- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mini-ITX
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok! Én egy dual konfigos rendszer szeretnék építeni.
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Mivel nem szerverterembe szánt lapokra lenne szükségem kicsit csalódott vagyok az alaplapok frontján. Se a Supermicro, se az Intel illetve több kisebb gyártó sem gyárt normális WS alaplapokat ami számomra felháborító
Az a baj, hogy az egyetlen szóba jöhető lap idáig az EVGA-é. Miért pont az övék? Van rajta USB 3 és nem is egy normális kivezetések hátul (esata, hangkártya). Illetve az alaplap is jól felszerelt amire jó pár plussz USB3, Firewire is csatlakoztatható.
ezzel ellentétben sajnos a többi gyártó alaplapja (ugyebár a hétköznapibb értelemben vett lapgyártók ilyen lapokat nem készítenek) pedig teljesen puritán. Ráadásul amit nem értek van rajta még COM port is + egy VGA és alig pár kivezetés, még usb 2-ból is egy kettő nem hogy USB3-ból. Az alaplapra szinte bővítési lehetőség nuku.
Ami viszont jó bennük, hogy több fajta sin rendszer van nem csak 16x mint EVGA-an, illetve ott több RAM hely van. Nem mintha az EVGA-n kevés lenne.
Ti melyikeket választanátok?
A másik nagy kérdés az az lenne, hogy muszáj-e rögtön két procival venni és ha igen mind a kettőnek ugyanolyannak kell lennie? Egyes gyártók leírásában olvastam, hogy a cpu1 csak 2 pcie-t kezel a második kezeli a többi sínt etc... de ettől függetlenül be lehet-e röffenteni egy cpu-val hiszen folyamatosan bővíteném. XEON-okra valóban passzív a gyári hűtés?
Ezek az alaplapok mennyire finnyásak RAM-ban? Muszáj 4 párosával árult quad channel rammokat venni vagy elég ha 4-esével veszem a 8GB-os modulokat? Az sem világos melyik ram az amit elfogad az alaplap. Nyilván nem tesztelik le az összeset. Van 8GB ram 12.000-ért (de ehhez hasonló árban) és van 50-ért is meg a felett. Mi a különbség mindegyik ECC volt. Azt sem értem hogy 16 és 32 Gb-os modult miért reklámozzák szinte beszerezhetetlen és rohadt drága. Erre ötlet?
És egy érdekesebb kérdés a végére. Egy ilyen konfigot el lehet adni majd később? Itthon van ilyenre vásárolói érdeklődés? Nyilván 3-4 év múlva. Válaszokat előre is köszönöm.
-
fgordon
senior tag
Hol találok infót, hogy melyik az ár/értékben még megfizethető Xeon processzort + alaplapot tudok venni? Fontos, hogy ECC-t támogasson a processzor + alaplap.
-
peterm711
aktív tag
válasz
Cybertrone #595 üzenetére
De gondolom lesz valami kövérebb is
vagy marad az?
-
peterm711
aktív tag
válasz
Cybertrone #593 üzenetére
Nagyon helyes
Formula?
-
Cybertrone
veterán
Holnap érkezem urak!
-
peterm711
aktív tag
Ok, köszönöm, majd meló után javítom ezeket. Ez a legkisebb fesz amin elmegy, alatta egyel újraindult a 14edik körben.
-
subaruwrc
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #589 üzenetére
Az OTP -n szépen átsiklottam.
Pedig az elég fontos, nehogy megfőzze a VRM-et. Kösz a kiigazítást, még reggel van.
mod: Természetesen, ez alap, hogy mindig be kell legyen kapcsolva. Ha pedig jobban megtéped a cpu-t, hűteni kell külön, nincs mese. Egyébként akinek az asztalon van a gépe, az tudja, milyen hő keletkezik ott.
-
subaruwrc
félisten
válasz
peterm711 #586 üzenetére
LOAD LINE CALIBRATION: HIGH
CPU CURRENT CAPABILITY: 150%
CPU VOLTAGE FREQUENCY: MANUAL
CPU FIXED FREQUENCY: 1000
VRM OVER TEMP. PROTECTION: DISABLED
CPU POWER DUTY CONTROL: T.PROBE
VCORE MOS VOLTAGE CONTROL: 10Vna ez a rész így nem
a vrm over temp protectiont hagyd csak auton ( enabled ), nem árt az ...
a power duty controlt pedig állítsd át extremere , mert így kevesebb fázison erőlteted át a tuning miatt megnövekedett áramerősséget, és még az overtemp is ki van kapcsolva ...
a többi jó és ahogy BMW mondta a skew-ok mardhatnak auton, mindennapra nem kell állítgatniBMW
no problem
nekem szemet szúrt az a rész ott, mert még xoc közben is auton van nálam. védeni kell a lapokat, mert már sokadszorra de megint mondom, ez nem sima sandy bridge. -
MPowerPH
félisten
válasz
peterm711 #586 üzenetére
CPU I/O SKEW: CPU/ I/O késleltetése. Nem kell hozzányúlnod.
CPU I/O DRIVE STRENGHT: CPU/ I/O közötti adatáramlás jelerősségét tudod beállítani. Ennek sincs már nagy jelentősége, teljesítményben semmit nem jelent. Esetleg kicsit stabilabb lehet a rendszer, de nem valószínű. Tehát hagyd ezt is.
Egyébként jó a beállítás, 24/7-re ideális. Ezen a feszen ez az elérhető legstabilabb órajel?
-
peterm711
aktív tag
Azt hiszem megtaláltam a 24/7 beállításomat. Már csak arra vár, hogy jóvá hagyjátok
szorzó: 45
BCLK: 100
CPU CLOCK GEN FILTER: AUTO
XTREME TWEAKING: DISABLED
EPU POWER SAVING MODE: DISABLED
EXTREME OV: DISABLED
BCLK SKEW: AUTO
CPU VCORE MANUAL VOLTAGE: 1,325
VTT CPU VOLTAGE: 1,15000
2nd VTT CPU VOLTAGE: 1,15014
CPU VCCSA MANUAL VOLTAGE 1,000
DRAM VOLTAGE CHA, CHB: 1,50
DRAM VOLTAGE CHC, CHD: 1,50
CPU PLL VOLTAGE 1,7625
PCH 1,1 VOLTAGE 1,1000
VTTDDR VOLTAGE CHA, CHB: 0,7500
VTTDDR VOLTAGE CHC, CHD: 0,7500
CPU SPREAD SPECTRUM: DISABLED
PCIE SPREAD SPECTRUM: DISABLED
PCIE CLK SKEW: AUTO
CPU I/O SKEW: -63
CPU I/O DRIVE STRENGHT -63
PCH 1,5V VOLTAGE 1,5000
PCH 1,1vG VOLTAGE 1,0387
LOAD LINE CALIBRATION: HIGH
CPU CURRENT CAPABILITY: 150%
CPU VOLTAGE FREQUENCY: MANUAL
CPU FIXED FREQUENCY: 1000
VRM OVER TEMP. PROTECTION: DISABLED
CPU POWER DUTY CONTROL: T.PROBE
VCORE MOS VOLTAGE CONTROL: 10VEz így stabilnak néz ki, és a hőfokok is barátságosak, légyszi nézzétek át, ha valami nem jó akkor javítom. Amint látjátok maradtak dolgok auto módban, azok maradhatnak, vagy jobb volna azokat is manuálisan beállítani? Következő kérdésem, hogy mi akar lenni az a CPU I/O SKEW és CPU I/O DRIVE STRENGHT ? Az érték megfelelő?
scrren:
és a fogyasztás a csoda zalman ventiszabályzóm szerint
bár a kép nem a legjobb, de érdemes megnézni
-
MPowerPH
félisten
Egyébként linkeltem be táblázatot. Itt megtalálod az összes alapértéket.
Aztán kezdjed el tanulmányozni a BIOS-t. Lapodnak van topicja, igaz még a címben nincs benne, de itt diskurálhatunk. 2. hsz-t is megnézheted, ott lehetnek hasznos dolgok.
Holnap lesz időm, és megcsinálom szépen összeszedettre az első hsz-t. -
putti
aktív tag
Köszi!
A procimat ( i3930k) mindenképpen szeretném majd tuningolni 4Ghz fölé. Aki tud kérem segítsem hogy kb milyen frekvencián hány volt kell neki vagy érdemes max adni hogy ne még ne károsodjon. A procira vízhűtés kerül, tehát gondolom nem fog gondot okozni a nagyobb tuning sem, persze ésszerű kereteken belül. Sok helyen olvastam hogy a 4500 max 4800Mhz belefér és viszi is rendesen, de jó lenne ha valakinek van ilyen procija megosztaná a tapasztalatait.
Mit és hogyan kell beállítani és mire kell figyelni?
A konfigom a köv, ha esetleg ez segítene konkrétabbat mondani :
Asus Rampage IV Gene
i3930k + ek water block
Gskill Ripjaws 16Gb ( 4x4Gb) 2133Mhz (F3-17000CL9Q-16GBZH)Köszi!
-
putti
aktív tag
Nemrég beruháztam egy lga2011-es platformra, egyedül a VGA-ra várok még, tehát beüzemelve nem lett a cucc. Az előző procim még egy E8400-as volt, szóval egy kicsit le vagyok maradva. Kéretik nem kinevetni, de lenne egy olyan kérdésem, hogy az lga 2011-es procikban is benne van az integrált grafikus vezérlő mint lga 1156 - 1155 és1366-nál vagy ezekben már nincs. Az én procim egy i3930k és az intel oldalán a specifikációit nézve ez nincs feltüntetve.
Köszi a segítséget, és bocsánat ha nagyon hülyét kérdeztem.
-
-
peterm711
aktív tag
válasz
MPowerPH #574 üzenetére
LLC High, nem tervezem 24/7 igy használni, csak egy teszt erejéig. 24/4-re olyan 4,5 GHz-et gondoltam, csak hat az idő kitapasztalni, finomitani, az meg nincs. Jelenleg alapon használom, játék alá tökéletesen megfelel.
Csak azért kérdeztem a melegedésre, mert ez az első vizes rendszerem, nem volt még vele tapasztalatom, hogy hogy viselkedik egy megrántott 130W-os proci társaságában. -
beteg
őstag
válasz
Cybertrone #569 üzenetére
Ötből négy az 80%
-
lista_x
csendes tag
Abba gondoltam bele anno milyen nagy,ennyire nagy szám volt mondjuk egy MMX233Mhz proci is.Emlékszem rendelésre 41.000 pénzért hoztak egy "bőrös" verziót.(Vazz de gyors volt
Most meg nézd meg mik vannak.10év múlva ezzel gombfociznak majd az óvodába a kiskölyök.
De ma még örüljünk neki! Izom motyó! -
peterm711
aktív tag
válasz
subaruwrc #561 üzenetére
Nem volt dolgom sima sandy-vel, bloomfield-ról erre váltottam, és az nem volt ennyire megcibálva. Ez az első vizhűtésem is, szóval nem ismertem még a határokat.
(#562) Tirexi : vagy éjjel nappal CPU teszt programokat futtatsz? Neked a 2 kör az éjjel nappal? Valahogy ki kell tesztelni, hogy stabil e a rendszer. Idáig az első körben lekapcsolt a gép, most sikerült kihoznom némileg stabilra, amit tesztelni illene. Én is imádom az efajta beszólásokat, köszönöm!
-
Tirexi
addikt
válasz
peterm711 #560 üzenetére
Megnézted játék közben hogy mennyi a hő? Gyanítom hogy még a 75 fok közelében sem lesz...
Vagy éjjel nappal CPU teszt programokat futtatsz?Bírom az ilyen panaszkodásokat... Tök feleslegesen aggódsz olyan hőfokok miatt amit átlaghasználatnál soha nem fogsz elérni.
LinX nálam 72 fok. Videó konvertálás CPU 80-95% között és a hőfok 61-63.
Játék közben meg talán ha van 57 fok a CPU. -
peterm711
aktív tag
Sikerült belőnöm a cpu-t 5 Ghz-re, létezhet az, hogy nem bírom hűteni egy 3as radival? IBT alatt a hőmérsékelt elérte a 80 fokot is, 2 kör ütán le is kapcsoltam
Ez normális vagy valami gond van? MX 4-es paszta van a procin, rá gyanakszok, eléggé sűrű volt ami gyanús is volt nekem.
-
Tidus
addikt
válasz
Cybertrone #558 üzenetére
De ment privi, előbb mint írtam.
Kutyaól a HAF-X, de szét van döntve. Egyelőre nem rakom bele mert igaz hogy nagy, de nehéz benne bütykörészni. Jó helyen van itt az asztalon a cucc, áttekinthetőbb. Bár a feleségem baszogat érte, de had mondja.
-
Tidus
addikt
válasz
Cybertrone #555 üzenetére
Őszintén megvalva nem tudom hogy mire képes a formula nem próbáltam még, így tapasztalatom sincs,
.
Sőt egyelőre még a Rampaget is léggel hajtom. -
peterm711
aktív tag
válasz
Cybertrone #548 üzenetére
Csak ajánlani tudom a formulát, egy hétköznapi halandó embernek vígan elég (még sok is), felesleges az extreme, ha csak nem tervezel az extrém tuningosok útjára lépni
-
Tidus
addikt
válasz
Cybertrone #552 üzenetére
Szerintem nem olyan vészes a külömbség, bár a Rampage is olcsobb itt. Én Rampaget vennék, ha már ennyi pénzt kiadok.
Ment pü... -
Tidus
addikt
válasz
Cybertrone #550 üzenetére
Formulát is lehet rendelni, mondhatom a legjobb áron 3 év garral, pü.-ben írom hol.
Csak azért mert moderáltak már hasonló állítólagos reklámozás miatt. -
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #547 üzenetére
Hát igen, elismerem elég nagy baromság. Sajnos csak átsiklottam a beállításán.
Az más. Sokat kihajtottam én is a C2-őt, aztán várnom is kellett rá, így hetekbe került mire meglett.
(#548) Cybertrone : Akkor lépj be. Ha úgy vesszük mindenki hobbygamer, csak van aki tovább fejleszti magát. Ha olyan a te hozzálllásod is, biztos segít mindenki aki tud, ha kérdezel valamit.
-
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc #540 üzenetére
Egyelőre semmi kivetni való. A műszeres mérések és a bios adatok is megfelelőek. Az 5GHz körüli droppolás próba még várat magára, a régi biosnál sajnos jelentkezett. Gondolom itt is fog jelentkezni , viszont a mértékére kíváncsi leszek. Mivel az új bios rendszer állandóságot, stabilitást javít.
A 1005-ös biosnál volt(van) olyan tapasztalatom hogy léghűtés tuning 5,1GHz a rendszer stabil, CineBench is lefut. Viszont CPUz-ben a x51(5,1GHz) szorzó visszaáll x12-re(1,2GHz-re), természetesen CPU C1E, és Enhanced Intel SpeedStep Technology Disable-n van. Szerinted?(#542) N_A_S: Értem. Egyébbként csak kikapcsolt állapotban lehet így frissíteni.
-
Cybertrone
veterán
Csókolom
Lehet betársulok nem soká -
PIT888
tag
Hát őszintén szólva, most nem lenne keret R4E-re, valamint 3930k-ra sem, ebből kiindulva lett volna a kérdésem, hogy/mivel mindenképp váltani szeretnék lehet jobban megérné egy x79 sabertooth v. R4Formula egy 3820-al (amit később lehetne váltani mondjuk, ha lejjebb mennek az árak v. valami), ami hasonló teljesítmény, mint egy 2600k + ramot is lehetne hozzá 30k körül valamit. 2600k-nak is meg van a maga ára, valamint ahhoz is egy lap lenne vagy 70k azért érdeklődtem
-
Tidus
addikt
Mivel jobb a 1005, mint a 1101. Valamit észleltél?
(#537) PIT888:Árban képtelenség kihozni, nézzél utánna mi mennyibe kerül. Nálam is 1366-ról volt a váltás, ram proci alaplap. A ramokat is le kell cserélni x79-hez nem dukál a 6giga x58-as. Olyan 200k. körül nyugodan számoljál amit hozzá kell dobnod az X58 árához ha eladtad, és ez a minimum. Gondolom Rampage IV-et akarsz, és nem i7 3920-at. Viszont ram ügyileg be leszel határolva.
Szóval komoly elhatározás, döntés , és mérlegelés kérdése a dolog. -
PIT888
tag
Hát igen, csak neked már stabilan sandy-d van, én meg az 1366-ot szeretném váltani és árban hasonlóan kilehetne hozni
-
N_A_S
veterán
Én is azon törtem/töröm a fejem hogy a Sandy-t lecseréljem 3820-ra, de asszem egy 5Ghz-es 2700K-t inkább megtartok. 2db GTX 480-hoz a 3820 se lenne jobb játékra szerinte.
Tidus
Ez nekem is nagyon tetszik R4E-n hogy kikapcsolt állapotban is lehet BIOS frissíteni, Én is így csináltam, mondjuk Én a 1005-öt tettem fel. Ez jobb valamivel? -
Tidus
addikt
Tegnap feltettem az "új" Biost. Ez az USB Bios Flashback egy élmény, egyszerűen nem lehet hibázni. Ha pedig van szünetmentes akkor az áramszünet sem lényeg.
Egyre jobban tetszik ez a Rampage Bios, szeretem.
Erről:
Erre:
A 1005 Bios-t hagytam a Bios 2-ön, az új 1101 Bios-t pedig frissítettem a Bios 1-re. Egyelőre a hasonlítás végett van így.
-
PIT888
tag
Üdv. Urak!
Szeretnék váltani 1366-ról majd közeljövőben és nagy dilemmába vagyok, hogy 2600k valami jó lappal, vagy x79, viszont itt 3820-ra lenne most még csak keret. Jelenlegi procim is sokat eszik, szóval az végülis nem lenne mérvadó. Ti mit ajánlanátok? Árban végülis hasonló lenne a két félkonfig, lap+proci+memó.
-
MPowerPH
félisten
SB-E -hez egy kis overclocking segítség. Ezeket az értékeket kerestem már egy ideje, mert nitrogén alatt láttam olyat is, hogy pl. a PLL-t 1.22v-ra tolták. Szóval teljesen más a lelkivilága, mint az SB-E-nek. De még így is van 1-2 feszültség menüpont, amivel nem tudok mit kezdeni.
-
MPowerPH
félisten
Lapnak is már van topicja.
Ott megtalálsz mindent.
-
N_A_S
veterán
Asus Rampage IV Extreme / Formula / Gene 0016 BIOS
-adds 5v and 5.5v options to mos volt control
-
N_A_S
veterán
innen le tudod szedni: http://rog.asus.com/downloads/
Találtam OC Guide-ot R4E-hez, ha már volt linkelve sorry, én még nem nyálaztam át, de jól jöhet:
ASUS Rampage IV Extreme - UEFI Guide for Overclocking
ASUS Rampage IV Extreme - Easy Overclock Guide
X79 MEMORY OC GUIDE (4 Different IC) --- G.SkILL + ASUS Rampage IV Extreme
-
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH #522 üzenetére
1.005 bios, a beállításkora csak nagy vonalakban emlékszem, most nincs előttem a gép:
energia takarékos szarságok off
vttk 1.1V
sysagent 1.1V
pll 1.75V
100 bclk
100 strap
cpu current cap 180%
1000khz cpu freq
vc MOS 10V control
over protection mindenhol disabledspeedstep disabled
cpu + pcie spread spectrum disabled
mem 1.5V fő 4 időzítés @ 2T, többi automod: ja és a power ctrl asszem AUTO
-
Tirexi
addikt
Értem THX.
Nos elnézve a tesztedet hát nem vagyok hasra esve ettől a CPU-tól.
1.48V és csak 4.5Ghz. Hát nem egy 2600K annyi szent.
Mondjuk a több mag miatt itt a kevesebb Mhz-el is ugyan azt lehet elérni, mint a kevesebb magnál több Mhz-el. Ugye?
Leginkább videókonvertálásra kéne a cucc.
Bár gondolom ez IDLE fesz és ez valamennyit drop-ol még nem? -
N_A_S
veterán
1.5V -tól 1.65V -ig használhatod 2011-be. Múlt héten raktam össze egy R4E 4x4GB Dominator GT-vel, amik 1.5V-osak, így is vannak beállítva.
Itt már a BCLK-val is lehet játszani, én nem játszottam vele. A max fesz ~1.45V 24/7-re, annál többet nem adnék neki, és 90fok fölé ne menjen a proci semmilyen körülmények között, de inkább 85.Engem az érdekel hogy stabilitást mivel lehet jól tesztelni?
-
Tirexi
addikt
Hali all.
Szeretnék majd én is váltani X79-re és pár kérdésem lenne mielőtt belevágok.
Asus Sabertooth X79-et néztem ki egy C2-es i7 3930K-val megfejelve.
Gondolom ez a párosítás jó szal ez nem is annyira fontos.A fontos inkább a memória, a tuning és a melegedés lenne.
RAM:
Hát nekem most 4db 4GB-os 2133Mhz-es 1.5V-os Ripjaws memóim vannak.
Azt néztem, hogy újra 1.65V lett a RAM fesz az X79-nél. Az 1155-nél ami most van csak 1.5V mint azt te is tudod.
A kérdés pedig az lenne, hogy én használhatom-e ezeket a RAM-okat abban az X79-es lapban 1.5V-on? Vagy nyugodt szívvel adhatok nekik 1.65V-ot is?Tuning:
A tuning az elsőre nekem elég bonyolultnak tűnik. Ugye 1155-nél felhúztad a szorzót meg adtál feszt aztán kész volt a dolog.
Néztem erről a lapról videót YT-on és néztem a BIOS-át. Hát én elképedtem amikor megláttam azt a rengeteg cuccot.
A kérdésem az lenne hogy elég itt is a szorzót és a feszt emelni? BCLK-t nem kell ugye? Vagy azt nem is szabad?
Mennyi a max fesz amit 24/7-re adhatok neki?
Egyáltalán mennyi ezeknek a CPU-knak az átlag alap feszük?
C2-es lenne a CPU amit veszek. Mi a tapasztalatotok mennyire lehet ezeket tuningolni ésszerű határokon belül? Mennek annyit mint a 2600k?
Az én célom 247/-re a kb 4.4 - 4.6Ghz elérése.Melegedés:
A melegedés meg csak annyi lenne, hogy mennyi az a max érték ami 24/7 jó a CPU-nak még?
Amúgy a hűtésről egyenlőre nem víz hanem egy Noctua NH-D14 fog gondoskodni.THX előre is a válaszokat.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Djroberto #512 üzenetére
Persze, mert az két processzor. Nekem a húzott 6 magos csinál 14,75-öt. Az 17,6x lett, ha jól emléxem. Kihoz belőle mindent, a probléma az órajellel van. Cinebench elég érzékenyen reagál az OC-ra.
3DMark Vantage a program neve.
mod: Most nézem belinkelted. De ez ugye két processzor, 24 szállal.
-
Djroberto
tag
válasz
MPowerPH #511 üzenetére
ha megmondod mi az akkor igen.
Ezt múlt héten csináltam a 2db X5690-el szintén ES természetesen egy Tyan szerver lapban.
Szerintem ez a Rampage Formula IV nem tudja kihozni azt ami ezekben rejlik.
Ha megnézed a dupla processzor eredményét,akkor igen csak durva lehet 2db E5-2680 eredménye egy dual socket lapban.
Ha valakinek van infója honnan lehet 2011 dual socketet beszerezni,kérem ossza meg velem. EVGA pl.
-
Djroberto
tag
E5-2680-as Xeonnal természetesen alapon.
Sajnos valamilyen gondja van a Kingston 1333 memóriával,ezért is nem sikerült fényesre a windows telepítése,mintha lenne benne egy funkció hogy akkor is feltolja ha nem 100%-ig kompatibilis az alaplappal,eddig is volt ilyen?AZért a dual rendszert megnézném,de egyenlőre nem tudok hozzájutni dual socketes laphoz. Sehol sem találok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
jones965 #507 üzenetére
El is felejtettem rákérdezni. A fagyálló volt annyi fokon, vagy a procimagok?
Sajnos nekem még hideg levegővel is megvannak a heat-pipe -ok korlátai, így 40C alá nem tudom bevinni a magokat. Pedig úgy láttam, a hidegre elég jól reagál az SB-E.
Már filóztam azon is, hogy bedobom a fagyasztóba, de azzal se mennék sokra. Akkor meg befagy. -
jones965
Modder
Core i7 3960X valid
Behűtve elég kellemes lesz tesztek alatt. -
Djroberto
tag
válasz
MPowerPH #503 üzenetére
6 proci különböző megnézése után feltűnt ezzel a programmal,hogy mind a 6-nak más lett az eredménye,azzal összefüggésben hogy mennyi idő telt el a bekapcsolás után ,mennyire pörgött fel a ventillátor és milyen hőfokon lehetett.
1-2 pont eltérés is volt a full beállás után úgymond és a rögtön winfows felfutása után.
Igaz 1366 2 sockettel.
De igazad van,ez mindenképpen fura. Ez az eredmény igen érdekes.
Ti jobban tudjátok mi történhetett.
jelenleg én meg nem tudok windowst telepiteni a 2011 rendszerre. valamilyen hibát ír ki mindig. agyilag fáradt vagyok hozzá.
-
-
Djroberto
tag
válasz
MPowerPH #501 üzenetére
A cpu-z ben nagyok sokszor láttam bugot a sok proci tesztelésnél.
Sokszor még azt sem sikerül behatárolnia hogy milyen cpu van a gépben.
Ergo X5690-et procit X5677-nek vélt felfedezni. Everestben pedig rendben volt.szerintem fesznél sem mérvadó hogy mit ír ki,ott is láttam már alapon bugot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest