- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
MiklosSaS #2252 üzenetére
Egyenlőre dual channel megy 2 ram a lapban,mert nem azt a ramot küldték amit vettem,szóval várok,hogy be tudják szerezni azt amit akartam,de vszinübb,hogy vissza fogják adni a pénzt.
Egyébként el vagyok ezzel is,kicsit már rántottam a procin,most 4.5GHz-en megy 1.33V.
Nem a legjobb,de szódával elmegy.
Majd később jön egy 4930K.Majd dumálhatunk telón ha lesz időd (én 2 napig itthon vagyok),van egy komoly sztorim 1150-el kapcsolatban.
-
VGYke
addikt
válasz
MiklosSaS #2146 üzenetére
Csak hogy eldöntsük kell vagy nem kell a BIOS frissítés: X79-es alaplap érkezett az Ivy Bridge-E tiszteletére...
Ma viszem haza összerakva a cuccot, természetesen eddig nem kellett a frissítés. De jó az ha a legfrisebb BIOS van rajta, így persze hogy BIOS frissítéssel indítok, feltéve hogy ha rájövök, hogyan kell... -
fatal1ty1984
őstag
válasz
MiklosSaS #2129 üzenetére
44ig tudod pontosan a szorzot emelni 380-nál.az enyém 125-s blck-val +szorzo emeléssel 5.28-ig stabil tovább már vizzel nemtudom hüteni.egy 5.4-es validot kitudtam csikarni belöle de mire elmentettem a képet megis állt a windows
ház csere lesz jövö héten ésha megtalálom a lomok között a nitron blokkot akkor lehet feltotlom rá megint és megnézem száraz jéggel mit bir
-
WaterWawe
őstag
válasz
MiklosSaS #2129 üzenetére
Nekem 39-es szorzó felett el se indul a gép, pörögnek a ventik, de semmi kép, biosig sem jut el.
Ezért inkább hagytam alapon a szorzót és 127.5-re a BCLK-t. A Ramok meg 2032MHz-en mennek 1866 helyett, CL11-ben. A PCI-E frekvenci az alapból ki van fixálva, vagyis nekem nem problémázik a VGA 127-es BCLK mellett. -
BlackSoft
addikt
válasz
MiklosSaS #2127 üzenetére
4930K esetében
baromságfelesleges szerintem BCLK-val szórakozni, mert tudod a végtelenségig emelni a szorzót. A 3820 az szorzózáras, ott nincs más választás.Ha emeled a BCLK-t, akkor egyenesen arányosan emelni fogod a ram órajelét is, arra figyelj
(Főleg mivel 2133-on mennek a ramjaid[ami felesleges] nehogy felszaladj vele 4ghz-re
nem örülne neki
)
-
Casanova*
veterán
válasz
MiklosSaS #2034 üzenetére
asus_rampage_iv_extreme_formula topik itt segítenek.
-
batman777
aktív tag
válasz
MiklosSaS #2020 üzenetére
Szia.
A 4930k legalább fullos, mig a 3930k-ban le van tiltva 2 mag. Bár a 4930k sem teljesen fullos, mert a cache-ből letiltottak egy keveset, de ez nem számit.
Ha a fogyasztást nem is nézed ( talán 50W-al kevesebbet eszik, tuning alatt meg még nagyobb a különbség), de legalább a melegedés is kisebb lesz a 4930k esetén. Már emiatt megérte ezt venned.
Igaz, nem freki bajnos széria, de próbáld ki 1.2V-on meddig megy, lehet elérsz 4.400Mhz-et, azon meg isteni gyors lesz.
Jövőre meg lemegy a Xeonok ára, és akkor 8-10-12 magos xeonokat lehet venni emberi áron reményeim szerint. -
BlackSoft
addikt
válasz
MiklosSaS #2016 üzenetére
Csatlakozom az előttem lévő kommenthez
Nekem 3930K van, és 1.325 V mellett vígan megy a procim 4,6ghz-en. Ivy esetében többet kell majd neki adni ugyan ehhez az órajelhez.
Továbbá szvsz mivel nagyon kis % különbség van viszont árban inkább érzékelhető, én a 3930k-ra voksolok.
-
helkis
veterán
válasz
MiklosSaS #2016 üzenetére
azonos órajelen az ivy-e erősebb pár %-al, tuningban nyílik az olló, de az ivy-e-vel nem lehet annyira elszállni órajelben mint a sandy-e-vel, általában 1.4v-ról mennek 4.6ghz-et az ivy-ek, ugyanennyiről a sandy-ek 4800-at is tudnak, és kb így vannak egálban, általános programokban.. természetesen így is bőven sok mindegyik teljesítménye alap dolgokra, játékra, fogyasztás igaz nem érdekel, de az ivy-e kevesebbet fogyaszt annak ellenére, hogy azonos TDP-osztályt kapott mint a sandy-e..
munkára és amúgy is én ivy-et vennék, de csak ha nem akadály a +költség.. [link] -
WaterWawe
őstag
válasz
MiklosSaS #1748 üzenetére
A Z87-nél + 4770k-nál még a 2600k vagy 3770k is jobb üzlet lenne. Itt PH-n elég olcsón adják őket. Az integrált grafikus mag erős lett ezekben a Haswell procikban, de nem fogod használni úgysem a GTX 780 mellett.
Ellenben a 3820-as az egy igen jó választás. Fapadon megy 5.0GHz-et és a nagy hőleadó felület miatt nem melegszik annyira. +1 a rempédzs és a 3820-as döntésednek!
-
jones965
Modder
válasz
MiklosSaS #1744 üzenetére
Elméletileg a II. negyedévben jelenik meg, és lga 2011-es foglalatba. BIOS frissítéssel az X79 lapok lefogják kezelni.
Fejlesztéshez ismerni kell az intel TIK-TOK taktikáját, másodsorban ilyen számítási kapacitású processzorok jó pár évig kiszolgálják a felhasználót, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan a gpu-k veszik át nagyon sok számítási kapacitás elvégzését. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS #1669 üzenetére
Jelen állás szerint igen, és elvileg Q3-ban érkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest