Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz
struszi #17892 üzenetére
Én is fogok kupaktalanítani. Meglátom mennyivel esik lejjebb a hőfok, lehet vizet sem kell építenem, most is csak a ventik hangereje zavar magasabb load-on.
Egyébként megéri megvenni a Delid-Die-Mate2-t? Mennyire biztonságos ezzel a kupaktalanítás? Az első szériáról hallottam rosszakat
-
struszi
aktív tag
Én azért bízom a kupaktalanításban mert a hűvösebb alkatrészeknek kisebb az ellenállása. Tehát reménykedem, hogy ugyanazzal, vagy egy picivel több fesszel gyorsabb, és hűvösebb lesz a proci. 4,6 Ghz a maximumom amit Linx, prime, Battlefield alatt stabilan elértem.
Szerintem kupakolva mehetne a 4,7 is. Legalábbis reményeim szerint.
Ha viszont nem megy akkor marad a 4,6 alacsony hőmérsékleten.
Azt hiszem a realitás talaján maradtam. -
Formaster
addikt
válasz
Steven #17889 üzenetére
A kupaktól kevesebb feszt fog kérni?
Sztem csak több feszt tudsz adni kevesebb hőmérséklet emelkedés mellett nem?
Azért rápróbálok, mert tavaly őszi bios van fent és azóta érkezett 3-4 stability update. A másik, hogy eddig mindent autón próbáltam, csak Vcore és szorzót emeltem XMP mellett, a ramok meg 3000-esek. Most elsőre biost frissítek, aztán minden megy defaultba, a ramokat nem rakom XMP-be, kíváncsi vagyok így mi lesz. Ha ez nem jön be kicsit elkezdek játszani más értékekkel is. Ha 1.31-en megy a 4.5 akkor szerintem max 1.35 kellhet a 4.6-hoz. Akkor akár, ha meglesz a víz talán megüthetem a 4.7-4.8-at, de majd elválik, lehet bilibe lóg a kezem.
-
válasz
Formaster #17886 üzenetére
vagy csak placebo nekem mikor a 6700k volt 4 bios frissítés után sem ment 1,35v al sem a 4500mhz
és mindegyikkel 1,3v al tudta a 4400 at...Inkább a kupak számít bios max stabilitás vagy rejtett bugokat javítanak ... egy bios frissítéstől kizártnak tartom hogy kevésbé legyen éhes a proc...
-
rihi16
csendes tag
Sziasztok lenne egy problémám! Ma raktam össze a gepemet aki i7 7700
Alaplap: gigabyte ga b150m d3h
Memória: 2x 8gb HyperX 2133mhz
Táp: chieftec Smart 600w GPS 600a8
Videokartya: msi 1070 armor.
Az e lenne a probléma higy össze dugók mindent de a biost se tölti be se kép se hang nincsen pedig elvileg mindent jól raktam össze esetleg valakinek lenne valami ötlete mi lehet a baj ? -
struszi
aktív tag
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Formaster #17880 üzenetére
Én is ebbe voltam
Új gép összerak, régi win10 64bit fent SSD-n. Mondom húzza újra a franc lássuk mi történik. Windows betölt százalék végig megy, minden driver fent minden működik
Játszani is tudtam.
Természetesen az összes chipset, vga, és egyéb drivert frissítettem legújabbra lapnak megfelelően.
Azóta jött rá egy újabb adag win update is.Ez már modern világ, itt már nem fossa össze magát a win mint a régi időkben.
Azóta is hibátlan a rendszerem.hackeeeee
Szerk: WTF 20fokot lehet nyerni kupakolással?Ha ezt a bnőm megtudja.Ezentúl minden nap kupakoltatni fogok és közben nézem a hőfokokat. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
struszi
aktív tag
Na eljött a delid ideje!!!
4,5 Ghz van meg stabilan, viszont sajnos bekéri a feszt rendesen és így nem igazán tetszenek a hőfokok sem. Prime alatt 82 fok és bizony Battlefield 1 is befűt neki rendesen igaz akkor nem éri el ezeket a magas hőmérsékleteket.
Holnap megyek Daveoff kollégához és megszabadítjuk a kupaktól. Eredményekről beszámolok.Olyan volt valakinek delid után, hogy kevesebb feszültséggel is beérte ugyanazon órajelhez?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
goodboy007 #17870 üzenetére
Nem árt tudni a választott 6700k történetét, vagyis, hogy mit tud pontosan.
Persze a combosabb darabok valszeg nem 70-80k körül mennek, az is biztos.
-
weri
senior tag
Az milyen bug hogy elinditok valamit es leesik az usb polling rate + pl. BF1-be ha eger mozgast csinalok akkor uber cpu terhelest kapok ? Nagyon idegesito dolog. Alaplap hibara gyanakszom...
-
b0rZ
aktív tag
Nem túl releváns, ám annál offtopicabb info. Mivel megváltam a 6600K-tól egy SandyBridge-EP downgrade során, ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget amit itt kaptam a Skylake-es pályafutásom során.
ps.: Két gyerek mellé ne vásárolj korszerű hardvert, mert úgysem tudod kihasználni a benne rejlő lehetőségeket..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
goodboy007 #17864 üzenetére
Ha valami antiOC darab a 6700k akkor esetleg van értelme lecserélni, mert 4.7-4.8-at hozhat simán a 7700K, so reális feszültség mellett.
Ha nincs OC, vagy ezt tudja a 6700K is, akkor semmi értelme váltani.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
tuningban jobb elvileg, és ugye újabb IGP, meg magasabb alap órajelen megy, de ha tuningolod akkor tök8 , és a 7700k 2400 as ramokat is támogat
-
Laraxior
titán
válasz
Nincs.
Semmi. -
goodboy007
senior tag
Sziasztok,
Főleg játékok miatt (de bármi más miatt is), van értelme 7700k-t venni 6700k helyett?
Másképp megfogalmazva a kérdést: mi az előnye, ha 7700k-t veszek apróról 95k-ért és nem 6700k-t 75k-ért? -
Fred23
nagyúr
válasz
Laraxior #17861 üzenetére
Gondolom, 720p-ben. Igazából nem nagyon alapoznak IGP-kre az emberek, így aztán a kelleténél jobban leírják. Nekem a Rise of the Tomb Raider volt igazi meglepetés, miután felfedeztem a beállításokban, hogy van 800x600 is, rápróbáltam IGP-vel, és 25-30 fps között bírta is futtatni a HD 530. Mondjuk nagyon csúnya volt, de tényleg nagyon!
-
Laraxior
titán
Hasznos hozzászólások...
-
Laraxior
titán
Mit lehet kihozni ebből az IGPből? 7700K.
-
arabus
addikt
ryzen 1400 63000 vs i5 7500 57000.
Akkor most mit kell csökkenteni vagy miért?
nekem ugy túnt mintha az i5 kicsit jobb lenne. -
Fred23
nagyúr
válasz
hackeeeee #17838 üzenetére
Szerintem az 1600X le fogja verni az árakat. Van már 1db R5 1600X eredmény userbenchmark.com-on, nagyon erősnek tűnik a Ryzen.
-
Fred23
nagyúr
i5-7500 vs R5 1400 OC. Nem tudom, kamu -e, de a szerintem hibás cpu usage a Ryzen esetében azt erősíti, hogy valódi a teszt. Ezek alapján várható, hogy az Intel árat fog csökkenteni.
-
cyberkind
félisten
ASUS ROG STRIX Z270F GAMING ajánlott lap egy 7700K-hoz? Esetleg van ebben az árkategóriában még ajánlott lap?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
HartgeH3-2.8 #17831 üzenetére
Prime95-t, szerintem.
-
Formaster
addikt
Üdv,
Összeraktam a Hero VIII + 6700K konfigot. Ezt az overclock guide-t követtem, de nem tudom elérni stabilan a 4.6Ghz-et így elsőre. Próbáltam a Vcore-t állítgatni, 4.5-n még bootol 1.31-en, de 4.6-hoz már kell az 1.32 viszont az Aidia leállítja a stressz tesztet, a fesszel meg hiába megyek akár 1.34-ig is nem segít. Valami nem jó a guide-ban?
-
Victor91
tag
Bocsi nem akartam senkit félrevezetni
Csak elég kevés időm van próbálgatni, és gondoltam betűzök egy alap eredményt aztán később egy egy tuningosat. Furcsa egyébként, valami mintha visszafogna. 5Ghz-en nem megy le az IBT egyenlőre, pedig elég alacsony feszültségnél járok még, nem hiszem, hogy fal lenne. Vagy a lap vagy a ram visszafog, vagy az elégtelen hűtésem... G.Skill TridentZ (GTZB) 3200C16-os ram és 3000C16-nál nem megy többet, be sem bootol. Régen a 6700k-nál is ez volt. Hűtésem meg ugyanaz a CM Nepton 120XL ami régen is volt.
Előző tulaj csak cinebench-ezett vele és az ment Apex-ban 1.215v-al 5Ghz-en. Kipróbáltam az én M8E lapomban 1.24v-al megy le, de több helyen is olvastam, hogy volt rá példa, hogy előző gen-es lapban bizonyos fesz fölött jóval többet kezdett kérni, egy tagnak Z270-en 1.3v-al stabil volt 5ghz-en Primeon de M8E-ben meg 1.35v kellett neki, ami elég jelentős. Hűtés meg jobb RAM tervben van a közeljövőben, aztán kiderül mit dob rajta.
De még próbálkozok vele, very highon csak azért nem szeretném gyötörni mert nagyon melegszik... rápróbáltam és 80 fok körül mozog az első körben. Később ha lesz időm kipróbálom BF1 alatt mit dob 5Ghz-en. Úgyis inkább az a fontos.
-
Formaster
addikt
Üdv,
Beszállnék a Skylake topikba. Ma szereztem be egy új 6700K-t, Maxi Hero és Dominator 3000 ram kíséretében. Remélem nem akadok el az OC-val, bár a custom víz meg nincs beszerezve, marad addig a levegő
Remélem lesznek szép eredmények és valami válogatott procit sikerült leemelni
-
Lol, en is raprobaltam a realbenchre, 7700-al kemeny 84.000 pont
-
laychi
veterán
Realbench HWBOT Edition 2.44 futtatásához van kedvetek?
-
Szinyák
őstag
Igen egy bizonyos órajel fölött már nem skálázódnak a dolgok olyan jól . Nekem is nagyon bevált a Z170A árához képest nagyon jó kis deszka eddig minden megy benne gond nélkül a kaby is. A gyors ramok sokat dobnak rajta amit a kolléga is írt sajnos a ramok ennyit mennek nem kínozom .
De ez realtime.- ban ment .
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gumi és felni topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest