Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agent11
tag
Én is a C2-re várok, de nem akar jönni. Már össze van rakva december óta az új gép, csak a proci hiányzik belőle...
-
sniper elite
senior tag
válasz
peterm711 #193 üzenetére
Beszéltem pár kereskedővel mert én is vadászok egy C2-es példányra azt mondták legtöbben, hogy mivel még van raktáron a nem javított kiadásból ezért azt fogják elsősorban eladni után fognak csak rendelni külföldről a nagykereskedések. Szóval lehet még Februárban jelennek meg csak nálunk az új példányok. Sajnos mivel nem tömegproci így gondolom nehezebben is fogynak el az első kiadás darabjai.
-
peterm711
aktív tag
Srácok most mi a franc van? Huszadika elmúlt és semmi nem történt, se C2 se 2550K. Egy betű sem született róluk a világon
-
MPowerPH
félisten
válasz
gabipaci #188 üzenetére
PCI-E 3.0 -ra melyik kártyának lesz majd szüksége? Mert egyenlőre a legerősebb 2 magos megoldások is bőven beérik a PCI-E 2.1 sávszélességével. Jó, Revo drive -nak már kevéske, és igen, a 3.0-ás csati támogatni foga a 300W-og kajáló VGA-at is, bár fogalmam sincs mennyi áramot tud leadni. Bár ez itt megint mellékes, mert plusz csatikkal pótolható volt eddig is.
-
-
gabipaci
őstag
válasz
sniper elite #185 üzenetére
mint tudjuk, a proci nem hibátlan
-
peterm711
aktív tag
Pénteken kezdhetjük az intézkedést
, bár amilyen nehéz a mai üzletekkel, sanszos hogy C1-et fognak küldeni C2 helyett
, nehéz menet lesz.
-
beteg
őstag
az helyes infó, hogy 20.-án kezdik el szállítani a C2-eseket?
-
MPowerPH
félisten
válasz
sniper elite #177 üzenetére
Szerintem nem.
Meg OEM procihoz egyébként is necces a garancia, nem kiskerből jönne az sem.
-
MPowerPH
félisten
Megkaptam az infot, hogy az ES procik postára kerültek.
Péntekre Münchenbe érnek, aztán elválik lesz e ilyenem, vagy várnom kell az Mo-i OEM példányokra.
-
gabipaci
őstag
válasz
sniper elite #172 üzenetére
igaz, mint ahogy azt már többször le is írtam, pl a bejegyzésben is
-
Stukker1987
senior tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
Stukker1987 #166 üzenetére
Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy Geil memóriák voltak, amik köztudottan kényesek. Alaplapok sem szeretik őket, és akkor még össze is lettek keverve.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Stukker1987 #164 üzenetére
Hát, tri ch-nál nem mindig jött össze ez. Volt egy dual kit, és mellé szerváltam egy single modult, ami ugyan olyan típus volt, ugyan olyan chippel, és ugyan olyan specifikációkkal bírt. És nem ment a tri ch.
-
Mexildos
aktív tag
Tudnátok mondani memória KIT-etket amik kis hazánkban is elérhetőek és jók. Nem tuning ramok kellenek hanem normál ramok.
Tudnátok linkel mutatni megbízható boltokat mert én sajnos nem találok -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
shabbarulez #158 üzenetére
Aranyos joszag, egy ilyenre mar szivesen alapoznek en is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
shabbarulez #158 üzenetére
Na, egy ilyen jó lenne ide is.
-
shabbarulez
őstag
Csak egy kis érdekesség az utód egy korai steppingjéről:
10C/20T Ivy Bridge-EP ES1 Sample - A1 Stepping
-
MPowerPH
félisten
válasz
sniper elite #153 üzenetére
A Gulfom is onnan volt, nem véletlenül. Akkor tudtam FPO alapján kérni, most pedig az ES példány ára az, ami igen kedvező, főleg a 270-en vásárolt eurommal. ES -re egyébként sincs gari, de egy 3960K majd az itthoni ár feléért így is ajándék.(lenne, ha végre megérkezne)
Egyébként még az ASRock Fatal1ty X79 Professional -on is filózok, az sem lehet annyira rossz. Az MSI Big Bang XPower II -t még csak nem is látom, pedig az is vonzó alternatíva, bár az árát kb. az RIVE -hez számítom.
-
sniper elite
senior tag
válasz
MPowerPH #150 üzenetére
Hát én a helyedben külföldről fix nem vennék procit főleg nem ES példányt. Én is gondolkoztam 1 hónapja még rajta, hogy kintről beszerzem a cuccokat de nagyon rizikós a garancia miatt. Amúgy alaplapból MSI nagyon szép példányokat adott ki eddig
Sajnos most a gyenge forint miatt mentek fel az árak, de ki lehet bírni csak már jöjjön ki a C2 stepping és rendelem is a alaplapot meg a többit. Addig még gondolkozom rajta, hogy 3930k vagy 3960x legyen végül.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #146 üzenetére
Nálam kinéz egy ES példány az izmosabból, igaz még se lapom, se memóm nincs hozzá. Várom a választ a német ismerőstől. Szerencsére van itthon eurom még a 270-es időkből, így nem az árfolyam fog dönteni.
Ellenben az még a legjobb esetben is 2 hét.
Lapot viszont itthon kellene venni, de egy vagyon. Ráadásul alig van választék. Giga most felejtős, pedig az UD7 csábító volt, Asus meg pöppet drága, gondolok itt a Rampage IV-ekre. Mondjuk a Formula elgondolkoztatott, de egyenlőre nem találtam kedvezményes áron belőle. -
KaYaK
tag
válasz
jim_raynor70 #145 üzenetére
Hát megmondom őszintén hogy nem...
Igazából nem ez a vége csak próbálgattam mire képes a cucc...
Még a végleges hűtő sem állt össze a tuninghoz.... -
subaruwrc
félisten
válasz
sniper elite #147 üzenetére
boltok semmiképpen, max az intel tudna, de ő meg nem szeret ilyenekkel foglalkozni. nagyon ritka hogy az inteltől kapunk procit..
-
subaruwrc
félisten
van esetleg egy vállalkozó szellemű tulaj aki hajlandó kölcsön adni a prociját 2-3 napra január 13 után ? lehetőleg hűtővel együtt
-
KaYaK
tag
Sziasztok!
Elég jól mennek ezek a procik!
A nálam lévő példánnyal eddig jutottam vele egyenlőre: [link] -
oriic
HÁZIGAZDA
Hm, találtam egy ilyet:
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
jim_raynor70 #139 üzenetére
De, cserélik gariban ezeket mivel beismerte a Giga a hibáját. (ettől függetlenül egy púp az ember hátára a gariztatás)
Még BIOS-t is cserélnek neked a lapon, ha visszaküldöd.
Ki az aki ne tudna BIOS-t cserélni egy ilyen lapon. Ez nem a netbook kategória. -
Zé_Mester
őstag
válasz
radi8tor #132 üzenetére
várható volt hogy főni fognak ezek az X79 lapok. az a picsányi fesz ellátó rész amit odabiggyesztettek a proci foglalat fölé még jóindulattal se mondható megnyugtatónak.
gyanítom jönnek majd a rev.2.0 lapok hamarosan elég sok gyártótól, mert ez így elég hurka.bár egy UD3 lap se ég el csak úgy magától, gondolom a kedves versenyző se alap órajelen ketyegtette a cuccot
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mozsa
tag
válasz
sniper elite #126 üzenetére
Amióta bekapcsoltam csütörtök délután (kari előtt) azóta megy.... újraindítva volt, főleg win telepítéskor a driverek miatt, de kikapcsolva nem. Fagyi meg egyéb gondok pláne nem voltak, pedig volt "nyüstölve" játékokkal.
Én OCZ Revodrive 3 X2-t tettem a rendszer alá, a játékok meg (steam 95%-ban) két db intel ssd-ről (raid0) mennek....
adamssss: rendben van a rendszer, szó se róla.
Nem is hiszem hogy fogom ennél jobban tuningolni, mert minek?
-
sniper elite
senior tag
Nagyon szupira sikerült ez a proci, nincsenek vele problémáid? Fagyásokra gondolok vagy egyéb gondokra. C2-es steppingre váltasz majd? Nagyon várom már, hogy kijöjjön javított kiadás és tesztelhessem a cuccokat, most azon gondolkozom, hogy beújítok egy új Sata3 SSD-t is a cuccok mellé.Még nézegetem melyik legyen, de valószínű OCZ Vertex 3 240 GB lesz a végső nyerő.
-
Mozsa
tag
válasz
adamssss #124 üzenetére
Igen. Annyi volt csak, hogy ráraktam a legfrisebb bios-t, majd beállítottam hogy az xmp profilt használja. Alapvető bios beállítások, mint pl kikapcsoltam az alaplapi hangot, a realtekes hálóztot, a marvell sata3 vezérlőt, aztán kész, ment fel a windows 7.
Szerdán-csütörtökön raktam össze, karácsonykor nem a géppel kínlódtam...
Egyébként ezek a ramok: [link]
F3-17000CL9Q-16GBZH (4Gx4)Egyébként hogy a CPU 3800-on megy az xmp profil hozta magával. De minden energia takarékossági beállítás aktív, így terheléstől függően 1200-3900Mhz között változik a proci sebessége.
-
Mozsa
tag
Ilyen lett az enyém, semmi tuning, csak beállítottam az xmp profilt a memóriáknál... majd két ünnep között még beállítgatom....
-
Stukker1987
senior tag
"A tuning nagyjából 4GHz elérése a terveim szerint azzal meg úgy gondolom elfog látni ez is."
Ha 4Ghz a cél ,akkor annyira komoly tuning nem lesz.
Ha meg a hangtalanság a cél,akkor meg hagyjuk a 60k-s kezdő szettet és a Mora radikra rá kell menni nagy átmérőjű low speed ventivel.
Amúgy meg teszteket megnézve elég jó az új generáció tuning tekintetében. NEm is olyan forrófejű mint az előző i7-es generáció.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Stukker1987 #120 üzenetére
Na jó, de aki ilyen procit vesz, az nem csak kicsit tuningot tol a rendszernek.
H100 alá nem mennék én, azzal talán le lehet hűteni, bár néma az sem lesz.
-
Stukker1987
senior tag
Hőfokok tekintetében biztos jobban járna és a kompakt rendszerek nem is olcsók.
Ésszerű határokon belül semmi gond sem lesz a tuninggal ebben viszont biztos vagyok. (legjobb léghűtés hatásfoka környékén mozognak a vizes rendszerek(H60,H70,H80,H100))
Normál vízhűtést akkor merném neki ajánlani,ha pici műszaki érzékkel és tapasztalattal rendelkezik és persze ha nem probléma az ára,ami minimum 60k-ra rúg bolti árakkal és termékekkel számolva.
-
peterm711
aktív tag
válasz
sniper elite #118 üzenetére
Én mindenféleképpen megvárom a procit, és egybe megveszek mindent. Három hónapja gép nélkül vagyok, ettől már csak az lenne a rosszabb, ha itt lennének a cuccok proci nélkül
.
Én a Noctua NH-D14 hűtőt néztem ki magamnak, de nem tudom, hogy el fog e férni
-
sniper elite
senior tag
Annyira 0 tapasztalatom van vízhűtés szerelése és karbantartás terén, hogy nem merek belevágni. Ilyen kompakt cucc jöhet maximum számba amit igazából egyszer felrakok aztán kész. Léghűtést akartam első szándékból de nagyon nem találok LGA2011 kompatibilis hűtőt még. A tuning nagyjából 4GHz elérése a terveim szerint azzal meg úgy gondolom elfog látni ez is. De van még 3-4 hetem a proci beszerzéséig addig lehet találok valami normális coolert akkor azt választom.
coonee: Elképzelhető, de lehet jobban járok ha kivárom amíg megjelenik a proci aztán akkor bevásárolok, mert sose lehet tudni mennyit késhet az új stepping.
-
peterm711
aktív tag
válasz
sniper elite #115 üzenetére
Megveszed előre a cuccokat proci nélkül, és várni fogsz amig ki nem adják a C2-t?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
sniper elite #115 üzenetére
Az a huto nem lesz necces tuningnal? Nem jarnal jobban egy normalis vizhutessel?
-
sniper elite
senior tag
Hamarosan összeállítom a saját új rendszeremet, már csak javított kiadású 3930k-ra várok aztán mehet a menet. Ez az elképzelésem:
Alaplap: MSI X79A-GD65 (8D)
Ram: Corsair 4x4GB 1866MHz DDR3 Vengeance
Hűtő: Intel RTS2011LC (átmatricázott Corsair H70)
proci:3930k C2 steppingMi a véleményetek ez így okés lesz? Vagy valamin változtassak?
-
-
Gamer21
tag
Hellotok , lenne egy kérdésem , amivel még még nem vagyok tisztában , olvastam a ciket a Sandy Bridge -E processzoról és láttam hogy a memória támogatás vagy mi de javitsatok ki ha nem igy van 1600 MHz, akkor ez azt jelenti hogy én majd hiába veszek bele az ALAPLAPOMBA mondjuk egy 2133 MHz ramot akkor az csak 1600 MHz fog menni vagy mi , a válsztokat előre is köszönöm..
-
gabipaci
őstag
Örülök, hogy így várjátok, remélem nem lesz csalódás...
-
sniper elite
senior tag
válasz
gabipaci #103 üzenetére
Végre már csak pár óra
Amíg várjuk a cikket szeretnék kérdezni valamit, éppen coolert keresek a jövendőbeli 3930k procira, gyári cooler megint siralmasan gyengére sikerült ahogy láttam képeken. Ezért most Intel RTS2011LC vízhűtésen vagy valami másik lga2011 kopatibilis léghűtőn gondolkodom de egyenlőre nem találok ilyet
Esetleg tudtok mondani típusokat?
-
gabipaci
őstag
válasz
jim_raynor70 #102 üzenetére
Délben rakják ki logoutra címlaposként.
-
gabipaci
őstag
Elkészült a bejegyzés, azt írta a modi, 1-2 nap míg kirakják.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- ELADÒ: Intel i5-11400F Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest