Hir​d​e​t​é​s​

2017. november 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-07-27 11:25:47

PROHARDVER!

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20751) Chaser


Chaser
(Jómunkásember)

Copat ez a T42:) Nyomtam neki egy bios defaultot, hogy bárminemű beállítási gondot kizárjak. Következő bootkor meg azt mondja vegyem ki a minipci foglalatból a hálókártyát mert baj lesz:D kikapcsoltam biosban a wlan-t utána már bootolt. Hallottam valami olyasmit hogy egyes ibm/dell/hp gépek ha nem gyári cucc van bennük sípákolnak, de valami trükkel ezt lehet orvosolni. Mivel eddig ilyen irányú gondja nem volt és működött, gondolom a default kikapcsolta trükköt. Hogy lehet újra működésre bírni?

Még valait elfelejtettem, nem tudom milyen szinten lehet összefüggésben az akuval. Habár ez egy T42 gép, a kerete T41, valszeg egy kisebb baleset után ilyenre cserélte az egyik régebbi gazdi...bár nem hinném hogy töltésre kihatással lenne, de már nem lepődök meg semmin:D

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20752) SpeedR válasza Chaser (#20751) üzenetére


SpeedR
(őstag)

A whitelist problémát tudtommal csak moddolt biossal lehet megkerülni. Ha már eleve moddolt bios van a gépeden, akkor egy load defaulttól szerintem nem lenne szabad problémáznia. Mit ír ki pontosan?

(#20753) sbazsi


sbazsi
(PH! kedvence)

urak, egy ilyen töltőről hogy lehet eldönteni, hogy eredeti, vagy kamu?

(#20754) Hunter2 válasza sbazsi (#20753) üzenetére


Hunter2
(PH! addikt)

mivel a lenovo oldalán van így ha innen veszed 100% hogy eredetit kapsz.

Eladó cuccaim (munkaállomások,LCD kijelzők, PC-k, SAS vinyók)--> http://tinyurl.com/jamw5ps

(#20755) SpeedR válasza OberMotz (#20750) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Bobj bele egy HM160HC-t. Sokkal gyorsabb és hűvösebb lesz mint a mostani.

(#20756) ro_bert17 válasza ro_bert17 (#20693) üzenetére


ro_bert17
(őstag)

Sziasztok!
Kis segítség kellene az előzménnyel kapcsolatban.
Ma ismét jelentkezett délelőtt meló közben. Pár explorer ablak, két monitoron használata, videónézés közben...nem is tudom minek hívjam: fekete-villogó halál. :)
Driver gyalu. Bár sok értelmét nem láttam, mert eleve a legfrissebb volt fent. Most délután folytattam a munkáim, közben kíváncsiság, és flash videó próba. Na sikerült reprodukálnom a hibát. Ilyenkor csak power gombbal lehet kikapcsolni.
Tudnátok tanácsot adni merre induljak? W7 újra telepít? Vagy a flash-el van nyűgje? Lehet illesztőprogram baja? Külföldi fórumon keresgéljek? Vigyem szervizbe? Vagy mit lehet ilyenkor csinálni?
A W7 naplójában nem találok semmi ezzel kapcsolatosat. Hol lehet még keresgélni esetleg?

(#20757) Chaser válasza SpeedR (#20752) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Azt nem tudom hackelt-e a bios, de már egyre érdekesebbeket produkál a gép az biztos:D A gép volt tulaja azt mondja. ő állítgatott mindent benne, hasonló probléma nem merült fel. De egy bios default ha gyári benne minden hogy a pics*ba okozhatna ilyet? :F
Bios verzió: 3.23 (1RETDRWW)
Date: 2007-06-18
Ezt írja ki az elvégzett default után ha be van kapcsolva a wlan:
ERROR
1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card.

Innen nem enged sehova, azért is tiltottam le biosban mert már hallottam erről a jelenségről valahol, így már megy a win, de wlan persze nincs.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20758) Gondwana válasza ro_bert17 (#20756) üzenetére


Gondwana
(PH! addikt)

A FlashPlayer az nálam is gyakran xaraxik az utóbbi időben - de kimerül annyiban, hogy újraindíttatja az Operát.

Chaser
Előfordulhat-e szerinted, hogy a futár úgy bánt a csomagoddal, mint a sajátjával? (mármint azzal, amit épp visz le a kukába) Mert ha igen, lehetséges, hogy csak ez-az kimozdult a helyéről. Billentyűzet & csuklótámasz le, WiFi, RAMok ki, majd minden vissza.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#20759) Chaser válasza Gondwana (#20758) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Ezt most mire? :F egyébként standard postacsomaggal jött amivel még soha nem volt gondom monitoroknál sem..kop-kop. A wlan dolog azóta jelentkezik, mióta biost defaultra raktam ma de., save and exit után már az előbbi error fogadott, ellőtte semmi baja nem volt. Aku terén meg nem tudom mi tudna elmozdulni ami befolyásolja, hogy ép kikapcsolva ne töltse de bekapcsolva meg ne. A csomag ép és sértetlen volt ettől függetlenül.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20760) sbazsi válasza Hunter2 (#20754) üzenetére


sbazsi
(PH! kedvence)

de nem ott venném :P
hanem itt az aprón
a másik, hogy ezzel dokkolóval vajon kompatibilis-e?
Jól értem, hogy nem?

ajánlották ezt a dokkolót, meg a töltőt. de együtt nem tudom kipróbálni, szóval biztosra szeretnék menni.

(#20761) SpeedR válasza Chaser (#20757) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Ó a 1802-vel már én is közelebbi barátságba kerültem, egy T60-asnál.
Azt nem értem, hogy ha nem mod bios van rajta, akkor eddig mitől nem jött elő a whitelist gond.

(#20762) Gondwana válasza Chaser (#20759) üzenetére


Gondwana
(PH! addikt)

Azt tudom, hogy a CRT monitorok mechanikailag tényleg sokat bírnak - és ezt nem csak a Ragest '99 alapján mondom. Az egész ötlet az onnan jött, hogy láttam már asztali gépben nagyon furcsa dolgokat rosszul betolt PCI kártya okán, ráadásul ott a hibák nem is utaltak a kártyára közvetlenül.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#20763) Chaser válasza SpeedR (#20761) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Ha a fentebb írt bios nem moddolt, akkor én se értem hogy egy szimpla bios default mért tesz be saját magának, bár már egyébként se értem..majd este összegzem eddigi kapcsolatunkat a T42-essel..rövid de kalandos:D Egyébként fogalmam nincs, hogy be volt-e kapcsolva a wifi mikor vettem, mert itthon nincs wifi, így eddig nem is néztem, az aku ügye lefoglalt eléggé. 1ébként van erre a 1802-re megoldás vagy most mi van?

Gondwana: TFT monitort is vettem már egy kalappal, meg komplett gépeket. Gond nélkül. A T42 hét elején jött, doboza sértetlen volt. A probléma ma jött elő, mert nem hajlandó tölteni az akut kikapcsolt állapotban, csak ha be van kapcsolva a gép, ezért kapott ma egy bios defaultot, hogy kizárjam az esetleges beállítási gondokat. Rögtön utána restarttkor fogadott a rövid ám lényegre törő error 1802. Annyit legalább tudok, hogy az aku továbbra sem töltődik kikapcsolva, és a töltését ugyanúgy elveszti ha nincs hálózati feszen a gép. Most tesztelem gép nélkül mi a helyzet, postán is állt 1-2 napot és nem lemerülve jött hozzám.

szerk: R60-at néztem ki gyorsan utódjának ideiglenesen, amíg kitalálom milyen komolyabbat vegyek, azzal is számolhatok hasonló meglepikre?:) A T42-t meg vagy visszaadom, vagy letárgyalom az eladóval mi legyen, próbaakut már tudna adni, de ha azzal se tölt kikapcsolva biztos lap hiba..vagy töltő..és már ott van a wifi is a listán, túl sok ez egyszerre :U

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20764) audi100td válasza Chaser (#20763) üzenetére


audi100td
(PH! félisten)

Szerinted ez tényleg típusfüggő? Azért voltak ilyen meglepiid, mert vettél egy gányolt gépet, ráadásul postán, nem is értem mire számítottál, postán laptopot max valami nagyon korrekt ismert fórumozótól vennék, de még úgy sem szívesen, főleg miután szarrá zúzták a T20-amat, igaz nem itthon, de erősítővel már jártam így (standard csomag).

Mondjuk amúgy sem egészen értem mit szeretnél, nem okosabb venni egy gépet ami megfelel az elvárásaidnak és tudod használni hosszabb ideig? Csak azért mert nem találtál olyat amilyet szeretnél, nem vennék R60-at, arról nem is beszélve, hogy kurvanehéz mostanában bármit is eladni, főleg ha nem vagy annyira tisztában az árakkal és veszel valamit drágán, aztán nem tudsz tőle megszabadulni, de te tudod... :)

[ Szerkesztve ]

(#20765) SpeedR válasza Chaser (#20763) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Én 2 megoldást ismerek: 1. mod bios felrakás 2. ibm wlan kártya beszerzés (van is néhány eladó darabom:)
A merülésre nincs tippem. Még nem találkoztam ilyesmivel. Én is a Power Managerben (a windowsosban) próbálnék turkálni, ahogy a kolléga is javasolta már.
Esetleg kiszedheted a wlan kártyát. Lehet hogy döglődik és az kavar be mindent? Mondjuk elég kicsi rá az esély de egy próbát megérhet.

R60 helyett szerintem inkább T60-at nézz.

[ Szerkesztve ]

(#20766) Chaser válasza audi100td (#20764) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Én már ott tartok, hogy az se lepne meg:D :U Gondolom többen is láttátok ezt a cikket, az írótól vettem meg a gépét és továbbra sem kételkedek a szavában. Egyrészt egy kamugép nem fog ilyet írni, másrészt mikor említettem neki a problémát úgy állt hozzá ahogy én is, megoldást keresett, nem elzárkózott miután megkapta a pénzt, mint sokan mások. A gépet ő hálózatról használta elmondása szerint, akkor meg nem vehette észre azt, hogy lemerül a gép ha nincs töltőn, meg azt se hogy kikapcsolva nem tölt. Hogy előtte ki volt a tulaj és mit csinált azt nem tudom, de a T41 keret láttán el tudok képzelni sok mindent:D Ismétlem postázási gond kizárva, szépen szivacsban csomagolva, doboz sértetlen, még kibontás után is, le tudom fényképezni. Nem szoktam eldobálni a dobozt, mert abban postázok majd tovább mást.
Kell valami laptop, de egyelőre se a mérettel se a többivel nem vagyok tisztában, átmenetnek meg jó lenne éppen az R60, amennyiért veszem annyiért el tudom adni, max pár k bukta, de az belefér.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20767) audi100td válasza Chaser (#20766) üzenetére


audi100td
(PH! félisten)

mennyi lenne az az R60? akár pü-ben, nyugi nem pályázok rá...

nem tudom mi a baja a gépednek, de ha elveszti csak úgy a töltést akkor ott valami nagyon nem oké, lehet tényleg alaplaphiba

amúgy ilyen típushibáról nem tudok semmilyen thinkpadnél, T40-T42-re a BGA hiba jellemző (gpu, south bridge), quadro-s T61-re úgyszintén,

(#20768) OberMotz válasza SpeedR (#20755) üzenetére


OberMotz
(fanatikus tag)

Kösz a tanácsot, rá is raboltam egyre.

(#20769) [O]-[C]-[B] válasza SpeedR (#20765) üzenetére


[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Biztos, hogy nem szoftveres a gond, hiszen a kérdéses gép nem tölt kikapcsolt állapotban. Ekkor semmilyen szoftver vagy BIOS nem fut, egyszerűen az alaplapi chip (pwm chip) ami a töltésért és az energiaellátásért felel nem működik rendeltetésszerűen. A problémát a véleményem szerint a szoftveres program (Power Manager) korrigálja, ezért tölt a gép bekapcsolt állapotban.

Amit érdemes kipróbálni:
- másik akkuval való töltés
- másik gépben tölteni ugyanazt az akkut
Ebből 100%-osan kizárható hogy a probléma az alaplapi chip miatt vagy az akku vezérlője miatt nem működik.

[ Szerkesztve ]

(#20770) SpeedR válasza [O]-[C]-[B] (#20769) üzenetére


SpeedR
(őstag)

PM-ben ha beállítod, hogy 50% akkuszint alatt ne töltsön, akkor kikapcsolt állapotban sem tölt ezen szint fölött, pedig nem fut semmilyen külön szoftver a gépen.
(Persze lehet, hogy T4x-en ez még nem így van, ezt nem tudom, és most időm sincs próbálgatni.)

[ Szerkesztve ]

(#20771) [O]-[C]-[B] válasza SpeedR (#20770) üzenetére


[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Igen, pont ezzel igazoltad az állításom, hogy kikapcsolt állapotban független a töltés a szoftvertől.

(#20772) cadeyrn válasza [O]-[C]-[B] (#20771) üzenetére


cadeyrn
(senior tag)

Az akkukban is van intelligencia, tudnak kommunikálni. Az, hogy ki van kapcsolva, nem jelenti azt, hogy pár chip/proci nincs feszültség alatt, és nem megy valamilyen diagnosztika.

(járműiparból tudom, amit fejlesztünk eszköz pl. levett gyújtásnál is van, hogy körülnéz, hogy minden OK-e)

(#20773) [O]-[C]-[B] válasza cadeyrn (#20772) üzenetére


[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Olvasd el kérlek a #20769 hozzászólásomat.

(#20774) cadeyrn válasza [O]-[C]-[B] (#20773) üzenetére


cadeyrn
(senior tag)

kérlek olvasd el a zárójeles mondatomat ;)

szerk:
az a chip, ami a töltést vezéli, komoly eséllyel rendelkezik firmware-rel, ami sérülhetett.

[ Szerkesztve ]

(#20775) Chaser


Chaser
(Jómunkásember)

Összegzem a T42-vel összegyűlt tapasztalataimat, most már minden teszt megvan.
Szerdán érkezett meg a gép postán, csomagolás sértetlen volt, gép és aku külön csomagolva. Betettem az akut, arról próbáltam a gépet. Win betöltése után kb 95-96%-ot mutatott. Aztán már csak este vettem elő, de az akuban alig maradt töltés. Másnap dolgoztam egész nap, ráraktam töltőre, gép kikapcsolva, estére az aku ugyanúgy állt. Ekkor már tiszta volt hogy valami nem jó. Bekapcsolt állapotban megnéztem hálózatról, úgy már töltött. Viszont a töltöttség a gép kikapcsolt állapotában ismét elszállt másnapra hálózati feszültség nélkül. Következő alkalommal rajta hagytam a töltőn és ismét egy nap után megnézve láttam, hogy a töltöttség így nem csökkent. Kizárva az esetleges beállítási hibákat, ma de. a bios-t defaultra raktam, aminek az eredménye save&exit után a következő lett:
ERROR
1802: Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card.
Valahol már olvastam erről, így kikapcsoltam a wlant és bootolt a gép, anélkül ennél az üzenetnél tovább nem jutottam vele. Előttem nem nézegettem a wlan-t az aku miatt, nem tudom bekapcsolva volt-e. Annyit tudok, hogy ez a hiba azért lehet, mert nem gyári a wlan, lehet ki volt kapcsolva és eddig ezért nem jelzett hibát, a default pedig bekapcsolta.
Ezután fogtam a majdnem feltöltött akut és kivettem a gépből, ma este újra elővettem, a töltöttség ugyanúgy oké.
Tehát: kikapcsolt állapotban az aku nem töltődik, bekapcsolva igen. Ha az aku a gépben van kevesebb mint egy nap alatt lenullázódik, ha nincs a gépben megtartja a töltöttséget.
A dologhoz hozzátartozik, hogy T41 kijelző kerete van, bár nem hiszem hogy ez hatással lenne valamire is.
Aku gyári sw szerint IBM serialos sanyo gyártmány, tehát gyári, ciklusok száma 105 körüli Töltőn is hasonló címke van.
Ha lehetőségem lesz esetleg megnézem másik akuval, de ha az is hasonlót produkál akkor lehet még töltő is a bűnös, vagy biztosan alaplap környékén van a gond? Vagy az akut már most kizárhatom? Nem akarok fölösleges köröket futni ha nem muszáj.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20776) Chaser válasza audi100td (#20767) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Pályázhatsz rá, nem titkos:) 40k, kicsit olcsóbb ha érte megyek. Van egy saját akuja ami kb 1 órát tud és egy gyári bontatlan. Hw-e nem erős, cel 420m, 512mb ram, 60GB hdd, felbontás 1024x768..szóval elég alapgép az is. De 2GB rammal meg egy kisebb c2d-vel 50k-nál akkor is megállna.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20777) Chaser


Chaser
(Jómunkásember)

Újabb fejlemény, a T42-ben elvileg egy asus wlan van, amit használt is az előző tulaj. Ha gyári a bios -ezt még nem néztem- akkor eddig mért nem volt error 1802? Ha pedig hackelt, akkor default után mért van?...

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20778) azbest válasza Chaser (#20775) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

Hmm, a kikapcsolást hogy érted?
Nem lehet, hogy készenlétbe tetted csak? (hibernálás csalóka tud lenni vista/win7 alatt mert a hybrid sleep a készenlét és a hibernálás keveréke).
Tehát leállítás paranccsal kapcsoltad le?

Csak azért kérdem, mert az összefoglalód emlékeztet arra, hogy párszor megszívattam magam már a készenlét móddal, azzal tényleg lezabálja az akkut alvás közben egy nap alatt.

A wlan dologra egy biztosan whitelist mentesített bios lehet megoldás. Talán valami más trükkel volt kiütve az ellenőrzés, amit semlegesített a default betöltése

Meg is van a wlan dologra a válasz:
http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?t=55837
"T4x except for the newest can modify their CMOS, a perfectly safe solution, and disable this check, yet this has been removed from latest T43 on."

Tehát a t42-eseden nem a bios moddolt, hanem csak a cmos-ba mentették bele a vizsgálat kikapcsolását. Ezt a load default természetesen visszaállította.

[ Szerkesztve ]

(#20779) Chaser válasza azbest (#20778) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Biztosan ki volt kapcsolva a gép. Készenlétnél gondolom van egy kis led ami ezt jelzi. Hibernálás meg annyit tesz, hogy hdd-re másolja a ram tartalmát és aztán kapcsolja ki.
1ébként minthogy volt egy rakat gépem és használtam őket sleepben is ezt nem írom alá, sleep alig fogyaszt valamit, az meg csak a ramnak ad + feszültséget, naponta pár !-ot megehet éppen, esetleg max 10-20, gépfüggő, de semmi esetre sem az egészet.

szerk: És ezt vissza lehet "menteni"?:D :U ha legalább a 1802 megoldódna már csak annyi probléma lenne a géppel mint pár napja:)

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20780) adorjant válasza Chaser (#20777) üzenetére


adorjant
(senior tag)

Nagy valószínűséggel gyári bios+no 1802 patch volt a gépen,ami az első bios-piszkálásig működik.
Valamint a wifi visszajelző sem működik,ha nem gyári kártya van benne,igaz erre is vannak megoldások,de többnyire vagy modbios,vagy sima no 1802 használatban kimerül a dolog.
Olvasnivaló

[ Szerkesztve ]

(#20781) Chaser válasza adorjant (#20780) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Mára kidőltem, de ha jól értelek ezt még talán én is meg tudom oldani.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20782) azbest válasza Chaser (#20779) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

közben találtam konkrétabban erről szóló oldalt
http://www.command-tab.com/2006/02/26/thinkpad-1802-error-fix/

Itt leírja hogyan és le is tölthető a program amivel kikapcsolható az ellenőrzés. (a cmos-ban ahol a gép a beállításait tárolja, ott átírja az értéket kikapcsoltra)

Nekem a t61-em elég gyorsan megeszi az akkut, ha altatom. Amúgy meg 2-3 órát elmegy normál üzemben róla. igaz 4GB ramot készenlétben tartani többet fogyaszthat mint kevesebbet :)

[ Szerkesztve ]

(#20783) Chaser válasza azbest (#20782) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Volt olyan is, hogy akut kivettem nézegetni aztán visszaraktam, sleepnek onnantól vége ha abban is lett volna, de a töltöttség ugyanúgy elszállt, tehát ez 100% kilőve. Vagy lap elektronika vagy aku, szerencsére én még hasonló jelenséggel nem találkoztam, egyik tag lapot mondott, mások akut. Másik akuval lehetne azt is 100%-ra kizárni, de akkor még maradhatna a töltő is éppen:D :U hátha beesik valami nálunk jobban informált emberke :K

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20784) adorjant válasza Chaser (#20781) üzenetére


adorjant
(senior tag)

Ezek szinte kötelező körök :D

(#20785) Chaser válasza azbest (#20782) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Ez nem jött be, lehet a lemezt nem ismeri fel vagy nem tudom. Pendrivera meg gondolom nem elég csak felmásolni a fájlokat, mert nem bootol arról. Még egy érdekesség, bekapcsolt állapotban akkor se tölt az aku, ha a monitor ki van kapcsolva.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20786) kraftxld válasza azbest (#20782) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)

Ez érdekes téma, nekem a félhalott gyári akksival elvolt 4-5 napot sleep-ben töltés nélkül. Bekapcsolva max 40 percet bírt a fos Sanyo. Az utángyártott akksival egy este alatt is totál lemerül ha sleep-be rakom és nem hagyom rajta a töltőn. Bár volt közben egy 4=>8GB memória upgrade is, így lehet ez okozza.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#20787) [O]-[C]-[B] válasza kraftxld (#20786) üzenetére


[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

2 modult tudsz a gépbe tenni, így nem fogyaszt többet, akár 1GB (2x512) akár 8GB (2x4) memória van benne.

(#20788) Sanyi.mTs válasza OberMotz (#20768) üzenetére


Sanyi.mTs
(őstag)
LOGOUT blog (1)

szólj ha kicserélted, érdekelnének a tapasztalatok.

|| PSN: geneMTS || Lenovo X200 || Moto X play || ASUS MeMo Pad 7 (ME572C) ||

(#20789) SpeedR válasza Sanyi.mTs (#20788) üzenetére


SpeedR
(őstag)

1.5 éve ilyet használok. Mire vagy kíváncsi?
teszt

(#20790) Hunter2 válasza SpeedR (#20789) üzenetére


Hunter2
(PH! addikt)

nekem is ilyenem volt az nx6110-emben, nem is tudtam hogy ez ilyen frankó cucc.

Eladó cuccaim (munkaállomások,LCD kijelzők, PC-k, SAS vinyók)--> http://tinyurl.com/jamw5ps

(#20791) Sanyi.mTs válasza SpeedR (#20789) üzenetére


Sanyi.mTs
(őstag)
LOGOUT blog (1)

T43-et használok és emiatt nem cseréltem még hdd-t.

milyen gépben használod? gondolom gyorsabb lett a géped. akku idő változott?

|| PSN: geneMTS || Lenovo X200 || Moto X play || ASUS MeMo Pad 7 (ME572C) ||

(#20792) cadeyrn válasza SpeedR (#20789) üzenetére


cadeyrn
(senior tag)

2 ilyen döglött meg a kezeim között :W
Az első szériahibával (2-t vettünk együtt haverral, mindkettő generált vagy 1000 bad blockot az első hétvégén) a második ismeretlen okból.

Nekem ez a széria nagyon nem jött be, pedig magával a Samsunggal semmi bajom, 2db StoryStationöm és egy 470 SSDm van most is.

[ Szerkesztve ]

(#20793) SpeedR válasza cadeyrn (#20792) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Peches voltál. Nálam 2 ilyen megy 2009. október óta gond nélkül. Esetleg alternatíva lehet a WD1600BEVE is, de ez lassabb is és drágább is a samsungnál. (De ugyan úgy egy tányéros.)

vegytek
Ha zavar hogy bootkor esc-et kell nyomni, akkor a moddolt bios a megoldás. Nálam T42-ben mennek egyébként.

[ Szerkesztve ]

(#20794) Chaser válasza cadeyrn (#20792) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

2.5-ben samsung a legrosszabb, hiába van 1-2 jó dobása. Nem is igen találkoztam olyan géppel amiben samsung hdd lett volna...sőt ha jobban belegondolok még egyet se láttam gyárilag azzal szerelve. Asztali frontos is csak annyi bajom volt velük, hogy az utolsó 2 meghibásodott. SSD-ik viszont megbízhatóak, de kezdem érteni a hdd bizniszből mért szálltak ki.

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#20795) SpeedR válasza Chaser (#20794) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Ez egy ősi sztereotípia. Ez már nem az a samsung ami 5 éve volt...
Az enyéimben már több mint 4000 óra üzemidő van(külön-külön), és mégsem akarnak tönkremenni.

(#20796) soldi3r válasza Chaser (#20794) üzenetére


soldi3r
(PH! kedvence)

a dell is szereli samsunggal a gépeit, pedig arra nem lehet azt monfani, hogy olcsó gagyi...

(oo=[][]=oo)

(#20797) [O]-[C]-[B] válasza soldi3r (#20796) üzenetére


[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

De nem is egy klasszismárka!
Egy Lenovo / IBM vagy egy Toshiba mellett labdába sem rúg a Dell.
Egyébként osztom Chaser véleményét: 2.5"-os HDD-ból soha nem vennék újra Samsungot.
Mindegyik előbb utóbb garancia előtt kifeküdt. Szerencsére le tudtam vásárolni az árukat.

[ Szerkesztve ]

(#20798) soldi3r válasza [O]-[C]-[B] (#20797) üzenetére


soldi3r
(PH! kedvence)

az ibm-mel egyetértek, de a lenovo nekem már kínai
mondjuk már dellből sem az igazi a lengyel
toshibám még nem volt, 1-2 átment már rajtam, de azok elég hulladékok voltak, pedig 150-200 között mozgott az áruk

(oo=[][]=oo)

(#20799) SpeedR válasza [O]-[C]-[B] (#20797) üzenetére


SpeedR
(őstag)

Igen, régen elég gagyik voltak, ezért ritkán kerültek bele a márkás gépekbe. De szerintem nem abból kellene kiindulni hogy régen mi violt...A 3.5öseik is szarok voltak egészen az F2/F3-
as időkig. Azóta meg mégis ott vannak a legjobbak között.

(#20800) Chaser válasza SpeedR (#20795) üzenetére


Chaser
(Jómunkásember)

Jó, nyilván nem mind döglik be, de sok.

soldi3r: Maga a dell név semmit nem jelent, vannak acernél gyengébb belépő gépeik, pl az inspironok. Volt pár dell gépem, meg más is, WD, hittachi, toshiba vinyókkal, samsungot még sehol nem láttam, persze elvétve biztos van. Amikor 2.5-es vinyót kerestem pár éve akkor is azt mondták kb mind1 mit, csak samsungot ne. Nem véletlen hagyták ők abba a hdd businesst.
3.5-ből F2-sem volt, 1 évig bírta. Csere lett F3-ra, 1 évig bírta, el kezdte gyűjteni a weak sectorokat.

[O]--[B][/B]: Ez így megint nem igaz :N Lenovoból is van belépő, mint tudjuk, azért egy belépő lenovo meg mondjuk egy xps, lattitude közt van némi különbség:) Belépő dellnél az inspiron, az utóbbi időben azok tényleg gagyik. HP-ból is van belépő, hiába vannak elitebookjaik, attól még sok HP is van ami gyenge széria, de muszáj volt kidobni az olcsó lenovok, meg dellek miatt. Toshiba meg? Elmúlt időkben értelmes gépet nem is láttam tőlük. Lakkfekete borítás meg kattogó billzet, persze felsőbb kategóriában nekik is vannak jó gépeik..de ott van még az msi-nek meg asus-nak is, de mondhatom akár acert is. Lényeg, hogy a gyártó neve pontos típus nélkül semmire nem garancia.

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.