Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atika88
senior tag
Üdv!
E8200as procim van, lehetséges hogy az a két mag közti hőfok különbség 8-10 fok (ergó terhelés nélkül 1mag: 42, a 2mag: 50fokos!) CM TX2es van rajta! Köszönöm a választ! -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Overlocker #14296 üzenetére
Az arat szabad tudni?Johet priviben is ha gondolod.
-
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Overlocker #14294 üzenetére
Ez kit érdekel, nézük mit tud
-
-
keIdor
titán
válasz
Scr1pter.cg #14282 üzenetére
Jólesz ezaz E0 stepping.
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Most vettem egy Intel 8400 meg egy Gigabyte EP45 DS3R.
Amikor beraktam a procit 2,66 irt és 333*8.Gondolom átkell rakni 9es szorzora akkor lett 3,00.Ez igy most jo?Sry ha egyszerü és hüje kérdés de nem annyira vágom az ilyen dolgokat. -
Seitec
csendes tag
Sziasztok
Kezdő vagyok, a tuningolásban és azt szeretném tőletek kérdezni, ha veszek egy GIGABYTE GA-P35-DS3L-es alaplapot, és mellé egy E8400-at, akkor fogom tudni tuningolni a procit, mondjuk 4Ghz-ig?
előre is köszi a segítséget
-
Scr1pter.cg
csendes tag
-
Eagl3
veterán
Beállítottam BIOS-ban 1.350v-ot a procinak, így:
-IDLE 1.316v - 1.318v -nál nem kap többet everest ill. CPU-Z szerint
-LOAD (Prime95) 1.280v - 1.300v -nál nem kap többet a proci.Everest szerint a CPU nem megy 60 fok fölé, olyan 56-58 fok között mozog prime alatt.
A kérdés az lenne, hogy ezen a feszültségen halythatom e folyamatosan, akár több napig is néha fullra terhelve stb.
Így most 3900Mhz -en ketyeg kb. 45 perce prime stabil, még várok kicsit és jön a 3950, persze csak ha mehet a gép ezen a feszültségen egész életében gond nélkül
.
-
Nescafé
őstag
Intel: olcsóbbak lesznek az E8000-es CPU-k
[link] -
vidu01
csendes tag
Most kezdtem el húzni a procimat 3,2Ghzen megy nem is akarok többet. Vcoret csökkentem éppen, 1,4en kezdtem utána 1,3 1,25 1,225ön vok most itt már kisebb lépésekbe kell menni csak 1et ugorva lejjebb vagy lehet még tolni neki szaporábban?
Prime95el tesztelem, honnan tudom hogy kevés neki a fesz mert idáig nem történt még semmi, csak szépen megy lefele a core temp. -
jugeen
addikt
nem. alacsonyabb szorzón porbáld megkeresni a kívánt FSB-hez tartozó legalacsonyabb VTT-t a GTL-ek változtatásával úgy, hogy a GTL %-os értéke 63 és 61 között legyen. a GTL alapértéke 63%, tehát ha instabil akkor GTL állítás, majd teszt. amennyiben eléred a 61%-ot, akkor GTL vissza 63-ra és VTT egy osztással feljebb. és újra ez a játék. mindaddig, ameddig a kívánt FSB-n nem lesz stabil a rendszer. és utána következhet a CPU szorzó feljebb állítása és a VCORE pumpálása a stabilitáshoz.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Rusher #14200 üzenetére
"Nekem is megy annyival, de nem stabil.... kerek 1.0v-1.0008v-al viszont prime stabil most is így megy "
Nálam 3204MHz-en, Vcore 0,992V-on eddig prime-stabil, de még most is megy a fárasztás.
Ha itt oké, akkor valszeg primézem alacsonyabb Vcore-val is. -
Olekgsxr
tag
Hello!
Szeretnék egy kis felvilágosítást kérni.
Kérdésem, hogy ha összerakom a gépet akkor elindul-e? Értem ez alatt, hogy a lap ugyan támogatja a 45nm-es procit, de lehetséges, hogy bios frissítést kell alkalmaznom.(Ha frissiteni kell akkor melyik a legjobb bios?) Vagy el indul a gyári biosszal is? Nem tudom melyik bios van a lapon, mert még nincsen összerakva.
(08-03-06-án lett vásárolva)Tuningolni egyelőre nem akarom a gépet!
Gépem: deszka: ASUS P5K PREMIUM/WIFI, Ram: 2GB, Crucial Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-8500, Proci: Intel core 2 duo E 8200 (Q746A513), Vga: MSI NX-8800GTS 512-OC
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
jugeen
addikt
P45-nél már kicsit másképpen működik a tuning, mint p35-nél. egy kicsit komplexebb, mint a feszültségemelés mindent megold. arról nem is beszélve, hogy a VTT-t magasabban járatni, mint a VCORE-t az meg nem egy egészséges dolog, ha számít a processzor élettartama! ameddig nem találja meg alacsony szorzó mellett a legalacsonyabb VTT-t, addig ne erőlködjön a minél magasabb cpu frekvencia elérésében, mert ideig-óréig lesz csak félstabil a rendszer.
-
Macka
veterán
válasz
MileStone5 #14264 üzenetére
VTT-nek adj 1.4 voltot szerintem. De ez a max. De jobban jársz magasabb szorzó, alacsonyabb FSB párosítással, mert nem kell annyi helyre feszt adnod. Játékokban az a kis eltérés a RAM vonatkozásában pedig gyakorlatilag észrevehetetlen.
Amúgy megjegyzem, hogy MSI tuningra... khmmm...
-
Macka
veterán
válasz
MileStone5 #14262 üzenetére
Szerintem az alaplapod topikjában több szerencsével jársz majd.
-
MileStone5
csendes tag
Uraim,látom ez nem a procituningos topic,de remélem elnézitek nekem
Adott MSI P45 Platinum lap 1.1es biossal.
E8400 proc,2x1g 16 chipes Crucial Ballistix 1066 ram benne...
Eddig hajtottam 9x422-n a procit,így 3.8on ment...
Lejjebb akarnám rakni a szorzót legalább 8ra,ill 7re akár.
Ha csak 3.5-ön fog menni az sem gáz...
7x500-on próbáltam,felállt a vista vele,de explorer indítással kihalt...
Abban kérnék segítséget,hogy 7x500as beállításhpz mit állítsak a voltokon,mert szerintem azokon kellene buherálni...Nekem ezek vannak:
CPU Voltage (V)
CPU GTL REF0
CPU GTL REF1
DRAM Voltage (V)
DDR_VREF_A
DDR_VREF_B
NB Voltage (V)
NB GTL REF
VTT FSB Voltage
SB VoltageHa jól sejtem a VTT fsb voltage kellene hogy többet kapjon?
Szörnyű belegondolnom,hogy mit tud a masina tuningal és az istennek sem tudom lejjebb tenni a szorzót stabilan -
Bircsike
csendes tag
Sziasztok a procimat szeretném felhúzni 3,6-4,0 Ghz-re de egyszerűen valami nem jó. Akárhányszor beállítom a bios-ban és elfogadom utánna vagy többször újraindul gép hirtelen majd betölt de nem változik semmi, vagy pedig úgyszintén újraindul a gép párszor elfogadás után és csak a sötét monitor fogad alul ilyen kis színes négyzetekkel (gondolom nem bírja a gép), ilyenkor kiveszem az elemet az alaplapból és minden helyre áll. 445*9-es szórzóval csinálnám így pont 3600 Mhz lenne és ehhez adnék 1,3 V-ot, de így sem indul. Esetleg az alaplapom nem engedi a tuningolást? Segítsetek légyszíves.
Gépem: Core2 Duo E8400, 4Gb OCZ DDR2 1066Mhz Reaper KIT, GIGABYTE GA-EP35-DS4, CORSAIR VX450W, COOLERMASTER Hyper 212, SAMSUNG SH-S203P, SAMSUNG 750GB, THERMALTAKE VF4000BWS Bach Vx, SAPPHIRE HD4870 -
Rusher
őstag
-
Ferrault
csendes tag
Hali!
Tudna valaki dobni 1 linket a processzortuningilás alapjairól? -
10GoBall
aktív tag
válasz
mumin007 #14244 üzenetére
Érdekesség képpen.
Nekem az egyik 8400-asom egyik maghőmérsékletére -bármelyik progi- 42 fok alatt nem is mutat értéket, míg a másik 30 fok alatti. A maghőfok nem is változik addig, amíg az alacsonyabb hőfokú is el nem éri a 42 fokot. Ezután a maghőfokok együtt mennek. Visszafelé ezen mag hőfoka 42 foknál újfent megáll.
A proci viszont ennek ellenére kimondottan a "hűvös" kategóriába tartozik, és szépen üzemel default feszen 3,8 gigán. -
mumin007
tag
Jó annak akinek mind a két magja egyforma hőmérsékletű. Nálam a kettő között 10 fok az eltérés
-
sz.j
nagyúr
válasz
Tibiajax #14225 üzenetére
Ne bántsd, mert igaz, hogy szerencse is kell hozzá (nem is kicsi), de ez már létező valóság:
VID= 1,1500V
4050MHz, Vcore 1,152V -
Rusher
őstag
Nálam nem volt és most sincs...egyedül csak az volt, hogy amikor kijött a CT 0.99 akkor a VID mást mutatott...az megint egy másik érdekes ha default indul az alaplap akkor Auto-n a CPU VID szerinti feszt kapja...na ez nekem kevesebb mint amit a CT mutat VID-et...
Nekem normálisan működik minden.....CPU-Z is és korábban is ezzel nem volt gond....itt van egy friss kép minimál beállításokkal ugyanaz minden mint fél évvel ezelőttMacka 3.2Ghz-en kihajt már teljesen jól egy csúcskategóriás vga-t sztem...
-
törölt tag
válasz
Vasinger! #14222 üzenetére
Egy E8400 annyin azért jobb, mert fejlettebb gyártástech, kevesebb feszt igényel. (Ennek előnyeit nem sorolom, mert logikus.
) Aztán jóval több az L2 Cache (1MB vs 6MB), aztán fejlettebb utasításkészletek, amik hozhatnak gyorsulást. (Ez utóbbi nem olyan jelentős, de van eset ahol érezhető a különbség.) Gyár hűtést alapórajlere méretezték, tuningot én személy szerint nem erőltetném azzal a hűtővel. CM Hyper TX2 már elég ahhoz.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék venni egy procit, a 4850-emhez. Most a E8400 felé kacsintok, megéri venni? Meddig lehetne húzni stock hűtővel? Kihajtaná a karit?
A válaszokat előre is -
janos80
senior tag
azert én kivancsi lennek,hogy valami valodi homeros dologgal megmerve mennyit mutatna. szerintem kozel sincs annyi,mint amit szoftveresen mérunk. kár parazni.
udv
Janos -
sz.j
nagyúr
válasz
Rusher #14200 üzenetére
"... amúgy 4Ghz-en mennyivel prime stabil?"
Még nem néztem, mert a nagyon magas hő miatt abbahagytam, gondoltam biztos ami biztos megkérdezem, hogy jól tudom-e, hogy kb. 70-73°-ig ajánlott elmenni!?!
De még senki nem válaszolt!
Szerinted?Dr Én
Bocsi, ezekszerint pontatlan voltam
Nem hiszem, hogy a többi 8400-es is ilyen, szerintem nem, de én kifogtam. -
sz.j
nagyúr
A legnagyobb problémát nem is a TX2 okozza, hanem ennek a procinak a tokozása.
Ha finoman fogalmazok akkor is csak annyit tudok mondani, hogy "borzalmasan" rossz!!!
Előzőekben nem véletlenűl írtam azt, hogy olyan mint egy "hullámvasút".(Az E8200-es procim tokozása szinte telsejes sík)
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Sorozatok
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest