Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
#20844032 #18898 üzenetére
SSD topik a gyengébbek kedvéért.
Az "off topik" gombot pedig a hozzászólás íráskor közvetlenül az "OK"-tól balra találjátok. -
krekk
tag
Tudom kicsit offtopic de valaki próbálta már a clu-t / Conductonaut-ot gpu-ra?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
laychi #18886 üzenetére
Azért "szar" kérdés ez, mert a fene se tudja, hogy adott fém ötvözetben mi van, pláne, hogy miből mennyi. Így előfordulhat, hogy Al ötvezetű anyagot kikezd, pedig annak "látszólag" semmi köze az aluhoz.
CPU-nál biztosított, hogy rézkupak+nikkel ötvözet, illetve Si a die. Ez esetben nem gond, aztán, hogy adott hűtés mit tud, passz... De jellemzően a Thermal Grizzly Kryonaut-nál már nem jobb kupak felett a fémpaszta sem.
-
sqpp
őstag
Ez milyen? Elmegy?
-
laychi
veterán
Thermal Grizzly Conductonaut-ot próbált már valaki a kupak alá?
olyasmi, mint a CLU.
eszi ez is a rezet?(ha kupak fölé is szeretné az ember) -
RazoR
veterán
-
sqpp
őstag
Holnap megvan az uj gep vegre teljesen..(azaz ma), de nem megy az alvas
-
iDavy
csendes tag
Szép estét!
Két processzor között gondolkodók!
Egy Intel Core i7-7700K vagy egy Intel Core i7-6700K.A döntésemet sajnos nagyon be árnyékolja, hogy az elmúlt napokban fel röppent hír szerint nagyon melegszik a 7700K, és gondoltam tanácsot kérek megvásárláss előtt, hogy érdemes meg venni a fent említett processzort vagy inkább helyette válasszam a 6700K-t?!
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
V!ck
senior tag
Ahogy írtam, nem tervezek tuningot. A célom az volt, hogy nullára kihozzak egy FX -> i7 váltást, ráfordítás nélkül. Van egyébként egy G4560-am is, édesanyám netezésre használt gépét fogom ezzel upgradelni, a H110-es lapommal és magamnak veszek egy Z270-et, aztán ha lesz majd 7700K jó áron, akkor belepattintom. Igazából egyelőre nem tervezek semmit, de szerintem valahogy így lesz... bár kiderül, hogy milyen lesz az új intel-architektúra, vagy a Zen2... majd elválik, egyelőre elégedetten használom, aztán majd kiderül
-
V!ck
senior tag
Üdv mindenkinek!
Jobb későn mint soha alapon megváltam a (tényleg) szeretett FX 8320-as konfigomtól és beszállok a klubba egy jó áron szerzett i7 6700-zal... egyelőre még meg kell barátkoznom a gondolattal, hogy nem tuningolhatok orrba-szájba, holott amióta az eszemet tudom, mindent tuningolok, de majd megszokom... egyelőre tetszik hogy így is bitang erős, leginkább hűvös, nem döglök meg a szobában ha elkezdem terhelni, és nagyon pozitív, hogy bár csak 3,4GHz az alapórajele, még linx és prime alatt is fix 3,7GHz-en szaladgál az összes mag.
Amire használom így is bőven elég, nem vagyok már hardcore gamer, nem is multizom....A következő konfigommal mondjuk tuti visszatérek majd a szorzózár mentes procihoz, de most nem akartam akkora felárat fizetni érte... másra kell a pénz...
Mindenkinek sok boldog 5GHz+ órajelet kívánok
üdv: V!ck -
-
raubisoda
senior tag
A kaby i5-öt is meg lehet cibálni BCLK oldalon?
-
juve600
nagyúr
i5 6500 elég egy GTX 980 alá ?
-
BMS
őstag
hali
Milyen alaplapot ajánlotok egy i7 7700k alá?
a kiszemeltem egy gigabyte z270 gaming 5,de valaki inkább az asus z270-ét ajánlotta -
Shaza
senior tag
válasz
hackeeeee #18833 üzenetére
Hello!
A HWinfo és az Afterburner is ezeket az értékeket mutatja.
Érdekes, mert kb 2 napig a játék alatt 45 -55 fokot mutatott ami reális ,viszont most újból 58-62 fokot jelez.Lehet köze ,hogy biosban nem állítottam be min és max szorzót?
Annyi kérdésem lenne még hogy melyik a mérvadó a CPU ,a magok vagy a kupak hőmérséklete?Köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Armando_19 #18837 üzenetére
Szerintem bőven elég lesz.
Persze, ha valami mégsem lesz az igazi, meg lehet csinálni a delidet.
Saját tesztek alapján nagyjából 10-15 fok különbség van HT nélkül a 6700K-nál, azonos feszek mellett. Van ahol kicsit több.
-
Armando_19
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Armando_19 #18835 üzenetére
7600K-t nem nagyon van értelme, rendes hűtővel simán kordában tartható a hőfok 1.4V körüli feszig.
A batch, amint már itt kiderült többször nem feltétlen mérvadó, szal ki kell tesztelni, hogy mit tud a proci.
Szal, hajrá .
-
Armando_19
őstag
Sziasztok.
A régi vágású módszer alapján, mint Batch code lehet következtetni a cpu tuning potenciájára?
Egy Rog Strix Z270F lapba vettem egy 7600K-t (első körben a 7700K-n spóroltam inkább mint a lapon meg a ramon, majd valószínűleg lesz I7 upgrade, vagy kihúzom a következő szériáig ezzel, ha kompatibilis lesz.)
Vagy ez most már abszolút random alapon működik?
Válaszokat előre is köszönöm.
További szép napot.Szerk: Van értelme ezeket delidelni?
S-spec SR32V
Batch L653A954
Made in Malaysia. -
Shaza
senior tag
Hello!
Az mitől lehet hogy a procim(i7 6700k ) Aida test alatt 58 fok(100%-os terhelés) míg egy béna játék futtatásánál, ami max 20%-ban hajtja meg 61-62 fok?
Köszi!
-
krekk
tag
Hát akkor nem marad más mint visszarakni 3000mhz környékére a memóriát valami finomított cl értékkel.
Mint írtad végeredményben kevesebb volt az aida is...
Nekem megy szépen 3600-on cl16,16,16,35,350-es trfc-vel valszeg cl17,17,17-el ismeretlen trfc-vel 1.375voltal stabilizálni lehetne nálam is de valahogy már nincs kedvem szopni vele pár százalék aida pontér. Valós alkalmazásokban meg nem is látszik ez a nagy memória tuning... -
fanti
addikt
Metódusom a következő volt.
-Load XMP 3200
-Fixáltam a memória voltot 1.35-re
-Manuálra tettem a memória késleltetéseket mindkét csatornában, azaz ami az Auto oszlopban volt, azokat manuálisan beállítottam.
-Így megkaptam egy nem Autos, XMP-s 3200-as beállítást.
-VCCIO: 1.3v (ha csökkentem elhasal)
-System Agent (SA): 1.3v (ha csökkentem elhasal)Teszt : Prime95 v28.5 Blend teszt
Általában 30-60 perc között dob egy hibát az egyik szál (de közben böngészek Firefox-al)Mással teszteljek inkább? Min változtassak? Voltok egészségesek? Nem túl sok?
-
krekk
tag
Aida nem való stabilítás tesztre azt hogy pillanatnyilag mennyit mutat az függ a csillagok állásástól is de ha otthagyod háttérben a böngészőt sok oldallal mellette uplay steam orgin meg mellette valami fancy vírusírtó is megy akkor b*szhatod ...
-
krekk
tag
Tehát vccio max 1.25v system agent meg 1.3v amúgy asus azt mondja hogy a vcore ne legyen több 1.42v-nál
Intel meg aszondja hogy lehet az 1.5v is msi is tartja ezt az utóbbit valami z270-es titan lapban nyomsz egy auto oc-t és odaveri neki az 1.5voltot persze nem nézi meg hogy a paraszt delidelte-e meg milyen hütőt rakott rá -
fanti
addikt
válasz
jacint78 #18813 üzenetére
Kösz, akkor nem is zaklatom annyival.
Amúgy két érdekes dolog van még, ebben és kérek véleményt.
1. 3066-on stabil úgy, hogy hozzá sem nyúlok ahhoz a két volthoz, azaz marad Auto-n.
2. 3200-on 10%-al lassabb értékeket mérek Aida-val, mint 3066-on. Ez meg hogy lehet. Pedig a memória késleltetési és egyéb értékei fixálva vannak, azaz semmi nem Auto-n, hanem minden manuálon.
-
krekk
tag
Na akkor vegyük át mégegyszer xmp bekapcs beállítja a 3200mhz-et 16-18-18-38-2t-at és belövi 1.35v-ra a ram feszt. Majd miután ezt megtette szétt kell feszelni ennyire hogy stabil legyen? És mivel tesztelted a stabilítást? Akkor megint egy guide-hoz nyulok
[link]
hogyaszondja:Safe Voltages (TENTATIVE):
Vcore: 1.45v/1.4v
VCCIO: 1.25v/1.2v
System Agent (SA): 1.3v/1.25v
Vdimm: 1.4v/1.35v
No Cache voltage or Input Voltage with Skylake -
MMIX
addikt
Ja, ha már itt vagyok a LGA1151-es topicban, a legolcsóbb lapban amit kapni lehet a boltokban (a minap vettem),
ASRock H110M-DGS eggyel régebbi BIOS volt, mint amit a Kaby Lake kérne. Szóval a BIOS verzió fejlődik a legyártott lapokban, de a tavaly novemberi BIOS verziót még nem érte útól. (a raktárkészlet, ha gyártásban van még egyáltalán)Így lettem Skylake i3-6100 tulaj (a legkisebb 4 szálas Skylake), hogy frissíteni tudjak a rokonnak, segített dönteni, hogy milyen gépet rakjak össze magamnak. Meg az, hogy a konkurens R3 sehol sincs még.
Én nem cserélek évente alkatrészeket az AVX2 még talán jó lesz valamire (mint régen az SSE2), a tesztprogramok szerint olyan mint egy "lórúgás"az AVX2 mentes Kaby Lake Pentiumhoz képest.
-
MMIX
addikt
válasz
jacint78 #18804 üzenetére
Minden "munkadarab" +- mérettűrésre van gyártva, ha mindkettő (a csatlakozó két fele, papa, mama) a - irányra tér el, akkor lötyögősebb lesz, ha + értékre, akkor meg szorulósabb lesz.
Lehet, hogy csak egy-két érintkezőnél van így a 24-ből. Valamit alá kell rakni az alaplapnak, vagy szétszedni a gépet és asztalon összeszerelni, de a csatlakozókat meg kellene nézni, hogy nem-e deformálódott el valami.
Csak csatlakoztam az ötletbörzéhez.
Csatlakozót a lapon felmelegíteni (kicsit), a tápét meg lehűteni, kísérlet előtt?
-
Ueda
senior tag
Mással is előfordult már : Tápos topik .
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest