- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
Ultrabase és ODD már jövő héten lesz, már csak az x201-t kellene beszerezni hozzá
Íme egy hirdetés végre. A CPU lehetne erősebb.
Az akku töltési ciklusa honnan határozható meg a thinkpadeknél? BIOS-ban látszik? -
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #18496 üzenetére
ja, oke
nekem X41-em volt, epp ilyen gyenge a kijelzöje, mondjuk szerintem ez altalonason jellemzö a Tn-re, T61 sem volt jobb, T42-ön az IPS mar mas kategoria, ez az AFFS is majdnem az a szint erzesre, a müszaki adatokkal nem vagyok tisztaban, csak hat a T42 baromi nehez, meg tul nagy, asztali helyett jo, cipelgetni felejtös.
-
yodamastah
őstag
Ja kontraszt az 730:1-et mertem, de ugye ez ugy nezett ki hogy a feher az 220cd/m2, a black level az meg 0.3 es 0.4 kozott ugral. Uhogy most vagy 550:1 vagy 730:1
A lenyeg hogy a gyari is tudott 250:1-et, viszont ott az a brutalisan szar, hogy ez a 250:1 normal tavolsagrol nezve csak egy csikban van meg. Ilyen 10-15 fokos betekintesi szognel mar kiszurkul a fekete, azaz egy teljes kepernyos video megtekintese kozben a kep felulet fele olyan mintha max 100:1 kontrasztot tudna a panel. Persze valoszinuleg ezt itt mindenki ismeri, mertilyen volt az x40-em, meg az x60s-em is
-
wwhy
veterán
ha ebbe a híres combo jack lyukba csak a mikrofont dugom, akkor az elnémítja a hangszórókat? vagy van vmi pozíciója hogy ha félig dugom be, akkor működik a mikr. és a hangszórók is
-
yodamastah
őstag
Bocsanat gyorsan gepeltem
Posterize akart az lenni. (savosodnak a szin atmenetek). Nem veszes de lathato. De ez varhato volt, ebben a meretben senki nem csinal 8bites panelt. Kalibralassal helyre lehet rakni a meleg szineit, a gyari se sokkal jobb az meg hideg mint a rettentet. Mondjuk az idiota win7 meg a kalibracios profil hasznalat az kuloon tortenet, mert mindig elfelejti wake up utan.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #18494 üzenetére
a posterizas mit jenelt? teljesen analfabeta vagyok monitorokkkal kapcsolatban
-
yodamastah
őstag
Na belehegesztettem en is az AFFS-t a vasba. Pont ugyanannyit fogyaszt mint a gyari cucc, viszont jobb a fenyereje! A gyari panel persze nem volt uj, az hozott 180cd/m2-t, ez meg 220-at. (i1Pro-val meregettem). Kb 14-en tud ez akkora fenyerot mint az elozo panel tudott 15-on, szoval ennyivel lehet sporolni a fogyasztassal
A gyari szinhomerseklet nem a legjobb, a feher pont 6000k korul van, es ugy amugy is eleg meleg a kepe. De ezen azert sokat lehet javitani kalibralassal. Van 2 subpixel hiba, de alig latszik. A sotet tartomanyban itt is dithering van, meg amugy van posterizas rendesen, de tudtu hogy ez is egy 6bites panel.
A lenyeg hogy azert itt is vannak kisebb bajok, de gyari panelhez kepest brutalisan jobb.
A kontraszt es a latoszogek miatt nagyon szep a video kepe. -
piqla
őstag
Sziasztok!
X40, Win7.
Jelenleg egy hotel az otthonom, ahol van wifi eleres. A kapcsolat letrejottehez loginolni kell, ami meg nem is akkora problema, de a sebesseg iszonyatosan lassu, a mellettem uloknek viszont jo, de legalabbis mindenkeppen sebesebb.
Mi lehet a problema? Korabban is csatlakoztam mas wifihez, es nem tapasztaltam sebessegcsokkenest; a lassu sebesseget ne ugy ertsetek, hogy csak 150-el tudok letolteni, hanem ugy, hogy a google.com/hu betoltese legalabb 25 masodpercet vesz igenybe.Elore is koszi!
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #18484 üzenetére
ugyanmár. szerintem csak valami jóféle vírus vagy keylogger, a gépnek nincs baja.
de bootolj be egy ubuntut usb-ről, arra tudsz élből telepíteni powertopot. 3 perc alatt megtudod mit mutat ubuntu alatt. előtte expresscard, wifi kapcsoló, minimum fényerő, ethernet kihúz ofkorsz.
-
Gondwana
addikt
válasz
octavio #18473 üzenetére
Én is két 1333/4GB Transcendet tettem a gyári 1066 Samsungok helyett.
Matt vs. fényes panel témában:
Valamit megint meg tudtak oldani a tableteken: a ragasztott plexis kijelző (a peremmentes fajta) fényes ujjlenyomatmágnes, de valamiért napon se csillog annyira, mint a S@l@mont0ke, egészen használható! (Mondjuk, a paralaxis-eltolódás szög alatt nézve időnként zavar, de ez ellen csak azt lehetne tenni, hogy víz alatt nézem a kijelzőt - úgyhogy elviselem) -
lapa
veterán
válasz
audi100td #18481 üzenetére
apt-get install powertop. az egyrészt mér, másrészt listázza mi fut, harmadrészt osztja az észt, hogy milyen parancsot kell kiadni hogy ez vagy az keveset fogyasszon. de ez mondjuk 1-1,5w, nem ettől esett felére.
szerintem egyszerűen rossz a géped, háromezeré' megveszem.
-
lapa
veterán
most rámértem a másik gépre (sl9400, 4gb, affs min fényerő, mozgó 7200-es vinyó, wifi ki, nem alulfeszelt stock és friss ubuntu 10.04), és 6.3-6.5w.
annyit csináltam, hogy audiót meg satát powersavebe raktam, ahogy powertop mondta. ja, meg némítottam.
ez ssd-vel lemenne 5,5w-ig.
ps: most kimértem kikapcsolt panellel, de forgó vinyóval 5,1w-ot mondott. hihetetlenül brutálisak ezek a gépek. mindjárt belerakom az ssd-t.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #18478 üzenetére
ok, köszi
-
yodamastah
őstag
válasz
audi100td #18476 üzenetére
Intel storage (AHCI) driver, Lenovo Vga driver, Lenovo audio driver, Power manager, Lenovo wifi/lan driver, Lenovo trackpoint.
Amit nem hasznalok az le van tiltva device managerben (pl lan). A wifi-nel maximum power saving, min transmit power (itthon ez boven eleg). A VGA maximum power saving (intel Graphics Properties), viszont a Display Power Saving technologyt kikapcsoltam mert az osszevissza allitgatja a gammat es az nem szimpi
Monitor 50hz-en. CPU Deeper Sleep bekapcsolva. Power managerben minden fontosabb dolog power saving-re van allitva.
Ezen felul az ssdtweaker-t auto-n raengedtem az kikapcsol egy par cuccot.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #18474 üzenetére
elég durva. linuxon 6,3w kikapcsolt panel és wifi. mondjuk ezen elég sok minden fut (web, mail, vbox meg egyéb démonok), amik azért rendszeresen belekóstolnak a cpu-ba.
mondjuk a thinkwikin is írnak 4,6w-ot linuxxal és minimum fényerővel amit fingom sincs hogy csinálnak.
@Fifi: "Én sem találtam még olyan notebookot"
hát ez az. előtte én sem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #18474 üzenetére
Toshiba MK7559GSXP
idle 0,55W-ot ir, bar nem tudom ez mennyire hihetö
6,4W
hogy a francba csinalod?
melyik drivereket raktad fel?
-
yodamastah
őstag
válasz
audi100td #18472 üzenetére
MI a vinyo pontos tipusa? Utana lehet nezni szerintem hogy menyit eszik. De ki is probalhatod ha lekapcsol akkor latni lehet hogy eltunik a fogyasztasa.
En most raktam fel 64bit Ultimate-t. Csak a feltetlenul szukseges drivereket hasznalom.
MIn fenyero, wifi: 6.4w
kikapcsolt monitor+kikapcsolt wifi: 4.7w -
octavio
csendes tag
1333-as memókat bele lehet tenni az 1066-os helyére? Elvileg a feszültség is ugyanaz, a szabvány is, hogyan kezelné a gép?
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #18470 üzenetére
Deeper sleepet bekapcsoltam, valoban nem nyertem vele sokat, kiszedtem az usb 3.0-as express card-ot, de nem valtozott semmi, kikapcsoltam most mindent BIOS-ban, meg az USB-t is es igy is csak 9.85W.
Vagy a vinyo fogyaszt ilyen baromi sokat, amit azert nehezen tudok elkepzelni, megis csak 5400-as, vagy valami szoftveresen nem oke, mar felraktam 32bit Professional-t is x64 ultimate helyett, de nem befolyasol jo forman semmit. Driverekkel elvileg minden oke, system update-tel pakoltem fel öket.
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #18468 üzenetére
csináltam most pár képet. nagyjából az látszik, hogy ha hátulról van megvilágítva, akkor affs, ha szemből, akkor inkább tn.
az utolsónál nem csalni akartam, csak nem akartam belefotózni a fejem.
ettől függetlenül én a homályosságról írtam, benti tartós használat mellett. úgy gondolom ez jóval nagyobb arányban fordul elő, mint a tűző napsütésben hekkelés.
-
yodamastah
őstag
válasz
audi100td #18469 üzenetére
Fent van minden driver rendesen? Szep sortban tiltogass le es/vagy szedj ki minden kiegeszitot amit lehet. Esetleg a wwan kartya szivat lehet, vagy ilyesmi. X200s-el ilyen 4w- 5W korulre le lehet menni (cpu tipus fuggo) kikapcsolt monitorral.
Csak az tud majdnem 1 W lenni ha nem engeded deeper sleep-be a procit. Igaz deeper sleeppel ciceereg
-
lapa
veterán
válasz
franc0 #18462 üzenetére
ehhez csak egy kiegészítés: fényes (üveg) nem egyenlő matt réteg nélküli affs. a mac meg ezek között a panelek között ég és föld van. pláne, hogy a mac tn. a kompromisszum itt a sérülékenység, azaz hogy könnyen karcodódik. szóval a "volt már ilyenem" az ebben a formában nem igaz. nincs itthon üveges noti, hogy lefotózzam a különbséget, de megteszem mihelyt valami ilyesmi erre jár.
más: felingereltem magam elég szépen, hogy a gépek kikapcsolva-bedugva is megesznek 1-1w-ot. beszédbe elegyedtem egy holland emberrel, aki hozzám hasonló mentális problémákkal küzd (9w-os core i desktopot csinál meg ilyesmi). említettem neki, hogy valahogy az akksi helyére kéne a betápot kötni, de nekem nem sikerült.
emberem legnagyobb meglepetésemre azt írta, hogy közel jártam a megoldáshoz a direkt bekötésnél, és hogy tényleg csak az egyes cellák feszültségeit kéne megmutatni az elektronikának, ami kb. ellenállással megoldható.
egy szónak is száz a vége, keresek rossz 4 és 6 cellás x200 akksikat, nyilván jóárasítva. ha valakinek akad ilyen otthon és hajlandó megválni tőle, kérem jelentkezzen privátban.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #18464 üzenetére
szabadban valoban jobb egy fokkal a matt, de erös fenynel ugy tapasztaltam, hogy abbol sem latni semmit
ja, igen, nekem is az a panel van mint lapa-nak, nincs elötte vedöüveg, meg ez nem tn, hanem affs, gondolom ez sem mindegy
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
franc0 #18462 üzenetére
Előző laptopom fényes kijelzővel volt szerelve. Filmet nézni sötét szobában valóban sokkal jobb. Szebbek a színek, nagyobb a betekintési szög. Viszont szabadban vagy ha a képernyővel szemből érkezik fény akkor átmegy tükörbe. Itt a matt a nyerő.
De igazából más-más célra jó a matt és a fényes is. Csak mindenkinek meg kell találnia a saját maga számára ideálisabbat (kevesebb kompromisszum?). -
Gondwana
addikt
-
Z86
őstag
(#18455) lapa, (#18456) audi100td :
Kicsit meghasonlottam. Itt pont nem számítottam ilyen kinyilatkoztatásokra. -
audi100td
nagyúr
válasz
Adrian Mole #18457 üzenetére
mi az összefügges?
igen, sd megy bele
amugy mar talaltam
-
lapa
veterán
más: van alkalmam próbálgatni az x200s-t merevlemezzel, illetve most úgy jött ki a lépés, hogy a tn panelesen dolgozom napközben. két dologra jöttem rá:
-nem akarok merevlemezt, legalábbis 7200-eset tuti nem. nagyon durva, hogy bizsereg meg zümmög a gép a kezem alatt. oké, az nem mai gyerek hita travelstar. érdekes dolog lesz ez a vinyó szerverbe rakás is...
-nem akarok matt panelt. az, hogy minden szín szürke, az egy esztétikai dolog. de lenyomok előtte 14 órát és sokkal jobban fárasztja a szemem az, hogy elmosódottabbak a betűk. és gondolom innentől kezdve ez felbontásfüggetlen, mert ugyanaz a matt réteg van mindegyik méreten. valamit tudhat az apple, az ő fényesbuzériájuk mindig is elgondolkodtatott. most már kezd körvonalazódni a dolog. persze az üveg nem szimpatikus, de tény, hogy üveg nélkül én (vagy kicsiny lapa?) is összeszedtem már pár finom karcot az affs-re.
ezeket gondoltam kinyilatkoztatom tanulságképpen.
-
wwhy
veterán
most szembesültem az X120e Thinkpad "újdonságával": combo audio jack, ezt milyen adapterrel lehet normális 2 lyukúvá alakítani
(micsoda marhaság ez a combo idétlenség, 1001 hely lett volna még lyukra
)
-
ixtom
tag
Kicsit off, tegnap este figyeltem fel erre:
Vajon a repkedő rovarok miért szállnak inkább az én gépem képernyőjére? Szobatársét meg se nézik...
Lehet hogy tudják mi az az IPS? -
octavio
csendes tag
A dokkoló ugyanaz a 2 gépnél, szóval x201-nél is ugyanígy megy.
@lapa: Power managerben lehet beállítani a profil szerkesztésével.
@Yodamastah: Nem volt vele semmi gondom, az étvágyával sem csak az "s" halkabb, kevesebbet eszik hasonló teljesítmény mellett, meg ennek a gépnek már ledes a kijelzője. Régen is egy ilyen volt a vágyam, de amikor az x200-at vettem még nem nagyon voltak itthon s-es gépek. Most egy darabig elleszek ezzel szerintem, bár lehet, hogy év vége felé bepróbálok egy i7-es x201-et, vagy x220-at.
-
lapa
veterán
az odd-t meg a vinyót fizikai, kattintós módszerrel tudod kiszedni-berakni. linux alatt elég, ha előtte le van mountolva, a win nemtom hogy reagálja le.
@octavio: ezt hol látod amúgy? én most végigklikkoltam a biost, de ott szó nincs ilyen dokkos dologról. általánosságban lehet letiltani / engedélyezni az odd-t / hdd-t. de az egy biztonsági beállítás, nincs köze az akkuhoz.
-
octavio
csendes tag
-
octavio
csendes tag
válasz
yodamastah #18440 üzenetére
Nem tartottam meg, hanem cseréltem egy x200s-re
Geil ramot néztem, 19-ből megvan a pár és van rá 5 év garancia. -
lapa
veterán
-
Fifi
őstag
Aham értem, tehát ezek az árak nem tartalmazzák az írót, ahogy sejtettem ...
Nem fog ez megállni szerintem sem 280-ból vagy nem lesz első körben DVD ...Még egy nagyon banális kérdés:
ha az ultrabase-be nem dugok AC adaptert, akkor a notebook akkumulátora meghajtja az ultrabase-ben lévő DVD-t vagy azt csak a külső adapter tudja árammal ellátni?
Tehát külső AC adapter nélkül lehet használni a DVD-t? Gondolom nem, de hátha .. -
lapa
veterán
legolcsóbb kingmax szintén. nekem elpida és samsung volt benne "gyárilag".
persze a lényeg, hogy tesztelni kell. olyan helyen vedd, ahol vissza tudod vinni pár óra memtest+86 után.
@Fifi: szerintem az használt volt. én 20-ért adtam el minden nélkül használtan.
talán jobb egy usb-s dvd, és akkor az ultrabase-be még mehet egy vinyó. persze akkor még ahhoz is kell keret.
az ultimate-csína megoldás meg az, hogy lehet kapni olyan dobozt, ami pont akkora, mint a dokknak a lika, és usb-vel tudod a gépre kötni. abba akkor bele tudod tolni a dvd-t és a vinyót is (külön persze), és a másik cucc meg mehet a dokkba. ez hasznos lehet, ha pl a dokkban lévő merevlemezről írnál dvd-t vagy ilyesmi. nem tudom van-e valakinek ezzel gyakorlati tapasztalata.
az az érzésem már nem 280-nál jársz.
-
octavio
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, hogy x200-ba mindenképpen validált DDR3ramokat kell tenni, vagy bármelyik jó bele? Mert 8 gigára szeretnék bővíteni, de itthon ez "lenovo" ramokkal lehetetlen, sehol nem találok ekkora modulokat. Viszont van Samsung, Kingston és Geil, nem is olyan elszállt áron.
Lenne ezektől bármi gondja a gépnek?kösz előre is
-
Fifi
őstag
Köszönöm!
A DVD-s és adapteres részt jól gondolom? Tehát egy ultrabase ára nem tartalmazza egyiket sem, ez csak maga a dokkoló egység?
Azaz ha a dokkolót tényleg arra használom, hogy desktop géppé avanzsáljam az X201-et (persze a bill.-t, egeret, monitort leszámítva), akkor kell vennem ultrabase-t + ahhoz AC adapter-t + DVD írót, mert az nem tartozéka az ultrabase-nek?
Bár az általad linkel oldalon az van, hogy "Lenovo x200 x201 Ultrabase + 65W AC adapter" és "CD-RW/DVD-ROM Combo and Multi-Burner drives (INCLUDED)" és cirka 25eFt, akkor a magyar kereskedőknél lévők is tartalmazhatnák, de ezt sehol nem látom ...
-
lapa
veterán
sőt, egy (szerintem) rém otromba megoldással egy második akksit is tudsz tölteni vele.
bal oldalon hátul le tudsz nyitni egy kis fülecskét, és rá tudsz nyomni egy akksit.
az akksinak az érintkezője a bal hátsó saroknál lesz, az akksi normál helyzetben (nem fejjel lefelé) csatlakozik. a nagyrésze hátrafelé lóg ki.
ahh, találtam képet rádugott akksival. szóval ez olyan "black dot award" jellegű.
arra figyelj, hogy ultrabase-sel nem egy élmény asztalon használni, mert nagyon magas lesz. menet közben (ölben) nem érzi az ember, meg persze ha csak dokkolónak van használva akkor se. egyébként engem személy szerint megdöbbentett a vastagsága kicsit.
-
Fifi
őstag
Nem teljesen tiszta számomra ez az X200 ultrabase dolog és ez ügyben kérnék egy kis felvilágosítást.
I. Tehát ha adott egy x201 gép és ahhoz szeretnék DVD írót használni, akkor ha jól értem 2 lehetőségem van:
1. Használok akár lenovo, akár más gyártó általi külső USB-s meghajtót
2. Beinvesztálok egy X200 Ultrabase-beII. Ha vesz az ember fia X200 Ultrabase-t, akkor ha jól értem nem tartalmaz sem a DVD-d, sem AC adaptert:
1. de a notebook adapterével használható, tehát minimum ultrabase+DVD-re be
kell invesztálni
2. ha viszont fixen lerakom az ultrabase-t és nem akarom a notebook adapterét
folyton rángatni, akkor kell még egy adaptert is vennemJól gondolom ezeket?
Illetve még egy kérdés: az ultrabase tölti is a notebook akkumulátorát vagy csak a saját működéséhez szükséges energiával látja el az adapter?
Előre is köszönöm!
-
brd
nagyúr
válasz
mitulabattyi #18432 üzenetére
Igen, az. Elvileg bárhol, mert az a lényege, hogy nem kell becaplatni a szervizbe.
-
cadeyrn
aktív tag
Ahoj!
Keresgéltem, hogy lehet-e 1280x800-as kijelzőt (T400) 1440x900-ra cserélni. Panelt találtam egy csomót (nem itthon, persze...), de általában odaírják mellé, hogy csak az original felbontást szabad betenni.
Ebből mi igaz? Nem tűnik logikusnak -
Integra
titán
van itt outlook guru? outlook topic meglehetősen halott
-
ro_bert17
őstag
válasz
Napfénysüti #18425 üzenetére
Tájékozatlansággal kifejezetten jónak titulált üzletből is tudunk rosszul vásárolni, sőt, rossz hírű boltból (főleg ha nem tudunk róla) is tudunk jót venni. A többi meg sokszor egyéni preferencia.
(#18426) lapa: mondjuk ez nem is netto 190. Tegnap még ezek szerint volt készleten.
-
audi100td
nagyúr
En sem vagyok oda a gepert, de ahova szanjak szerintem meg fogja allni a helyet, nekünk meg ott van az X2xx.
Nekem az X30x-zal is az volt a legföbb gondom, hogy a meretehez kepest több szempontbol is erösen korlatolt, az X1 meg mar kimondottan a consumer kategoriaba nevez, persze megtartottak 1-2 corporate elemet a brand miatt.
-
lapa
veterán
válasz
Ringman #18414 üzenetére
azért csak nem 3 rúd arany (starting price 1345$).
egyébként kommersz. biztos ott bábáskodtak a nagy arcok is a születéskor, de a feladat nyilván egy kommersz noti volt.
ettől a glass-szal együtt is csak pár milis kijelzőtől személy szerint nem vagyok jól. de tény, hogy már az x300 közeli képeinél is ugyanezt éreztem.
mindent összerakva kizártnak tartom, hogy napokig izguljak nehogy elvigyék előlem az utolsót a boltból, mint ahogy az az x200s-sel történt.
reméljük azért tartós és a maga módján és célcsoportjában öregbíti a brand hírnevét.
-
audi100td
nagyúr
SD notiram-ot keresek X30-ba, nincs valakinek elado?
-
^Clown
addikt
válasz
ro_bert17 #18418 üzenetére
Barátnőm édesanyja ebben az üzletben vette az SL510-ét (ami azóta is köszöni szépen, jól van, pedig kapja az ívet), minden oké volt. Tudnál adni linket, érdekelnének a panaszok
franc0: no igen, magánszemélyként egy laptopot simán felpakolhat maga mellé a repülőre. Csak itt ugye az a nagy kérdés, hogy megéri-e kint megvenni a refurbished-et, vagy itthon a linkelt T400s-t 190K-ért.
-
ro_bert17
őstag
válasz
^Clown #18417 üzenetére
Ennek a butiknak a neve mostanság nem cseng túl egy-két notis totyikban. Bár elvileg a reklamált dolgok többsége egy thinpad esetében indifferens.
Viszont valamelyik nagykernél még lehet pl. új T400s-t kapni, ha nem kizárólag T400-at keres.(#18416) yodamastah: Én is azt mosolyogtam az egyik belinkelt videón, hogy vagy a csaj picike, vagy a noti tűnik nagynak.
-
^Clown
addikt
válasz
cadeyrn #18395 üzenetére
Lehet, hogy vótmá', de 230K-ért vadi új T400-akat még lehet kapni.
-
Ringman
félisten
-
brd
nagyúr
válasz
yodamastah #18408 üzenetére
Tudom, de maga a panel még létezhetne nagyobb felbontással is.
A W700 az brutális, mintha egy asztali LCD monitort hurcolásznék, amiben elrejtettek egy munkaállomást.lapa:
-
lapa
veterán
válasz
yodamastah #18408 üzenetére
az x egy szerver, csak adnak hozzá egy 12" konzolt. meg egy subnotebookot.
-
lapa
veterán
válasz
Gondwana #18400 üzenetére
én is erre gondoltam, de többszöri olvasatra sem tudtam ilyesmi tartalmat beleérezni.
@vikcsi: 120 dollár + egy megfelelő noti. ha matt képernyőt szeretnél, az 180$.
@brd: megértelek. aki tud normális felületet tervezni, az beszívva is tud. a többieknek mindegy mit tolnak, okosabbak nem lesznek tőle.
-
brd
nagyúr
Láttam már működés közben, meg vagyok győzve, gyöngyőrű. De a munkám jó része hülye windows rendszerek tervezése és hibáinak elhárítása, oda meg már a 900 sor is néha-néha kevés (köszönhető a beszívottan felülettervező kisiparosoknak), 800-zal már biztos, hogy idegbajt kapnék.
-
lapa
veterán
ez nagyjából az x201. figyelj a webcam-ra, tapira, meg szerintem a wwan-ra, de legalábbis az előkészítésre.
több pénzért x220, ott az ips paneleseket nézd, meg a fentiek persze ugyanúgy. szerintem egyébként 280-ért nem lesz ips-es x220, de kitudja, én nem ismerem az árakat.
nyilván csak az x szériás thinkpadek az ideálisak bármire is, de írtad is hogy ez költői kérdés.
igen, 6 cellás akksi az arany középút.
-
yodamastah
őstag
Lejatszani le tudja. Az x200s az Sl9300-as (1.6 core2) procival egy 1080p x264 BD ripet Coreavc-vel 50% korul cpu terhelessel tudja lejatszani. Ekkor max fenyeron kb 18W eszik. Ez azt jelenti hogy meg a 6cellas akkuval vegig lehet nezni egy filmet. Az X220 valoszinuleg meg jobb is ebben.
-
Fifi
őstag
válasz
yodamastah #18401 üzenetére
A filmnézés csak egy-egy hosszabb útra kell az autóban időt elütni, nem vagyok híve az egérmozinak csak ne kelljen konvertálni a már 1080p-ben lévő dolgokat egy ilyen út előtt.
-
yodamastah
őstag
X201 ezeket tudja. A gond ott van hogy filmezeshez atom fos a monitora az osszes X-nek, kiveve a X220 es a tabletek. Nem hiaba cserelik ki sokan affs-re. En eleve ugy vettem x200s-t hogy mar mielott megvettem tudtam hogy ki fogom cserelni benne a panelt.
En a lista alapjan az X220-ra szavazok IPS panellel. Igaz kicsit kreten a felbontasa, de nem hiszem hogy egy 12'' kijelzon kell a 1080p video. 720p pedig boven belefer. Ha a jatek fontosabb akkor meg olyan gepet kell venni, ami erre van gyartva. Alienware pl. De az meg nem lesz olyan massziv. De az X220 az szerintem siman elviszi a regebbi jatekokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged