Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD FX
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
Pontosan ez az egyik oka ami miatt inkább léghűtés felé mennék. Nem szeretném ha megrekedne a meleg levegő a vrm-ek környékén, mert hosszú évekre tervezek ezzel a lappal.
(#2797) Asbee
Igen. Ez volt az első gondolatom, hiszen a 2. PCI-E is 16x-os, csak attól tartok, hogy mi van ha rám jön az 5 perc és kitalálom később, hogy SLI-t akarok....meg hátha az mégis lassúbb valamivel mert hát távolabb van fizikailag a cpu-tól.
Ahogy elnézem DX12-vel amúgy is értelmét veszti lassan az SLI, úgyhogy mehetne a VGA a 2. slotba és kaphatna a CPU egy kama cross-t. Tetszik, hogy lefele fúj.Júniusig még van időm gondolkodni.
Minden tanácsot tapasztalatot köszönök! -
04ahgy
nagyúr
Pedig nagyon javasolt ilyen felépítésű hűtés, mert a lefele irányuló légáramlat menthet meg akár alaplapi VRM-et a túlmelegedéstől, sőt, a hőmegfutástól.
Vagy odatámasztasz egy 8cm-es ventit, ahogy én szoktam, ha a VRM hűtését biztosítani akarod, de víz, vagy párhuzamos légáramlású hűtő kerül a CPU-ra.
HGyu
-
rup1u5
Topikgazda
Azon filózom, hogy a Scythe grand kama cross 2 az Extreme4-en takarná-e a felső PCI-E portot.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fatal1ty1984 #2791 üzenetére
Csak nagyon ráülne az alaplapra. És az enyémen ott pont borda van.
Itt jobban el van rendezve csak nem látok rajta ventiket.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fatal1ty1984 #2789 üzenetére
Több helyen olvastam, hogy ezek a kompakt vizhütések nem igazán érik meg és hogy egy jobb léghűtéssel szinte ugyan ott van az ember. Nem tudom. Nézegettem ezeket a corsair kompaktokat is de ennyit nem akarnék rákölteni és valszeg a cm690-be sem férne be.
-
fatal1ty1984
őstag
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fatal1ty1984 #2787 üzenetére
Ja!
Félreértettelek.
Egyelőre csak pár napom volt ismerkedni a procival és normális hűtőm sincs még hozzá. Első bootnál rosszul raktam fel a hűtőt. Nem húztam rá teljesen és maradt 1-2mm rés a kupak és a hűtő között. Az UEFI-vel barátkoztam kb 2-3 perce mikor észrevettem, hogy 91 fok a CPU.Gyorsan ki is kapcsoltam.
Kár, hogy az Infinity-t nem tudtam használni hozzá mert nagyon elégedett voltam vele. 8 évig kiszolgált jó pár konfigon. Ezért hajlok a Scythe felé.
Nem gondoltam, hogy alap fesszel ennyire nem megy. Yorkfieldes tapasztalataimból indultam ki és ott azért megvolt a +700-800Mhz vid-en. Ez esetben fog kapni valamennyit, hogy a 4,5 azért meg legyen. -
KAMELOT
titán
4,5-re tettem és LINX futtatása után elérte a 80 fokot majd ki is kapcsolt a gép!
(#2779) rup1u5: Akkora Mhz eléréséhez emelni kell feszt és még más beállításokat is el kell végezni, hogy stabil legyen. Sajnos ki kell tapasztalni mert mindegyik proci más és az alaplap is! Max 4-et fog neked menni alapfeszen.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fatal1ty1984 #2778 üzenetére
Neked lehet, hogy felesleges kérdés volt, számomra viszont nem mivel új vagyok a témában.
Minden infót szívesen fogadok de a személyeskedő megjegyzéseket nem!
Az például érdekel, hogy mire számíthatok ettől a procitól ha egy CM 212 EVO-val hűtőm. Hogy ha a hűtő is elbírja akkor némi fesz emelés is szóba jöhet.
-
04ahgy
nagyúr
"Neked Ivy-d van és ahogy olvasgattam azok jobban melegednek mint a Sandy."
Ez így nem állja meg a helyét. Több hőt termel a Sandy-E, de magasabb hőfokot ér el az Ivy-E, a kisebb hőtermelés ellenére. Mint ahogy egy 150W-os pillanatforrasztó-páka másodpercenkénti 150W hőtermelése is kisebb, a magasabb hőfok ellenére egy PWR atomerőmű gigawattokban mérhetőéhez képest. Az előbbi 450°C is lehet, az utóbbi nem haladja meg a 300°C-ot.
HGyu
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fatal1ty1984 #2768 üzenetére
Az én procim szinte ugyan az mint a tiéd. Egy kényelmes 4.5-4.7Ghz-re számíthatok én is 24/7-re?
-
KAMELOT
titán
válasz
fatal1ty1984 #2768 üzenetére
Úgy általánosságban kérdeztem. Alaplapom az jó?
-
KAMELOT
titán
4820K procit meddig tudom majd húzni? Adatok a profilomban!
Víz lesz rajta EK-360! -
MPowerPH
félisten
4930K-t mennyire birjak az OC-t? Csak ugy altalanossagban erdekelne. RIVBE -vel lenne, meg 16Gb 2133 Corsair Vengeance Kit-el. C to C hogy viszonyulnak a Haswellekhez kb? Ha valaki csinalna nekem egy Cinebenchet+Vantage cpu tesztet 4 aktiv maggal, HT-val, olyan 4.4GHz korul, akkor meghivnam egy palinkara.
-
rup1u5
Topikgazda
Jelentem végigolvastam az egész topikot.
Tudna valaki kölcsönözni nekem némi ramot jövőhetén Budapesten pár napra? Nem jöttek meg időre a G.Skillek és ki szeretném tesztelni a lapot meg a Xeont.
-
rup1u5
Topikgazda
Jól gondolom, hogy a Mugen nem menne fel rá?
-
rup1u5
Topikgazda
Milyen hűtőt ajánlanátok Sandy Bridgehez?
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
fatal1ty1984 #2750 üzenetére
Nagyon asrock felé hajlok. Mindent tud ami nekem kell és még szép fekete is.
Most olvasok róla. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
lotTóni #2748 üzenetére
32% lehúzó review nekem azt mutatja, hogy az átlagosnál nagyobb eséllyel nyúlhatok itt trutyiba
-The built in sound is just plain messed up.
-Still DOA after two RMAs
-Starting getting Windows blue screen crashes on USB ports and ports not functioning sometimes. Also did a complete Windows re-install because of the craziness with USB ports and flash player causing major system load for some odd reason when getting internet through USB wireless adapter. The windows re-install was near impossible to do because the board did not recognize any drive for Windows to install too!
Re-install did not solve the issues either. So I put on an O-scope to the USB ports and what do I see? TONS OF ELECTRICAL NOISE. I believe the solder balls under the X79 chipset are coming loose because my board did have this issue until recently and I purchased this board when it first came out. So the thermal cycling has most likely caused solder balls to loosen up, which may also explain why I am seeing tons of electrical noise.
-Bought first board, would not post. Trouble shoot, RMAd first board. Second board same situation, would not post. Trouble shoot, CPU LED is lit so I RMAd the CPU. New CPU came in and system still will not post.
Common issue (roughly 30%) with this board. Don't take the chance with this board.
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
proci985 #2746 üzenetére
Az AsRock Extreme4-re gondolsz?
Azt találtam itt helyben egész olcsón. Így még a garancia is egyszerűbb lenne.
Szóval szerintetek ez egy jó lap és érdemes lenne?
Utánaolvasok a lapoknak és ezen a hétvégén szeretném meghozni a döntést.(#2745) Mr Bond 007
Köszi! Még az a lap is versenyben van. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
fatal1ty1984 #2742 üzenetére
jo de alapvetoen olcso lapot keres, az r4e meg nem az
.
plusz annal is alapvetoen a BE amin mar normal mennyisegu port van mindenbol. de akkora keretbol szvsz 2011-3.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
lotTóni #2743 üzenetére
Lehet, hogy nálad tökéletes de engem eléggé nyomaszt ha a review-ok 32%-a 1 tojásra értékeli. Elég horror storykat írnak róla itt.
Nem szeretnék beleesni ebbe a 32%-ba azért sem mert garanciáztatni nem tudnám.
Akkor már inkább ez vagy ez csak az a $300 lehetne $250. -
proci985
MODERÁTOR
nekem 1600asaim vannak, de en meg p55rol hoztam at oket.
a maximus gene reviewjei tenyleg eleg gyengek. az LE egy fokkal jobbnak nez ki, a sabertoothnak erosebb a vrmje, de ugye plusz aron megy.
asrockbol valamelyik gyengebb volt, de nem emlekszem hogy az extreme3 vagy az extreme4. nezz utanna vasarlas elott, de jo lehet az is.
-
rup1u5
Topikgazda
ASRock X79 Extreme4 megbizhato lapnak szamit?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
proci985 #2737 üzenetére
Kisse riaszto, hogy a Gene-nel ennyire sok a bad review.
Milyen lapnak szamit a P9X79 LE? Ez a visszajelzesek alapjan jobb valasztasnak tunik a PCI-be meg megtarthatnam az X-fi-met.
Vagy akkor mar inkabb szanjak ra tobbet es legyen egy Sabertooth? Mondjuk aranyaiban itt is eleg sok (22%) a lehuzos kritika megdoglott lapok miatt. Asus ennyire rossz lapokat csinalna? -
rup1u5
Topikgazda
válasz
proci985 #2737 üzenetére
Kosz!
Megnezem a tobbi lapot is amiket ajanlottal.
2 sata3 port eleg nekem, max 2 SSD-t tennek rajuk ugy is. Akkor boven eleg lenne hozza az 1600-as ram nemi tuningra is? Talaltam itt valakit aki pont ugyan ilyen felkonfigot arul 4*4GB 1600-as ramokkal, ugyhogy elvileg mukodnie kene. -
proci985
MODERÁTOR
quad channelt mindegyik tud. viszont a R4 genen van ket sata3 port osszesen.
asus x79 / asrock 6 / msi gd45 (d8) / msi gd65 (d8) / giga up4 kornyeken neznek korbe, azok az elerheto aru, mar kb elfogadhatoan felszerelt darabok.
2011-3hoz ddr4 kell es nem kompatibilisek a procik sem
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
proci985 #2735 üzenetére
Itt csak 1600-ig irjak de az azt jelentene hogy nem is menne 2400-assal?
Azt mondod eleg lenne egy ilyen?
Nem fontos a mATX csak nem szeretnek 100k-ert lapot venni.
SATA3 / USB3 PCI-E 3.0 meg a quad channel lenne szempont es egy eros GPU.
Nem igazan vagyok otthon ezekben a 2011-v3-as lappal gondolom nem menne a proci.
Innen mit javasolnal? -
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
igazabol lassan az amit talalsz meg epeszu aron.
csucs x79 lapok boven 100k folott vannak, ha pedig szempont a 8 memslot akkor elegge meg van kotve az ember keze. nezz korbe, hatha talalsz valami jot akcioban, pl erre egy idoben 80 alatt szortak ki az msi big bang megfelelo szeriajat, bar mondjuk ahhoz epp spec haz is kellett.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
proci985 #2730 üzenetére
Milyen alaplapot érdemes venni egy ilyen Xeon alá?
Egy ilyen Asus-al vagy esetleg Rampage IV Gene-vel menne rendesen? Azért a tuningolhatóság is szempont lenne. -
rup1u5
Topikgazda
Sziasztok!
Most sikerult epp kimentenem egy kidobasra itelt szerverbol egy E5-1620-at. Arra gondoltam, hogy epitenek kore a jatekos konfigot GTA 5-re. Szerintetek van ertelme egy Q9550-rol erre valtani?
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
lancellott #2722 üzenetére
bclk emeléssel és még egy rakás más beállitással.sajnos ahány proci anyi fajta hiába egy széri mindnek más beállitás kell + sok türelem hozzá
-
04ahgy
nagyúr
válasz
lancellott #2724 üzenetére
Mert többet bír a chip, mint a gyári specifikáció. Örülj neki.
HGyu
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lancellott #2722 üzenetére
udv a klubban
3820ak elvileg szorzolimitesek.
-
lancellott
tag
válasz
fatal1ty1984 #2719 üzenetére
Na ez engem érdekelne.. hogy lehet ilyen teljesítményt kicsikarni a prociból...
Most szereztem egy i7 3820-as prockót, és hozzá egy ASUS Rampage IV GENE lapot...
nem vagyok valami tunning zseni.. de a szorzót nem bírom 45 fölé emelni.. és nem fagy a gép. Eddig azt szoktam meg, hogy 40-42 felett ha megemelem a szorzót, akkor el sem indul a gép.. még ha egy kis feszt is emelek a prockónak... (i5 2500K-m volt , p8z77 vl-k lappal.).
-
zimi1991
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #2717 üzenetére
Azért nézek
De az is szép
Priviben nem lenne kedved egy két játék tesztet tolni nekem?
Természetesen nem ma. -
zimi1991
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #2715 üzenetére
11 Másodperc az aláírásod alatt szereplő géppel?
-
-
zimi1991
aktív tag
válasz
proci985 #2710 üzenetére
A lap nem új sajnos használt ezért is nem értem a dolgot, mert eddig akárhány lapom volt akárhova tettem a ramot beindult csak ebbe ezek szerint nem így megy...
450 nálad egy sokkal kisebb fogyaasztású 970le nálam meg 290x van ami zabál rendesen+ a proci is akkor 4,8 ghz-en járt így szerintem reális a fogyasztásom... -
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Motion_Blur #2699 üzenetére
Játékban az azonos órajelű LGA1155/1150-hez képest hátrányban vagy, renderelésben meg előnyben, már csak azért is, mert azokban nincs lehetőség 6 magra...
(#2690) KAMELOT: A CPU-dnak kell vinnie, nem az alaplapnak. Ha jó az IMC, akkor is kicsi az esélye stabil quad channel órajelnek azzal a rendszerrel, 24/7-re.
HGyu
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Motion_Blur #2699 üzenetére
és 4.2-n kihajtja rendesen azt a 780ti-t?gyanus nekem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- DOOM: The Dark Ages - Már több mint 3 millióan kipróbálták
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- Silent Hill 2 teszt
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest