- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- SSD kibeszélő
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz SpeedR #60694 üzenetére
A samut én is 10-ért adom. Mivel maxi hibátlan nem is lesz olcsóbb. Múltkor 15-ért tudtam volna eladni, mert egy tag leejtette a gépét...de akkor még nem volt. LG-t úgy néz ki viszik, másik megy vakerára...ha nem akkor az is megy.
Akarod mondani sokkal jobb színekért és betekintési szögért_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
soldi3r
veterán
Ez X300-ba valo?
E30 (oo=[][]=oo)
-
cellpeti
nagyúr
köszönöm urak
Tigris, tigris, csóvafény...
-
félisten
-
cellpeti
nagyúr
a T410 minden gond nélkül kezeli az 1TB-os HDD-t, ugye?
-
tototos
őstag
Sziasztok!
X301-be milyen memóriamodult ajánlott tenni? Valamint szerintetek érdemesebb egy 4 gigásat beletenni vagy elég a 2x2giga?
-
Chaser
legenda
Mennyi a reális ára egy T500 1680-as maxi hibátlan LG panelnek? 15k sok
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lapa
veterán
válasz cadeyrn #60640 üzenetére
jó kimenetet választottál? ez nem jó?
root@ii:/sys/class/drm# ls
card0 card0-DP-2 card0-HDMI-A-1 card0-LVDS-1 controlD64
card0-DP-1 card0-DP-3 card0-HDMI-A-2 card0-VGA-1 version
root@ii:/sys/class/drm# cat card0-LVDS-1/edid | edid-decode
Extracted contents:
header: 00 ff ff ff ff ff ff 00
serial number: 09 e5 9a 08 00 00 00 00 00 10
version: 01 03
basic params: 80 1a 10 78 0a
chroma info: 86 85 95 57 4d 8d 25 24 50 54
established: 00 00 00
standard: 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01
descriptor 1: c6 1b 00 a0 50 20 17 30 30 20 36 00 05 a3 10 00 00 19
descriptor 2: 00 00 00 fe 00 0a 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20
descriptor 3: 00 00 00 fe 00 42 4f 45 20 48 59 44 49 53 0a 20 20 20
descriptor 4: 00 00 00 fe 00 48 56 31 32 31 57 58 34 2d 31 31 30 0a
extensions: 00
checksum: 96
Manufacturer: BOE Model 89a Serial Number 0
Made week 0 of 2006
EDID version: 1.3
Digital display
Maximum image size: 26 cm x 16 cm
Gamma: 2.20
Supported color formats: RGB 4:4:4, YCrCb 4:2:2
First detailed timing is preferred timing
Established timings supported:
Standard timings supported:
Detailed mode: Clock 71.100 MHz, 261 mm x 163 mm
1280 1328 1360 1440 hborder 0
800 803 809 823 vborder 0
-hsync -vsync
ASCII string:
ASCII string: BOE HYDIS
ASCII string: HV121WX4-110
Checksum: 0x96
EDID block does NOT conform to EDID 1.3!
Missing name descriptor
Missing monitor ranges -
cellpeti
nagyúr
üdv
T410 hogy áll a W8.1hez? Megeszi a drivereket?
-
veterán
Valaki probalt mar driverezni t43at w8on? A gyari wines 8mega memoriat osztott neki, szoval nem igazan bekeltem meg a dologgal, a tim fele driver pedig nem telepul kompatibilisben se. Talaltam valami fuser atszerkesztett driver pakkot, de azt meg az eszkozkezelo szerint nem tudja inicializalni a rendszer
Everybody lies.
-
Tim82
félisten
válasz gzbotii #60672 üzenetére
SSD-t vinyó helyére, a vinyót az optikai meghajtó helyére (megfelelő átalakító kerettel).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Tim82
félisten
Szívesen.
carr: típusszám (ilyesmi formátumú, mint pl. 2056-Y39) alapján a support.lenovo.com-on rá tudsz keresni az adott gép hardverelemeire.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
carr
őstag
Köszönöm szépen. Akkor utána kell nézzek.
Hw azonosító alapján tudni lehet, hogy van-e benne?
Mi alapján deríthető ki ez?360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Tim82
félisten
válasz Xmodule #60665 üzenetére
LCD video cable, LCD screen cable, LCD ribbon cable - ilyenk kulcsszavakkal keress rá eBay-en (és szerintem W500-hoz valót keress, az biztosan jó lesz).
Az invertert meg lcd inverter, inverter board néven keresd.
-
Xmodule
őstag
Megneztem nekem milyen kijelzö panelom van. EZ van nekem (amugy javaslom az oldalt ha valaki nem ismerné). Itt azt irja hogy nekem WLED es van. Ugye a WUXGA meg CCFL -es. Ilyen átalakitot invertert honnan lehet venni? Mi ennek a neve? Esetleg valami ilyesmi?
Sorry a dupla miatt...
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Tim82
félisten
Nem. Van, amiben csak integrált Intel GMA 4500MHD van, Radeon HD3470 nincs.
-
carr
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy nagyon jó ajánlatot, Lenovo T400-ra. A hw kiépítése nem fix, de azt meg szeretném tudni, hátha Ti jobban ismeritek a gépet, hogy:
- Minden Lenovo T400-ban van itegrált Intel 4500as VGA és diszkrét VGA is, pl ati 3470?
Hálás köszönet a válaszokért.
Isten áldjon.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
xcds
őstag
válasz FoxiestFox #60660 üzenetére
Majd kipróbáljuk.
-
félisten
-
xcds
őstag
válasz FoxiestFox #60655 üzenetére
Erre gondoltam. Van ilyen is bőven, nem is drága.
-
btudos
nagyúr
válasz gzbotii #60657 üzenetére
Jó ez. Igazából T400-nál a kijelző meg az állapot a lényeg, a HD3470 érdemi grafikus teljesítményt úgysem ad, így szerintem felesleges. A RAM/HDD néhány mozdulattal bővíthetó, az 1440*900-as kijelző megvan, innentől kezdve mrad az állapot, azt tudod személyesen ellenőrizni. Ha belefér, vegyél hozzá egy SSD-t, és boldog leszel.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
gzbotii
nagyúr
Ehez mit szoltok? [link]
60.000Ft. T400Roman bolt de a specifikacio szerintem igy is ertelmezheto.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Xmodule
őstag
melyik alkatresz adhat ki ilyen morze szeru hangot? ilyen kis cincegés vagy mi. HDD?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
félisten
-
xcds
őstag
válasz FoxiestFox #60649 üzenetére
Melyik fajta? A fekete tengelyű vagy a fényes? A fekete, amilyen a gyári is volt nekem, az nem bírja sokáig. A másik se biztos, csak olyannal még nem találkoztam.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz vinibali #60650 üzenetére
Erről írj egy kicsit bővebben, hogy miről is volna szó. Gyári Lenovo SSD-nél szeretnél firmware-t frissíteni? Van amúgy X200-am, meg X301-em a listából (nem tudom, 2,5" SATA vagy 1,8" microSATA SSD-ről van-e szó).
-
vinibali
őstag
sziasztok!
ki tudna nekem segíteni egy ssd firmware frissítésben?
sajnos az ismerettségi körömben nincs ilyen gépű emberBIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
félisten
Na, megjött az új zsanér a W500-hoz, be is pattintottam, kíváncsi leszek, meddig bírja majd.
-
Uzi74
senior tag
Postázták a t440p-m (wow, 4 munkanapon belül összerakták), itthon már várja egy 840 EVO 500GB hogy beleugorjon.
A friss install-t jól lefedi ez a leírás?
[link]Még nem volt UEFI BIOS-os gépem, kell valamit trükközni? Helyenként írtak hogy secure boot-ot ki kell kapcsolni, vár rám még meglepetés?
-
Tim82
félisten
Szerintem a panelmegjelölésekkel tisztában van, az a gondja, hogy Linux alatt eddig nem talált épkézláb, működő módot az azonosítók kiolvasására.
-
HSM
félisten
válasz cadeyrn #60640 üzenetére
Valami ilyesmit keress: "LTN141BT08" Ebből az első 2-3 betű a gyártó (LTN=Samsung) utána a méret (14,1"=141) utána meg gondoom a panelnek valami típusa.
Egy LG pedig: LP141WP3. Gondolom, kitalálod, mi ebből, ami az LG-t jelenti. Van még pár gyártó, de azt ki kéne nyomozni, mi az előtagja, google a barátod. De tudtommal a Samsung panelek a leggyakoribbak.
Én windóz alatt HWiNFO-val vagy AIDA64-el szoktam kilvasni, azok ki tudják, Linux alatt passz.[ Szerkesztve ]
-
cadeyrn
aktív tag
Nagyon nincs kedvem szétszedni a T400-at, van tipp, hogyan lehet kiszedni a panel típusát linux alatt?
get-edid | parse-edid annyit ír, hogy
Identifier "LEN:3340"
VendorName "LEN"
ModelName "LEN:3340"ha kézzel csinálom ( i2cdump 5 0x05, majd edid-decode ), akkor még rosszabb:
Manufacturer: LI@ Model 3220 Serial Number 540221472
EDID block does not conform at all!
Block has broken checksum
Bad year of manufacture
Manufacturer name field contains garbageVélemény?
-
Colonel993
senior tag
T500-on belehet lőni billentyűzet kombóra a VGA váltást?
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
veterán
válasz Blue Eagle #60617 üzenetére
A vilagitas szabalyzasa megy, mivel usb wifit hasznalok, igy a tobbi engem nem erint, de pl a kulso monitorra valtas megy a billkombinacioval, meg ertelemszeruen a thinklight is.
Everybody lies.
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #60632 üzenetére
GPU-Z nem a megbízhatóság csodája, nem szabad mindent elhinni neki
Huh, Chaser kijelzőjét én is megvenném, csak nincs hozzá gép, amibe belerakjam. Na nem mintha hasznát tudnám venni, csak hajt a vérem. Szerencsére a pénztárca mindig győz
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Srácok, akinek van W500-a (rajtam kívül), lőjön már be ide egy GPU-z képet a Radeonról.
Nálam valamiért sima DDR3 jelenik meg benne, bár mezei Radeon driverrel használom, nem a FireGL-hez valóval.
Kíváncsi vagyok, másnál hogy néz ki. -
Xmodule
őstag
válasz FoxiestFox #60630 üzenetére
Mennyiért adja? Link van?
-
félisten
-
Xmodule
őstag
Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor szerintem a kijelző csere lesz az első lépés. Samsung vagy LG panelt inkább? Ugy lattam kettő is van.
-
Tim82
félisten
válasz Xmodule #60624 üzenetére
Amugy az Intel vga erősebb is a 3650nel nem?
Nem, nem erősebb, a HD3650 elveri. De ha nem játszol, akkor kb. mindegy, mi van benne, a 4500MHD is támogat DXVA-t, szóval nem lesz gond 1080p videókkal sem.
Az lenne a kérdésem hogy akkor most ebbe a gépbe ha veszek egy 15.4" TFT display with 1920x1200 resolution (WUXGA) kijelzőt akkor az menni fog benne? Vga az tudja nem?
Igen, kezelni fogja a felbontást (és úgy rémlik, korábbi Thinkpad-ekkel ellentétben itt szalagkábelt sem kell cserélni a nagyobb felbontású kijelző miatt, csak ha LED-es a jelenlegi kijelződ -> a WUXGA biztosan CCFL-es panel lesz).
Abból érdemesebb lenne mondjuk egy Intel® Core™2 Duo processor P9500 (2.53GHz, 6MB L2, 1066MHz FSB, TDP 25W)? Menne vele? Mennyivel lenne érezhető a gyorsulás?
Szerk.: természetesen lassú vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Xmodule #60624 üzenetére
Az Intel chip 3D alatt elvérzik a Radeonnal szemben, multimédiában viszont jó.
És hűvös.
A kijelzőből kezelni fog jobbat, de az 1280-as vélhetően LED panel, tehát a nagyobb felbontású, CCFL kijelzőkhöz inverter is kell majd, és szalagkábel.
A proci upgrade érezhető, de nem meghatározó gyorsulást hoz.[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
Hi. Na elhoztam ma a T500-at. Igaz csak 15.4" TFT display with 1280x800 resolution (WXGA) képernyő van benne es nincs 3650 csak gma4500. Amugy az Intel vga erősebb is a 3650nel nem? Mondjuk játszani nem akarok rajta egyáltalán. Alkudtam meg az árból a kijelző miatt. Az lenne a kérdésem hogy akkor most ebbe a gépbe ha veszek egy 15.4" TFT display with 1920x1200 resolution (WUXGA) kijelzőt akkor az menni fog benne? Vga az tudja nem? Procibol is csak Intel® Core™2 Duo processor P8400 (2.26GHz, 3MB L2, 1066MHz FSB, TDP 25W) van benne. Abból érdemesebb lenne mondjuk egy Intel® Core™2 Duo processor P9500 (2.53GHz, 6MB L2, 1066MHz FSB, TDP 25W)? Menne vele? Mennyivel lenne érezhető a gyorsulás? ( amire nekem kellene netezes, auto diagnosztika, kicsi YouTube meg szeretnek elkezdeni mobil appokat programozni. Egyébként a gép amugy patika állapotú. Egy idős nyugdíjas mamae volt. Sosem vitte sehova.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
200K forint alatt be lehet szerezni újonnan normális ThinkPadet? L400, vagy Edge? üdv
-
félisten
És ne hidd, hogy jobb a LED kijelző, főleg hogy sok közötte a pocsék vezérlésű villogós phos.
-
Francia91
veterán
Az 1280x800-as verzio LED-es, az osszes tobbi fenycsoves
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
_q
addikt
Ilyen nehéz lenne átportolni win7-ről 8/8.1-re a thinkpad féle feature-öket? Vagy talán csak ennyire lusták a lenovo-nál és már ezt is alább adták ahogy az a legújabb _40-es szériáknál tapasztalható?
-
Tim82
félisten
válasz btudos #60618 üzenetére
Ha az Fn + F5-ös kapcsolgatás és a WWAN is működni fog, akkor újra teszek majd egy próbát X200-on a 8.1-gyel.
De gondolom, ezek még mindig nem.
-
btudos
nagyúr
PM nem, de kompatibilitási módban telepítheted a Win7-es verziót, nálam X200-on működik.
-
Chaser
legenda
válasz Blue Eagle #60611 üzenetére
Ha nem láttál LG-P-t jónak, ha láttál volna nem kérdeznéd
Most hogy van egy eladó hibátlan darabom senkinek sem kell_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
Nem vállalhatatlan, de az LGP-hez képest béna.
Nekem is Samsung van most. -
Francia91
veterán
1680 x 1050. És CCFL (fénycső) adja a háttérfényt
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
veterán
válasz Blue Eagle #60607 üzenetére
A win update mindent leszedett?
Nekem nem kellett semmit külön telepíteni, az update lekapdosta magának..Everybody lies.
-
guppy
őstag
esetleg valaki tudna segíteni ? [link]
annyi kiegészítést még tennék hozzá, ha dedikált (ati) videókari alatt telepítem akkor se megy a dedikáltal, intelessel minden esetben működik.
-
lehella
senior tag
válasz Blue Eagle #60607 üzenetére
Szintén T43? Sejtettem.. lehet én is felrakom a hetest, csak a próba kedvéért, ha kiderül mi a turpisság a géppel
[ Szerkesztve ]
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
T400-ba melyik kijelző a legjobb? Nagyon halovány már a háttérvilágítás az én 1440x900-as Samsung CCFL-emben, gondoltam akkor ne csak javítás, hanem upgrade legyen. 1440x900-as felbontás kéne minimum.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
hito
nagyúr
válasz cadeyrn #60599 üzenetére
Én ettől annyira nem tartok. Viszont az jó hír, hogy nem használódik annyira. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 0% az elhasználódás és több mint egy éves a gép. Ráadásul mindig akksiról ment, mert ugyebár nem kivehető.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- Windows 11
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest