- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Hangszórók topicja
- Monitorkalibráló eszközök
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
akoska07 #5622 üzenetére
2X vissza olvastam, hogy miről beszélsz...Min siklottam át esetleg... De nem igazán esett le...
...Feltettem egy kérdést, kaptam rá egy korrekt választ, megköszöntem, téma lezárva...
Szóval beavatnál?
rup1u5!
Nézegettem ezt a procit is, de plusz 100MHz-ért nem éri meg a finoman fogalmazva is igen erős felár
Onnan gondoltam, hogy a fentebb említett proci 4GHZ All core turbo-t tudhat, mert nem volt feltüntetve a magonkénti Turbo órajel, egységesen cska az hogy 4GHz, azt jónapot... -
aty-73
aktív tag
válasz
akoska07 #5531 üzenetére
Talán te is vételeztél titokban 1-et?
A Rampage IV Black Edition és a Dominator Platinum csodás vizuális élményt nyújt nekem. Újonnan vásárolt darabok, a Dominator élettartam garis, mivel harmadik gép, így alig használtam és a 2018. december 2-án történt műtétem óta nem vettem elő sajnos.
Biztos jól hasítanak ezek a Ryzen valamik, de
kissebb ráfizetésssel bővíthető, 12 mag / 24 szál-ra a jelenlegi 2011 build, de az újabb RAM kit-et sem sajnálom belőle, ha szükség van rá vagy bármi mást (fentébb szóbakerült, bővítő kártyát).
Ha jól sejtem, egy új buildot, Crosshair VI Extreme-ből megépíteni, nem lehetne 50-60k-ból, ami ugyanezt a teljesítményt hozná?!
98 óta aktívan pörgök ebben a történetben, volt, jó pár személyes csalódásom ÁjeMDé-vel. -
jokeph
nagyúr
válasz
akoska07 #4784 üzenetére
CM NEPTON egy jól sikerült sorozat, nekem a 140 XL van belőle.
Még anno az FX8320e-re vettem, az 4,6-on ment.
Aztán az X58-as gépem szintén 4,6-ra húzott X5677-es XEON CPU-át hűtőtte.
Most meg az E5-1650v2-őt, 3,9-en járatva, ezt be tudtam lőni a kínai lap BIOS-ában, enged többet is, majd még kísérletezem vele, de így is elég jól húzza a VRM-et, az meg itt nem túl acélos, 7 fázis, meg is kapta leszabályozva SpeedFan-al a CM NEPTON 140 XL második ventilátorát.
(#4785) envagyok:
Mázlista vagy, eszerint így is tökéletesen jól fekszik fel a pumpa talpa a CPU kupakra, azaz mindegyik egyenletes (még).
-
envagyok
veterán
válasz
akoska07 #4782 üzenetére
Sajnos a csavarok nincsenek meg. Ez most ideiglenes, de stabteszt alatt sem ment feljebb mint 50 fok.
Van 240-es 2db vizem, meg ez a 120-as sooler master seidon 120v ver.2 hiányzik 2db 2011-es csavar, és 2db felső lefogató csavar, azokat valahonnan majd kell szereznem. Tudtok jó helyet, ahol lehet venni?Amúgy a cuccot egy LEPA vízhűtéssel vettem, de azzal valami gond van, mert túlmelegszik vele a proci. Elvileg a szivattyú megy, de mégis.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
akoska07 #4746 üzenetére
BARROW OLED Digital Display Water Temperature Meter
(#4748) apollo12:
Semennyire! Sikerült ezt is elérni.GPU 2125MHz, CPU 4.5GHz.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
akoska07 #4359 üzenetére
AIDA "csak" 63-at ír max szorzónak!
(#4360) Pubszon:
Írtam a kép alatt, hogy AIDA FPU stress test alatt lőttem a CPU-Z screenshotot.
Egyelőre gyorsban egy ilyenre futotta:Kb 50W-al szipkáz így kevesebbet stress test alatt és ~20 pontal többet hoz Cinebench R15-ben, mint a Sandy 4.5-ön. A memóriákhoz még nem nyúltam. Azok továbbra is 2133-on. Jó lenne kihozni belőle a 4.5-öt, 2400-es ramok mellett.
Még nincs kész teljesen a konfig. Jön még bele egy 60/140-es radiátor és készült egy extra VRM borda is az alaplap hátuljára. Remélhetőleg ezzel sikerül a VRM1 hőfokaimat is normalizálni stress test-ek alatt!
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
akoska07 #4307 üzenetére
Vagy talán ősszel ha lesz 1-2 napom szétkapni és kitakarítani mindent. Egy 2 éves gyerek mellett azért nem olyan egyszerű vízhűtést szerelni. Az is lehet, hogy addigra elborúl az agyam és kitalálom, hogy beteszek már még egy radiátort is. Jobb szeretem ezt olyankor csinálni amikor nincs körülöttem senki.
-
-
válasz
akoska07 #2363 üzenetére
A V2-es az már 22nm.
4,5GHz-et lazán viszi vid alatt jóval, de nincs még normális hűtésem rá, így nem is merem kínozni.A Scythe Mugen 2 már kevés ezekhez a procikhoz, jól gondolom? Mert van ahhoz veszek egy csavar szettet, ami 5-6 ezer pénzbe kerül, vagy beruházok egy H80i-H100i szintű vízre, ami szerintem jobban megéri hosszabb távon.
-
válasz
akoska07 #2356 üzenetére
60-ig mutatja a biosban a max szorzót.
Lenne egy kérdésem, lehet hülyeség, vagy csak az én agyamból pattant ki, de érdekel.
Ha egy sokmagos rendszert visszabutítunk 1-2-3-4 magra, akkor előre meg van határozva, hogy fizikailag hanyas számú magok fognak menni, vagy lefuttat valami előzetes tesztet és kiválasztja, hogy melyik magok terhelhetőbbek, stb? Mert nyilván nem teljesen ugyan olyan minőségű és tűrésű egy-egy mag és pl ha valaki 1 magosra butítja, mert egy validot akar vele, de az első mag a leggyengébb, akkor hiába akar nagyot villantani, ha a legrosszabbul sikerült mag lesz csak aktív, lehet még rosszabb eredmények születnek, mint 2-4 aktív mag esetén.
Hülyeség? -
-
04ahgy
nagyúr
válasz
akoska07 #2304 üzenetére
Ezen miért lepődtél meg? Régóta így van.
1600/C8 Corsair Vengeance nálam konstans 2133/C9-re,
1600/C9 Kingston HyperX Blu konstans 2133/C11-re,
2200/CL8 ADATA XPG+ 2.0 2150MHz CL7-6-6-18-ra képes,
2000/CL9-es ADATA XPG Gaming 3120MHz-et ment validra.Amúgy a két memóriavezérlőt teljesen külön tudod paraméterezni.
HGyu
-
Asbee
veterán
válasz
akoska07 #2248 üzenetére
Néztem ugyanerről a prociról unbox videókat és mindegyik ugyanilyen volt. Pontosan ugyanott középen a mag részen, meg széleken kopások csak nem dzsuvás.
[link] fhd-ban jól látni.
Igen intel gyári átlátszó lezáró matrica és sehol máshol sem volt bontva. (mindenhol lenne nyoma). 100%, hogy új bontatlan, Nagy ügyet nem akarok ám belőle csinálni, csak én sem találkoztam még ilyennel.
(#2249) fatal1ty1984:
Csak a kosz ami furcsa. Neten keresve 4820k-ról nagyfelbontású képet vagy videót pontosan ugyanott vannak rajta az ilyen kis fémes kopások. Valami szerintem gyártás során van attól. Valamiért koszos maradt aztán kész. Nagyon nem izgat.
-
Asbee
veterán
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
akoska07 #2218 üzenetére
blck-t emeld 125-re,ramot ha nemengedi az alapon járatni akkor egyel alatta,cpu feszt ha vizzel hütöd adjál neki 1.45-t azt még egy h100 is kibirja+az a vtt-t állitsd high-ra ,hogy ne essen visza a cpu fesz.nekem is nyüglödött a ramokkal és aztán mikor elkeztem windowsba figyelni a monitorozást akkor láttam,hogy 1.65 gyári feszt hiába álitom random beesik 1.58ig,megemeltem 1.66-ra és láss csodát hibátlanul megy.amugy volt nállam kb 4-5db 3820 és mindegyik ment legalább 5ghz-et 1.5v fesz alatt
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
akoska07 #2216 üzenetére
játékkal vagy amire épp használom.van ,hogy nekemis behal a linx meg a többi és gond nélkül bf4-ezek vagy bármit órákon át mig megnem unom
ez a linx is olyan mint a vga-nál a ungine heaven meg valley,lefut szépen aztán game alatt meg elhasal 3perc alatt sokszor egy beállítás
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
akoska07 #2202 üzenetére
kb.+ a memoriákat ,hogy 2000-en menjenek kézzel bekell állitani+a vtt ha jolemlékszem high-ra állitottam. ennyi. és windows alol 44-es szorzoig lehet állitani ahol ha birod hüteni meg birja a proci akkor 5.5ghz 125-s blck-val 4mag 8 szálon. én most nemlövöm rá mert nem a spot van a procin száraz jéggel.vizzel nállam 5.38 valid a max,5.284 mhz volt amit még tudtam hüteni értelmesen és nemfagyott ki a gép
-
VGYke
addikt
válasz
akoska07 #2169 üzenetére
Köszönöm!
Adatlapot még nem volt időm átírni, 2 napja hoztam haza a gépet, azóta a ramokkal, új, számomra ismeretlen BIOS-al szerencsétlenkedek amikor van időm. Egyébként Asus X79 Deluxe lap, I7-4820K CPU, 4x4GB 2400MHz RAM.
Éppen most írtam privátban 04ahgy fórumlakó társunknak, aki eddig is nagyon sokat segített. A kérdésem megismétlem itt is (ami válasz is 1-2 itteni viszont kérdésetekre), ha nem fog ezért az admin fenéken billenteni:
Szóval RAMok a helyükön (A1,B1,C1,D1). Mégis csak 3 csatornás a rendszer:A CPU-Z 16GB-ot detektál, viszont a BIOS (és win) csak 12GB-ot:
Ellenben a BIOS problémázik a D1 slottal:
Aztán nézve a RAM időzítéseket, stb. a D1 nagyon kilóg a sorból:
Kérlek nyugtassatok meg, hogy egy esetleges kapkodós mozdulattal nem csesztem el semmit (bizony egyik éjszaka volt olyan is, hogy úgy helyeztem át RAM-ot, hogy csak a PC volt kikapcsolva, a táp nem volt áramtalanítva, elfelejtettem kikapcsolni és a 230V-ot kihúzni belőle
A képek alapján mi a véleményetek?
Nemsokára jön a Jézuska!
Mindenkinek Boldog Békés Karácsonyt! -
BlackSoft
addikt
válasz
akoska07 #2108 üzenetére
Majd ha meg lesz minden, és össze lesz rakva, akkor egy képet szeretnék róla
Jöhet ide is ebbe a topicba
-
BlackSoft
addikt
válasz
akoska07 #2060 üzenetére
Hát ha jól van hűtve, akkor semmi gond nincs az 5 gigával. Egy 4 magos procinak kell 4,6 hogy kihajtson egy 780 SLI-t, tehát több kell szerintem a 3-way SLI-hez.
4770k-val az a baj, hogy nem biztos, hogy megy 5ghz-en, és ha megy is, akkor is nem tudom mivel hűtenéd
Úgy értettem azt, hogy gyenge a 3930k, hogy az nekem gyenge. Kevés a mag/szál, kicsi a cache. Na most ez ugye elég relatív gondolat persze. De én munka szempontból nézem, és nekem kellene 2db 12c/24ht xeon ahhoz amit csinálok, szóval nekem gyenge az összes otthonra készült cpu és vga.
Na persze én is csak azt tudom megfizetni, és mellesleg játszani is szeretek -
BlackSoft
addikt
válasz
akoska07 #2058 üzenetére
Hát minden procival akkor van szerencséd, ha jót halászol, bármilyen szériáról is legyen szó
Hát a játékok nem használják ki. 1 vga-val, de 3-al...
Egy 4magos procit jól meg kell rántani hogy vigye azt a 780 3-way SLI-t
De ha csak a procit nézzük önmagában, akkor megvan mire való. Nekem gyenge ez a 3930k
Várom a 8mag/16ht szériát x99-es chipsettre ddr4-el
Bár elég lenne ez is ami van, csak akkor kellene egy Tesla K40, amit nem nagyon tudnék most így venni random
-
BlackSoft
addikt
válasz
akoska07 #2056 üzenetére
Na hát ha x79-re váltasz, és nem kell a 6 mag (márpedig nem hülyeség) akkor nagyon jó választás a 3820. Ez kb egy 3770-es, azzal a különbséggel, hogy nem lesz tűzforró.
BCLK-val fogod tudni húzni, mert nem "k"-s szóval szorzózáras, de akár 5Ghz-ig is simán fogod tudni húzni különösebb melegedés nélkül, ha jó procit fogsz ki.1155-el szemben szerintem ahhoz képest hogy árban kb ugyan ott van, sokkal jobb. És itt létezik akár olyan lap is, amiben 16x16x16x16x sebességen tudod működtetni a vga-kat
Persze sokkal olcsóbb lapokkal is nagyszerű dolgokat lehet művelni.
-
BlackSoft
addikt
válasz
akoska07 #2031 üzenetére
A xeonok nem tuningra lettek tervezve, így nem igazán lehet őket húzni még ilyen lapban sem. Direkt WS lapokban meg főleg nem lehet tuningolni, legalábbis amikkel én találkoztam.
A R4E-be belemennek egyes xeon-ok bios-tól függően, ha az nincs is az asus oldalán a támogatási listában, de az a lap nem is xeon-okhoz lett csinálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i7 9700K
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest