Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killer01
őstag
válasz
#Morcosmedve #16597 üzenetére
-
Tin
veterán
válasz
Maszki #16596 üzenetére
nekem van egy i7-6500U ultrabookom. ha leveszed a proci sebességét 85%-ra az energiagazdálkodásban, akkor egy valamivel i5 alatti szintet hoz, viszont kb sose kapcsol be a hűtés, még teszt alatt sem. ha viszont kell az "erő", akkor ott van. az m-es prociknál nem is szokott lenni aktív hűtés, cserébe elég gyengék. főleg ha programozásra kell, ne ezen spórolj. amúgy a milyen notit vegyek topikban szerintem magával a géppel kapcsolatban többre mész, ott vannak ajánlott gépek, boltok, tapasztalatok.
-
Maszki
tag
Értem, köszi. Már régóta nézegetem a két procit Valahol szidják az M3at , hogy relatíve használhatatlan, máshol pedig épp ellenkezőleg. Nehéz releváns review-t találni. Viszont akkor az i5 mellett teszem le a voksomat, ha azt mondod megéri a teljesítmény szempontjából.
-
Maszki
tag
Helló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, épp laptop vásárlás előtt állok. A kiszemelt gépben opcionálisan a következő procik érhetőek el: M3-6Y30, M5, M7, illetve i5 6200U, i7 6500U. Ezek közül az M3as, és az i5s modellekkel szimpatizálok a leginkább. A kérdésem az lenne, hogy normál használatra, gondolok itt netezésre, filmnézésre, office-ra, programozásra mennyire alkalmasak, illetve megéri az i5 a ~25k felárat?
Előre is köszi.
-
HaZsolt
őstag
válasz
ScomComputer #16591 üzenetére
Proci tuningjoz nem lesz szuk keresztmetszet RaM tuninghoz viszont mar keves.
-
Szinyák
őstag
válasz
ScomComputer #16591 üzenetére
ha legfrissebb bios van fent akkor bőven elég lesz , nem kell z270 én is 170.-el hajtom
-
ScomComputer
veterán
Hali....
7700K alá elég a mostani Ranger 8 az 5Ghz-hez,vagy Z270-s lap kell? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Erdei88 #16588 üzenetére
DX12-ben főként. DX11 alatt szépen tekeri ám a CPU-t is!
Ez pl. Rise of the TR-ben, nagyon szépen látható.
Nem sokat, de pár fps-t hozott, ahogy visszakerült a saját cpu-m. Ha lesz kis időm, megnézem, hogy 4.9-en mi a helyzet játékok alatt.
Rise of the TR is gyorsult DX11-ben a 4.6-4.7-hez képest 4.9-en. Nem sok, pár FPS-t (2-5, talán). A korábbi 4.8-hoz nem viszonyítok, mert akkor még nem volt meg a monitor.
Doom is teljesen másképp viselkedik Vulkan API-val más órajeleken. Szintén minimális különbség, de gyorsul.
-
#Morcosmedve
veterán
-
Erdei88
veterán
válasz
#Morcosmedve #16560 üzenetére
Pont WQHD-ban? Ott már inkább a gpu a mérvadó
De... Véleményem szubjektív... -
válasz
#Morcosmedve #16550 üzenetére
Egyébként az LLC mennyire befolyásolja a feszt/hőfokot?Nálam LLC6,4.8-on 1.275 volttal 24/7.
-
Tin
veterán
válasz
hackeeeee #16584 üzenetére
jó, meg ugye gondolom ez a CM ház (nem olvastam utána) szintén valami jól szellőző tuning darab. nekem fd define r4 van, én a csendre játszottam
és csak két venti van benne, cserébe 4 vinyó és 2 ssd, mondjuk az utóbbiak nem zavarnak sok vizet. meg egy rx470, bár annyit az sem, mármint desktop módban.
ezt a delidelést is azért akarom megcsinálni, mert akkor levehetem a ventik fordulatszámát minimumra, és egyáltalán nem lesz hangja a gépnek. -
Tin
veterán
-
Tin
veterán
válasz
hackeeeee #16578 üzenetére
már kérdezni akartam, neked a hwinfo sensor miért nem írja ki a max fogyasztást? csak kíváncsi lennék, hogy meghajtva hány W-ot vesz fel... nekem 123W körül volt 4.6-on húzva.
amúgy nagyon király lett! ezt a delidelést én is megcsináltatom a mesterrel középtávon, ha "le tudom tenni" a gépet pár napra.
-
NFree
addikt
válasz
Laraxior #16570 üzenetére
Én azt hittem neked z270 volt , na mind 1 nagyon agyalok csak kéne cseréljek most várok még egy kicsikét aztán lehet benevezek egy 7700k + giga lappal max ha nem jön be akkor cserélek mint te (vagy nem ) memória tuning amúgy is a gyenge pontom(teljesen hülye vagyok hozzá).
Nincs már értelme a haswelt nyagatnom , (úgy érzem). -
HaZsolt
őstag
Adrock fatality k6-ot hasznal valaki? Akinek van, kerem szepen irjon velemenyt. Megy ugy benne a RAM tuning mint barmelyik dragabb Asus ROG lapban? CPU tuning szempontjabol milyen? Akarok egy olyan rendszert ami 4133 MHz-es RAM-al kepes szaladni egy 5 Ghz-en jaratott 7700k tarsasagaban, (felteve ha szerencses peldanyom lesz es a proci birja) a lenyeg az, hogy az alaplap ne legyen szuk keresztmetszet. Nagyon gondolkodok rajta, hogy ennek Apex lesz a vege, hiaba a magas ar, errol biztosan tudom, hogy igazi tuning-csoda deszka, az egyetlen elrettento dolog benne, hogy nem latok m.2 foglalatot rajta, dimm2 slotba megy bele atalakitoval az nvme ssd? Ti milyen lapot ajanlotok? Mit gondoltok errol?
-
Szinyák
őstag
jól van az szép sorjába ahogy ki adja , nekem is anno sikerült egy tápot kukáznom ( volt rajta amerikai szabvány kapcsoló) mért is ne kapcsoltam volna át rajta áram alatt
5cm.-ről a savas kondik a pofába robbant olyat szolt mint egy vadász puska tiszta fekete lett a fal egy hétig kellet szellőztetni a szobába , faterom a másik szobába aludt úgy meg ijedt, hogy magára csavarta az agyneműt
ennek vagy kb 10éve fostam is szerencsém volt ,hogy nem vitte magával a gépet a lapon nem láttam nyomot hogy baj lenne . nem is lett másik táp és ment évekig még
-
NFree
addikt
Senki nem nyomul itt giga z270-es lappal? , hogy mégis miket lehet azzal is elérni ennyire fos azért nem lehet mert baromi drága ?
-
Erdei88
veterán
válasz
#Morcosmedve #16530 üzenetére
Nekem 4.4Ghz is elég volt a 1080-hoz, a 480-hoz meg még sok is
-
Atmil
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #16552 üzenetére
-
#Morcosmedve
veterán
Nem, az jó!
A fázis nem minden, de nem mennék, bele, használd, most ez bevált, én örülök a legjobban, ha tagoknak nincsenek gondjai.
Ha már 140-es elment, most vedd úgy, mintha lenne egy bin-elt procid, plusz van jó környezeted és tapasztalatod, ez ilyen. Feleség majd megnyugszik!
Làtom közben szerkesztetted... na igen, mert az, amit tudott Asus-on csak RoG lapokkal van. Ezert nem jelent biztosat 8-10 fazis feletti többlet (illetve a gari, ha még 5 év van a TUF-ra). Egy viszont barmilyen Asus lapon erosebb mindnél, az a tamogatas es az sw. oldal.
-
Atmil
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #16550 üzenetére
Látom már közben válaszoltál míg szerkesztettem.
Az baj ha nem kell nagyon megfeszülni?
Egyébként 140k a bukó. Ez van. Feleségem nem örült neki.
Én se.
Ha itt tartunk az Asrock formula oc szerintem klasszisokkal jobb az Asusnál.
-
Atmil
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #16541 üzenetére
Köszönöm.
A konfigomban lévő alaplappal. Nekem eddig jó tapasztalatom van.
Nálam 5G IBT stabil 1,312 core voltage, a Prime 95 alatt hibát jelez az egyik mag. Ha feljebb teszem a feszültséget akkor lefut a Prime 95 alatt is a teszt.
4,8G 1,270 Prime 95 alatt teljesen le fut a teszt.
Miért is "base" alaplap a TUF?
10+4 fázis
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #16541 üzenetére
1.325.
-
Tin
veterán
válasz
#Morcosmedve #16543 üzenetére
ja én nem értem hozzá, csak tegnap próbálkoztam, és mondom de jó 1.312V-on a 4.6Ghz (84C volt a max), de LinXen meghalt, aztán picit emeltem 1.328V-ra, de még ott is, viszont ott már 87C volt, úgyhogy nem kísérleteztem tovább.
végül amivel lefutott a LinX is, az 4.5Ghz volt 1.296V-on, így volt 83C a max.mennyi lenne újrapasztázva a kupak alatt
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
hackeeeee #16540 üzenetére
BIOS-ban mennyi?
De egyébként tényleg nevetséges.
CPU ventiket fixálva 500-ra a tobbi is minimum korulre, arra lennek kivancsi. 1,32 LLC5-ot allits be, az szepen 1,328 lesz, melle vidd le a feszeket, lodd melle a szokasos memoriad, akkor meglesz a GFlops is, 145-re.
(#16506) Atmil: Nincs jo tapasztalatom a TUF szeriaval, de alapon v egy base tuninggal nem lesz vele gond. MSi - Giga is szintén zenész.
(#16520) HaZsolt:
(#16527) I.T.E.M: Szép!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #16535 üzenetére
-
Modst3R
senior tag
válasz
asuspc96 #16509 üzenetére
Ár/értékben HERO egyértelműen. Ugyanannyi fázis, ugyanaz a bios van feljebb, APEX felesleges kivéve ha XOC-zól, alá meg nem adnám. Páran irták a strixet. Nem tudom, nekem nincs vele tapasztalat, sztem az ink divat lap. Ha aurora miatt kell akk jó, ha 24/7 stabil OC akk Maximus.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #16535 üzenetére
1.345V, de azt hiszem megy 1.335-n is.
Hát.. Ott már odateker a ventiknek. Megnéztem, 1.4V alatt sajna nem stabil, és ibt közben most jelenleg 76 fok körül teker.
Így szerintem a 4800 győzött, aztán ennyi, nyertem 10-15 fokot.. Szerintem ez a legjobb, de ha kell, akkor lehet menni 4900-re, akkor olyan mint delid előtt a 4700.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #16528 üzenetére
-
#Morcosmedve
veterán
Azt nem, nekem nincsenek 5GHz-es céljaim, se lehetőség, se értelem. De egy 6-8 Kaby-Skylake-et delid/relideltem.
20C-ot mind javult, illetve a normális 5-7C-os magonkénti eltérés is beállt, a 12 +/-1 fokról.
(#16532) Krisz1441: A max hőfoktól is függ, azaz, mennyire le tudod hűteni, hosszabb távon. 75C-t mondanék, e mellé amit tudsz, de 1,4V-nál nem többet. Ha nagyon megszorulsz, 80C is mehet, de általában nem éri meg az ehhez tartozó órajel többlet.
-
Krisz1441
tag
válasz
#Morcosmedve #16522 üzenetére
Mi a fax fesz ami adható ezeknek a prociknak 24/7 re?
-
sas55
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #16530 üzenetére
Ó, te még nem skalpoltad meg
-
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #16528 üzenetére
asszongya'hogy Bolhás! Neked, mit bír a procid?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
hackeeeee #16523 üzenetére
Na, pont erre gondoltam, csak most értem haza, hogy a 4.9 mehet 24/7!
5GHz, pedig annyira tesztelve, hogy bench stabil legyen.Majd egy pár órás játék után nézd meg a HWinfo-t, hogy mennyi.
Látom mennek a memóriák újra, a többi kis feszt is visszább veheted, ha stabil marad, látod én is hogy levettem a 4,8-as teszten. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #16522 üzenetére
-
#Morcosmedve
veterán
-
Szinyák
őstag
z170.-el sincs baj főleg a hero és társai kiváló. ugyan úgy lehet benne tuningolni mindent .. APEX .-et extreme oc.-ra tervezték ,de annyit szerintem nem ér ha nem vagy extreme oc.-s Én egy jó középkategóriás z170 lappal is elvagyok úgy , hogy megy benne minden oc.-s dolog is
-
asuspc96
senior tag
Na jelenleg ezek lennének a versenyben:
Asus ROG Maximus IX Apex ~ 100k
ASUS ROG MAXIMUS IX HERO ~ 85k
ASUS ROG STRIX Z270F GAMING ~ 60kMSI Z270 GAMING M7 ~ 85k
MSI Z270 GAMING PRO CARBON ~ 60kAz alaplap az amin tényleg meglehet fogni a pénzt ha renoválásról van szó (szerintem)
Szóval tényleg csak akkor szeretnék többet kiadni a kelleténél, ha nem csak a brandet fizetem meg. -
Atmil
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #16503 üzenetére
Miért nem ajánlod a Tuf-ot?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
asuspc96 #16502 üzenetére
Fentiek kozul a HERO (Formula overkill, TUF-ot nem ajánlom semmilyen chipsettel sem). Nincsen baj, viszont Z170-es chipset esetén, neked kell megoldani, hogy friss (Kaby Lake kompatibilis) BIOS legyen fent. ROG lapokhoz elvileg nem kell proci, a nelkul is lefrissitheto, van hozza leiras.
Eleg lett volna a laposban bent hagyni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Sorozatok
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest