- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Akciókamerák
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigoth
csendes tag
Sziasztok. Alaplap választás terén van kis gondom amit a "Milyen alaplapot vegyek?" topic-ban már megkérdeztem. Onnan átküldtek ide. Így átmásolnám a problémám amit ott is megkérdeztem.
Sziasztok, segítséget kérnék!
Mennyit szánsz az alaplapra?
70-90E. Amiket eddig nézegettem 70-80 körül mozogtak.
Milyen hardverek alá szeretnéd?
A gépet elsősorban 3D-s modellezésre, CAD,CAM, végeselem szimulációkra és hobbi szintű VFX munkára szánom, másodlagosan pedig játékra.
Eddig ezeket válogattam össze:
CPU: INTEL Core i7-6800K 3.40GHz 2011-3
CPU hűtő: COOLERMASTER Hyper 212X RR-212X-17PK-R1
RAM: G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVRB
VGA: MSI GTX 1070 GAMING X 8G GTX1070 8GB GDDR5 PCIE
PSU: Thermaltake Berlin 630W (ez a régi gépemből marad hátra ideiglenesen)
+ 3-4 db nagyobb HDD és 2db SSD lesz a gépben.
Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
Milyen a monitorod csatlakozása?
D-sub / DVI-D
Szeretnél tuningolni vagy nem?
A kezdetekben nem, de pár év elteltével nincs kizárva.
Használt, vagy új alaplap?
Új
Eddig 2 alaplapot választottam ki:
Gigabyte x99-UD4 és Asrock x99 Extreme 6. mivel Asrcoknál csak 2.0-ás Turbo Boost támogatás van így inkább a Gigabyte lapot preferáltam.
De itt belefutottam pár problémába. Elkezdtem teszteket, fórumokat olvasgatni és youtube-n videókat nézegetni. 2015-ös videókból kiderült, hogy a Gigabyte lapkánál proci OC esetén sokszor lehal a lapka. Ez még annyira nem lenne gond mert nem tervezek porci húzást. De nagyon elgondolkodtam hogy lehet mégsem ez a legjobb választás. Ami miatt teljesen meginogtam az az hogy nagyon sok helyen olvastam hogy az XMP körül gondok vannak. Sokszor boot loop alakul vagy el sem indul a gép. Még egyszer megjegyzem ezek 2015-ös információk. Azóta volt több Bios frissítés is, viszont nem találtam gyártó oldaln semmiféle changelog-ot bios frissítésekre és netet böngészve sem találtam semmi információt arra vonatkozóan hogy megoldódott-e az XMP probléma vagy sem.
Jelenleg MSI felé keresgélek (MSI X99A GAMING 7 és MSI X99S SLI Krait Edition).
Szeretnék az UD4-nél maradni, az is nagy segítség lenne ha valaki tudna segíteni abban, hogy azóta az XMP gond megoldódott, esetleg valami hivatalos link keretén belül.Remélem nem tolakodó egy alaplapos kérdés itt, de azért off-ra rakom.
A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest