Új hozzászólás Aktív témák
-
Viperator
őstag
Szép estét!
Q9xxx vs Xeon processzorok - látom, hogy olcsóbbak a Xeon processzorok (775-ös lapokba), de miért van az, hogy egyes (szándékozó) vásárló még mindig az eredeti Q9xxx-t keres.... van valami baja a Xeonnak? Ha jól tudom, hogy azonos a teljesítménye és a feladata, akkor mi lehet az oka? (csak annyi a különbség, hogy egy adaptert kell hozzá tenni)
Előre is köszönöm a választ!
Üdv! (pont én is vásárlás előtt állok, Xeonra gondoltam)
-
AMDaZERG_1
senior tag
Sajna az alaplap GA-P35C-DS3R nem nagyon akarja a gyári értéknél jobban hajtani még az E0-t sem.
Vissza kellett tornásznom 9x400MHz-re 3.6GHz (RAM 400MHz).
A processzornak hiába adtam az 1.4B-ot nem engedelmeskedett.
Most 1.23V-ra van állítva.
A memória kezelés nem tudom normális-e, hogy olvasásra 8651 MB/s írásra 8498 MB/s másolásra 8377MBs késleltetésre meg 91.8 ns -ot ad AIDA 4.70.3200 alatt.
Nem alacsonyak ezek az értékek?
Ellenben a Prime95 egy órája megy gond nélkül.Modul neve Kingmax KLEE88F-B8
Memória időzítések:
CAS Latency (CL) 5T
RAS To CAS Delay (tRCD) 5T
RAS Precharge (tRP) 5T
RAS Active Time (tRAS) 17T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 51T
Command Rate (CR) 2T
RAS To RAS Delay (tRRD) 3T
Write Recovery Time (tWR) 3T*kefizor
Néztem az említett P5Q Deluxe lapot, de nem nagyon van eladó példány.
A legrosszabb, hogy fogalmam sincs, hogy a lapom ennyire gyenge a processzorhoz, vagy a memóriát nem tudom megfelelően beállítani...
A VGA kártya sem egy nagy durranás (HD 5570) de ez is a lapról kapja az áramot és ugye a 4db RAM modul is. Egyszerűen megakadtam, és már annyira fárasztó kivárni míg betölt a win, majd memset -> fagyás és kezdődik elölről... -
Zsolt112
tag
Üdv!
Egy 3,2 GHz-en járatott Q9400-nak Linx-ben 36 Gflops (All-ra állítva 37-38) az reális megfelelő érték? -
foka
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #23495 üzenetére
Korn főmérnök úr hozzáértő hozzászólása alapján (
) itt a megoldás (remélem). Csak ez F4-es ha jól látom, azzal mi lenne a probléma?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #23493 üzenetére
Kicserélték egy E0 példányra a C0-át és máris jobban melengeti szívem.
Mindenkinek köszönöm eddigi segítségét, de máris problémába ütköztem.
A C0 processzornál a GA-P35C-DS3R lapban a BIOS rendesen kezelte a processzort, ami az E0-nál nem mondható el.
Itt nem ajánlja fel a "Virtualization Technology" és az alapfeszültséget is random mód találja ki. Volt, hogy 1.3V legutóbb meg 1.2V
A mikrokódot kellene belerakjam a BIOS-ba, de én a már leírtak szerint nem igazán értem mit is kell csinálni.
Tudom, hogy pofátlanság ilyet kérni, de, ha valaki már a fent említett alaplaphoz "GA-P35C-DS3R rev 2.0" rendelkezik F12-es BIOS-al elküldené? A múltkor pl. "glutamin" fórumtárs elküldte a sajátját a DS3l laphoz, ami kiválóan működött is, amit itt is megköszönök neki.
Esetleg hozzáértő az F12
BIOS-t ellátná mikrokóddal nekem? Nem szívesen tenném tönkre a gépet, ha már végre mondhatni kiválóan működik (leszámítva a BIOS hiányosságot).
Légyszi, segítsetek!
Előre is köszönöm szépen! -
harcsacsa
csendes tag
Sziasztok kellene nekem egy kis segìtség hogy beállìtsam a biost Asus p5b alaplapnál Xeon l5420 procihoz, mivel szeretném ha a memóriákat nem 333- on járatná, a bios frissìtve lett hogy kezelje ezeket a procikat is. Bárki tud segìteni megköszönném.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Végül oda jutottam, hogy átraktam egy P35C-DS3R lapba a processzort, mondván mindenféle varázslat nélkül mit csinál. (persze a pöcköket kivágtam a foglalatból)
Alapon elindult 4GHz-en 1.4V-on.
Átpakoltam a lapot az én gépembe, ahol természetesen nem ment feljebb 3.6 fölé.
Elkezdtem gondolkodni, és nem eszetlenül hűteni, feszt emelni itt-ott.
A másik gépben 4x1GB RAM volt gondoltam a 4x2GB több szuflát igényel, és kivettem a FireWire kártyát is valamint kivettem két RAM modult. Ezek ugyebár mind terhelik a lapot.
Máris jobb lett az eredmény. 4GHz-en a win betöltésekor azért még fagyott, de visszavettem 3733MHz-re és most azon megy.
A RAM modulokat visszaraktam, amit 440MHz-en járatok alapfeszültségen.
EasyTune-val felsegítettem 4033-ra és tesztelgettem, amit bírt is, de azon már érződik, hogy határait feszegetem, így maradok a 3.7GHz-en.
A memóriakezelését azonban kissé gyöngécskének érzem írás és olvasási tesztben. 1GB-al kevesebbet ír, olvas másodpercenként, mint az E8400 4GHz-en művelt.
A BIOS a legutolsó kiadott F12, amit nem bővítettem ki a mikrokódokkal. Ennek van valami jelentősége?
Bootnál rendesen kiírja, hogy Xeon E5450.
Azt azért hozzáteszem, hogy azt fogalmam sincs milyen értékeken volna jó hajtanom. -
kefizor
tag
válasz
kicsipapucs #23490 üzenetére
P5Q Deluxe-ban használom én is és ahogy mondod, nagyon jól bírja a tuningot. Régebben egy E6400-at húztam 2.13-ról 3.8Ghz-re a mostani X5450-et meg 4.2Ghz-re.
-
korn
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #23489 üzenetére
A 4 mag épp duplája a 2-nek.
Ezért nagyobb terhelést kap a lap is. Északi híd feszemeléssel lehet próbálkozni esetleg.
Én a helyedben beállítanám 9x390 9x400 körül. Ha bírja a proci a 3500-3600Mhz-et komolyabb feszemelés nélkül, akkor így használnám. Becsületes teljesítményt tud már így is. Egy jobb lappal menne pár száz Mhz-el feljebb, de ehhez már tuti komolyabb feszemelés kellene a procinak, ami melegedne, mint a dög. Egyszerűen nem éri meg. -
válasz
AMDaZERG_1 #23489 üzenetére
12k-ert lehet eleg gyakran latni Asus P5Q-Deluxe lapot. Azzal nagyon jol jarnal, sok fazisos tapellatas (eros, elbir egy tuningolt 4 magost is), P45-os chipset (nagy fsb-t el fogsz tudni erni 4 magos procival, ha a procid is birja fesszel es nem forr fel).
Kerdesedre a valasz pedig az, hogy egy 4 magos processzor sokkal jobban leterheli az alaplapot, azert nem megy ugy, mint az E8400. Extrem (folyekony nitros) tuningolasaim alkalmaval hajtottam mar ket magos processzort 675-os FSB-n, mig quaddal ugyan abban a lapban csak 560MHz-ig jutottam.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Már én is gyanakszom rá, de az mitől lehet, hogy az E8400 (3GHz) simán ment ebben a lapban ezzel a felszereltséggel ezen a napon 4GHz felett? Ok, hogy ez két maggal több, de mégis? Nagyobb feszültséget vesz fel a négy mag miatt? Azért attól is tartok, hogy a DS3R-bn sem lesz nagyobb örömöm...
Milyen ~10ezer Ft körüli lapot (DDR2) ajánlotok ehhez a CPU-hoz? -
korn
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #23484 üzenetére
Nem a procival van gond (valószínűleg), hanem a lap nem bírja a tempót.
-
AMDaZERG_1
senior tag
-
kefizor
tag
válasz
AMDaZERG_1 #23484 üzenetére
A C0-s stepping ilyen ezekből. Nekem X5450 van, sajna a 4Ghz-ért fel kell menned 1.4V fölé... nekem jó hűtésem van, így prime95 alatt is 70 fok alatt tudom tartani 1.42V-on.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Szerencsésnek mondhatom magam (meg nem is).
A fóliát a posta ma meghozta (szerencsére elsőbbségin küldték), így be is üzemeltem az E5450 "C0" processzort a GA-P35-DS3L lapban freezer 7 pro rev2 hűtővel.
Első nekifutásra gondoltam megtartom a 450MHz x9 -et, RAM (DDR2 x4 Kingmax KLEE88F B8MN6 MHIS 6:6:6:18 CL2 (1066MHz), amivel az E8400-at használtam.
Ezt hamar eldobta. Felraktam a feszültséget 1.35V-re, de ez sem segített.
Elkezdtem visszavenni 410MHz-nél magasabbon be sem bootol.
Jelenleg a 3.7GHz a plafon (1.28V AIDA szerint, ami vagy igaz, vagy nem) és még rá sem eresztettem a Prime 95-öt.
Sajna nem egy tuningbajnok, bár nem is nagyon vártam a C0-tól többet, de azért egy apró remény még dübögött bennem... -
foka
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #23482 üzenetére
Ment egy pü.
-
AMDaZERG_1
senior tag
SOS szükségem volna egy 771-775 fóliára!
Akár felárral is érdekelne, ha péntekig át tudom venni Budapest IX. kerület, vagy XXI. kerületben. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
glutamin #23480 üzenetére
Hálásan köszönöm, megkaptam!
A processzor az asztalon, az érintkező fordításhoz szükséges fólia meg még postán van, így az eredmény sajna még várat magára.
Bízom benne, hogy nem kell szégyen szemre a gyári értékeken tornáztatnom a processzort!Vissza emlékezve a múltra még az első P75-öm is 90MHz-en üzemeltettem
A Gigabyte oldalán az F8 BIOS frissítésre írja, hogy Update CPU microcode (Support Intel Wolfdale/Yorkfield E0-stepping CPU)
Ezen kicsit megrémültem, mondván csak az újabb "E0" processzor indul el benne. Bár hülyén nézne ki a dolog, de sosem lehet tudni... -
glutamin
őstag
válasz
AMDaZERG_1 #23477 üzenetére
Átküldtem emailben. Nekem gond nélkül ment 400-as FSB-n (8*400=3200 MHz-en). Szerintem a tiédet is fogja vinni így. (9*400 talán)
-
korn
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #23477 üzenetére
itt megtalálod a mikrokódos bios-t:
http://genius239239.myweb.hinet.net/771/ -
korn
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #23475 üzenetére
Lehet azt is feljebb húzni. Az alaplap 4 magos prociknál is 400Mhz fsb felett tud, szerintem egy 3500 körül mennie kellene annak a procinak is komolyabb feszemelés nélkül.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
glutamin #23415 üzenetére
Szia, neked GA-P35-DS3L ver2.0 lapod van?
Azért kérdem, mert valószínű, hogy nekem is variálnom kell a BIOS-t a xeon-hoz.
Jelenleg F9 van rajta "legfrissebb". Kerestem leírást hozzá, amit találtam is itt a prohardveren.
Ugye az Award részt kell figyelembe vennem?
Persze azon sem sértődnék meg, ha elküldenéd az általad kreált állományt, amit felraknék az én alaplapomra, feltéve, hogy neked is a v2.0 lapod van.
Segítesz, ha szépen kérlek? -
válasz
AMDaZERG_1 #23475 üzenetére
After Effectsben óriásit fog dobni! Főleg renderelésnél. Ha olcsón megúszod, akkor mindenképp válts.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Sziasztok!
Nagyon hezitálok azon, hogy érdemes lecserélnem a Core 2 Duo E8400 -at egy E5450 xeon processzora.
Az E8400-at ki tudom hajtani 4GHz-en, míg amire lehetőségem van e5450 xeon sajna C0-ás (SLANQ) és valószínűleg nem fogom tudni feljebb tenni 3GHz-nél. (GA-P35-DS3L Rev2.0)
Amire használom a számítógépet főként fotókidolgozás (Adobe Photoshop) és videószerkesztés (Adobe After Effects).
Mit gondoltok, van érdemi jelentősége a cserének? Főként az gondolkodtat el, hogy a Duo újabb fejlesztés, viszont a xeon 4mag. -
kefizor
tag
válasz
kicsipapucs #23473 üzenetére
Pont ez az, hogy megy az is. Nincs olyan opció, mint ami ne menne, az összes SSE támogatás, EM64-T VT-x stb... eddig 4Ghz-re tudtam felhúzni és változtatja az órajelet terheletlenül 2.6Ghz-re 6-9-es szorzóig.
-
-
kefizor
tag
esetleg valaki tudna mondani erre valamit? #23458
-
bolcsodal
addikt
válasz
mdaniel95 #23464 üzenetére
BIOS-ban fixaltad a PCIe frekit?
Az en konfigomban FSB444-et megy a procc. Afelett nem tudom stabilizalni es ezt is csak egesz szorzoval birja.
Minek akarod tovabb nyaggatni? kb meg taln 10%-ot ha tudsz rajta nyuzni....igyis durvan meg van feszelve a szerencsetlen.
Ha 10%-nal nagyobb teljesitmeny ugrasra van szukseged, akkor nem uszod meg a platform valtast.
-
mdaniel95
csendes tag
Van olyan program mellyel pontosan le tudnám nézni, hogy éppen mi körül jár?
-
mdaniel95
csendes tag
Szia, a PCI frekvencia 100 mhz en van ahoz nem nyúltam és csak a ramok miatt raktam 425 re mivel így 1020 mhz en járnak a ramok is.
-
mdaniel95
csendes tag
Sziasztok,
arra lennék kíváncsi, hogy ebből a prociból ki lehetne-e hozni többet vagy ennél a confignál ez már a vége lehet.
- CPU: Intel Core 2 Quad Q8300
- RAM: 2x2 GB DDR2 Kingmax 1066 Mhz (OC)
- Alaplap: G31M-ES2L rev 2.0 (Socket 775)és jelenleg így fut:
( -
Dasefx
csendes tag
Sziasztok,
Elképzelhető hogy egy q9550-es proci rossz ha terhelve felmegy a hőmérséklet 90 fok fölé?
Korábban a q9300asomnak a hőmérseklete nem ment terhelve sem 72 fok fölé ugyanazzal a hűtővel.
Lehet ekkora a különbség köztük? Vagy a q9550 rossz? -
kefizor
tag
Szevasztok,
A héten beszereztem egy X5450-es Xeon procit. Egy Asus P5Q Deluxe lapban használom egy E8400 helyett. Teljesen jól üzemel a lapban, tudtam rajta húzni is csak annyi az érdekesség, hogy indításnál a bios ír egy üzenetet, hogy a teljes támogatás érdekében frissítsem a biost. Kérdésem lenne, hogy mennyire számít, ha nem frissítem a biost egy olyanra, amiben benne van a proci microkódja? Lenne teljesítmény különbség?
-
MrBrook
aktív tag
Hali, csak kiváncsiságból kérdezném azoktól akik jobban vágják az FPO számot, és ami mögötte van, megtaláltam a procim eme számát:
L817A627
ha minden igaz, akkor maláj és 2008 17 hetében készült,
az A627-ből mit lehet "leolvasni"? -
Laci2277
senior tag
Hali!
Olvastam, hogy az x48, x38 chipset nem támogatja a X5-ös(Harpertown) xeonokat. Tehát bios frissítéssel sem fog működni bennük?
-
alexride
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült lecserélnem a Dual Core E6600-ast egy Xeon E5430-ra és eddig minden jónak tűnik. Két kérdésem lenne: Aida64-ben a cpu queen 1066MHzen mutatja a RAM-ot amikor az 1333MHzes, és ez eddig is így volt egyébként. Ez miért van? Illetve, hogy [ebben] a lapban 2,66Ghzről fel tudnám-e tornázni 3Ghzre a processzort valahogy? Vagy nem érdemes?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest