- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- UHD filmek lejátszása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
15'-os, szuper allapotu elado (T-szerias) gepe van valakinek? 80k a felso hatar. Webkamera mar nem preferencia.
-
lapa
veterán
na ma többé-kevésbé hirtelen felindulásomban gondoltam ráijesztek az x-re meg a kábelekre és jól körbeflekszeltem őket. még szerencse, hogy vettem vékony vágókorongot inoxhoz, küzdött azért derekasan a centis idommal, lásd kivágott rész.
már megérkeztek a saválló süllyesztett csavarok is, szal csak a felső takarólemezt kell kivágni-kifúrni és van egy szép kihajtható x szerverem rejtett kábelezéssel.
igen, az két darab fél terás hotswap vinyó odaragszalagozott antisztatikus nájlonban. ráadásul ment a gép is, vinyó is flexelés közben, épp gizike ballagása csurog a felhőből lefelé.
még gondolkozom hogy legyen a vége. lehet hogy legoból csinálok egy illeszkedő keretet a csatiknak és leszorítva rögzítem őket a takarólemezzel. ez azt jelentené, hogy oldalra lehúzható lenne a gép. méghogy ultrabase, persze.
-
-
laci1128
tag
válasz Attee76 #14491 üzenetére
Ha keresel Z60-hoz billentyűzetet, sokszor írják, hogy T60-hoz, R60-hoz is jó, valamint a T60, R60 billentyűzeteknél is szerepel Z60 a kompatibilis gépek listáján.
Szerintem tökéletesen csereszabatosak.Példa 1 (az én gépemben levő billentyűzet FRU-ja szerint kerestem)
Példa 2[ Szerkesztve ]
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
-
laci1128
tag
válasz Attee76 #14487 üzenetére
Ha nem tévedek, akkor majdnem bármilyen 60-as szériába tartozó gép (T60(p), R60(p), és persze a Z60, kivéve az X60-at) billentyűzete megfelelő, így talán egyszerűbb lesz rákeresned és jobb eséllyel találsz itt a hardveraprón vagy e-bay-en, esetleg vaterán vagy más oldalon.
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
válasz Attee76 #14487 üzenetére
Hardverapró (pl. vele vedd fel a kapcsolatot), Vatera / TeszVesz, Expressz, Aprónet, esetleg eBay. Vadászni kell, nem lesz egyszerű menet.
Az Ultrabay-es "pöcsölést" én sem értem, mi vele a gond... Szerintem nagyon jól ki van találva, ha nem kell az ODD, akkor mehet a helyére egy vinyó (-> nagyobb tárhely) vagy akksi (-> nagyobb üzemidő). Zsír ez így, ahogy van.
-
Attee76
csendes tag
Sziasztok.!
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e a kérésemet, ha nem, bocsánat érte.
IBM ThinkPad Z60 M type 2529 típusú notihoz kellene billentyűzet, bontott, lehetőleg olcsón.
Ha lenne valakinek, vagy ötletet kaphatnék, hogy honnan lehetne bontottat beszerezni, megköszönném.
Att
-
Tim82
félisten
válasz _Blank_ #14484 üzenetére
Ha te rendeled meg CTO-s konfigurációban a gépet a Lenovo-tól, akkor nem kell vele otthon pöcsölnöd.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
_Blank_
senior tag
heh, jó tudni. Mondjuk még mindig az lenne az igazi ha választani lehetne és így jönne ki a gyárból, nem kéne vele otthon pöcsölnöm, de úgy látszik ez az én személyes perverzióm.
-
Tim82
félisten
válasz _Blank_ #14481 üzenetére
Nagyjából 12-14 éve legalább rakható a helyükre másodlagos akku, vagy akár második HDD megfelelő adapterrel. Illene utánaolvasni az Ultrabay szabvány mibenlétének.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
_Blank_
senior tag
hali,
szerintetek elképzelhető hogy a közeljövőben optikai meghajtó nélkül fognak gyártani T400/410 stb.. gépeket? engem rohadtul zavar a jelenléte, mert gyak. évek óta nem használom. Helyébe meg rakhatnának több telepet, vagy áttervezett nagyobb hűtést, igazából tökmindegy csak valamire használják ki azt a nem is kicsi teret.
Már egy ideje nézegetem a 14,1-15,4" kategóriát de egyik gyártónál sem nagyon találtam ODD nélkülit.
X200 jó lenne de 1440x900-tól sztem kifolyna a szemem 12 colon.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz ^Clown #14477 üzenetére
Most zenész vagy közkatona?
Tőlem csak bejelentkezést kér a Google-fiókomba.
-
-
franc0
őstag
Sziasztok!
Ha én vennék egy ilyet az Államokban, de mondjuk mégsem jönne be, mennyiért menne el itt az aprón?
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
audi100td
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
válasz audi100td #14469 üzenetére
jól van, ne haragudj, úgy tűnik, ki vagyok élezve ezekre. amikor D620-asokkal üzérkedtem, akkor mindig volt valami bölcs kifogásuk az embereknek, annak ellenére, hogy féláron megkapták volna a masinát. biztos erre vezethető vissza. tiszta jó reppcimbim vagy, kár lenne érte
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
-
bwoay
nagyúr
válasz audi100td #14463 üzenetére
nem tudhattam, milyen indíttatásból írtad, így önmagában fanyalgásnak tűnt. pláne, hogy gyakorlatilag az ára a lényeg, ^Clown azért linkelte, mert ennyire olcsó. ha WXGA+ lenne, akkor még annyi hitelt sem adnánk neki, mint így.
-
-
-
Integra
titán
divatos. amúgy semmi, cserébe jó szar a leütése, a gépelési érzet. de mivel az emberek töredéke tud normálisan, vakon 10 ujjal gépelni, illetve az igénytelenség rulez, ezért egyre kevésbé fontos, így egyre kevesebb lesz az igényes, valamit is érő klaviatúra.
apple majmolás, az megy....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
-
feelgood
tag
Fasza! Szegény T61el rendelkezők, most majd hallgathatják eladáskor hogy, T400at már 40 ezer forintért is lehet venni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444444444444444
A Lenovo ThinkPad NEM IBM THINKPAD, HANEM LENOVO.
-
Feltűnően olcsó T400 bukkant fel az apróban. Aki kapja, marja, de csak ésszel
Van Dell laptopja is, hát nem tudom, kicsit "túl szép hogy igaz legyen" kategória.feelgood: ja, akartam is írni, hogy mostanában ne nagyon dobjátok fel a T61 / T400 / T410 -eteket.
[ Szerkesztve ]
-
feelgood
tag
-
feelgood
tag
Hát nem tudom, szerintem ezek az új Edgek, király gépek lettek.
-
bwoay
nagyúr
válasz n0_gAboR #14448 üzenetére
ok, de ez meg ugye nem a kialakításnak köszönhető.
lapa:
a touchpaddel nem is volt gondom csak a pöcökkel. az szar. T400s-en meg ez a textúrázott (izgatóan rücskös) "multitouchpad" van, asszem ennél a típusnál vezették be, úgyhogy jól ellopta a showt a T400 elől[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
egyébként a d630 tapi először annyira nem is gáz, csak mikor (relatíve gyorsan) kifényesedett necces néha. na meg azok a gombok alatta... azért megnézem az elmúlt évek jópár dell / compaq / hp gépét, de ergonómiából elég sírós a tp-hez képest.
mindenesetre a régi rücskös tp tapi nagyon kellemes, gondolom a gombocskás felületi kialakítással még ráraktak egy lapáttal. azt nem vágom csak a t410-ben / w-ben van-e, vagy standard fícsör minden tp-ben.
mondjuk az előd latitude c-ben szintén nem tök sima tapi volt. emlékszem rendesen ment évek múlva is, pedi akkor már tán a negyedik réteget láttad középen.
#14445: az a full-hd inkább csak 1080i, nem? szerintem az 1080p-vel már küzdene. legalábbis nekem az x küzd. nem mintha lényeges lenne a fél-hd tévéhez, de egyszer olyanban kaptam egy filmet.
#14447: esetleg hogy a gyerek nem tudja kifeszegetni a nyilacskákat a gépből, mint a t21-en. tököm kivan most is kiszedte mechanikával együtt a lefele arrow-t.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz audi100td #14443 üzenetére
Amit alkottak most a brazos platformmal, annak a területén nincs ellenfele, már most bevállalnék egy olyan alapú TP-t. (csak nem 10-11 col méretben) Amivel viszont még tényleg bizonyítani kellene, az a nyamvadt Linux support. Most már ott tartunk, hogy pl. az aktuális stabil kernelen fel sem lehet rakni a drivert, meg sem említve még az ilyen-olyan bugokat, megoldhatatlan problémákat.
A kis T60-ból csináltam most multimédiát, oda az Intel VGA-ra bezzeg van frankó Linuxos driver is, ami nem is gyengébb a wines társánál, vettem bele DVB-T tunert, így még a FullHD TV műsort is tudom nézni vele. Már csak pár nap, és még a tuner is menni fog Linux alatt, amint kijön az új kernel.
Egy kis APU-s TP viszont megenné reggelire. De fincsi lenne.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
bwoay
nagyúr
nem először lepődnék meg rajtad, de ebben egyre rutinosabb vagyok
egyébkén nem akarok újfent állást foglalni, de ilyenkor illik újból elmesélni a saját élményeket:
nekem a trackpoint több éves tapicskolás után igazi megváltás volt, és most már azon a gépeken is szívesebben használom, amiken korábban joggal utáltam, mert szar (D630).
nekem semmi bajom az X széria csalitapijával, amíg opcionális, számomra tökéletesen megfelel a lehetősége annak, hogy adott esetben ne kérjem, az nem zavar, hogy más ragaszkodhat hozzá.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
audi100td
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha már multimédia van említve, az x120e-n kívül van valami hír nagyobb méretű, fusion alapú gépről? 13-14 col körül elég jó lenne egy ilyesmi, benne egy APU-val.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Integra
titán
válasz feelgood #14428 üzenetére
részben az ilyen hulladék gépek fogják okozni az igazi tp-k vesztét.
szépnek "szép", csak.... a másik ok, amiért elfognak tűnni, az a lenovo saját faszsága, hogy absz őskövület és unattraktiv hardverrel szerelik a mai napig méregdrága tp-ket. értem itt főleg a multimédiás részüket, ami a nullával egyenlő. 2010-et irunk, egy irodai gép már nem csak az irodában működik. a konkurencia lelépi őket szépen lassan.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Tim82
félisten
pl. azt, hogy dvi-t leszámítva a többi gyártónál sem voltak még természetes tartozékok ezek a Z széria idején (cirka 2005-2007-ről beszélünk)...
multi card reader Z-ben volt pl. először. a fw hol megvolt bizonyos modellekben, hol nem, a Z-nél alap.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
mondjuk azért a Z-re "multimédiás széria" kifejezést használni szerintem kicsit erős. ahogy nézem ugyanúgy 0 pontos spdif, dvi, hdmi ügyben. a többi "multimédiát" meg a többi tp is tudta. de lehet én értek félre valamit.
#14434: a lenovo fejében meg egy sokat érő szó, amit mostantól mindenre ráaggatnak, amit épp céges felhasználásra el akarnak adni. te meg a lenovo kicsit máshogy működtök, mint most kiderült.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz feelgood #14428 üzenetére
hdmi megint másik oldalon... fail. nyilván több értelme volt berakni a kártyaolvasót a kábelek tömegébe. de legalább a powert sikerült balra tenni, már ez is valami. nem látok expresscardot se, gondolom kevéske usb van összesen. persze a cpu az jóság, de ez még funkcionálisan kevés a macbookok ellen. ha lenne mini-dvi a dsub helyett meg kombó optikai-villanyos füles csati, még sok szódával elmenne. de az usb kevés mindenképp.
-
lapa
veterán
szerintem meglepődnél, hogy mit meg nem teszek az optimális körülmények megteremtéséért. még úgy is, hogy láttál már pár agymenést tőlem.
kivételesen nem én kezdtem, csak megállapítottam a tapi létét. feelgood kezdett el belemagyarázni valamit, ami a józan paraszti ész szerint kábé a bagoly verébnek kategória, ezeket a lángokat oltottam csak a logika hűvös lapátjával. nem látom egyébként haszontalannak a kételkedés csíráját elhinteni. az újoncok a szócsaták kapcsán esetleg átgondolják a dolgot és több ellentétes vélemény alapján objektívebb döntést hozhatnak mutatóeszköz-használat kapcsán.
jelen esetben 3 gépből (x200, t61, t21) csak a 61-en van tapi, inkább letiltom. főként a gyerkőc meg gazdasszony miatt egyébként, nem akarom összezavarni őket. egyébként gyerkőcnek is szimpatikusabb a tapi, ahogy észrevettem.
ha az x200-on is lenne tapi, akkor már elgondolkodnék, hogy kicsiny lapa kapjon-e valami olyat amikor aktuális lesz, amin szintén van tapi. és akkor pöckölném a piros pöcköt a pics...., csak hogy alliteráljon szépen.
az x201-re való átállás kizárt. az x201s-re való átállás (az x200s cseréje) még szóba is jöhet, ha az intel ilyen tempósan fejleszti a gpu drivereket. a köcsögök ugye behazudták a hd-gyorsítást mhd4500-ra, azóta sincs semmi linux alá. ha jól értettem az ix beépített gpu-ra már van valami. de inkább várunk x210s-re, megnézzük mit alkotnak a sandy bridge cpu-kkal.
mondjuk driver fronton gondolom kábé ugyanott lennék az amd-s piciny géppel is, az ati hivatalosan is közölte, hogy leszarja a linuxot, mert ő olyan okos.
-
Integra
titán
könyörgöm wireless-ben csinálják már ezt meg....
-
feelgood
tag
Szerintem nagyon el lett találva a Design. Ahogy látom rejtett Touchpad gombok, mint a Macbookoknál.
-
brd
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
válasz Rez_Grof #14423 üzenetére
egy jó cimborám T400-at használ, én t400s-t. utóbbiról sok jót el tudok mondani (előbbiről is persze), de úgy semmiképpen nem fogalmaznék, hogy ez egy masszív gép. jól össze van rakva, meg minden, de ez akkor is egy kikönnyített, elvékonyított T400.
-
Rez_Grof
őstag
-
Rez_Grof
őstag
válasz audi100td #14418 üzenetére
Találkozam pár érdekesen hűtő bajossal. Egyébként jól össze vannak rakva, a win7 szépen fut rajtuk, főleg ha nagyobb proci van benne.
T400s az massziv nagyon. A T400 elvileg a T500 kis öccse tehát mindenben megegyeznek ha jól tudom, csak kissebb méretben.
[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
Tim82
félisten
válasz feelgood #14416 üzenetére
Az A széria és a Z széria nem volt mellékvágány, egyszerűen nem látták értelmét annak, hogy több termékvonalat tartsanak fent ugyanolyan célokra, ugyanannak a célközönségnek. Az A tulajdonképpen egy DTR mobil munkaállomás-sorozat volt, részben az R és T (az R50p, ill. 15" méretű T4xp-k), majd a W sorozat tekinthető az utódjának. A Z-nél leginkább a dizájn és a titánium fedlap mondható megújításnak, de kudarcnak ez sem bizonyult, csak épp nem volt szükség cégen belül több multimédiás szériára. Amúgy a Z sorozatnak elég komoly rajongótábora van, ahhoz képest, hogy külsőre nem követte az "ortodox" Thinkpad-vonalat.
Ennyi erővel az R szériát is emlegethetnéd, hiszen azt éppúgy megszüntették...
Ha mellényúlások, akkor a G valóban az, a desktop CPU-k erőltetésének köszönhetően. Én még az Acer által legyártott i szériát tenném ide, mely egy korai kísérlet volt multimédiás termékvonalnak, de nem bizonyult elég minőséginek.
Megjegyzésként pedig Shadowf
ax, nem pedig Shadowfox. - Nem "árnyróka", hanem "Keselyüstök".[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Rez_Grof #14417 üzenetére
T60-rol mi a velemeny? Azt keszülök venni, de kicsit meg mindig tartok attol, hogy esetleg megbannam, T500-on gondolkoztam meg el, csak hat IPS panel utan (T42), lehet visszasirnam a regi gepemet es meg eleg draga hasznaltan is. A T400 is ilyen massziv gep? A 410-es tetszik nagyon, de az meg nekem megfizethetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Rez_Grof
őstag
válasz feelgood #14416 üzenetére
Nagyon bizony, a T61 az egy nem tudom mi volt ehhez képest, volt az is 2 évig. A T43 még mindig szolgálatban van (5,5 éves), de valószínűleg majd egy T410s lesz helyette, mert már kezd nagyon gyenge lenni, és nem látom értelmét bővitgetni SSD-vel.
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
feelgood
tag
válasz Rez_Grof #14415 üzenetére
A T500 nagyon durván egyben van. A T61-hez képest az állam leesett tőle. Hülyeség szerintem fikázni a lenovot, sok jót tett azért a márkához. Az IBM-nek is voltak kísérletezései:
Például:A széria ( k* anyámat, tudom ( főleg Shadowfox-től ) )
Z széria ( bár ez lehet hogy sokkal lenovo közelibb szintén, mindenesetre ez is engem igazol )
G szériaHol vannak ezek most? Ja, sehol. Lehetséges hogy ugyanígy lesz az X100al, vagy az Edge-vel is, 2-3 gép után eltűnik, majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Rez_Grof
őstag
válasz Integra #14414 üzenetére
Láttad volna mikor kipróbáltuk a T500at hogy kibír-e engem. /125kg/. Kibirt.
A sör, bármilyen izesitett ital utan úgy is eldobos a bill, mert összeragad, az egésznek annyi a lényege szerintem, hogy nem áznak be olyan könnyen a noti drágább.alkatrészei.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
most nem azért de miért nem fogja meg és onnan, ahonnan áll, hajítja rá az aszfaltra?
meg ez is, ahogy leönti vízzel... könyörgöm, én ráborítottam egy üveg corona-t az enyémre, olyan nincsen, hogy centizgeti a klavira a vizet, hogy máshova ne follyon, LOL..
a ráállás is.. nem ráállunk, hanem rálépünk mozgásban. szépen tempósan sarokkal majd végig gördülünk.. most mit fosik tőle, hogy baja lesz?
ha vennék, én tapi nélkül kérném, 0 euróért lepucolják róla
más kérdés, hogy amilyen a jelenlegi tp kínálat... :-///[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
hogyne lenne köze a témához? nem a touchpad pártiak és ellenzők havi egymásnakfeszülése volt ez a kis kitérő? naugye! akkor meg ismételten el kell mondani, hogy ki mit miért szeret=nem szeret. az x201-en tudtommal opció a csalitapi, tehát vagy kéred, vagy nem. előbbi esetben viszont ugyanott leszel, mint a t61-nél: ha trackpointozol, akkor bele fogsz lógni a touchpadbe, és tilthatod le ott is. vagy megszabadulsz minden géptől, és átállsz egy kizárólagos x201-re pusztán a touchpad miatt, de ezt meg nem nézem ki belőled.
-
Flashcash
Közösségépítő
Nagyon köszönöm a segítséget neked is és audi100td-nek is.
Közben sikerült találnom egy angol topicot, ahol már kipróbálták az ultrabay SATA+SSD kombót, a következő eredményekkel:
T43P + Ultrabay SATA adapter + Intel X25-V:
Drive : x25-v |Fujitsu 5400rpm |Hitachi 7200 rpm
Sequential Read : 90.26 | 32.897 | 47.418
Sequential Write : 43.24 | 31.732 | 42.055
Random Read 512KB : 81.92 | 18.688| 30.069
Random Write 512KB : 43.123 | 21.55| 25.291
Random Read 4KB : 14.67 | 0.325 | 0.613
Random Write 4KB : 20.453 | 0.854| 0.907Összehasonlításként ennyit tud az X25-V egy modern gépben:
Tehát a lényeg, az apró fájlok gyors kezelését nem befolyásolja az adapter, de a 90MB/sec max. olvasás is nagyon jó ezen a régi platformon.
The machine feels faster. Firefox opens almost instantaneously. Pages from the internet also load faster (or so it seems). Video playback and opening large pictures using Picasa or GIMP is also very fast compared to the fujitsu or hitachi. I still will have to "tweak" XP to make it SSD friendly but am already very happy with the purchase.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz feelgood #14394 üzenetére
jó lenne ez, csak a +30% még mindig csak legfeljebb szintre hozza a fogyit egy c2d x-hez képest. de ha még kevesebből kihozzák lehetne belőle jó kis szerver. akkor lehetne a "nagy" x a cipelős a t61 meg újra elfoglalhatná megérdemelt helyét a gyerekülés alatt.
más: korábban pedzegetve lett a minipci-e ssd kérdéskör. én a következőre jutottam eddig (kénytelen voltam az egészet magamnak guglizni, nehogy leoltson valaki...):
-az x-ben van robson (aka turbó memória). hurrá, remélem jó sokat fogyaszt a semmiért. a t-ből is kivágtam, az x-ből is repül ha rászánom magam.
-a robson nem teljes minipci-e, csak half-minipci-e. a foglalat méretéről megoszlanak a vélemények, biztosan a half méretű cumók férnek be. fontos apróság.
-nem tud bootolni. oké, ez nem téma nálam.
-az összes half-minipci-e amit találtam az eeepc-be meg a dell minibe való, más interfész és huzalozás.
-senki nem látott még ismerős nagybátyjának a szomszédjának a szobatársánál se működő konfigot.
akinek ehhez képes több hasznos infója van, az legyen kedves ossza meg.
#3: bwoay #14392: ez már megint csak vallási hevület, semmi észérv. nyilván, én is letiltottam a tapit a t61-en. mivel a másik két gépen sincs, mondtam a harmadikon is legyen inkább a pöcök. viszont a pöcök használatakor tényleg belelógsz a tapiba, így zavaró. ezért lett letiltva. mindamellett a témához semmi köze.
kicsit olyan ez, mint a win-linux vita. elmondhatom magamról, hogy eleget használtam mindkettőt, hogy megalapozott véleményem legyen pro és kontra. mivel pedig egy érzelmektől mentes pszicho- és szociopata vagyok, a véleményem objektív. én örülök annak az x201 tapinak, remélem bent marad sokáig. még az is elképzelhető, hogy beújítok egy tapis csuklótámaszba az x200-on. sőt, az apokrifság netovábbjaként még a gyerek t21-ére is faragok egyet. úgyis nemrég találtam vágókorongot a dremelhez. víííííííííí
-
Tim82
félisten
válasz Flashcash #14404 üzenetére
Gyári Ultrabay SATA kerettel és 500 GB-os Fujitsu SATA vinyóval van eredményem (audi100td kolléga kérésére karácsony táján megnéztem).
Ha van esetleg egy SATA SSD-d kölcsön, akár egy rövid, összefutós teszt erejéig (tehát úgy, hogy együtt megnézzük, mit tud), szívesen megnézem neked T42-ben.
-
audi100td
nagyúr
válasz TayRol #14402 üzenetére
T400 jöhetne szoba, de az legalabb +20e Ft, esetleg SL400, mondjuk nem hiszem, hogy sokkal olcsobb lenne es azert megis csak eg es föld a különbseg. HP Probook 6530b, de nem tudom mennyiert lehet kapni, apron nem talaltam.
Flashcash: kb. 75MB/s lesz a max., ennyit tud a gep (vagy a keret?), de kis fajlok olvasasanal nem sokat szamit, mindenkepp joval gyorsabb lenne a rendszered mint vinyoval, meg ha kicsit vissza is fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
Régebbi T4X, R5X Thinkpad notit használ valaki SATA SSD-vel és gyári ultrabay SATA adapterrel?
Ha igen, egy Crystal Disk Mark tesztet és gyakorlati tapasztalat érdekelne róla.Szerintem a max. 100mb/sec bőven elég, hogy begyorsítsa a gépet és az ultrabay sata adapter az elérési időt /random read write műveleteket nem befolyásolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest