- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sqpp
őstag
Ez a 24-es molex mar egy oraja nem akar belemenni a lapra.. eltorni nem akarom a lapot
tipp?
-
Shaza
senior tag
Hello!
Van egy i7 6700k procim 4.3-on járatva.
Az lenne a kérdésem ,hogy mitől eshet a cinebench R15 eredmény 950-ről 840-re?
Annyi változás történt hogy a Windows 10-et frissítettem.Köszi!
-
Szinyák
őstag
válasz
Laraxior #18789 üzenetére
AMD athlon xp után , az első komoly gépem nekem is lga 775 volt igaz egy c2duo e8500 szénné hajtva egy asus p5q deluxe lapba + 4870x2.-vel fűszerezve nagyon szerettem mai napig megy
csak a vga olyan hőt termelt, hogy a drága ddr2 ramokat nyírta ki foltmayosan , mire rá jöttem mi baja van 2 garnitúra ramot gariztattam
, kapott oldalra egy 14.-es ventit utána nem volt gondom vele
-
Laraxior
titán
-
Wyco
aktív tag
Hello,
Intel i7-7700K tuning szempontjabol (h100 v2 hutessel) van-e szerintetek jelentossege, hogy az alaplap egy Asus ROG Impact VIII, vagy Asus Z170 Pro Gaming? (mindketto ITX, Z170-es)
Koszivszg nem fontos, de 3200mhz-s RAM és 750W táp.
-
válasz
ScomComputer #18774 üzenetére
Ugy látszik itt nagyon raallt mindenki az ASUS Rog Strix szeriara, nekem is az van, csak H270F + sima 7700, korrekt lapok ezek.
-
sqpp
őstag
válasz
ScomComputer #18774 üzenetére
A RAM az még reggel jön a postával, de az a baj, hogy a Táp csak délután jön a futár miatt (Trans-o-flex) /IPON/
Szóval hiába lesz meg maga a gép, ha áramot nem kap délutánig, igy tuning is csak este lesz.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, SR33A landolt havernél, batch-et sajnos nem tudok, majd kiderül mit tud.
-
MuLLeL
csendes tag
Szerintetek érdemes váltani ha 3440x1440 a cél?
Jelenleg SB 2600k (4.8Ghz) megy egy M4Gene-z lapon gtx 760ti-al. 7700k-val gondoltam kiváltani egy M8H vagy M9H-ba gtx 1080ti kíséretében.
Igaz hogy nagyon melegszenek ezek a 7700k-k? Úgy olvastam néha felugrik 90 fokra is...
-
Laraxior
titán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #18740 üzenetére
Noh, összeállt cimboránál a vas.
Csak összeállításra volt idő, plusz egy kis járatásra. Annyit tudok, hogy valami 120-as radival szerint TT hűtő van a procin, kíváncsiságból bios-ban belőtte a gaming OC profilt a Hero-ban, így valami 1.35V-t adott a procinak, és feltolta 4.8-ra.
OCCT-vel terhelte meg, ment egy ideig (nem órákat) nem akadt meg, és ami érdekes, elmondás alapján szinte át sem melegedett a radi. Lehetetett érezni, hogy kicsit melegedett, de nagyjából ennyi.
-
Ghoula
senior tag
válasz
Laraxior #18762 üzenetére
A ram nekem is "gyári", XMP feszen megy. Próbáltam ramfeszt emelni, de órajelben nem értem el többet, időzítést lehetne még behúzni cl15-re,1.4V körül, de nem akarom szétgyilkolni, és közben egy win-t már tönkretett a ramtesztelés. 3733CL16-ban megy, ez nekem elég, (főleg, hogy 3000-es kit.)
VCCSA/VCCIO nálam 1.18/1.15V ha jól rémlik,de semmiképpen nem auto, úgy 1.3V körül kapott, az meg bőven sok.
Próbáltam alap XMP órajelen is a ramot, hátha az kavar be, de úgy se ment az 5G. -
Laraxior
titán
válasz
Ghoula #18759 üzenetére
Nekem 1,34V-on megy a ram, de 3733-on mar nem stabil még 1,5V-al sem. Valószínűleg a memvezerlo a ludas a CPUban. 3600-on okes. Az ertekeket majd megnezem ha hazaertem, mert fejbol nem tudom. Alaporajelen megy a CPU offsettel, de a ram miatt biztosan nem alapon megy a vccsa es a vccio.
(#18760) scomcomputer: Már a 3. napján lekerült a sapkaja. Valoszinuleg nem valami jo a kupak, ezert ilyen magas a hőfok.
(#18761) juve600: Le, de mar jo ideje nem jatszottam kulonosebben vele. Olyan rossz az idobeosztasom, hogy nincs energiam ott teljesiteni, ezert GTA5-öt tolom inkabb. Oda nem nagyon kell gondolkodni.
-
Ghoula
senior tag
válasz
Laraxior #18755 üzenetére
Próbáltam feljebb is, kb 1.42V körül kezdi mutatni a stabilitás jeleit, de akkor meg már hűteni nem tudom, illetve arról sem vagyok meggyőződve, hogy az a fesz hosszú távon egészséges lesz neki, így elengedtem.
Nyilván a stabilitás fogalma sem feltétlen ugyanaz másoknál, első körben 10 kör encode és heavy multitask Realbenchben, ha az lefut, akkor egy éjszakát megy a stability teszt. Ha ez megy, jó eséllyel minden menni fog.
Majd ha lesz combosabb hűtés, nekifutok megint, hátha megy ezzel a fesszel az 5,addig marad így.Ramhoz emeltél VCCIO-t is vagy csak VCCSA-t? Az neked mennyit kér 3733-hoz?
-
Laraxior
titán
válasz
laychi #18756 üzenetére
Ezt most lőttem. A GFlops eredményt nem érdemes nézni, mert közben csináltam mást is, meg sok a futó folyamat, ezért alacsonyak a számok. De stabil.
A biosban mindent normalra tenni, mert egynémely értéket auton elég magasra lő.
Egyedül a VCCSA-hoz nyúltam, egy picit megemeltem, de ez is csak a ram miatt kell.
CPU fesz, és a ram fesz amin még módosítani kell, mindenkinek a saját szájíze szerint. Fene tudja melyik mit bír, és itt ugye már nem csak a ramokról van szó, hanem a CPU memvezérlője is keresztbe tehet, mint pl nekem.
Van akinek itt ugyanez a ram, 4200 körül megy. Nekem megáll 3600-3733-on.szerk.: Nem is a böngészés miatt lassult be, hanem a Core Temp elkezdte leállítani a gépet, mert be van állítva, hogy 80°C-t ha elérik a magok, akkor lője le magát. (Régebbi konfignál volt, hogy megállt a szivattyú, biztonsági óvintézkedés)
-
jacint78
addikt
Ez nem olyan bonyolult. Celeron, meg Pentium mindíg a kevésbbé jól sikerült processzorokból lesz, és a memóriavezérlő is lehet kevésbbé jól sikerült. Az sem kizárt, hogy simán menne nagyobb frekin is, csak a memóriavezérlőnek nagyobb fesz kell, mint egy i5 esetében például.
-
fanti
addikt
válasz
laychi #18747 üzenetére
Ugyanaz a RAM, GA-Z270 Gaming K3 lap.
Teljesen jól ment az i5-7600-al 3200-on a RAM performance módban mint a vadállat.
Procicsere történt, egy G4560 került a lapba, a RAM meg csak 2133-on akart működni........
Pedig csak procicsere volt, semmi más. De csere után a Windows 10 sem indult el azzal a beállítással amivel az előző procinál tökéletes volt.
CMOS clear, gombelem, stb....RAM-ok át a másik két sotba......hiába minden.Azután azt csináltam, hogy betöltöttem mégis csak a 3200-as XMP profilt, majd a RAM késleltetéseket egyesével manuálra tettem auto-ról, és utána visszavettem a RAM frekit 3200-ról 3066-ra performance módban.
És most stabil így, de hogy mi a pics@ különbség lehet a két proci memókezelése között.....?
Meg sem álmodom, hogy így járok.
Gondoltam én bárgyú, hogy i5 ki, Pentium be oszt jóccakát.....na persze. -
laychi
veterán
válasz
#Morcosmedve #18743 üzenetére
Msi Z270 Gaming Pro lap, Ripjaws V 3200Mhz cl15
1,296V-al lemegy overrideban is, 1, 27 biosban, LLC Mode 4Már 1,34V-ot adtam a 4,9-hez, felmegy 1,36V-ig, de a kódolós résznél kifagy.
Szoktatok még mást állítani?
Már a ramot is belőttem alapra, nem e az kavar, de semmi...
-
ScomComputer
veterán
-
tipuka
addikt
válasz
ScomComputer #18720 üzenetére
(alkoholos) körömlakklemosó és fültisztító pálcika vállt be nekem
-
laychi
veterán
válasz
jacint78 #18741 üzenetére
Írtam nekik,majd kiderül
Egyébként magyarországon volt már ilyen.
Anno egy 4670k-m volt,ami 1 hónap után gallyra ment,ne kérdezzétek miért,mert nem tudom,tuning is épp csak próbálgatva volt,nem volt szénné hajtva...
gari ügyintézésbe visszavittem a boltba ahol vettem,procit visszaadták,hogy az nem szokott meghalni,a lap halt be tuti.
Nem volt náluk olcsó lap,így elmentem a hardverkerbe és vettem náluk egy h81-es lapot, mindom jó lesz ideiglenesen
hazamentem,gép összeszerel, nem megy,hardverkert felhívtam nem e lehet hogy régi a bios rajta és nem támogatja a procit,csak a nonk modelleket,stb,stb.
Bevittem a cuccokat, procit is és kiderült, hogy a proci halt meg.
Teljes áron visszavették a bontott,használatba vett lapot.Szóval vannak még tündérmesék,csak hinni kell bennük.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
laychi #18736 üzenetére
Lehetett volna, csak hiába a kétszer annyi szál, lényegében semmivel sem lesz több.. De végülis, lehetett volna.
Te érzed.. Deliddel valszeg menne 1.3V felett is, és lehet, hogy meglenne az 5GHz is, csak felesleges.
Pont ezt beszéltjük korábban, hogy játékokban általában már 4.5-4.6 felett nem veszel észre semmit.
Más,
hamarosan a kezeim közé kapok valszeg egy példányt, egy hero IX társaságában, meglátjuk majd mit tud. -
laychi
veterán
Azt kell mondjam eddig nem nyerte el a tetszésem a 7700k.
4.8-nál falba ütközök, hiába tápolom fesszel
Azért az gáz, hogy az elméleti maximumhoz képest 2-300 Mhz és vége.
Ilyen alapon ryzen is lehetett volnaaz még ennyire gyatra
Áruba bocsátom, a lapot ramot visszaviszem, aztán marad a haswell egyenlőre.
7 -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer #18728 üzenetére
Sima papírzsepi/kéztörlő + fülpiszkáló.
Néha egy kis alkohol+vatta.
-
dergander
addikt
válasz
ScomComputer #18712 üzenetére
Nekem még az Artic MX4-essel sose volt olyan gond hogy darabosan jött le? Az nem a nagyon gagyi pasztáknál van?
-
Gtaati
őstag
válasz
Helló!
Vattakorong és 99%-os tisztaságú alkohol
-
ScomComputer
veterán
Köszi szépen mindenkinek aki válaszolt és válaszolni fog...
-
juve600
nagyúr
válasz
pzs
-
jacint78
addikt
válasz
Zsebkendő, WC papír, vagy kéztörlő, de a normális fajtából. Az olcsó amúgy sem jó a rendeltetészerű használatra sem.
-
fanti
addikt
válasz
én kéztörlő papírral és fültisztító pálcikával
-
Laraxior
titán
válasz
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok!
Egy kérdés:ti mivel szoktátok letörölni a prociról a régi pasztát, milyen kendővel,ronggyal,papírral,stb,stb....
A lényeg,hogy ne "szöszöljön",vagy hulljon darabokra törlés közben...tehát mi a jó!
Köszi! -
dergander
addikt
válasz
palfitom #18694 üzenetére
De neki nem 3000-es Ramja van hanem 3200.
Ha a CPU memória vezérlője nem kezeli már a 3000 feletti ramokat akkor mindegy mit teszel ,nem fog elindulni. Mint mondtam , egyszer már jártam így én is. Ez azért van mert a pentium egy lebutított CPU és nem egyenértékű a nagytesó i5-el.
Az alaplapnak is szerepe van hogy mennek a RAM-ok,de mint már egy jó pár éve a CPU mem.vezérlője a főnök.
-
stigma
addikt
(#18691) -KP- : Ez igaz. Kb 2-3 hónapja próbálkoztam már vele, ~ 4GHz-t 1.264V-on vitte ami szerintem nem olyan rossz.
(#18699) Gtaati : Köszi, igen igen 7.20-as BIOS-om van ha jól emlékszem. Majd lehet kereslek priviben 1-2 beállítás miatt hétvégén.Mondjuk igen, ha emberi fesszel és hőfokkal menne egy 4.2-t akkor sok értelme nem lenne 12k-t kidobni 6600K-ért.
Köszi a gyors választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest