- Micro Four Thirds
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- OLED TV topic
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Analóg fényképezés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
SpeedR #20795 üzenetére
Jó, nyilván nem mind döglik be, de sok.
soldi3r: Maga a dell név semmit nem jelent, vannak acernél gyengébb belépő gépeik, pl az inspironok. Volt pár dell gépem, meg más is, WD, hittachi, toshiba vinyókkal, samsungot még sehol nem láttam, persze elvétve biztos van. Amikor 2.5-es vinyót kerestem pár éve akkor is azt mondták kb mind1 mit, csak samsungot ne. Nem véletlen hagyták ők abba a hdd businesst.
3.5-ből F2-sem volt, 1 évig bírta. Csere lett F3-ra, 1 évig bírta, el kezdte gyűjteni a weak sectorokat.[O]--[B][/B]: Ez így megint nem igaz :N Lenovoból is van belépő, mint tudjuk, azért egy belépő lenovo meg mondjuk egy xps, lattitude közt van némi különbség:) Belépő dellnél az inspiron, az utóbbi időben azok tényleg gagyik. HP-ból is van belépő, hiába vannak elitebookjaik, attól még sok HP is van ami gyenge széria, de muszáj volt kidobni az olcsó lenovok, meg dellek miatt. Toshiba meg? Elmúlt időkben értelmes gépet nem is láttam tőlük. Lakkfekete borítás meg kattogó billzet, persze felsőbb kategóriában nekik is vannak jó gépeik..de ott van még az msi-nek meg asus-nak is, de mondhatom akár acert is. Lényeg, hogy a gyártó neve pontos típus nélkül semmire nem garancia.
-
SpeedR
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #20797 üzenetére
Igen, régen elég gagyik voltak, ezért ritkán kerültek bele a márkás gépekbe. De szerintem nem abból kellene kiindulni hogy régen mi violt...A 3.5öseik is szarok voltak egészen az F2/F3-
as időkig. Azóta meg mégis ott vannak a legjobbak között. -
soldi3r
veterán
válasz
[O]-[C]-[B] #20797 üzenetére
az ibm-mel egyetértek, de a lenovo nekem már kínai
mondjuk már dellből sem az igazi a lengyel
toshibám még nem volt, 1-2 átment már rajtam, de azok elég hulladékok voltak, pedig 150-200 között mozgott az áruk -
[O]-[C]-[B]
tag
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20792 üzenetére
2.5-ben samsung a legrosszabb, hiába van 1-2 jó dobása. Nem is igen találkoztam olyan géppel amiben samsung hdd lett volna...sőt ha jobban belegondolok még egyet se láttam gyárilag azzal szerelve. Asztali frontos is csak annyi bajom volt velük, hogy az utolsó 2 meghibásodott. SSD-ik viszont megbízhatóak, de kezdem érteni a hdd bizniszből mért szálltak ki.
-
SpeedR
őstag
válasz
cadeyrn #20792 üzenetére
Peches voltál. Nálam 2 ilyen megy 2009. október óta gond nélkül. Esetleg alternatíva lehet a WD1600BEVE is, de ez lassabb is és drágább is a samsungnál. (De ugyan úgy egy tányéros.)
vegytek
Ha zavar hogy bootkor esc-et kell nyomni, akkor a moddolt bios a megoldás. Nálam T42-ben mennek egyébként. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
SpeedR #20789 üzenetére
2 ilyen döglött meg a kezeim között
Az első szériahibával (2-t vettünk együtt haverral, mindkettő generált vagy 1000 bad blockot az első hétvégén) a második ismeretlen okból.Nekem ez a széria nagyon nem jött be, pedig magával a Samsunggal semmi bajom, 2db StoryStationöm és egy 470 SSDm van most is.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
SpeedR #20789 üzenetére
T43-et használok és emiatt nem cseréltem még hdd-t.
milyen gépben használod? gondolom gyorsabb lett a géped. akku idő változott?
-
kraftxld
félisten
válasz
azbest #20782 üzenetére
Ez érdekes téma, nekem a félhalott gyári akksival elvolt 4-5 napot sleep-ben töltés nélkül. Bekapcsolva max 40 percet bírt a fos Sanyo. Az utángyártott akksival egy este alatt is totál lemerül ha sleep-be rakom és nem hagyom rajta a töltőn. Bár volt közben egy 4=>8GB memória upgrade is, így lehet ez okozza.
-
-
Chaser
legenda
válasz
azbest #20782 üzenetére
Volt olyan is, hogy akut kivettem nézegetni aztán visszaraktam, sleepnek onnantól vége ha abban is lett volna, de a töltöttség ugyanúgy elszállt, tehát ez 100% kilőve. Vagy lap elektronika vagy aku, szerencsére én még hasonló jelenséggel nem találkoztam, egyik tag lapot mondott, mások akut. Másik akuval lehetne azt is 100%-ra kizárni, de akkor még maradhatna a töltő is éppen
hátha beesik valami nálunk jobban informált emberke
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #20779 üzenetére
közben találtam konkrétabban erről szóló oldalt
http://www.command-tab.com/2006/02/26/thinkpad-1802-error-fix/Itt leírja hogyan és le is tölthető a program amivel kikapcsolható az ellenőrzés. (a cmos-ban ahol a gép a beállításait tárolja, ott átírja az értéket kikapcsoltra)
Nekem a t61-em elég gyorsan megeszi az akkut, ha altatom. Amúgy meg 2-3 órát elmegy normál üzemben róla. igaz 4GB ramot készenlétben tartani többet fogyaszthat mint kevesebbet
-
adorjant
őstag
válasz
Chaser #20777 üzenetére
Nagy valószínűséggel gyári bios+no 1802 patch volt a gépen,ami az első bios-piszkálásig működik.
Valamint a wifi visszajelző sem működik,ha nem gyári kártya van benne,igaz erre is vannak megoldások,de többnyire vagy modbios,vagy sima no 1802 használatban kimerül a dolog.
Olvasnivaló -
Chaser
legenda
válasz
azbest #20778 üzenetére
Biztosan ki volt kapcsolva a gép. Készenlétnél gondolom van egy kis led ami ezt jelzi. Hibernálás meg annyit tesz, hogy hdd-re másolja a ram tartalmát és aztán kapcsolja ki.
1ébként minthogy volt egy rakat gépem és használtam őket sleepben is ezt nem írom alá, sleep alig fogyaszt valamit, az meg csak a ramnak ad + feszültséget, naponta pár !-ot megehet éppen, esetleg max 10-20, gépfüggő, de semmi esetre sem az egészet.szerk: És ezt vissza lehet "menteni"?
ha legalább a 1802 megoldódna már csak annyi probléma lenne a géppel mint pár napja
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #20775 üzenetére
Hmm, a kikapcsolást hogy érted?
Nem lehet, hogy készenlétbe tetted csak? (hibernálás csalóka tud lenni vista/win7 alatt mert a hybrid sleep a készenlét és a hibernálás keveréke).
Tehát leállítás paranccsal kapcsoltad le?Csak azért kérdem, mert az összefoglalód emlékeztet arra, hogy párszor megszívattam magam már a készenlét móddal, azzal tényleg lezabálja az akkut alvás közben egy nap alatt.
A wlan dologra egy biztosan whitelist mentesített bios lehet megoldás. Talán valami más trükkel volt kiütve az ellenőrzés, amit semlegesített a default betöltése
Meg is van a wlan dologra a válasz:
http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=55837
"T4x except for the newest can modify their CMOS, a perfectly safe solution, and disable this check, yet this has been removed from latest T43 on."Tehát a t42-eseden nem a bios moddolt, hanem csak a cmos-ba mentették bele a vizsgálat kikapcsolását. Ezt a load default természetesen visszaállította.
-
Chaser
legenda
Újabb fejlemény, a T42-ben elvileg egy asus wlan van, amit használt is az előző tulaj. Ha gyári a bios -ezt még nem néztem- akkor eddig mért nem volt error 1802? Ha pedig hackelt, akkor default után mért van?...
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #20767 üzenetére
Pályázhatsz rá, nem titkos
40k, kicsit olcsóbb ha érte megyek. Van egy saját akuja ami kb 1 órát tud és egy gyári bontatlan. Hw-e nem erős, cel 420m, 512mb ram, 60GB hdd, felbontás 1024x768..szóval elég alapgép az is. De 2GB rammal meg egy kisebb c2d-vel 50k-nál akkor is megállna.
-
Chaser
legenda
Összegzem a T42-vel összegyűlt tapasztalataimat, most már minden teszt megvan.
Szerdán érkezett meg a gép postán, csomagolás sértetlen volt, gép és aku külön csomagolva. Betettem az akut, arról próbáltam a gépet. Win betöltése után kb 95-96%-ot mutatott. Aztán már csak este vettem elő, de az akuban alig maradt töltés. Másnap dolgoztam egész nap, ráraktam töltőre, gép kikapcsolva, estére az aku ugyanúgy állt. Ekkor már tiszta volt hogy valami nem jó. Bekapcsolt állapotban megnéztem hálózatról, úgy már töltött. Viszont a töltöttség a gép kikapcsolt állapotában ismét elszállt másnapra hálózati feszültség nélkül. Következő alkalommal rajta hagytam a töltőn és ismét egy nap után megnézve láttam, hogy a töltöttség így nem csökkent. Kizárva az esetleges beállítási hibákat, ma de. a bios-t defaultra raktam, aminek az eredménye save&exit után a következő lett:
ERROR
1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card.
Valahol már olvastam erről, így kikapcsoltam a wlant és bootolt a gép, anélkül ennél az üzenetnél tovább nem jutottam vele. Előttem nem nézegettem a wlan-t az aku miatt, nem tudom bekapcsolva volt-e. Annyit tudok, hogy ez a hiba azért lehet, mert nem gyári a wlan, lehet ki volt kapcsolva és eddig ezért nem jelzett hibát, a default pedig bekapcsolta.
Ezután fogtam a majdnem feltöltött akut és kivettem a gépből, ma este újra elővettem, a töltöttség ugyanúgy oké.
Tehát: kikapcsolt állapotban az aku nem töltődik, bekapcsolva igen. Ha az aku a gépben van kevesebb mint egy nap alatt lenullázódik, ha nincs a gépben megtartja a töltöttséget.
A dologhoz hozzátartozik, hogy T41 kijelző kerete van, bár nem hiszem hogy ez hatással lenne valamire is.
Aku gyári sw szerint IBM serialos sanyo gyártmány, tehát gyári, ciklusok száma 105 körüli Töltőn is hasonló címke van.
Ha lehetőségem lesz esetleg megnézem másik akuval, de ha az is hasonlót produkál akkor lehet még töltő is a bűnös, vagy biztosan alaplap környékén van a gond? Vagy az akut már most kizárhatom? Nem akarok fölösleges köröket futni ha nem muszáj. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #20773 üzenetére
kérlek olvasd el a zárójeles mondatomat
szerk:
az a chip, ami a töltést vezéli, komoly eséllyel rendelkezik firmware-rel, ami sérülhetett. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
[O]-[C]-[B] #20771 üzenetére
Az akkukban is van intelligencia, tudnak kommunikálni. Az, hogy ki van kapcsolva, nem jelenti azt, hogy pár chip/proci nincs feszültség alatt, és nem megy valamilyen diagnosztika.
(járműiparból tudom, amit fejlesztünk eszköz pl. levett gyújtásnál is van, hogy körülnéz, hogy minden OK-e)
-
SpeedR
őstag
válasz
[O]-[C]-[B] #20769 üzenetére
PM-ben ha beállítod, hogy 50% akkuszint alatt ne töltsön, akkor kikapcsolt állapotban sem tölt ezen szint fölött, pedig nem fut semmilyen külön szoftver a gépen.
(Persze lehet, hogy T4x-en ez még nem így van, ezt nem tudom, és most időm sincs próbálgatni.) -
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
SpeedR #20765 üzenetére
Biztos, hogy nem szoftveres a gond, hiszen a kérdéses gép nem tölt kikapcsolt állapotban. Ekkor semmilyen szoftver vagy BIOS nem fut, egyszerűen az alaplapi chip (pwm chip) ami a töltésért és az energiaellátásért felel nem működik rendeltetésszerűen. A problémát a véleményem szerint a szoftveres program (Power Manager) korrigálja, ezért tölt a gép bekapcsolt állapotban.
Amit érdemes kipróbálni:
- másik akkuval való töltés
- másik gépben tölteni ugyanazt az akkut
Ebből 100%-osan kizárható hogy a probléma az alaplapi chip miatt vagy az akku vezérlője miatt nem működik. -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20766 üzenetére
mennyi lenne az az R60? akár pü-ben, nyugi nem pályázok rá...
nem tudom mi a baja a gépednek, de ha elveszti csak úgy a töltést akkor ott valami nagyon nem oké, lehet tényleg alaplaphiba
amúgy ilyen típushibáról nem tudok semmilyen thinkpadnél, T40-T42-re a BGA hiba jellemző (gpu, south bridge), quadro-s T61-re úgyszintén,
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #20764 üzenetére
Én már ott tartok, hogy az se lepne meg
Gondolom többen is láttátok ezt a cikket, az írótól vettem meg a gépét és továbbra sem kételkedek a szavában. Egyrészt egy kamugép nem fog ilyet írni, másrészt mikor említettem neki a problémát úgy állt hozzá ahogy én is, megoldást keresett, nem elzárkózott miután megkapta a pénzt, mint sokan mások. A gépet ő hálózatról használta elmondása szerint, akkor meg nem vehette észre azt, hogy lemerül a gép ha nincs töltőn, meg azt se hogy kikapcsolva nem tölt. Hogy előtte ki volt a tulaj és mit csinált azt nem tudom, de a T41 keret láttán el tudok képzelni sok mindent
Ismétlem postázási gond kizárva, szépen szivacsban csomagolva, doboz sértetlen, még kibontás után is, le tudom fényképezni. Nem szoktam eldobálni a dobozt, mert abban postázok majd tovább mást.
Kell valami laptop, de egyelőre se a mérettel se a többivel nem vagyok tisztában, átmenetnek meg jó lenne éppen az R60, amennyiért veszem annyiért el tudom adni, max pár k bukta, de az belefér. -
SpeedR
őstag
válasz
Chaser #20763 üzenetére
Én 2 megoldást ismerek: 1. mod bios felrakás 2. ibm wlan kártya beszerzés (van is néhány eladó darabom
A merülésre nincs tippem. Még nem találkoztam ilyesmivel. Én is a Power Managerben (a windowsosban) próbálnék turkálni, ahogy a kolléga is javasolta már.
Esetleg kiszedheted a wlan kártyát. Lehet hogy döglődik és az kavar be mindent? Mondjuk elég kicsi rá az esély de egy próbát megérhet.R60 helyett szerintem inkább T60-at nézz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #20763 üzenetére
Szerinted ez tényleg típusfüggő? Azért voltak ilyen meglepiid, mert vettél egy gányolt gépet, ráadásul postán, nem is értem mire számítottál, postán laptopot max valami nagyon korrekt ismert fórumozótól vennék, de még úgy sem szívesen, főleg miután szarrá zúzták a T20-amat, igaz nem itthon, de erősítővel már jártam így (standard csomag).
Mondjuk amúgy sem egészen értem mit szeretnél, nem okosabb venni egy gépet ami megfelel az elvárásaidnak és tudod használni hosszabb ideig? Csak azért mert nem találtál olyat amilyet szeretnél, nem vennék R60-at, arról nem is beszélve, hogy kurvanehéz mostanában bármit is eladni, főleg ha nem vagy annyira tisztában az árakkal és veszel valamit drágán, aztán nem tudsz tőle megszabadulni, de te tudod...
-
Chaser
legenda
válasz
SpeedR #20761 üzenetére
Ha a fentebb írt bios nem moddolt, akkor én se értem hogy egy szimpla bios default mért tesz be saját magának, bár már egyébként se értem..majd este összegzem eddigi kapcsolatunkat a T42-essel..rövid de kalandos
Egyébként fogalmam nincs, hogy be volt-e kapcsolva a wifi mikor vettem, mert itthon nincs wifi, így eddig nem is néztem, az aku ügye lefoglalt eléggé. 1ébként van erre a 1802-re megoldás vagy most mi van?
Gondwana: TFT monitort is vettem már egy kalappal, meg komplett gépeket. Gond nélkül. A T42 hét elején jött, doboza sértetlen volt. A probléma ma jött elő, mert nem hajlandó tölteni az akut kikapcsolt állapotban, csak ha be van kapcsolva a gép, ezért kapott ma egy bios defaultot, hogy kizárjam az esetleges beállítási gondokat. Rögtön utána restarttkor fogadott a rövid ám lényegre törő error 1802. Annyit legalább tudok, hogy az aku továbbra sem töltődik kikapcsolva, és a töltését ugyanúgy elveszti ha nincs hálózati feszen a gép. Most tesztelem gép nélkül mi a helyzet, postán is állt 1-2 napot és nem lemerülve jött hozzám.
szerk: R60-at néztem ki gyorsan utódjának ideiglenesen, amíg kitalálom milyen komolyabbat vegyek, azzal is számolhatok hasonló meglepikre?
A T42-t meg vagy visszaadom, vagy letárgyalom az eladóval mi legyen, próbaakut már tudna adni, de ha azzal se tölt kikapcsolva biztos lap hiba..vagy töltő..és már ott van a wifi is a listán, túl sok ez egyszerre
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #20759 üzenetére
Azt tudom, hogy a CRT monitorok mechanikailag tényleg sokat bírnak - és ezt nem csak a Ragest '99 alapján mondom. Az egész ötlet az onnan jött, hogy láttam már asztali gépben nagyon furcsa dolgokat rosszul betolt PCI kártya okán, ráadásul ott a hibák nem is utaltak a kártyára közvetlenül.
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #20758 üzenetére
Ezt most mire?
egyébként standard postacsomaggal jött amivel még soha nem volt gondom monitoroknál sem..kop-kop. A wlan dolog azóta jelentkezik, mióta biost defaultra raktam ma de., save and exit után már az előbbi error fogadott, ellőtte semmi baja nem volt. Aku terén meg nem tudom mi tudna elmozdulni ami befolyásolja, hogy ép kikapcsolva ne töltse de bekapcsolva meg ne. A csomag ép és sértetlen volt ettől függetlenül.
-
Gondwana
addikt
válasz
ro_bert17 #20756 üzenetére
A FlashPlayer az nálam is gyakran xaraxik az utóbbi időben - de kimerül annyiban, hogy újraindíttatja az Operát.
Chaser
Előfordulhat-e szerinted, hogy a futár úgy bánt a csomagoddal, mint a sajátjával? (mármint azzal, amit épp visz le a kukába) Mert ha igen, lehetséges, hogy csak ez-az kimozdult a helyéről. Billentyűzet & csuklótámasz le, WiFi, RAMok ki, majd minden vissza. -
Chaser
legenda
válasz
SpeedR #20752 üzenetére
Azt nem tudom hackelt-e a bios, de már egyre érdekesebbeket produkál a gép az biztos
A gép volt tulaja azt mondja. ő állítgatott mindent benne, hasonló probléma nem merült fel. De egy bios default ha gyári benne minden hogy a pics*ba okozhatna ilyet?
Bios verzió: 3.23 (1RETDRWW)
Date: 2007-06-18
Ezt írja ki az elvégzett default után ha be van kapcsolva a wlan:
ERROR
1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card.
Innen nem enged sehova, azért is tiltottam le biosban mert már hallottam erről a jelenségről valahol, így már megy a win, de wlan persze nincs. -
ro_bert17
őstag
válasz
ro_bert17 #20693 üzenetére
Sziasztok!
Kis segítség kellene az előzménnyel kapcsolatban.
Ma ismét jelentkezett délelőtt meló közben. Pár explorer ablak, két monitoron használata, videónézés közben...nem is tudom minek hívjam: fekete-villogó halál.
Driver gyalu. Bár sok értelmét nem láttam, mert eleve a legfrissebb volt fent. Most délután folytattam a munkáim, közben kíváncsiság, és flash videó próba. Na sikerült reprodukálnom a hibát. Ilyenkor csak power gombbal lehet kikapcsolni.
Tudnátok tanácsot adni merre induljak? W7 újra telepít? Vagy a flash-el van nyűgje? Lehet illesztőprogram baja? Külföldi fórumon keresgéljek? Vigyem szervizbe? Vagy mit lehet ilyenkor csinálni?
A W7 naplójában nem találok semmi ezzel kapcsolatosat. Hol lehet még keresgélni esetleg? -
sbazsi
veterán
urak, egy ilyen töltőről hogy lehet eldönteni, hogy eredeti, vagy kamu?
-
Chaser
legenda
Copat ez a T42
Nyomtam neki egy bios defaultot, hogy bárminemű beállítási gondot kizárjak. Következő bootkor meg azt mondja vegyem ki a minipci foglalatból a hálókártyát mert baj lesz
kikapcsoltam biosban a wlan-t utána már bootolt. Hallottam valami olyasmit hogy egyes ibm/dell/hp gépek ha nem gyári cucc van bennük sípákolnak, de valami trükkel ezt lehet orvosolni. Mivel eddig ilyen irányú gondja nem volt és működött, gondolom a default kikapcsolta trükköt. Hogy lehet újra működésre bírni?
Még valait elfelejtettem, nem tudom milyen szinten lehet összefüggésben az akuval. Habár ez egy T42 gép, a kerete T41, valszeg egy kisebb baleset után ilyenre cserélte az egyik régebbi gazdi...bár nem hinném hogy töltésre kihatással lenne, de már nem lepődök meg semmin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro V 15 // Ryzen 7 7735HS // 16GB DDR5 // 1TB NVMe // RTX4060 8GB GDDR6 // 1.5 év gari
- Dell Latitude 3420 14" FHD IPS Core i5 1145G7 16GB RAM 512GB NVME SSD Magyar Bill Dell Gar
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- Eladó Dell Inspiron 15 colos laptop, teljesen hangtalan mert ssd van benne és halk a hűtése....
- ASUS ROG Strix G17 G713RC-HX015 - Ryzen 7 6800 - 16GB DDR5 - RTX3050 - 500GB - 17.3'' FHD
- Lenovo T400 alkatrészek
- LAPTOP FELVÁSÁRLÁS! LAPTOPOT VESZEK! DEBRECENBEN VAGY FUTÁRRAL!
- ÚJ Dell Latitude 5550 - 15.6" FHD IPS / Core Ultra 5 125U / 16Gb DDR5 / 512Gb / W11P / 3 ÉV NBD GAR.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest