- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Harmincadik születésnapja alkalmából megújult az AIDA64
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
milestone
tag
Üdv a társaságnak,
Egy elég fura problémával állok szemben. 3 éve vettem egy R61i-t (újat, szakboltból, számlával), beépített ujjlenyomat-olvasóval és hardveres biztonsági chippel. Mindent telepítettem, az ujjlenyomatomat eltárolta. Használtam, minden rendben volt.
Most azonban újratelepítettem a rendszert (XP, ideje volt) Custom Factory Recovery módszerrel a RnR-val A Win indulása után a Client Security Solution nevű program kéri a frissen beállított Win-es jelszavam, rendben, elfogadja, majd kéri a TPM (Trusted Platform Module) jelszavam, hogy elfogadtasson (enroll) a CSS-el, mert állítólag korábban az beállításra került... Én nem emlékszem arra, hogy ezt beállítottam volna... Próbáltam egy pár variációt, persze nem ment. Ha mégse-t nyomok, kiírja, hogy "the user couldn't be enrolled with CSS" és lehet használni tovább gépet.
Egyébként most telepítéskor megint megtanítottam neki az ujjlenyomatom, elfogadta.Arra határozottan emlékszem, hogy annak idején nem állítottam be a BIOS-ban sem Supervisor, se Power-on, sem pedig Hardisk1 jelszót. Most sincs így beállítva.
Talán említésre méltó lehet, h. nemrég volt szervizben a gép ventilátor cserére, és mintha azt mondta volna a szervizes, hogy BIOS default-ot állított be. Dehát ettől jelszót nem kérhet.Egyrészt attól félek, hogy nehogy letiltson a belépéstől, használattól egy művelet után, másrészt vissza akarom venni az uralmat felette, mégiscsak én vagyok az ő gazdája, nem fordítva
Van-e esetleg egy gyári alapbeállítás erre (pl. 1234)?
Mit javasoltok?
A BIOS-ban van egyébként bizonyos jelszavak visszaállítására lehetőség, de erre a TPM-esre nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- E-roller topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Notebook hibák
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- OMEN 17-ck2778ng 17.3" QHD IPS i7-13700HX RTX 4080 32GB 1TB NVMe gar
- P1 Gen3 15.6" FHD IPS i7-10850H Quadro T2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- CELSIUS H780 15.6" FHD IPS i7-8850H Quadro P3200 16GB 500GB NVMe ujjlolv gar
- ASUS TUF gamer laptop Ryzen 7 3750H, GTX 1660 Ti, szép állapotban
- Thinkpad X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Új FULL HD webkamera + Számla
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3504
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest