- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple notebookok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz barnam_ #115913 üzenetére
Amúgy meglepő amit írtok, mert nekem már sokadik Thinkpadem, amit használok, akár cégnél akár privátban, de még életben nem láttam ilyen foltot. Amúgy most így este használva rájöttem, hogy a folt lényegesen zavaróbb, mint a karcok, amik normális olvasási távolságról kvázi nem is láthatóak.
The Amiga, Born a Champion
-
őstag
-
őstag
válasz Tikakukac #115902 üzenetére
Igen, tudom, hogy sok évvel ezelőtti modell, most vettem egyet használtan, mivel a lányom gyakorlatilag kisajátította az X230-asomat. Egyébként azt nézem, hogy folt is van a képernyőn, szóval ebből mindenképpen kijelző csere lesz. Ezt leszámítva teljesen jó állapotban van, az akkumulátorra még azt írja ki, hogy közel öt órát bír, a billentyűzetet és a touchpadet szerintem nem használták egyáltalán. Zsanérja is tök feszes.
Más kérdés: az X230-as billentyűzete ha jól sejtem egy külön entitás. Ettől függetlenül azért szét lehet szedni és kitakarítani? A gyerek szerintem előtte evett, és telement morzsával, emiatt néhány gombot alig lehet lenyomni... Én évekig vigyáztam rá, patika állapotban tartottam, még új akkut is kapott, gyerek meg néhány hónap alatt leamortizálja...
-
őstag
A Thinkpadnél van a kijelző előtt valami kis védő műanyag, mint mondjuk egy Samsung mobiltelefonnál? Magyarán, ha a kijelző karcos lett, akkor lehetséges csak a fedő műanyag lapot cserélni, vagy az egész kijelzőt kell? Konkrétan T470-esről van szó.
-
őstag
-
őstag
Sziasztok, pár napja vettem észre, hogy az X230-asom kábelen csak 100 mbps sebességet produkál. Bár a csatoló gigabitethernetnek hívja magát, a csatlakozás sebessége is csak 100 mbps. Az az igazság, hogy amióta egy éve Win10-re cseréltem a Win7-et, valószínűleg nem másoltam nagy fájlokat etherneten keresztül, így nem tűnt fel. Ezért most nem tudom eldönteni, hogy ez vajon valami Win10 specifikus hiba, vagy tönkre tud így menni az ethernet csatoló, hogy giga helyett csak fastethernetet tud?
Természetesen több drivert is próbáltam; 1.) engedtem a Windowst, hogy ő installáljon, 2.) illetve a Lenovo saját alkalmazását, ami telepíti a drivereket, 3.) valamint közvetlenül leszedtem egyet az Intel oldaláról is. Mindegyikkel 100 mbps.
Gondoltam arra, hogyha elromlott, akkor veszek bele valami külső kártyát, de aztán láttam amit TIM82 linkelt, azt az AX-es wifi kártyát, nem tudom X230-asba is bele lehetne szerelni? Akkor talán már érdemesebb lenne azt venni, amúgy is AX-es routerem van (Asus AX92U).
-
őstag
Valakinek van valami tippje, hogy hol lehetne R61i-ben ventilátort cseréltetni? A kapott árajánlat 7.000 Ft (használt! ventilátor ára) + 9.000 Ft (munkadíj) -ról szól, ezt egy kicsit sokallom. Ennyit már nem éri meg rákölteni erre a gépre szvsz.
-
őstag
Lecseréltem az X230-on a gyári Windows 7 Pro-t egy Windows 7 Enterprise-ra. Ennek oka, hogy a gyári Win7 az ugye egy recovery partíción van, ami sok helyet vett el, illetve úgy csak egy partíciót lehetett használni, a C-t. Én viszont szeretem C-re és D-re particionálni a lemezt, ehhez viszont újra kell rakni a Wint egy install lemezről.
Viszont így meg drasztikusan visszaesett az üzemidő! A szokásos 6-7 óra helyett 3,5-4,5. Mi lehet ennek az oka? Valami energiagazdálkodás nem úgy van beállítva az általam felrakott Windowsban, mint a gyáriban? Vagy a gyári, lenovos Windows szénné van optimalizálva? Az az érdekes, hogy ugyanezt már az X201-esnél is tapasztaltam, ott is úgy vettem észre, hogy a gyári Windows tovább húzta. Más nem tapasztalta még ezt?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Uzmany #53412 üzenetére
Te jó isten, hogy én anno mennyire akartam egy X300-at, amikor ezt a cikket olvastam... SSD, meg minden jó, de a 600e Ft nagyon durván odavert.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz Chaser #53128 üzenetére
Csak csatlakozni tudok subidu kollégához. Nekem mondjuk nem IPS paneles, annyi pénzt én nem adok notebookra, amennyivel az többe került, de így is tökéletes nekem.
i5-ös proci, 8 giga RAM, 120-as Intel SSD, dokkoló. Előtte 2 és fél évig volt X201-esem, az X230 semmivel sem rosszabb annál. Sőt, nekem még jobban is tetszik a keskenyebb csuklótámasz miatt. A szigetes billentyű is jobb abból a szempontból, hogy ritkábban ütök mellé. Egyetlen egy dolog furcsa benne az X201-hez képest, hogy nincsenek lekerekítve a kurzormozgató gombok. Na, az tényleg picit rosszabb benne.
De összességében nagyon jó gép ez, itt még megvan a Thinkpad-feeling - legalábbis nekem. Thinklight megvan, trackpoint megvan, dedikált trackpoint gombok megvannak. Számomra ezek a fontosak. Ahogy nézem az X240 az első Thinkpad, ami részemről a nem preferált kategóriába fog esni, de igazából nem akarok addig véleményt formálni arról sem, amíg legalább nem nyomkodtam meg egyet valahol.
Egyébként az X201-gyel sem volt bajom, leginkább a garancia végének közeledte miatt adtam el. Szeretek még garancia idő alatt "megszabadulni" a régi cuccoktól, úgy szerintem könnyebb eladni. Meg nem akarom, hogy nálam romoljon el a garanciaidő lejárta után. De ha ettől nem fogok tudni, mert nem lesz utód, akkor meg fogom hosszabbítani a garanciáját, amennyivel csak lehetséges. (Anno az SL300-as gyári 1 év garija mellé is vettem plusz két évet. És milyen jól jött, ott is kb. két és fél év után - eladás előtt - cseréltettem benne panelt, mert három halott pixel is lett rajta.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Dhampir #52224 üzenetére
Az okát értem, csak nekem irreleváns a touchpad, sose használom. Viszont szeretem ha keskeny a csuklótámasz. Ölbe véve vagy fekve praktikusabb. Ha asztalhoz ülve kell dolgoznom, akkor meg úgyis asztali gépet használok vagy pedig dokkolót.
Egyébként meg trackpoint rulez. A trackpoint, és régebben a thinklight miatt lettem Thinkpad fan. Ez utóbbi helyett ma már szívesebben használom a billentyűzet megvilágítást. Touchpades laptop használata esetén mindig használok valami USB-s egeret. Idegesít a touchpad.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz metal01 #52221 üzenetére
Franc tudja ezt a minőség dolgot. Nekem 2 évig volt X201-em, most meg pár hónapja van X230-am, nem érzékelem, hogy bármiben rosszabb vagy gyengébb lenne. Sőt, kövezzetek meg, nekem jobban bejön a szigetes billentyűzet, kevesebbet ütök mellé. És az is tetszik benne, hogy még rövidebb lett a csuklótámasz (pont olyan mint az X220-ban), az én felhasználási szokásaimnak (ágyon fekvés közbeni használat, fotelban ülve és ölbe véve) ez jobban megfelel. A 40-es szériában nekem csak az nem tetszik, hogy még az x240-nél is hatalmas a csuklótámasz, no meg a trackpoint dedikált gombjai is hiányoznának.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Francia91 #52206 üzenetére
Én sokat gondolkodtam, hogy az X230-asban benne hagyom a merevlemezt, és msata SSD-t rakok bele, de aztán úgy döntöttem, hogy nekem ne zúgjon ez a dög, és inkább kivettem a lemezt és hagyományos SSD-t pattintottam bele. Soha többet merevlemezt laptopba! Tök kuss van, éjjel nagyon tudom ezt szeretni. A sebességről meg felesleges is áradozni, egy laptopot egyértelműen a viszonylag lassú 2,5"-es merevlemez fog vissza, sokkal jobban, mint egy asztali gépet. SSD-vel még a hibernálás is egy használható feature.
Mondjuk azt azért tegyük hozzá, hogy nekem van asztali gépem is, meg merevlemez dokkolóm HDD hegyekkel a polcon, plusz NAS is van. Szóval irgalmatlan sok tárhelyem van, amit elérek laptopról, ha akarok.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz Csedit #51684 üzenetére
Szerintem ez a hibernálás miatt van. Mondjuk be van állítva, hogy 2 óra múlva menjen el sleepbe, és 4 óra után menjen el hibernálásba. Akkor azt csinálja, hogy 2 óra tétlenség után elmegy sleepbe, de újabb 2 óra után feléled, és hibernálja magát. Én legalább is ezt figyeltem meg a saját gépeimnél.
@franc0: Nekem is X230-am van, és engem például nem zavar az eggyel kevesebb sor a billentyűzeten, sem a szigetes billentyűzet, ugyanis én a trackpoint és thinklight miatt vagyok Thinkpad fan. Ha a trackpointot használhatatlanná teszik, akkor viszont kénytelen leszek Dellre váltani. A céges Dellemen is van pöcökegér, és igaz ugyan, hogy nem olyan jó, mint a thinkpades, de azért még így is lényegesen jobb, mint bármilyen touchpad.
Mondjuk igazad van, X240-ről még semmi hír, várjuk meg azon hogy lesz. Bár, ha ez most a tendencia Thinkpad fronton, akkor sok reményt nem fűzök hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
RAM kérdéshez annyit hozzátennék, hogy most volt nálam egy T400, amit kicsit feltuningoltam. A diszket kicseréltem egy nagyobbra, és a 2 GB-os memóriát is kicseréltem (volna) egy 4 GB-osra. Direkt egy darabot akartam, nehogy gond legyen abból, hogy két különböző 2 GB-os modul van benne. Ilyet sikerült vennem: 4GB 1333MHz DDR3 Notebook RAM Kingston (KVR13S9S8/4) CL9.
Sajnos be sem kapcsolt a gép! Kicseréltettem egy másik ugyanilyenre, azzal sem! Tehát ilyet senki se vegyen szerintem T400-ba. Sikerült egy haver gépéből szereznem egy használt 2 GB-os Kingmaxot, azzal hibátlanul megy! Most két különböző 2 GB-os RAM van benne, de a memtest 24 óra alatt sem hibázott.
Tuti nem a mérettel volt a gond, vagy az időzítéssel, mert próbából beleraktam egy pont ugyanilyen paraméterekkel bíró 4 GB-os Kingmaxot (a saját céges DELL-emből), és azzal gond nélkül ment. Csalódtam a Kingstonban.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Akkumulátor kérdésem lenne. Van egy X230-asom. Csak aksiról használom, mivel nekem a notebook arra kell, hogy aksiról használjam. Ha le kell ülnöm a gép elé, arra ott van az asztali gép.
No most, jelenleg úgy használom a gépet, hogy teljesen feltöltöm az aksit, majd minden nap kicsit laptopozgatok, és kb. 1 hét múlva sipákol, hogy tegyem rá a töltőre. Ilyenkor ráteszem, és feltöltöm teljesen. Kérdésem, hogy ez az aksinak megfelelő használati mód?
Másik lehetőség, hogy minden használat után rárakom a töltőre. Kérdés, hogy melyik jobb az aksinak?
-
őstag
Tegnap belerakattam az X230-ba háttérvilágítós billentyűzetet. Így első blikkre nagyon szuper! A thinklight néha kicsit zavart tök sötétben, szerintem ez jobb lesz.
Smartservice-ben rendeltem, ott is rakták bele. Korábban bekértem árajánlatokat a billentyűzetre kereskedőktől, 35e és 52e közötti árajánlatokat kaptam. Itt meg meghozták egy 20-asért (bruttó).
A szervizes srác jó fej volt, kérésemre még az SSD-m fedelét is rácsavarozta a helyére, ami nem is lenovos sztori lett volna. (Ugyanis amikor eltávolítottam a 7mm-ről 9mm-re bővítő műanyag keretet az Intel SSD-ről, akkor a gyárilag hozzáadott csavarok már túl hosszúak voltak, és kb. 3 boltban jártam, de sehol sem tudtak adni ilyen kis átmérőjű (2mm) és ilyen rövid (kb. 3-4 mm) csavarokat.)
Amíg van ez a Smartservice, én nem aggódok a szerviz miatt. Ráadásul a melóhelyemtől 1 utcányira van.
-
őstag
Eredetileg azt terveztem, hogy az X230-asban benne hagyom a gyári 500 gigás lemezt, és mellé pattintok egy msata SSD-t. De rájöttem, hogy éjszaka a leghangosabb darab benne a merevlemez, szóval inkább kicserélem egy normál SSD-re. Kérdésem lenne, hogy vajon van-e bármi értelme a sima SSD mellé még egy msata SSD-t is berakni?
Most lesz benne egy 120-as Intel SSD a merevlemez helyén. (Ez adottság, ilyenem már van egy, tehát nem kifejezetten ezért veszek egy ilyet.) Nyerek-e bármit is, ha mellérakok mondjuk egy 64 gigás msata SSD-t a rendszernek? (Ezek már elég olcsónak tűnnek.) Ugye amíg csak merevlemez volt, mint technológia, addig hasznos volt a rendszernek külön merevlemezt tartani, hogy ne kelljen húzkodnia a fejet. De SSD-nél van-e bármi értelme, hogy a C és D meghajtó fizikailag is két külön eszköz legyen?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
Van nekem egy X230-asom. Sajnos nem világítós benne a billentyűzet, pedig direkt olyat akartam, de mindegy. Ezzel kapcsolatosan lenne egy hülye kérdésem. Ha rendelek egy háttér-megvilágításos billentyűzetet, és kicserélem, akkor a számítógép honnét fogja tudni, hogy a thinklight gomb (FN+Space) funkciója megváltozott?
(Most ugye úgy működik, hogy egy gombnyomás, thinklight, következő meg kikapcsolja. De a világító billentyűzetes X230-aknál egy gombnyomás billentyűzet-megvilágítás, következő billentyűzet-megvilágítás erősebb fénnyel, következő gombnyomás thinklight, és csak a negyedik gombnyomásra kapcsolódik ki.)
-
őstag
válasz cildren #49177 üzenetére
Köszi a tippet! Gondolom akkor már érdemesebb 90W-osat venni, mint 65W-osat.
Én Logitech bluetooth-szos egeret használok olykor-olykor, nem jellemző, hogy eldobná a kapcsolatot.
subidu: Ja, X201-et használok jelenleg, semmi bajom vele, de úgy gondoltam, hogy ez a fekete péntek kedvező alkalom a váltásra. És ismét van 3 év garanciám, meg dokkolóm is.
Apropó garancia. A garanciás oldalon 3 hónappal korábbra van datálva a garancia kezdete, mint amikor a vásárlás valóban megtörtént. Ugye ilyenkor a szerviznek kell írni, csatolva a számla szkennelt másolatát, és akkor módosítják a neten is a garancia dátumát?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sajnos Tikakukac kollégának igaza van, tényleg nem jár hozzá:
"The Ultrabase Series 3 does not include a power adapter. It requires the power adapter provided with the system or one of the following:
ThinkPad 65W AC Power Adapter
ThinkPad 90W AC Power Adapter
Lenovo 90W Ultraslim AC/DC Combo Adapter
ThinkPad 90W Slim AC/DC Power Adapter"Lehet, hogy régebben adtak hozzá, de ehhez már nem jár. Megnéztem, tök ugyanaz a szám, mint ami az enyém oldalán is van: ThinkPad Ultrabase Series 3 (0A33932).
De legalább DVD író van benne.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Kihasználva a Lenovo Fekete Péntekben rejlő árkedvezményt, beújítottam egy X230-at dokkolóval (NZA2VHV). Kibontáskor meglepődve tapasztaltam, hogy a dokkolóhoz nincs külön tápegység. Az lenne a kérdésem, hogy ez normális? Nem kéne ehhez extra tápegységet adni? A munkahelyemen minden laptophoz adnak dokkolót, és két tápot: egy hordozhatót a géphez, és egy nagyobbat a dokkoló mellé. Ezek szerint akkor a munkahelyem külön vesz még tápot is a dokkoló mellé, vagy csak én nem kaptam most?
Így pár óra használat után egyébként azt mondom, hogy nekem teljesen hozza a Thinkpad feelinget ez a gép, nekem a billentyűzettel sincs bajom. Sajnos nem a backlightos fajta, de nem panaszkodom, több mint 60e Ft-ot spóroltam ezzel a Fekete Péntekkel.
Még azon gondolkodom, hogy csak sima SSD-t pattintsak bele, vagy msata SSD-t, és a diszket is hagyjam-e benne. Kérdés, hogy nem melegedne-e túlságosan az msata SSD, illetve nem rontaná-e le számottevően az akkumulátoros üzemidőt?
-
őstag
válasz ^Clown #39593 üzenetére
Mondom, nem probléma, mindenki abban hisz, amiben akar, csak ez az egész téma nem ide való, és ebben biztosan igazam van. Kérdezz csak meg egy moderátort, mi itt a téma.
Aki még egy hardveroldal dedikáltan Thinkpadről szóló topikjában sem tud másról beszélni, az már mániákus.
@Tikakukac:
Egy kis könnyed egyéb téma simán befér bárhova, de a háttérhatalom megy egyéb dumák, már erősen politikai témák, és abból is a szélsőséghez húznak. Mindenki tudja miről szól ez valójában, csak épp nem mondja ki, mert tudja, hogy az nem szalonképes.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz audi100td #39589 üzenetére
Nyilván, kezdj személyeskedni, mert herótom van a mindent leegyszerűsítő, MINDIG másokat hibáztató, saját magunkban hibát nem kereső gondolkodásból, amiket a politikai fórumokban tolnak az arcomba. De ott még elfogadom, oké, ott a helye. De itt baz??? A Prohardveren? Semmi keresnivalója! És sajnos akkor is elolvasom, ha halványan van írva.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Lehetséges lenne, hogy az összeesküvés-elméleteitekkel meg egyéb baromságaitokkal más szaktopikot szemetelnétek tele??? Nem azért jöttem egy színtisztán műszaki hardveroldal speciális topikjába, hogy itt is elmebeteg elméleteket olvassak, amiktől elkap az ideg!
-
őstag
Lehet még egyáltalán venni X220-ast? Kollégám most kapott egy ilyet a cégnél, megnéztem, és kedvem támadt lecserélni az X201-esemet egy ilyenre. De úgy látom, hogy már ez is kifutott modell a Lenovonál... Nem valami hosszú a termékéletciklus egy-egy modell esetén. Vajon az X230-ast mi fogja követni és mikor?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Van értelme az X201-est X230-asra leváltani? Nagyon megtetszett a billentyűzet megvilágítás. Mondjuk korábban egy X230-as birtokos azt írta, hogy nagyon tré az anyaghasználat, meg kiesett neki a w billentyű, ez azért kissé kiábrándítónak tűnik. Valakinek van még ilyen irányú rossz tapasztalata? A szigetes billentyűzet sem jön be annyira.
Esetleg X220-ra váltani? Eh, csak ne lenne ez a mániám, hogy egyre újabb és újabb Thinkpadet akarjak...
-
őstag
válasz soldi3r #24075 üzenetére
Én 120-as Intel SSD-t (320-as széria) tettem az x201-be, nekem bőven elég. Ha kell valami külsős cucc, vagy letöltök a notival, akkor rákötök USB-n egy kis WD-t. Tény, hogy van asztali gépem is, sok-sok diszkkel, tehát adattárolásra nem igazán kell a laptop. A 120-as bőven elég arra, hogy a munkafájlok elférjenek rajta, az mp3-aim, vagy ha megyek valahova, akkor 4-5 film.
Soha nem váltanék már vissza merevlemezre laptopban. A cégesemben vinyó van, szitkozódok is rendesen, hogy milyen lassú. (Pedig pont ugyanolyan i5-ös proci van benne, mint a Thinkpademben.)
-
őstag
Fizikai kapcsoló? Biztosan, hiszen ha akarom, akkor tudom használni a mobilinternetet, csak be kell kapcsolnom szoftveresen. Hogyan lehet kikapcsolni a fizikai kapcsolót? Vagy ez ugyanaz a gomb, amivel a wifi-t is kapcsolom? Sajnos akkor nem járható út, hiszen wi-fi-t mindenképpen akarok használni.
-
őstag
válasz audi100td #23601 üzenetére
Jaj! És mindegyik ilyen, vagy csak én fogtam ki szart? Valami Gobi2000-t ír ki az eszközkezelő.
Egyébként tettem bele már SIM kártyát, hogy tudjam használni, ha kell, de ki van kapcsolva, akárcsak a bluetooth.
És ha letiltom eszközkezelőben?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az utóbbi időben az x201-esem nagyjából 2 órával kevesebb üzemidőt ír ki. (kb. 8 óra helyett 5:50 perc) Kicsit romlott a kondíciója az aksinak, 100% helyett 98%. (9 cellás) Ami változott, hogy betetettem egy mobilinternetes modult. Létezik, hogy a mobilinternetes cucc kikapcsolt állapotban is fogyasszon? Vagy 2% aksicsökkenés számítanak ennyit? Újraraktam a Windowst, játszottam a grafikus kártya driverrel is (múltkor amiatt írt ki kevesebb akuidőt), de semmi eredmény. Kissé zavar a történet.
-
őstag
válasz Gondwana #19760 üzenetére
És a panelt magad fogod kicserélni? Mivel jobb ez az AFFS panel, mint ami gyárilag benne van? Ez olyan, mint az IPS versus tn/film? A felbontása is nagyobb, mint a mostani 1280x800? Mi a garancia, hogy amit rendelsz panelt, azon nincs pixelhiba?
Szívesen lecserélném a panelt a gépemben, de magamtól tuti nem fogok nekiállni. Vajon van rá mód, hogy a szervizben kicseréltessem?
-
őstag
válasz ^Clown #19789 üzenetére
Köszönöm! Ez milyen anyagból van? Nem csúszik ki belőle a gép? Hány cellás a géped?
Anno az SL300-amhoz sikerült olyat beszereznem, ami a Logitech egerekhez adott tokhoz hasonló finom tapintású anyagból van, és cipzáras. Szinte semennyivel sem növeli meg a gép méretét. Csak becipzározom, és bedobom a gépet a táskámba, nem kell félnem, hogy megkarcolódik. Valami ilyesmi, csak feketében.
audi100td: Kár. Pedig tök jól néz ki, simán megvenném kép alapján.
buvartacsko: Egyéni preferencia a hang. Engem nagyon zavarna. Ha a laptop árára gondolnék, akkor pedig még jobban zavarna. Az x201-esem teljesen hangtalan, a ventilátor szerintem egyáltalán nem jár, de legalábbis én nem hallom. Ugye a diszket kicseréltem SSD-re, szóval annak sincs hangja. Csak az i5 halk ciripelése van, de az elfogadható, sokkal enyhébb, mint a core2duo ciripelése.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
X201-hez tud valaki ajánlani sleeve bag-et? Tehát nem notebook táskát, hanem csak second skint, amilyet például az apple laptopokhoz szoktak adni. Olyan kellene, amibe a 9 cellás aksival is belemegy.
-
őstag
Amikor kinyitom az x201-emet, akkor nyikorog a szalagkábelnél. Lehet ezzel valamit csinálni, foglalkozik ilyennel egyáltalán a szerviz? Nem tudom, hogy a kezdet kezdetén is ilyen volt-e, de most nyikorog, és zavar.
-
őstag
válasz buvartacsko #19491 üzenetére
Szerintem sokkal hangosabb a 7200-as vinyó, mint az 5400-as.
Neked a laptopod a mindenes géped? Csak mert ha nem, akkor egy SSD-t raknék bele inkább. De ha vinyó mellett döntesz, akkor mindenképpen hallgass meg egy 7200-as diszket szerintem. Én amit láttam X200s-t, és 7200-as diszk volt benne, hát nem volt halk.
Tudom, ez egyéni preferencia, de én még az asztali gépemből is száműztem a 7200-as lemezeket. Egy 64 GB-os SSD + egy 1.5T-s 5400-as WD green került bele.
A Hitachi teljesen jó márka, de szerintem szokták Fujitsuval is szerelni a Thinkpadeket, az se rossz.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Wolfskin #19490 üzenetére
Nekem egy régebbi fajta bluetooth-szos Logitech egerem van, még optikai, nem lézer. Talán még az első ilyen cucc volt. Évekkel ezelőtt használtam rendszeresen, emlékeim szerint néhány hónapig bírták az elemek, tehát egyértelműen rövidebb ideig, mint egy nem bluetooth-szos, "sima" vezeték nélküli egér. De lehet, hogy az újabb egerek már jobbak.
Egyébként igazából csak több hét használat után tudnék rendesen véleményt mondani a fogyasztásról, most csak azt tudom mondani, amit a gép becslésként kiír az akkuidőre, az meg ugye annyi amennyi. Mindenesetre a kis stick bedugása után lényegesen nagyobbat esik a becsült akkuidő, mint a bluetooth bekapcsolása után.
-
őstag
Kipróbáltam a bluetooth-szos egeremet, van egy régebbi Logitechem. Úgy vettem észre, hogy a bluetooth csak néhány percet ront az akkumulátoros üzemidőn. Biztos nem lényegtelen, hogy a bluetooth adapter egy beépített eszköz, valószínűleg tudták optimalizálni az energiafelhasználását, ellentétben a külső USB stick egy idegen elem, fogyaszt amennyit fogyaszt.
No, akkor vehetek egy új bluetooth-szos egeret is. Megérte megvennem 17 ezerért a Logitech anywhere-t. Sebaj, majd használom a cégeshez. Csak az a kár, hogy így már 5 egerem és 2 egér + billentyűzet kombóm lesz.
-
őstag
válasz audi100td #19472 üzenetére
Na, akkor nem panaszkodom, meg siránkozom.
Csak egy tipp: nem lehetséges, hogy az Intel c-state disabled állapotban van a BIOS-ban? Az okozhat jelentős akkuidő csökkenést. Tudom, mert az SL300-nál én is megjártam már ezzel. Valami BIOS frissítés kikapcsolta. Csak azért tudtam, hogy létezik, mert korábban már magam is kikapcsoltam. Annak oka, hogy kikapcsoltam az általa keltett magas frekvenciás sípolás volt. Egyébként az új gépben is sípol az i5, főleg most, hogy SSD van benne, most már minden neszt meghallok este. De ez azért tolerálható.
Amúgy az SSD disznó gyorssá tette a gépet. Korábban sose használtam a sleepet, így viszont nagy királyság. Csak lecsukom a fedelet, és 1 másodperccel később már sleepben is van. Ha kinyitom akkor meg 2 sec alatt magához tér. Így már tényleg van értelme ennek az üzemmódnak.
kraftxld: Nagyon jók a képek. Gyönyörű a táj! Ezt magyarázom az asszonynak, hogy Új-Zéland nem csak egyszerűen egy másik ország, hanem egy teljesen más környezet, valahogy természetközelibbnek tűnik az egész. Nem egy betondzsungel, mint BP, ahol most lakunk. És ezen az se változtatna, ha mondjuk Dublinban laknánk. Az ugyanez pepitában.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz kraftxld #19471 üzenetére
Nem nagyon írsz már az Új-Zélandos topikba. Nincs valami blogod, ahol beszámolsz az élményeidről? Én meg közben elvégeztem a CISCO Networking Akadémiát mégis, 1 hónap múlva kezemben lesz a CCNP minősítés. Remélem lesznek kint faintos kis állások. Most jön a gyerek, szal miatta még 1 évet biztos ki kell várni, meg addig szerzek itthon egy kis gyakorlatot. Illetve asszonyt meg kell győzni, hogy Új-Zéland a legjobb hely! A külföldre telepedés szükségességéről már meggyőztem.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Természetesen a trackpoint a legnagyobb királyság, szinte mindig azzal használom a gépet, a touchpad le is van tiltva. Tulajdonképpen emiatt nem voltam hajlandó más gyártó hasonló szintű notiját megvenni, mert tudom, hogy azokon nincs trackpoint, vagy ha van is, akkor is nagyjából használhatatlan (DELL-en próbáltam, tragédia).
Viszont van két szituáció, amikor egeret használnék. Az első, amikor monitorra van kötve a gép, és rendesen íróasztalnál ülök. Ilyenkor mondjuk nem is egeret használok, hanem komplett wireless egér + billentyűzet kombót. Ebben az esetben a fogyasztásnak nincs jelentősége, mert úgyis akkuról megy a gép.
A másik szituáció, amikor már este van, és az álmossággal egyenes arányban egyre hátrébb hanyatlok - persze nem fekszem le aludni, még a végén túl kipihent lennék -, és már a mellkasomon van a gép. Ekkor már túl kényelmetlen a kezemet annyira felhúzni, egyszerűbb, ha magam mellett van és úgy egerészek.
audi100td: Kilenccellás. Az x201-nek hatcellással is hoznia kellene a 8 órát? Mert akkor a kardomba dőlök.
adnoctum18: Attól függ, hogy mennyire húzod közel a gépet a fejedhez. Ha már egészen a mellkasodon van, akkor már nagyon kényelmetlen a kéztartás, ha a trackpointot akarod kezelni. Tény, hogy nagyon jól lehet görgetni vele, de az egér görgőjével is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz audi100td #19448 üzenetére
Nos, az akkuidőt sikerült visszacsinálnom, hogy ugyanannyit, vagy kicsit többet mutasson, mint a gyári oprendszerrel (100%-nál 8 és fél órát kb.).
1. A HD graphics driver ezen is javított.
Határozottan növekvő akkuidőt ír ki, amióta feltettem kézzel a legfrissebb drivert.2. A Logitech anywhere mouse kis USB-s érzékelője is zabálja ám a kakaót.
Ezt is teszteltem, többször bedugtam, vártam, kihúztam, és egyértelműen kevesebb akkuidőt ír ki (40-50 perccel), ha bent van a kis kütyü a gépben.A két probléma korábban összeadódott, és csak valami 6 óra akkuidőt írt ki 100%-nál.
Lehet még egy blútyúkos egérrel is kipróbálom, hátha azzal kevesebbet eszik. Jó lenne azért valami egeret használni néha, például amikor a hátamon fetrengek, és a hasamon van a noti. Akkor kicsit nehézkes a pöcök használata.
-
őstag
válasz audi100td #19448 üzenetére
Eh, gyári vinyót már legyalultam. De azon amúgy is csak 32 bites Win7 volt, és a 4 giga RAM-om nem látszott. Mondjuk tudok kérni recovery lemezt a szerviztől, nem?
A másik problémát, hogy a fényerőt nem tudtam egyesével állítani a funkcióbillentyűkkel, azt sikerült megoldani. A Lenovo weboldalról kézzel letöltöttem a HD graphics-ot, és megjavult. Érdekes, azt hittem, hogy az update tool automatikusan a legújabb drivereket húzza le.
Amúgy le a kalappal előttetek, LAPA meg Te nagyon vágjátok a témát! Meg biztos még mások is (pl. Shadowfax), de most Ti jutottatok az eszembe! Valószínűleg mert nagyon aktívak is vagytok mostanság.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Amióta kicseréltem a HDD-t SSD-re, rövidebb akkuidőt ír ki a gép. Mitől lehet ez? Remélem nem az SSD-vel van összefüggésben, hiszen attól inkább hosszabbnak kellene lennie. Vagy a rendszer újratelepítése lehet az ok? Lehet, hogy az eredeti Windowsnál valami más energiaséma volt megadva?
Ami még megváltozott, hogy a fényerő alacsony értékeinél nem lehet egyesével állítani a fényerőt fényerő gombokkal. 10 alatt már hol kettesével, hol hármasával ugrik lefele, nem is bírom letekerni 0-ra például, mivel kettő alá nem megy. Mitől lehet ez? Valami driver? K. idegesítő.
-
őstag
Valakinek van gyakorlati tapasztalata, hogy egy bluetooth-szos egér folyamatos használata mennyivel csökkenti az akkuidőt? Azon gondolkozom, hogy vajon érdemes-e blútyúkos egeret kötni a géphez, vagy inkább egy mini USB-s vevővel rendelkezőt használjak, pl. Logitech Anywhere Mouse MX-et.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz audi100td #19385 üzenetére
Ezt találtam:
X200/X201 palmrest length is 70.67 mm or 2.782 inch.
Az x220-ról meg ezt találtam: The Palm rest is 2.5 inchesTehát 70,67 mm VS 63,5 mm
Nem tudom, hogy ez számít-e, mindenesetre az x200-nál, 201-nél ez nem jött fel gyakori panaszként, itt meg felmerült.
buvartacsko: Nem tudom, nekem valahogy nem tűnik olyan stabilnak, ha mondjuk levered zárt állapotban az asztalról, akkor lehet sokat számít. A mágneses gondolom simán kinyílna, a zár viszont nem.
Mindenesetre félreértés ne essék, én megvettem volna az x220-ast, pénzem is lett volna rá, csak és kizárólag a ventilátorproblémák miatt álltam el tőle. Ismerem magamat, a hangra nagyon-nagyon érzékeny vagyok. Cseréltem én már tápot, routert a hangja miatt, a 7200-as diszkek is azért lettek kiszerelve az asztali gépemből, mert nem bírtam elviselni a hangjukat. Talán majd ha már öregebb leszek, és romlik a hallásom, már nem fog ennyire zavarni, de egyelőre még ez abszolút kulcskérdés nálam.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz buvartacsko #19382 üzenetére
Engem három dolog zavar (a ventihibát kivéve természetesen):
rövid kéztámasz, de ez mondjuk csak kipróbálás után tudnám eldönteni;
768 pixeles magasság a képernyőnél;
mágneses rögzítés.De persze vannak előnyei is, pl. IPS panel.
Mindenesetre nem bántam meg az x201 megvételét.
-
őstag
válasz audi100td #19369 üzenetére
Köszi a tippet, megnézem!
yodamastah: Nem is gondoltam, hogy kelleni fog. Csak épp ha "nem árt, nem használ" a státusza, akkor nem foglalkozom vele.
Gondwana: Kösz a választ, akkor megnyugtattál, hogy nem fog feleslegesen letiltani semmi se.
-
őstag
Ha jól sejtem ilyen kell az x201-eshez a wwan-hoz: ThinkPad GOBI 2000 BroadBand Option. Usanotebook-nál kissé húzós az ára, tud valaki valami olcsóbb, megbízható beszerzési forrást?
-
őstag
Belepattintottam az x201-be egy 120 GB-os Intel 320-as SSD-t. Utána újraraktam a Wint, és a System Update-tel minden cuccot felraktam. No most, lenne egy olyan hülye kérdésem, hogy mi a helyzet az active protection szoftverrel? Mert ugye azt is automatikusan felrakta.
Ha jól sejtem ez úgy működik, hogy a gépbe rakott giroszkópot figyeli, és ha nagyon mozgatom a gépet, vagy megdöntöm, akkor küld valami utasítást a diszknek, az meg parkolja a fejet. Ezt például lehet is érzékelni az SL300-ason, hogy amikor az ölemben van a gép, én meg izgek-mozgok, akkor az mp3 lejátszás felfüggesztődik. Vajon az SSD is megáll (=nem küld adatot) ha mozgatom a gépet? Csak mert akkor lakaparom az active protectiont. Vagy pedig ez a szoftver valami speciális fejparkoló utasítást küld, ami az SSD-nél amúgy is teljesen hatástalan? Mert akkor meg nem foglalkozom vele.
-
őstag
válasz buvartacsko #19332 üzenetére
Ez már hitvita. A laptoppal is sokan úgy vannak, mint az asztali géppel, és csak a paramétereket nézik: milyen gyors a proci, mekkora a diszk, mennyi a RAM, stb. Ezeknek el kell magyarázni, hogy laptopnál nem ez a fontos, hanem az összeszerelés minősége, tartósság, stb. Aki ezt nem akarja megérteni, mert a CPU frekvenciájának, vagy a videókártya sebességének bűvöletében él, az vegyen egy MSI-t 1 év garival. Majd megtanulja a saját bőrén. (Ismerősi körben az MSI a király, ár/érték arányban szerintük az a legjobb, csak röhögök rajtuk. Sajnos minden második megjárta már a szervizt, vagy be is krepált végleg.)
Egyébként alapvetően én is új mániás vagyok. Nem szeretek/félek használt dolgokat venni mástól. Még biciklit is csak újat veszek. Ettől csak egyszer tértem el, nyilván mert az nagyon nagy tétel, amikor autót vettem. De akkor is csak úgy, hogy ismerős segített nekem sok-sok autóból kiválasztani a megfelelőt. Illetve most is hajlandó lettem volna eltérni ettől az elvemtől egy X200s kedvéért, de aztán végül sikeresen beszereztem egy új x201-est.
Nem véletlenül nézegettem annyit az X220-ast, azt lehet ugyanis boltból, könnyen és egyszerűen beszerezni újonnan. Csak ugye a ventilátoros dolog sokkal jobban aggasztott annál, mint hogy használt gépet vegyek valakitől.
T széria versus X
Anno T400-at akartam, de aztán - asszony nyomására - SL300 lett. (Anyagi dolgok miatt, épp esküvő projekt volt.) Akkor kicsit bántam, ma már nem annyira. Miért? Mert egy T400-at nem szívesen adnék el nagy veszteséggel, az SL300-tól viszont szívfájdalom nélkül megszabadulok. És így végre lehetett egy X-szériám!
Egyszerűen változott az igényem. Korábban a laptopot mindenképpen az asztali megfelelőjének akartam. Ma már rájöttem, én azt máshogy használom. Fetrengve. Teraszon ülve. Ide-oda hordozva. Aksiról. És ehhez egy kicsi, hosszú akkumulátor üzemidős gép a legjobb. Ha valami komoly dolog van (pl. GNS-t futtatok), akkor úgyis leülök a nagygép elé.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Na, kíváncsiságból rákerestem, és ezt a grafikont találtam. Elég jelentősnek tűnik az Intel fogyasztásbeli előnye. Pont a 128-as Kingston a legrosszabb, amit venni akartam. Lehet mégis inkább Intel lesz, bár tény, hogy tényleg sokkal többe kerül.
-
őstag
válasz audi100td #19118 üzenetére
Bocsánat a billentyűzetért! Én mondtam neki, hogy angol billentyűzettel nem kell nekem a gép. Ezért gondolom gyorsan beszerelte az első keze ügyébe akadót. Biztos hamarosan Neked is beszerzi majd. Nagyon korrekt a srác.
További kérdésem a nagyérdeműhöz, az akkumulátor-használat (örök téma). Az SL300 akkuját sikerült eléggé lenyüstölnöm 2 év alatt. Szeretném ezt elkerülni az új gépnél. Tehát hogy állítsam be a limiteket? Én mindig aksiról használom a gépet, csak akkor teszem rá töltőre, ha már pampog.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Na, nagy nehezen megszültem. Az x220-ról a ventiprobléma miatt letettem, végül egy vadonatúj, három év garis x201-et vettem Kiss67 kollégától. Aki nagyon korrekt volt, házhoz hozta, a hatcellás aksit kicserélte nekem kilencesre, az angol billentyűzetet átszerelte magyarra, a 2 GB RAM-ot felbővítette 4-re. Szóval most van egy szuper kis gépem, olyan, amilyenre mindig is vágytam! Már csak a diszket akarom kicserélni SSD-re.
Kérdésem a nagyérdeműhöz, hogy van-e jelentősége, hogy milyen SSD-t rakok bele? Minimum 120-ast akarok, max. 160-ast. Vegyem meg az Intelt, kicsit drágábban, vagy esetleg egy 128-as Kingston is jó bele? Az Intellel tényleg akár fél órával is hosszabb lehet az üzemidő?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz buvartacsko #19040 üzenetére
Én már azon gondolkozom, hogy hagyom az egészet a fenébe. Francnak sem kell az idegeskedés. Kicserélem az SL300-asomban a 6 cellás aksit egy 9-esre, meg belepattintok egy 128-as SSD-t, és 2-3 évre megoldottam a laptopkérdést. Ez legalább tuti működik, és nem sivít a ventije. A megmaradt pénzből meg veszek valami disznó 24"-es moncsit az asztali gépemhez.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz buvartacsko #19038 üzenetére
Az 1.16-os BIOS lelassítja a ventilátort, nyugalmi helyzetben alig van hangja. De ha terheled, akkor megjön. Nem csak i7-est érinti, de az i5-öst, sőt az i3-ast is. Ettől függetlenül lehet, hogy többféle ventilátor van, de mi a garancia, hogy Te a jófajtát kapod? 350e Ft-ot csak akkor adok ki egy eszközre, ha az tökéletes.
Itt például egy i5-ös tulaj panaszkodik:
Hi all,
Here is my experience.
I have just received my X220 with i5, and the noise is a real disaster.
I got a Dell Vostro 3300 for 1 year and decided to changed it because of the fan noise.
I choose the X220 because I previously owned a X60s that was very nice and because of tests telling the machine was silent.
I have upgraded the bios to the 1.16 version and it really helps a lot. I have disabled the turbo boost. I have compared "balanced" and "maximize performance" for Scheme for AC in the bios for the "adaptive thermal management".
At the end the 1.16 bios helps to get an acceptable noise... when you do nothing! So far as you start working, the noise come back. And at that time the temperature at my office is only 20°C... so I can imagine during summer.
The problem I think is the frequency of that noise: it drives me crazy, after only 15 minutes I feel my left ear and start to have a headache.
I am really disapointed and I do not know what to do with this machine that is worse than my half the price Dell.
Tomorrow morning I will call my reseller and ask him to take the computer back.
Until now I was convinced that lenovo built the best notebook in the Windows world. Now I am sure that I will never ever buy another one again.
If ever Lenovo could give a solution by tomorrow morning...The Amiga, Born a Champion
-
őstag
válasz hankpoke #19001 üzenetére
Igen, a ventilátor hangjára nagyon kíváncsiak vagyunk! Neked mi a tapasztalatod vele?
A Lenovo x220-as megfelelő topikjában valaki összefoglalta a problémát a ventivel kapcsolatosan:
"it is from day one that I follow this thread and I can say that all the issues discussed here exactly match my experience with my new X220..
To my knowledge there are three issues (and my X220 suffers of all three):
1) The fan has a high pitched whine. This is more noticeable when the fan runs at +3000 RPM.
There is no official answer provided by Lenovo about this issue.2) The fan runs always at +3000 RPM, even when the system is in idle state.
When associated with issue #1, the never ending whine is difficult to tollerate.
This problem has been solved by BIOS 1.16. With BIOS 1.16, the fan quietly runs at ~2000 RPM when in idle mode and with light web browsing.3) The fan changes the sound signature each 5 secs for one second (pulsing fan issue).
This is more noticeable when the fan runs at +3000 RPM.
When associated with issue #1 (whine), the associated pulsing whine is very difficult to tollerate, even by the most forviging ears.
According to JameZ's post #344, Lenovo engineers are now working on this issue. This is a great news.I really hope that once issue #3 (pulsing fan) is addressed, the whine will be easier to tollerate.
In case it is not, I would really like to know if Lenovo has a solution for issue #1 (whine) or not."Amíg nem rendeződik ez a probléma, szerintem többen nem merjük megvenni az x220-ast.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Bander78 #18834 üzenetére
Megnéztem a Lenovo fórumokat. Itt van például ez a topik. Nagyon lehangoló. Amíg nem oldják meg, tutira nem veszek ilyet. Lehet inkább mégis egy használt x200s-t kellene vennem.
-
őstag
-
őstag
Köszönöm a választ! Én is megfigyeltem hogyan használom az SL300-at, és teljesen máshogy tartom, ha az ölemben van, vagy ha az asztalnál ülök. Nyilván a boltban vszeg állva tudom megnézni, ahogy aztán sohasem fogom használni.
Szóval én is úgy gondolom néha, hogy lényegtelen, néha viszont úgy, hogy nagyon is fontos. Viszont audi100td kolléga azt írta, hogy kb. egyforma hely van a csuklótámasznak mind az x200s, mind az x220-on. Tehát akkor ez nem szempont a kettő közötti döntésben.
Még gondolkozom.
-
őstag
válasz AceTom #18561 üzenetére
dbius: Az SL300-on az alap 1 évet ki tudtam bővíteni 3-ra, ebből gondoltam, hogy lehet a három évre is venni plusz 2 évet.
AceTom: Az az igazság, hogy már az SL300 helyett is T400-at akartam venni, de úgy éreztem, hogy ár/érték arányban SL300-at kell vennem. Egyszerűen sajnáltam a pénzt egy drágábbra, amikor mindenki körülöttem 130k-ért vett laptopot. Egyébként az SL300 nem rossz gép, fasza a billentyűzete, jó a LED-es képernyője, csak nekem még ez is túl nagy és túl nehéz!
Most viszont úgy döntöttem, hogy csak azért is veszek magamnak valami frankó 12"-es x-szériát, ha már ennyire vágyom rá. Asszony hamarosan szülni fog, addig kell megvennem, amíg még lelkiismeret-furdalás nélkül elkölthetek ennyi pénzt magamra. Ha meglesz a gyerek, akkor már körülötte fog forogni minden, addig kell bebiztosítani magamat.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz audi100td #18557 üzenetére
Köszi az infót! Muszáj lesz valahol megnéznem egyet! Kissé ideges lennék, ha a méregdrága új notimmal bármi hiba lenne. És csak akkor jönnék rá, miután a kezemben van.
Mondjuk nekem sem nagy a kezem, meg a pöcökegér miatt sztem feljebb is tartom, de majd ma otthon jól megfigyelem, hogy az SL300-amat hogyan kezelem. Megnézem mennyi hely van még a szélétől.
-
őstag
Van itt valaki, akinek van x220-asa? Ma majdnem megrendeltem egyet, de elbizonytalanított ez a videó.
Aki használja, meg tud abban erősíteni, hogy vékony a kéztámasz? Illetve hol tudnék én megnézni egy ilyen gépet? Muszáj kipróbálnom rajta a gépelést, addig nem merem megvenni.
Egyébként egy használt x200s és egy új x220 között ingadozom. Az x200s-ra már csak 1 év gari van, és sehol sem találtam helyet, ahol még vehetnék hozzá 2 év garibővítést. Illetve ha veszek hozzá 2 évet, az biztos belekerül vagy 50e-be, akkor meg már közelíti az x220 új árát.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz yodamastah #18223 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy megnézted a filmnézési lehetőséget!
Nem igazán ezen akarok filmezni, de ha például elmegyünk nyaralni, vagy a telekre, akkor asszonnyal esténként a laptopon szoktunk egy-egy filmet megtekinteni.
dbius: köszönöm Neked is!
Azt nem láttam az első hozzászólásban, hogy ha egy optikai meghajtó nélküli gépről (pl. x200s) le akarom kaparni a gyári oprendszert, és újat akarok felrakni, akkor bármilyen USB-s optikai meghajtóval működni fog? Konkrétan egy Asus-szal, amit az o!play-hez tervezek venni, mert akkor két legyet ütnék egy csapásra. Nincs kedvem csak ezért venni egy dokkolót, amit egyébként nem használnék. (Asztali gépezésre ott az i7-es erőművem.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Ha használt x200s-ben gondolkodom, akkora a kérdések, amik megfogalmazódnak bennem:
Ha 2012-ben jár le a garancia, akkor én azt meg tudom-e még hosszabbítani? (Eredetileg ugye 3 év gari volt rá.)
Az SL9300 (1.6 Ghz)-es proci elég-e arra, hogy FULL HD-s mkv-t nézzek rajta alkalomadtán?
Ha a gyári 160-as vinyó helyére teszek egy 160-as Intel SSD-t, vagy 128-as Kingstont, akkor az tutira fog működni?dbius kolléga linkelt egy német oldalt. Ha onnét veszek egy notit (x201s-t), akkor a német billentyűzetet ki tudom cserélni magyarra magam is, vagy szerviz kell hozzá? Illetve lehet-e egyáltalán kapni hozzá billentyűzetet, mert korábban mintha azt olvastam volna ebben a topikban, hogy sehol sem volt hozzá.
-
őstag
-
őstag
válasz audi100td #18039 üzenetére
Egy LED-es monitor már megfelelő lenne szerintem, az SL300-as képminősége nekem elégséges. Találtam ezt a hirdetést, ez jó vétel vajon?
jános: Ezért nem is az USA-ból hozatnám, hanem valami EU-s országból. Onnét nincs vám meg semmi.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nagyon be vagyok indulva egy új notira. x200, x200s, x201, x201s, x220, ezekben gondolkodom. (Mondjuk az x220-asban nem tetszik a képarány, meg a mágneses zár.) Amit nem tudok, hogy vegyek egy használtat itthon, esetleg vegyek külföldről egy újat és magam cseréljem ki a billentyűzetet? Tényleg, egy angol vagy német billentyűzet kicserélhető teljes értékű magyarra? (Az enternek például más a mérete is.)
Ami nekem fontos, a hosszú üzemidő. Emiatt az x200s a sanszos, kérdés újonnan kapható-e még egyáltalán. A teljesítmény annyira nem érdekel, van i7 procis asztalim, ha vmi komoly munka van, odaülök az elé.
Ami viszont kicsit elbizonytalanít, az a sípoló monitorok, amikről itt olvasok, a csapnivaló képminőség bizonyos esetekben, a pixelhiba esélye egy új gép esetén. Ha már egy vagyont költök egy notira, akkor az legyen tökéletes.
(Jelenleg egy SL300-asom van, ez nekem túl nagy, túl nehéz. Mondjuk ha lecserélném a vinyót SSD-re, biztos megtáltosodna.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Vajon Magyarországon lehet testre szabatni x201-et? Amikor én válogatom össze, hogy mi kerüljön bele. Egyáltalán, hol érdemes venni x201-et? Létezik például, hogy garantáltan pixelhibamenteset kapjak?
-
őstag
13.3" laptop notebook sleeve bag for IBM ThinkPad SL300
eBay-en lehet kapni, Hong-Kongból szállítják, kb. 2-3e Ft. Én vettem ilyet magamnak, és fasza.
Ez nem táska, hanem csak egy second skin, amibe berakod, körbecipzárazod, és ebben beleteszed a táskába.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
SL300-as thinkpadnél, amióta feltette az automatikus system update az új BIOS-t, azóta van egy roppant idegesítő tulajdonsága: ha rádugom az akksira, akkor - amennyiben sleep üzemmódban van - bekapcsol a gép!
Ez nagyon idegesítő, hiszen totál ellentétes a használattal. Ugye használom a gépet, majd ha megunom, akkor lecsukom a fedelét, mire lesleepel a gép. Utána szépen odabatyogok a töltőhöz, rádugom, és megyek a dolgomra. Illetve csak mennék, mert mostanában ilyenkor várni kell egy kicsit, amíg újra elindul a gép, kinyitni a fedelét, majd kézzel sleepeltetni ismét.
Valakinek van vmi ötlete erre, hogy kell kikapcsolni ezt az idegesítő szokást? BIOS-ban sajnos nem találtam meg a megoldást.
-
őstag
Ki mit ajánl garanciabővítés ügyben? Van olyan lehetőség, hogy neten megveszem, és jómagam aktiválom? Plusz két évet szeretnék az SL-300-amhoz, nyilván jó olcsóér'... Ahol vettem a gépet, ott vmi 40 ropiért mérik.
További kérdésem, hogy ha Vista Home Premiummal kaptam, akkor jár nekem hozzá XP downgrade? Tehát ha írok az IBM szerviznek, akkor küldenek egy XP telepítőt? (A tököm tele van a hulladék Vistával.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest