- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
sracok,
anyosnak kellene gépet vennem, internetre, webkameraval. keret: 50-80e. van valakinek valami jo ajanlata?
-
mcroberto
tag
Sziasztok. Tudom hogy nem ebbe a topicba való de hátha tudtok valami tippet adni.
GÉP: Lenovo Thinkcentre M58p haza jöttem, indítom, és 100%on pörög a venti, pedig kurva halk szokott lenni.
Gép kikapcs, árramtalanítás, bios elem ki, bios setup default. Vár 10percet nettó. Gép bekapcs már post képernyőnél elkezdi tekerni 100%on. Másik ventit rádugva is csinálja. Everest szerint e hőfokok is rendben vannak. Volt tavalyelőtt egy ugyanilyen gépem, az már amikor megjött eztcsinálta, mondjuk ki is purcant egy 10 hónap múlva. Nem szeretném ha ez meghalna
Most egy zalman fanmate cuccal van visszafogva, de így is hangos.
HELP!! plz
-
Mészike
aktív tag
Nos, úgy néz ki a Ghost nem jön be...
MBR javítás se segít.
Most megy a full telepítés, ezzel egyelőre jól megy.
Tetszik a vinyó sebessége. -
feelgood
tag
Na, mostanában érdemes lesz odafigyelni, jönnek lassan az új gépek, elsőként: X120e
Szerintem ez pont a "kif*szt érdekel?" kategória.
Nem kéne erőltetni.
Illetve, ezt most a mostani melegedős X100e alapján mondom, ha ez jó lesz, még lehet beruházok én is egyre, az X200 mellé.
Lenovo also announced new ThinkPad laptops including the X120e ultraportable laptop, which is powered by AMD's upcoming Fusion processor. The processor combines a CPU and graphics processor on a single chip.
The X120e has 65% faster graphics performance and 30% longer battery life compared to its predecessor, the ThinkPad X100e laptop, said Luis Hernandez, executive director of Thinkpad transactional business at Lenovo.
The Fusion processor "gives users an enhanced experience because the CPU and GPU are on the same chip," Hernandez said.
The laptop has an 11-inch screen, and an HDMI (high-definition multimedia interface) port to connect the laptop to displays like high-definition TV sets.
"It might look small, but it's a pure business class device," Hernandez said.
The X120e will be available in February in multiple configurations, with prices starting at under $400.
Másodikként: Edge E420s
-
Ringman
félisten
válasz
n0_gAboR #14361 üzenetére
Biosban nincs ilyen opció.
"ami a gepben talalhato RAM mennyiseg alapjan foglal maganak memoriat" - ez is ilyen, 512 MB-ig, biztosan le tud magának foglalni, ha szükséges.Nerm tudom, van-e vmi win-es, vagy nvidiás program, amivel be lehet fixen állítani, mennyit csípjen le a rendszermemóriából, az nvidiás alap driver beállításai közt nem volt ilyen lehetőség.
Ma este megnézem, lehet-e egyáltalán installálni az allplan-t, nem tudom telepítés közben ellenőrzi-e a memóriát, vagy futtatáskor.
-
bwoay
nagyúr
az a touchpad nem azért van rajta, hogy használni tudd (a méretein is látszik), hanem azért, hogy a hiánya ne ijessze el a hozzád hasonlókat
nekem t400s-en is le volt tiltva, mert csak zavaró, ha néha hozzáér az ember véletlenül. na az meg végtelenül szórakoztató, ha valakinek odaadod, és az illető nekiáll tapicskolni.
ami a videokat illeti: miért volt muszáj pont a pajta előtt demonstrálni? de tény, hogy ilyen téren semmiben nem különbözik az elődtől. csak van rajta csalitapi!
-
omiki57
csendes tag
válasz
Mészike #14383 üzenetére
A T43-as nagyon kényes gép. Én is sokáig birkóztam vele. Első körben vettem hozzá egy Samsung hdd-t. A bios nem is látta. Azután egy Hitachit ami hasonló az övéhez, azt már látta, két sipolás után Esc és elindult a gép, de a hdd szenvedett benne és egy idő után az XP rendkívül lassan dolgozott. Végül egy másik T43-ban volt hdd-vel oldódott meg a probléma. Szerintem gépe válogatja. Olvastam a topicban, hogy volt akinek a két sípszó után simán ment a gép Samsung hdd-vel.
-
Mészike
aktív tag
Kicseréltem a T43-asba a vinyót. Ghost régi vinyóról újra.
Berakom az új vinyót, indul a gép, de csak a kurzor villog a bal felső sarokban.
A BIOS látja a vinyót. Lehet, hogy kell egy Windows javítás? Bár a Ghost során csak olyan fáljnál volt hibás szektor, ami nem Windows fájl. -
Kiss67
senior tag
válasz
audi100td #14324 üzenetére
Köszönöm a segítséget és igazad van.
Nem is cserélem le , mert ez is tökéletes.
Viszont lenne egy kérdésem.
Win7 pro 64 bit van a gépen és amikor bootol, a boot amin. után kb 1 !! percet áll a gép. Semmi nem töltődik semmi nem történik. És csak a 64 bites rendszernél csinálja. Nagyon idegesítő , főleg hogy egy 160Gb Intel G2 van benne, és hát szárnyalna mint a szél , erre ott áll és nem történik semmi. Hálás lennék ha megmondanád hogy mi lehet az. Vagy bárki aki olvassa ezt a hsz-t.
köszönöm -
ABE
őstag
válasz
^Clown #14378 üzenetére
Van másik táp, de az apám céges gépéhez tartozik, és annyi időre nem adja ide, míg le tudom tesztelni (azért elég ritkán jön elő a hiba). A csatlakozások elvileg rendben voltak mindenhol, viszont ez az áramszünet tipp lehet nem is rossz. Az utóbbi 1,5 hetet szüleimnél töltöttem, és elképzelhető, hogy áramingadozás van, korábban volt már ilyen probléma. Erre nem is gondoltam hirtelen.
-
^Clown
addikt
Lehet, hogy a táp rakoncátlankodik. Nézd meg, hogy a hálózati kábel rendesen be van-e dugva a töltőbe, illetve a konnektorba. Ha van másik táp, próbáld ki azzal is a gépet, hátha. Az nem lehet, hogy pillanatnyi áramszünet volt, csak nem vetted észre más elektromos készüléken?
-
ABE
őstag
Jut eszembe: mostanában többször előfordult, hogy egy pillanatra felvillant a fényerő OSD csúszkája, mint pl. amikor lehúzom a tápról (a fényerő nálam mindig maxon van, így az nem szokott változni), holott elvileg folyamatosan hálózatról ment a gép. Ez jelezheti azt, hogy pillanatnyi kontakthiba volt a töltésnél, és a közeljövőben valamit cserélni/javítani kell?
Pl. tápegységet, tápcsatlakozót?
-
Magnum_
nagyúr
T43-ba milyen ram kell? ddr2?
-
ABE
őstag
válasz
^Clown #14371 üzenetére
Nem, eddig egyáltalán nem csinálta, vagy legalábbis nem hallhatóan. Most sajnos folyamatosan hallom, egyik pillanatról a másikra kezdte el pár napja, és igazából nem tudom mihez kötni, mert a beállításokban nem volt változás.
Saint_
Igen, a 667-est biztosan bírja, max. 2x1GB-ig.
-
^Clown
addikt
válasz
ficere #14368 üzenetére
Tedd fel a System Update-et is, futtasd le. Ha nem talál szükséges frissítést, akkor driver uninstall, és tedd fel még egyszer.
Másik ötlet: alapból nem biztos, hogy feltette a drivert! Lehet, hogy csak kicsomagolta a C:\Drivers könyvtárba. Keresd meg, és indítsd el az .exe-t.
ABE: egyik pillanatról a másikra? Eddig nem csinálta?
-
ABE
őstag
Na, nálam is elkezdett "énekelni" a T61, de még hálózatról üzemelve is.
-
ficere
aktív tag
Sziasztok!Lenne egy ibm r60-am,de nem tudok rá hangot varázsolni xp alatt,pedig a gyári honlapról szedtem le a drivert.nincs valakinek valami ötlete?
-
Gondwana
addikt
válasz
Mészike #14364 üzenetére
Ez alapján 2010. nov. 21 óta bármilyent, ami mechanikailag belefér.
-
Mészike
aktív tag
Új kérdésem lenne. Milyen vinyót lehetne beletenni egy T43-as gépbe anélkül, hogy a 2010-es hibakód megjelenne? Feltűnt, hogy lassú a vinyó, most tesztelem a Toolbox-al, ott már a Surface Scan Test Failed.
-
lapa
veterán
válasz
feelgood #14355 üzenetére
nyilván sokkal nagyobb élmény, mint az ennek ötvened részére zanzított pöcök, amin ugyanazzal az ujjal operálsz. csak gondold végig mekkora marhaság ezzel érvelni. tapin ugyanúgy lehet irányba nyomással operálni, mert annyit elmozog a bőröd, hogy megértse. megszoktad, szereted, oké. attól még objektíve nem jó. szóval neszójjábe, mert megdobállak thinkpaddel. egyébként meg egy bizonyos szint alá szerintem ne süllyedjünk a kommunikációban. ettől függetlenül természetesen peace.
-
Ringman
félisten
Hello!
Van egy program (allplan 2011 - cad), amihez minimum 256 MB-os vga szükséges.
Quadro NVS 140-hez (alapból 128MB) be lehet állítani valahol, hogy fixen levegyen magának x MB memóriát?
vagy ez a kérdés inkább az "Azonnali VGA-s kérdések órája" topicba menjen inkább?
-
jtrompi
csendes tag
Sziasztok,kicsit off leszek. T41-hez nincs véletlenül valakinek töltője? Ma reggel elpukkant a régi fény és hangjelenségek közepette.Üdv! Trompi
-
audi100td
nagyúr
válasz
feelgood #14355 üzenetére
Ez a benyomoritott tapi pad nekem sem tetszik, ugy sem hasznalnam semmire, (meg a T42-n sem szoktam, max. nagy ritkan scroll-ra ha nagyon lusta vagyok) meg valahogy a dizajnt is elrontja kicsit szerintem (persze ez izles kerdese), megszoktam az X szerianal a töretlen vonalvezetest a palmrest-nel .
-
lapa
veterán
-
brd
nagyúr
Pl. a SharpKeys nevű programmal olyan funkciókat állítasz be, amit nem szégyellsz (tetszőleges billentyűlenyomás küldését beállíthatsz nagyrészt tetszőleges billentyűre).
(Egyébként, jótanácsként: kettő, "jól pörgő", némileg hasonló témájú topicba sok értelme nincsen beírni a jól behatárolható témájával mégis az egyik topicba sokkal jobban illő kérdésed, mert ellenkező hatást is elérhetsz vele, és akik tudnának, csak azért sem válaszolnak - én is pusztán a megfelelően tálalt kérdés miatt tettem kivételt.) -
koti
tag
Rászántam magam és vettem a vak kislányomnak egy Lenovo U350-es gépet. Eddig is Lenovo-ja volt. A szövegfelolvasója csak XP alatt fut ezért olyan kellett amihez van ilyen driver. Felkinlódtam az XP-t. Van némi hibája, de ez nem fontos. Viszont van egy nagy gondja. Az INSERT és balra-jobbra nyilakkal tudott a szavak között lépkedni a szövegfelolvasóval. Nem tudni miért, de a LENOVO ezen a gépen funkcióbillentyűhöz rendelte az insert gombot. Így meg a szavak közötti lépkedés nem működik. Ez pedig létfontosságú. Most vagy eladom és keresgetek, vagy esetleg létezik valami olyan progi amivel billentyűkombinációkat lehet beállítani. Azért, hogy valahogy megoldjuk ezt a problémát. Esetleg valami ötlettel segítsetek, mert kezdődik az iskola és nincs mivel dolgozzon.
Bocsánat, hogy ebbe a topikba is írtam, de talán itt is tudtok segíteni!
Köszönettel
kovacsur@freemail.hu -
number666
tag
Sziasztok!
Sajnos egyik pillanatról a másikra meghalt a lenovo n200-asom akksija.
Ezt már írtam korábban is. #msg13695
Gondolom "csak" az elektronikája adta meg magát. (eddig 2 órát bírt..)
A lényeg, h új akksi nem szívesen vennék meg elég drága..
Találtam egy céget ahol akksik javításával foglalkoznak. (www.akkujavito.hu)Kérdésem, hogy akksi javítással kapcsolatban van tapasztalata valakinek?
Ha igen, kérlek osszad meg velem! -
Mészike
aktív tag
Van egy X60-as gép. Jelenleg T5600-as proci van benne (667MHz). Ki tudom ezt cserélni egy T7300-asra (800MHz)? Fog menni a gép vele?
-
rauschie
senior tag
-
azbest
félisten
Cpu-z progival nézd meg hogy normális órajelen megy -e a proci, vagy állandóan 800-on. Ha lassú, akkor bios beállítás probléma, vagy esetleg energiagazdálkodás problma is lehet. Telepítetted a power managert-t?
A lenovo updater progija feltelepítette nekem többféle windows patch-et is, amit a windows update nem dobott fel magától. -
yanna
addikt
Nabaxameg! Nemrég áradoztam az ujjlenyomat olvasó faxaságáról, erre most a Win7-nek nem tetszik valami, már 3-szor is előfordult, hogy nem történik semmi a "Plese wait..." megjelenése után.
Restart után minden ok.
-
Pint
csendes tag
-
Pint
csendes tag
T61 - em van, belenyomtam 4GB RAM - ot, 1,8 - as Core2 Duo 7100 - 1,8GHZ - de valami iszonyú lassú WIN7 64Bit - es verzióval.
alapbeállításokat használok, semmi extra progi - de valamitől tetű lassúnak érzem.
T61P - 2,4 - es procival - ugyanennyi RAM - na az meg száguld.
Ugyanaz a WIN7 van rajta...szóval nem értem.
Ha valaki tud adni használható tanácsot, megköszönöm...
-
Tim82
félisten
válasz
radamsky #14325 üzenetére
E topik első hozzászólásából kattintva itt nézelődik. Vagy Google: "Thinkpad T400 Hardware Maintenance Manual"
Letölt, megkeresi a "1030 Hard Drisk Drive..." c. fejezetet, tanulmányoz, örül. És többet nem tesz fel hülye kérdéseket, mert körülbelül két perc alatt maga is megtalálta volna a választ, ha nem lett volna rohadtul lusta.
-
radamsky
senior tag
T400-ba uj winyot szeretnék venni, sajna keveslem a 160-ast. Föleg hogy uton vagyok mostanába
nincs valami oldal a lenovora ilyen ugymond robbantott ábrás leirás??
mit hol hogyan kell szerelni??. Nagyon nem feszegetném,
-
audi100td
nagyúr
válasz
Kiss67 #14322 üzenetére
Es annak mi lenne az ertelme? Lehet utana felmenne pl. 7600-ra, de ez csak egy szintetikus benchmark, nincs sok köze a gyakorlathoz, kb. annyit er mint egy rendszerlemeznel a HD tune teszt, nyilvan ad egy iranyvonalat, de semmi több. Mondjuk figyelembe veve azt, hogy az 1066-os memoria CL7-es, az 1333-as meg CL9-es idözitesü, vegkepp minimalis lenne a különbseg, meg benchmark szinten is, ilyen tesztek miatt gepet fejleszteni meg eleve ertelmetlen dolog szerintem.
-
djo
csendes tag
B.U.É.K. minden thinkpad gazdának!
-
potkem
aktív tag
Boldog Új Évet mindenkinek.
-
hm_guesswho
tag
sziasztok,
nekem n500-om van és ha jól tudom ez már nem releváns a topikot tekintve de azért mégis megkérdezem mert csak lenovo
Szóval szeretném összedugni az lcd tv-vel a laptopot de mondták,hogy ha van rajta HDMI kimenet az még nem elég...mert lehet,hogy a gép csak a képet fogja továbbítani és a hangot nem. Nos ez lehetséges? Illetve ha igen nem tudja valaki,hogy az én laptopom képes lenne hangot is továbbítani?
Köszi a választ és búék -
Napfénysüti
nagyúr
Thinkpadekben gazdag boldog új évet!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
adorjant #14311 üzenetére
Az én 14,1-es T60-amnál a jobb zsanér picit mozog vízszintesen, ha ki van nyitva, talán olyan 1-2mm-t mindössze. Persze ez nem befolyásol semmit. A venti halk, minden kézre áll, minden frankó vele. Kicsit a kijelző betekintési szögei lehetnének jobbak, de más bajom nincs vele. 1951-CTO
yanna: I need TP for my bunghole!
-
yanna
addikt
B.U.É.K! minden TP és kevésbé TP, valamint leendő TP és volt TP használónak, és az összes PH felhasznalónak!
-
audi100td
nagyúr
Ha lehet hinni ThinkWiki-nek, akkor 15" SXGA+ T60-asba csak IPS panel lehet, nem?
adorjant: Köszi, akkor megnyugodtam, kivancsi vagyok milyen lesz a T60
, mondjuk nekem a T4x szeriabol pont a 14"-os dizajn nem tetszik annyira, nekem is T15-ös van, igy ezzel nem lesz gond.
-
adorjant
őstag
válasz
audi100td #14292 üzenetére
T6x-nél panaszkodtak a kijelző lötyögésre,pl nálunk is volt olyan széria,ami újkorától kezdve mozgott picit.
Néhányan a venti hagjával nem voltak kibékülve,én nem találkoztam ilyen géppel
Kijelző,felbontás variációk van bőven,szóval válogathatsz.
Érzetre ugyanolyan,mint a régi jól bevált T4x,amire szintén volt-van panasz (főleg a chipset és vga leválások,ugye). Halk,masszív,meg sem fordul a fejemben,hogy bármikor is baja lenne.
Persze a gyönyörű 14" T4x dizájntól el kell búcsúzni,ha újabb gépet akarsz .) -
audi100td
nagyúr
válasz
Mészike #14298 üzenetére
Köszi a valaszt, a kijelzö nekem mindegy, ha nem talalok flexview-t, ugy is atrakom a T42-böl, akkor ezek szerint nem erzed a T60-at silanyabb minösegünek?
Kiss67: Megy benne az 1333-as is, de ha csak emiatt cserelnel RAM-ot, szerintem inkabb ne tedd, sebbessegben nem ereznel gyakorlatilag semmi különbseget.
-
Kiss67
senior tag
Sziaszok.
Esetleg valaki tud olyan infót hogy az X201 ben mennek e a 1333MHz-es ramok?
Most 1066 van benne, de szivesen lecserélném 1333-ra.
Végignéztem a topikot , de nem találtam rá infót.
Várom hogy írjatok.
Köszönöm. -
Cheesy
őstag
Sziasztok
Kaptam ajándékba egy IBM Thinkpad T30-at. (kanadai a gép)
Tudom, hogy nem mai darab, de ajándék lónak ugye... 1,6-os p4, 20g hdd, 256mb ram, wifi modul (alul) nincs benne, de az antenna benne van, a két csatlakozóval.
Állapota nagyon jó, nem kopott, nincs pixelhiba, nem nyiszog, nem karcos, az akksija "out of the box", azaz amikor kipróbáltam 1,2 órát bírt a kijelzés szerint.
Viszont kellene bele wifi mini-pci kártya, ram és a hdd-t sem ártana nagyobbra cserélni.Hol lehet kapni alkatrészeket itthon, és ha veszek is bele, nem lesz-e gond hogy kanadai a gép? Billentyűzeten kívül azonos a (kelet-) eu-s gépekkel?
Mintha azt olvastam volna, hogy pl. a wifi modul nem azonos amit odakint, és amit idehaza használnak, illetve állítólag az IBM gépek hajlamosak kötekedni nem "approved by IBM" alkatrészekkel.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest