és szólt, hogy esetleg megoszthatnám a tapasztalatimat itt.
Xeon-t raktam az x79 -es ASrock Extrem IV-es alaplapomba egy i7-3960X után.A lényeg, hogy ez egy Xeon ES verzió, amit elvileg még annyi alaplap sem támogat, mint amennyit néha szoktak normál Xeon -ból
Nevén nevezve Ez egy Xeon E5-2697v2 12c 24ht 30Mb cache -el. Mivel ez egy ES verzió a BIOS enged mindent húzni. Én nem teszem, mert nincs értelme.
ES verzió miatt (is) ez egy kicsit kisebb órajelen mozog, mint az eredeti E5-2697v2. Konkrétem 2GHz, és 2.5 Turbóval.
A tapasztalatim alapján az i7-3960X -hez képest kb kicsivel több, mint 20%-al gyorsabb. A Windows és a játékok is használják a 12 magot, és a 24 szálat is. Ezt, és a hőmérsékleteket is gyakran nézem játék alatt.
Az i7-3960X -em a Corsair H70 -es hűtőmmel 55-65 fokot ért el néha játék közben. Az sem volt SOHA húzva nálam. Ehhez képest a Xeon 20%-al nagyobb teljesítmény mellett maximum 51°C -ér el néha.
És akkor most az árak. Az i7-3960X -em anno 130.000-ért vettem használtan. 1.5-2 éve.
Ezt 138.000 -ért vettem ebay-en Kínából. Egy kondi ugyan lifegett az alján, és elsőre nem akart bekapcsolni.
Írtam is egyből az eladónak Kínába, hogy na-na... Ő higgadtan annyit írt, hogy a kondi nem érdekes, és, hogy akár le is törhetem, mert nem használja a CPU. Írta, hogy bízzak benne, és tegyem vissza az i7-em, és egy-két verzióval régebbi BIOS-t tegyek vissza...
Bízzak benne... Egy verzióval régebbi BIOS-al egyből beindult. Írta is, hogy nem egy alaplaphoz csak azért is jön ki frissítés, hogy emberek ne használjanak illegálisan beszerzett Xeon ES -et, mivel ilyen csak úgy nem lehet venni, és gyakran nincs szerencséje az embernek. Nekem szerencsém volt, mert egy megbízható, tapasztalt, segítőkész eladótól vettem.A vicc valóban az, hogy BF4-el játszom gyakran és játék alatt FULL -ra állított grafikán 1920x1200 -on egy EVGA GTX980 mellett az FPS 200-on ki van akadva. És 70W-ot ír közben fogyasztásnak. Az i7-el 150-170 FPS volt, és 110-120W között evett.
A CPU-Z ugyan nem jó nevet és magszámot ír ki, de mindegyik működik
Ennyi a történet. Én ajánlom a Xeon -t.... a nagyon régi gépemben is Xeon -vot. Cska valami különlegeset akartam, ezért váltottam le az i7-re.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980 #2950 üzenetére
Akkor az a proci annyit tud.
le kell cserélni.
Legfrissebb 3.70-es bios van fönt nálam. Procim nem ES. Ezt is kitárgyaltuk már itt pár hozzászólással korábban. Egy Dell precision workstation-ből húztam ki. Az előbb linkeltem egy 5Ghz-en rohangáló E5-1650-et. Ami szintén nem ES. -
Nagyon sziveseen.De az a problémám hogy mint fenteb írtam hogy hiába állítom 125-re a bclk-át amivel el is indul de a windowba a cpuz ugyanazt a frekit mutatja mintha nem csináltam volna semmit.A másik bclk-át meg csak 103-ra tudom rakni afölött fagy.Azzal kb 100Mhz-t nyerek és azt a cpuz is látja.Ezért nem értem.Milyen bios van a tieden.Az emyémen P3.70 De az is lehet hogy valami energiatakarékos faszság be van állítva.Pedig ahogy olvasgattam a tied is elméletileg szorzózáras kell hogy legyen.Hacsak nem egy tervezői példány.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980 #2947 üzenetére
BCLK-t tedd manual-ra és kéne mennie annak 125-ön.
Leírtam itt már párszor hogy mire jutottam az enyémmel. Kezdésnek feltoltam a szorzót 43-ra és azon megy gond nélkül. Többet még nem volt időm vele foglalkozni. Majd le szeretnék elé ülni, játszadozni a feszekkel és belőni 4.5 - 4.7Ghz környékére. De már így is nagyon elégedett vagyok vele tekintve, hogy ingyen kaptam a procit és jelentős ugrás volt a Q9550 után.
Szerintem bátran megveheted a 1620v2-t, nem fogsz csalódni. Igazából én azon lepődnék meg ha lockos lenne. De a legrosszabb esetben is ha lock-os még mindig ott a max 39-es szorzó és a 125-ös BCLK oszt jónapot.
Legalább kitapasztalod az Extreme4-et és majd adhatsz nekem tanácsokat tuning ügyben év vége felé. -
-
rup1u5
Topikgazda
Valaki ismeri őt?
Szintén lock mentes Xeon.(#2945) totya1980:
Print Screen billentyűt elvitte a cica?
125Mhz-re rakva kéne mennie simán 3.5Ghz-en a 28-as szorzóval. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980 #2943 üzenetére
Egyforma lapunk van. Nálam megy a BLCK és a szorzó állítás is E5-1620-al. Ha jól látom E5-1603-al próbálkozol. Ahogy nézem annál nincs turbo és lehet hogy ezért fix 28 a szorzó. Tudnál mutatni egy CPU-Z screenshotot róla? Azon elméletileg látszódnia kell hogy mettől-meddig állítható a szorzó.
-
-
-
Szia.Hagy kérdezzem már meg hogy az az (ES) az nem azt jelenti hogy mérnöki változat?Mintha valami iyesmit olvastam volna.A választ előre is köszönöm.
-
rup1u5
Topikgazda
-
4264adam
veterán
i7 3770 non K hány magja pörög fel 3,8Ghz-re turbó módban?
-
rup1u5
Topikgazda
Nem tudok most sajnos screenshotot lőni mert van pár ezer kilométer köztem és a gép között.
Ez a régi CPU-Z shotom van róla itt a topikban 40-es szorzóval.
43-ra álltam be, 45-el még prime-oltam azt tudom de ott már hibázott és úgy emlékszem, hogy néztem egy gyors 46-ot is. Azt olvastam, hogy a max szorzó ami ezeknek adható az a 45. További, hosszabb tesztekre sajnos nem volt időm mikor otthon voltam ezért nem is tudtam stabilan belőni 4.5Ghz-re.Egy gyors guglizással most ezt találtam:
Novemberben fogok tudni megint foglalkozni a géppel kicsit, remélhetőleg.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
totya1980 #2917 üzenetére
Csak az ES - Engineering Sample Xeonok szorzózár mentesek. A kereskedelmi forgalomban kapható összes Xeon, kivétel nélkül szorzózáras.
(#2916) KAMELOT: "Ha a lapod bírja és a ram is akkor 2800Mhz mehet a ram!" Hogy is van ez? Nekem ez lenni nem egészen kerek, mondhatni új! Van egy GA-990FXA-UD7-em, és egy 3200-3500MHz-en valid, 3000MHz-en stabil PSC kitem. Ha ebbe a lapba teszek egy X4-645-öt, akkor fog menni a 2800? Azt a lap is és a RAM is bírja.
HGyu
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980 #2912 üzenetére
E5-1620 = 3820.
E5-1620v2 = 4820.
E5-1650 = 3930.
E5-1650v2 = 4930.
Ritka de van még E5-1660 ami a 3970-nek felel meg nagyából. Aztán van még a 1680v2 ami nyolc magos de olyat csak "papiron" láttam még.Én nem babráltam feszekkel. Csak biosban feltoltam a szorzót 43-ra és kész is volt.
-
Sziasztok.Lenne egy pàr kérdésem.Valamilyen formàn lehet tuningolni egy E5 1603-at?Az alábbiak közül melyik szorzózàrmentes:I7 3820,E5 1620,Milyen procira érdemes lecserélni az E5 1603-ast?.Kb. 50ezer lesz rà.A vàlaszokat előre is köszönöm.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
totya1980 #2901 üzenetére
Én egy E5-1620-at hajtok benne gond nélkül. Mikor vettem a 3.20-as volt rajta.
Tedd fel a legutolsó 3.70-es BIOS-t.(#2903) totya1980:
Tedd bele a procit és próbáld ki. Mennie kell.(#2905) totya1980:
Eddig csak jó tapasztalatom van vele. Minőségi lap. A chipset venti még egyszer sem indult be még több órányi GTA 5 után sem, pedig úgy van beállitva hogy 50fok fölött induljon. Tuning is egyszerű vele. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest