Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
30z.Samu
félisten
válasz
30z.Samu #19393 üzenetére
Még egy hülye kérdés...a jelenlegi konfignak egy 300W-os FSP táp van, de nincs 8pin, csak 4. Működik is vele, nincs gond, anno azt mondták, hogy a 8 pin a 95W vagy nagyobb fogyasztású prociknak lenne hiány. Ez megállja az Intelnél is a helyét? A G4560 eszik 54W-ot a leírás szerint, szóval elvileg kevesebbet is fog fogyasztani a gép, de gondoltam rákérdezek, nehogy meglepi érjen.
+1 hülye kérdés..ha nagyobb V-al megy a RAM azt a BIOS-ban nem lehet lejjebb tekerni, hogy jobb ne legyen gáz?
-
30z.Samu
félisten
válasz
MK VII #19390 üzenetére
Ezt majd hazaérek megnézem, mert fejből nem tudom sajnos. Ha 1.35V-os, akkor nem lenne gáz teljesítményben?
A proci terén ilyesmi az elképzelés nekem is.Csak eddig AMD-m volt...de valahogy ráakadtam 1-2 teszt videóra ezekről a procikról...hát sírni tudnék.
2 magos prociban több kraft van, mint az én 4 magosomban.
-
MK VII
veterán
válasz
30z.Samu #19389 üzenetére
Attól függ milyenek a jelenlegi DDR3-as ramjaid.. Mármint az okfejtésed miatt.. Mert, ha eleve 1,5V-ak akkor semmiképp nem is lenne jó.. Szóval valószínűleg ígyis-úgyis DDR4-re kell váltanod...
Illetve költséghatékonyságból én mindenképp G4560-ra tenném a voksom i3 helyett... Aztán majd később meg egy i5 vagy i7 ahogy engedi a pénztárcád. -
30z.Samu
félisten
válasz
Killer01 #19388 üzenetére
Ne is "mondd"! Ezért gondolkodtam DDR 3-ban első nekifutásra. Csak később drágábban jövök ki, amikor váltanék DDR 4-re, mert akkor még egyszer ki kell adni az alaplapra a pénzt. Most úgy vagyok vele, hogy egy DDR 4 slotos alaplap is kb annyi, mint a DDR3-as. A RAM-ot megveszem, valamennyivel beljebb vagyok hosszú távon, minthogy kétszer adjam ki az alaplapra a pénzt. De lehet, hogy hülyén gondolkodom.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni. Jelenleg AMD gépem van, de kacsintgatok az Intel felé egy i3 vagy egy G4560 személyében. Az lenne a kérdésem, hogy ha most DDR3 memóriánál maradnék, mennyire lenne teljesítmény visszaesés játékok esetén? Ugyanis én azon gondolkodtam, hogy jelenleg csak egy alaplapot és processzort cserélnék és lehetőség szerint még maradnék a DDR3 memóriánál. Válaszotok előre is köszönöm szépen!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#16729600 #19376 üzenetére
Múltkor is pont ezt mondtad,hogy most megjavult és nézd hová jutottunk.
Jó pár MSI lap van a közelemben és isten igazából a B/H-s deszkái teljesen jól mennek,hisz összerakod,indítod és kb hülye biztosan megy is.Viszont oc alatt többször is érdekes dolgokat csinált a cég Z170 Tomahawk-ja és az én Z68 GD-80-Gen3-am,de említhetek FX 990 és akár az új B350 alól is versenyzőket (ez utóbbit a friss platform számlájára írom).
Instant boot-loop ami független memóriától,procitól és bios verziótól,op rendszertől és processzor hűtőtől vagy annak esetleges túlhúzásától,ráadásul csak és kizárólag oc alatt.Ugye a tuningra nincs gari,alapon nincs baj és random dögledezik,tehát még nekünk is mint kisker is necces a gariztatás
Én nem szeretek általánosítani,minden gyártónak vannak jó és rossz lapjai,de MSI lapokkal voltak a legnagyobb szívásaim,magamnak sosem vennék oc alá tőlük semmit.Persze másnál meg megy hibátlanul,de az rajtam nem segít és a rossz szájíz megmaradt.
Legalább a Seggszikla ha hibás akkor bedöglik,elporlad,beáll,nincs random ideggörcs,nincs feszkó.Hibás,gari,csere és vége a sztorinak -
törölt tag
Annyira megszerettem a gyártót, hogy így kasztrálás után sanszos lehetek az MSI kórusában a mezzoszoprán szólókat énekelgetni.
-
törölt tag
válasz
jacint78 #19378 üzenetére
Hát kívülről nézegethetem, mert full vízblokk van rajta és nincs kanalam szétszedni, mindenesetre írok Amazonnak, hogy ilyenkor mi a pálya ? Ha visszaküldöm, nehogy már küldjenek cserében egy ugyanilyet, mert akkor tényleg levágom egy kézi lombfűrésszel érzéstelenités nélkül a tökeimet.
-
jacint78
addikt
válasz
fulton #19372 üzenetére
Én úgy állítom be, hogy mindíg menjen maximális órajelen és a C state-eket kapcsolom be C4-ig azt hiszem. Így ürejáratban nem eszik sokat és nem is ugrál az órajel.
A turbó úgy működik, hogy amit tud, azt kisajtolja a processzorból, ha egy magot terhelsz akkor megy 3.9-en, de ha négyet akkor leesik az órajel, ez így működik és logikus, hogy miért.
-
-
fulton
addikt
válasz
#Morcosmedve #19371 üzenetére
Turbo boost- ez nem ugy mukszik hogy, ha kell a teljesitmeny, ersd pl játék alatt akkor megemeli az orajelet 3.9 ghz-re?
Ehelyett leveszi fix 3.57 ghz re. Es meg sem mozdul 100% terheles mellett.Ha biosban engedelyezem h maxon jarassa a magokat akkor meg 3.8-3.9 en van a proci allandoan..
Ha felhuzom 4.2 ghz re akkor meg ugye kb mindig annyival megy.
Ha
-
#Morcosmedve
veterán
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #19358 üzenetére
Ajánlás jó, de önmagában nem elégséges, nem igaz, hogy nem tudtatok rendelési kattintás előtt felkeresni személyesen és szájba lőni egy kézi atomágyúval.
-
fulton
addikt
válasz
#Morcosmedve #19361 üzenetére
na most már 3.85 Ghz ig megy. De fixen ott van.
Eddig úgy volt hogy alapban ha a gépet használtam olyan 3,5 ghz körül mozgott.
Ha játszottam felmászott.
Most mi a fuck van ezzel? -
-
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy hiba jelenségem amire nem tudok rájönni mi lehet a baj.
I5 6600k procim van, turbo bost engedélyezve van a biosban, ám mégis
alapjáraton 3,6 - 3,7 ghz en mozog, de ha terhelés (játékok indítok pl) akkor leesik 3.57 Ghz-re és nem mozdul statikusan ott marad. Végig annyin megy. AMint kilépek a játékból és megszünik a terhelés , ismét 3,6-3,7 ghz között ugrál.Mi okozhatja ezt?
-
jacint78
addikt
válasz
#16729600 #19357 üzenetére
Az OEM acer gépekbe is MSI lapok vannak, ott is jellegzetes hiba, hogy pörög a ventilátor, mint a barom, mert a processzor fixen 60-100°C-os szerinte...
Mérem a beágyazott vezérlőre érkező feszeket amik az érzékelőktől jönnek (diódák az érzékelők a rajtuk eső feszüóltség alapján mér) rendben vannak, BIOS-t frissítek, nem változik, kicserélem a beágyazott vezérlőt, egy darabig jó, aztán vissza jön ugyanezzel a hibával néhány hónap múlva. Az MSI egy semmi, egy hulladék egy gagyi fos. -
op9
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #19348 üzenetére
Ezúton is köszönöm szépen!
Egy bomba jött csak, de az talált.
-
jacint78
addikt
válasz
Armando_19 #19349 üzenetére
Igen, lehet, hogy a tápod vicceskedik.
-
Armando_19
őstag
válasz
jacint78 #19346 üzenetére
Igen pontosan . Lekapcsol, aztán magától elindul. Gyanús is volt, hogy soha nem írta még ki, hogy oc fail... az előző konfigokkal eddig nem csinálta . Lehet a Tápom vicceskedik?
Ettől független lehet jó lenne bele nézni valaki nálam okosabb és elszántabb ember tuningjába. -
jacint78
addikt
válasz
Armando_19 #19344 üzenetére
Alap órajelen nem áll le véletlenül? Az ilyen indokolatlan lekapcoslás egyes seasonic tápok hülyesége szokott lenni! Ha jól értem, akkor nem újraindul, vagy megfagy, hanem egyszerűen lekapcsol, amit az OC nem nagyon okoz.
-
Armando_19
őstag
Sziasztok.
Ismét lámáskodok, mint valami kezdő... Szóval, van az adatlapomon feltüntetett konfigom, és kicsit szívok a tuning beállításokkal.. Ismét..Esküszöm, már teljesen el lustultam, és már nem megy úgy semmi mint régen.. régen meg nem álltam volna, amíg minden nincs a helyén ahogy én azt szeretném..
Szóval, ha valaki, akinek ugyan úgy Asus ROG Strix Z270F lapja van, mint nekem, és lenne olyan kedves, hogy pár screenshotot átdob nekem egy stabil 5ghz-es tuning beállításról, azt nagyon megköszönném. elvileg megy minden rendesen, de néha fogja magát a gép és kikapcsol, leginkább jútúbozás, netezés közben.. játékok alatt minden rendben van, elvileg, bár szerintem hagyok rendesen benne potenciált..
Ha látok esetleg egy stabilan beállított rendszert, akkor már az apró tweakeket meg tudom csinálni, de itt már annyi mindent lehet ide oda tologatni, hogy hihetlen. heti 6 napot dolgozok 12 órában, és amikor este a család mellett van egy kis esélyem a gép elé vergődni játszani a haverokkal, nem a tuning egész estés basztatása az álmom.
Előre is köszi a segítséget srácok!
További szép napot mindenkinek! -
op9
aktív tag
Bocsánat, teljesen jogos
!
Budapesten érdekelne. -
op9
aktív tag
Sziasztok!
Belefutottam abba a hibába, hogy egy H110-es lapban szerettem volna Kaby Lake-et használni, de nem friss a BIOS.
Valaki tudna kölcsön adni (vagy akár ott helyben is) egy lehetőleg kisebb fogyasztású (90W alatti) 6. generációs procit?
Honoráriumot megbeszéljük.
Priviben légyszíves!Köszi,
Péter -
jacint78
addikt
válasz
Laraxior #19337 üzenetére
Az mindegy, de a cinebench javult tőle.
Mondjuk érdekes, hogy az i5 mellett bekapcsoltam a HPET-et és akkor lett sokkal finomabb a BF4, míg ezzel egy katasztrófa volt, a VGA 50-60%-on ment és összevissza akadozot a játék, de a HPET kikapcsolása után már helyre állt rend.
-
Szinyák
őstag
válasz
#34576640 #19334 üzenetére
Igen. Fixed és mehet a 1.2 v Vcore. IBT 10kör very high.-on vagy Prime 95 1344-1344 custom vagy small fft. (27.9) ami avx .-et már tudja.
Én a kép alapján a VCCIO voltot kevésnek találom ! 1.1v mehet nyugodtan , hogy stabil maradjon .
De egyszer csak egy dolgot állítsál, hogy meg győződj , hogy jól működik .
Ha stabil 1.2v .-on akkor mehetsz lejjebb is addig amíg stabil , hogy megtaláld a végét a fesznek . Ha bele fagy akkor vissza egy lépcsőt 0.05v vagy 0.10v lépcsőkben próbáld . -
jacint78
addikt
-
válasz
#34576640 #19329 üzenetére
A cpu vcore voltage-ot szepen aprankent vedd lejjebb, majd futtass le egy 10-15 perc Prime95 small fft tesztet. Ha lefut, akkor mehet lentebb. Ha lefagy, akkor ott az alja, allitsd vissza az utolso stabilra + arra adj egy picit hogy tuti fix ne fagyjon. Kiserletezgetni kell es kis idot raszanni.
-
törölt tag
Valaki tudna esetleg segíteni beállítani a Vcore-t? Lehet alacsonyabb lenne
-
jacint78
addikt
válasz
Szinyák #19326 üzenetére
3000Ft-ért vettem, annyit csak megért.
A foglalat olyan, mintha táncoltak volna rajta, de sikerült annyira helyreállítani, hogy mukodjon. A ramok is a legalja legolcsóbb ramok.
A ház meg ingyen volt (látszik miért), de most épp elakadtam, mert kell keressek 3db távtartót a szélére, az előző lap nem ért ki odáig.
Szóval itt semmi sem az, aminek látszik.
jó, a processzor új és a ramok is.
flyercreator
Gyári kupakkal, azzal a zsebhűtővel (ismerem, tudom mit tud) ez teljesen normális hőmérséklet prime95-el!
-
Simi37
őstag
Intelék eddig legalább a HEDT et forrasztották...
Szépen néz majd ki, ha kutyaszar lesz a tizenx magos 165w tdps proci kupak alatt
-
törölt tag
Sziasztok prohardveresek!
A CPU hőmérséklet topicból irányítottak át ide hozzátok.
Alapból nem a CPU melegedése volt a problémám, viszont a részletes átvizsgálás és utána járás után kiderült, hogy elég magas hőmérsékletet mutatnak a teszt programok terhelés alatt.A terheléshez használt szoftverek a következők: AIDA, Heavy Load, Prime95.
Illetve videóvágásnál megy nagyon magasra a hőmérséklet.
Hogy konkrét értéket írjak: 85-90C-re is felugrik.A gépem
Asrock z170 K4 gaming
i7-6700k + arctic freezer 13
2x8GB DDR4 3000mhz corsair
GTX 980 strix
250 GB Samsung EVO SSD
1 TB WD Ezex HDD
Corsair VS 550 tápegység
és ez mind egy fehér Deepcool Tesseract házban.Kb. 1 hónapja fújtam ki a gépet szóval nem hiszem, hogy túlságosan poros lenne.
Egy ismerősöm mondta, hogy állítani kell a feszültségen BIOSban, viszont teljesen kezdő vagyok, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
-
jacint78
addikt
válasz
#Morcosmedve #19310 üzenetére
Én is UHU-t használtam, viszont ennek erősen ecetszaga van, bár nem tudom miért lenne ez gond.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #19312 üzenetére
Youtubeon láttam, hogy többen is ezzel relidelnek. Aztán találtam is a Bárdinál pl. éás kiderült, hogy nem is drága (1500Ft)
De alapvetően az autósboltokban van csomóféle fekete szilikon ragasztó magas hőtűréssel, miindenféle árakon meg kiszerelésben. -
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #19310 üzenetére
Én ilyet is használtam, bár olyan szépen nem tudom megcsinálni mint te, de ez nem az anygon múlt (autósboltokban kapható)
Pro Seal Silicone -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #19307 üzenetére
Kevés ragasztót felhordjátok egy kis ecsettel és kész is.
-
Szinyák
őstag
válasz
#Morcosmedve #19307 üzenetére
bezony ő is megfelelő ilyen célra, ilyet akartam én is csak akkor mikor csináltam nem lehet kapni
kellet v.mi alternatíva.
-
#Morcosmedve
veterán
-
Szinyák
őstag
Igen , könnyeben is mert azért nem szárad ki (keményedik ki) annyira mint a gyári ragasztó. Ne pillanat ragasztóra gondolj !
lényeg ne ecetsav alapú legyen és ne pillanat ragasztó .
Ő lenne az : LOCTITE SI 5910
-
#Morcosmedve
veterán
Tök jó ez a találgatás, most, hogy lett ON topikja, kérném ott folytatni, a RyZen-t, pedig a sajátjában.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen széket vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- One mobilszolgáltatások
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest