- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #13294 üzenetére
R50-ből, R50p-ből és R51-ből van IPS-es. Azt nem tudom, hogy összefügg-e a panel + az alaplapi VGA típusa, de a dedikált ATI VGA-s R50(p)/R51-eket (kivéve R51e) ugyanúgy érinti a VGA-elválós típushiba. Az R50 és R51 ezen felül a megszokott USB 2.0 -> 1.1-re visszaesés hibajelenségre is érzékeny.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #13290 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint nem érintettek.
Ghandi: az SL szériát szokás "nem igazi Thinkpad"-nak bélyegezni ebben a topikban, mert sok szempontból alatta marad valamivel a szolgáltatáskínálat és az anyagminőség a T és X szériás modellekének, de igazából még nem láttam elégedetlen SL tulajt nyilatkozni.
-
kraftxld
félisten
Hétvégén volt egy érdekes eset, kb 5-6 órát nyomtam a Civ 4-et, és rajta maradt a pólóm a töltőn, a végén meg lekapcsolt a töltő annyira túlmelegedett
Sima 90W-os táp, lehet nem bírja a quadro-t meg az extra ramot, vinyót így hosszú távon. -
Ghandi
aktív tag
Sziasztok!
Régota tulajdonosa vagyok egy T42-es ThinkPadnak,eddig hüségesen szolgált.De azt hiszem eljött az ideje hogy nyugdijba küldjem és lecseréljem egy ujabbra a kisöreget.
Régóta nézegetem a Thinkpadokat,de egy új ára nekem elég elérhetetlen volt eddig.De most találtam egyet aminek az ára nekem megtfelelö! Pontos tipusa : Thinkpad SL510 NSL99HV
Szinte már gyanúsan olcsó,nagyon sok helyen,ezért kicsit el is bizonytalanodtam.
Ismeri valaki ezt a tipust? Van valakinek véleménye erröl a tipusról?
Érdemes megvennem vagy csalódás lenne?
Elöre is köszönöm a véleményeket! -
audi100td
nagyúr
Az ATi-s T43 modelleknel is jelentkezik a "flexing" problema?
-
rauschie
senior tag
válasz
Plazmacucci #13280 üzenetére
-
válasz
Plazmacucci #13280 üzenetére
Bocsi, megvan az Ideapad topic is
-
Hali!
Lenovo IdeaPad Y560 -ról van valakinek tapasztalata? Notebookot fogok venni, és idáig ebben a kategóriában nálam ez a befutó ár/teljesítményben. Játékra is használnám (CoD4, egy pár MMO, FOV), és az érdekelne esetleg van e valami alternatíva erre a teljesítményre. Az ATI 5730 nagyon impozáns.
Köszi
Üdv -
fairi
őstag
Létezik olyan hogy egy vezetéknélküli egér jele képes zavarni a wlan vételt?
Gigabyte M7600 wireless egért használok,és ilyenkor a thinkpadon wifi jelvétele bizonytalan lesz...
Kiveszem a vevőt,újraindítás,wlan tökéletes... -
mazsonpopo
tag
#13265-re valaki? Google nem segít, vagy én vagyok béna...
@lapa: Gabesz01 fórumtársnál szokott ilyen lenni, én úgy tudom.
-
lapa
veterán
szükségem lenne egy ilyen külső egységre. ha van valakinek egy jóárasított, kérem keressen meg.
-
Shadowfax
addikt
válasz
tudosbagoly #13271 üzenetére
Gondolom, a laptopinfo-t keresed. NeverHood1
-
Magnat
veterán
válasz
mazsonpopo #13270 üzenetére
Igen, ez is valami, köszi!
-
tudosbagoly
csendes tag
Sziasztok!
Létezik/létezett egy oldal a neten, vmi ingyenes tárhelyszolgáltatónál asszem, ahol garis, dobozos lenovókat árult egy kolléga megbízható módon. Sajnos elfelejtettem a linket. Az illető asszem itt az aprón is tag. Valaki tud segíteni? Aki ismeri az oldalt, tudja hogy mire gondolok
Köszi és üdv mindenkinek!
-
Magnat
veterán
Hi,
feltoltam egy natív Ubuntu 10.10-et (32 bit) a T60-amra (C2d7400, AtiX1400), eddig csak virtuális gépen volt fent, úgy minden ok volt (bár ez az emuláció révén gyakorlatilag irreleváns). 6-8 újraindításból (eddig csak ennyiszer próbáltam) 2 alkalommal is azt csinálta, h elkezdett halacskásodni a képernyő közvetlen ahogy bejött a kép boot után (kb mint mikor tányéros tv-n jön a vihar, kis vízszintes csíkok mozognak ide-oda) aztán ebből 1 alkalommal utána teljesen el is ment a kép (1ébként a gép működött, mert éppen hangot adó alkalmazás indult el). Win alatt soha ezelőtt és azóta sem (ma Win alatt kell ügyködnöm) csinálta, szóval sanszosabbnak érzem a szoftver/driver hibát, mint a hw-t. Találkozott már ilyennel más is? Ha elinduláskor nem csinálja 1ébként, utána már tökéletes is marad.
-
Mészike
aktív tag
Tanácsot kérnék
Adott két X60-as gép. Egyik CoreDuo, másik Core2Duo procival. Felszereltsége minden másban azonos.
Mennyit számít a Core2-es proci? Konkrét feladata annak a gépnek tőzsdés programok futtatása. Jelenleg ezek egy T43-ason mennek. Egyenként 400, 500, 600 mega ramot esznek. A proci is kevés ezeknek úgy veszem észre. 32 bites oprendszer alatt futnak, de esetleg később 2x2 giga rammal már az új gépet lehet, hogy 64 bitessel telepítenék.
Megérné az újabb proci? 13 000 ft a különbség a két gép között. -
mazsonpopo
tag
T61 dokkoló, konkrétan Type 2504, megy 65W-s táppal? Vaterán van most egy elég jó áron, úgy néztem, gondolkodom rajta.
-
laci1128
tag
-
lapa
veterán
nem ijesztgetésnek szánom, de pont a minap fürödtem be a 60gb@7200 ide ibm ultrastarral. a t43p-ben minden gond nélkül ment, aztán azt hittem meghalt a t21 cf kártyája és beraktam a t21-be. mire feltelepítettem az ubuntut (ami eleve horror idő volt, még a cf után is) kitalálta, hogy elkezd a másik szobában is hallhatóan visítani. azóta is visítana, ha vissza nem rakom a cf-et. buktam vagy 3 órát. ha jól sejtem pont fordítva kellett berakni a t21-be, de erre nem merek megesküdni.
a felbontáshoz esetleg egy powerstrip nem jó? azzal lehet elég jedi trükkös dolgokat csinálni.
-
Magnat
veterán
válasz
tchriss #13261 üzenetére
Azt sajnos nem tudom, h az EU ilyen szempontból 1 tömbként van kezelve vagy sem, és a másik két kérdésedre is következtetni tudom a választ: mivel a gari érvényesítéséhez sem kell a szla, így sztem a hosszabbításhoz sem. Megnézni pedig azért nem nézik meg a gépet imho, mert igazából az a fontos, h amikor majd gond lesz a géppel, akkor ne legyen gányolva... az valójában nem számít, h ha meg lett buherálva úgy, h az garivesztést okoz, az a 3 éves időszakban vagy a kiterjesztettben történt.
-
tchriss
tag
Sziasztok!
Ha külföldről szerzek be egy gépet amire 3 év garancia van, lehet itthon +1 évvel kibővíteni , hogy 4 év legyen? Ha igen mik a feltételei?
Köszi Krisz
-
McAdam6
aktív tag
válasz
MaUser #13242 üzenetére
Felraktam ezt az új switchable-t, de ebben meg a CCC bugos: "Could not load file or assembly 'CLI.Implementation, Version=2.0.3524.37250,Culture=neutral, PublicKeyToken=90ba9c70f846762e' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT:0x801131040)" - üzenettel nem indul...
A Lenovo fórumon valakinek segített a C++ redistr. frissítése (nekem nem), másnak meg az Intel résszel vannak bajok...T400
-
Mészike
aktív tag
X60-asnak ugyan az a billentyűzete, mint az X61-nek? Kompatibilisek egymással?
-
audi100td
nagyúr
PowerBook-bol szarmazo 512MB SD-RAM vajon jo lehet T23-ba?
-
MaUser
addikt
válasz
Napfénysüti #13248 üzenetére
Ahogy olvastam néhány beta szoftverrel van csak gond és az Outlook 2007-tel, de elvileg javítani fogják, csak ki tudja mikor lesz meg.
-
-
Tim82
félisten
válasz
SpeedR #13240 üzenetére
Nem annyira a teljesítménytől, mint inkább az Intel által a driver-be beleírt korlátozásoktól függ szvsz. Az ATI azért ilyeneket nem csinált.
WD3200BEVE teljesítményével, sebességével kapcsolatban itt találtam infót:
"This drive is almost identical to the 160GB version in every way except areal density. Because of that it gave the fastest HDD performance that I've seen in 2.5 inch size, close to the Transcend SSD for sequential. Understandably it loses out in random since the SSD has no heads to move."
(sjthinkpadder 2009. augusztus 8-i post-ja)
Egyébként használtam én is két HM160HC-t is, nem volt velük különösebb gondom, de a WD érzésre gyorsabb valamivel náluk.
-
MaUser
addikt
válasz
k-rock-atona #9108 üzenetére
Van új Switchable graphics driver a hiba majd egy évnyi agyonhallgatása után. Itt a topikja, amiben a linket találod: [link]
Sajnos minden ilyen gépet érint a hiba (nem véletlenül hagyott fel is vele a Lenovo és váltott az nV megoldására), de sokan nem vették észre. A Lenovo-s lázongó topic eredménye képpen végre van új driver, amiben már a 10.8-as Catalyst van (azonban ebben sincs flash gyorsítás továbbra sem, pedig a 9.10-ben ment, de ez az AMD sara
, ellenben már olyan Intel driver van, amivel megy a gyorsítás. Igy minimumra levett procival is lehet hd video-t nézni végre.).
Fontos!!! 64 bites Win7-en sokan panaszkodnak az Intel driverre, arra nem ajánlott felrakni.
-
Nekem meglepő. Attól, hogy kisebb a teljesítménye még simán tudhatná legalább 2d-ben azt a felbontást. Kár érte.
Én úgy tudom, hogy az említett samsung a leggyorsabb 2,5" ide notivinyó. Megelőzi a kisebb 7200-asokat is. Itt egy rövid user review. Sajnos az említett wd nincs benne.(#13239)
Nálam egy ilyen samu megy több mint egy éve napi rendszerességgel. Eddig nincs rá különösebb panaszom. 3 áthelyezett szektor van rajta a kezdetek óta. Szerencsére nem szaporodnak -
Tim82
félisten
válasz
SpeedR #13237 üzenetére
Nem meglepő, a T4x-ek - a T43 integrált VGA-s modelljeit leszámítva - dedikált ATI GPU-val rendelkeznek, amelyek ilyen téren messze maguk mögött hagyják a GMA950-et.
A vinyóra: WD3200BEVE a legjobb, leggyorsabb és egyben legdrágább is. A T23-nál már nem áll fenn a 128 GB-os korlát, így tudja kezelni. Mindenesetre ha 80 GB körüli méretben gondolkodsz, 7200rpm-es Hitachi vinyók szoktak lenni időnként a Hardveraprón.
-
BobChemistry
őstag
bocs, nemide
-
audi100td
nagyúr
Ugy nez ki rövidesen T23 tulaj leszek, jo lenne bele valami ertelmesebb vinyo, 2,5-ös IDE-böl melyik a leggyorsabb tipus? Meret nem olyan lenyeges, 80GB-al is beerem, meg azert nem art ha halk is. Lehet megy bele 2x512 RAM is, mennyire valogatos ez a gep?
-
Gondwana
addikt
válasz
fernando84 #13228 üzenetére
A Gigabyte és a Gibibyte közötti külömbség miatt van:
320000000000 Byte/(1024*1024*1024)=298GByte formatálatlanul, ebből jön le a filerendszer mindenféle címzőtáblázata is. -
Nand_i
tag
válasz
SpongyaBob #13226 üzenetére
Ümm, lehet csak én néztem el valamit annó, de ha jól rémlik a video chipset nem ismeri a 16:9es képformátumot (természetesen X60s-ről beszélek továbbra is), legalábbis nekem nem sikerült értelmes képet varázsolni itthon egy Panasonic lcd-re D-Subon keresztül.
Neten találtam 1 leírást hogyan lehet faragni a driveren, hogy kb 16:9 legyen az arány, de nem kezdtem bele. Valószínűleg ez lesz sajnos nálam is az X60s veszte, kelleni fog valami amit egyszerűen rá tudok kötni tv-re, pedig egyébként mindenre elég lenne.
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok! bátyámnak akadt egy kis gondja. tudnátok segiteni?
IBM Thinkpad T30 - BIOS jelszó elveszett. A bios típusa PhoenixBIOS 4.0 Release 6.0 for IBM Thinkpad.
Ehhez kellene masterpass, vagy megoldási javaslat, hogyan lehetne resetelni a biosba beírt jelszót.
-
fernando84
csendes tag
Sziasztok! tudom nem ide vág a téma, de segítséget kérnék!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Vettem egy Samsung külső merevlemezt. Volt rajt pár beépített program a Samsung által. Letöröltem őket mert ahogy bedugtam a gépbe az Usb keresztül megtámadta egy vírus. leirtottam róla és le is töröltem mindent. Most teljesen üres. Mért van az mégis, hogy 320 Gb-os merevlemeznek csak 297Gb a kapacitása és abból így üres állapotban csak 275 Gb a szabad???Van rajt valamilyen program, ami a működésében segíti? mert ha ráklikkelek akkor sem jelenít meg semmit!
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
taci95
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég került hozzám egy Lenovo Thinkpad T61 (7663-2EU) típusú notebook.
A probléma az, hogy nagyon ritkán elindul, ha pedig nem akkor sípol egyhosszút és két rövidet. Legutóbb mikor beindult akkor vízszintesen zöld-kék csíkok jelentek meg a képernyőn. Utána már képet sem adott, majd visszatért ehhez a sípolós dologhoz. Mostmár sípolni sem hajlandó, és képet sem ad. (Lehet, hogy elindul ilyenkor, csak ugye nem ad képet. A kérdéseim azok lennének, hogy mi lehet a baj? Mit tudnék csinálni vele? Tud valaki olcsón ebbe való alaplapot? És mi a különbség a sima T61 és a T61p között?
A válaszaitokat előre is köszönöm. -
Tim82
félisten
válasz
SpongyaBob #13224 üzenetére
Magán a notin és a dokkolóján is D-Sub kimenet van csak. Esetleg D-Sub-DVI adapterrel tudod rákötni, de ne várj csodákat a képminőséget illetően.
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
A tulajdonosa vagyok egy X60s subnotinak kb. 2 hete, imádom
A 720p filmeket simán viszi, de van hogy az 1080-at is. HDMI hiányában megoldható, hogy összemókoljam egy HDTV-vel?
Köszi -
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #13218 üzenetére
Az en X41-eimen sem egyformak a billentyüzetek, az ujabbik modellen kicsit "ropogosabb", a masik nagyon halkan jar, bar lehet, hogy azert mert egy szinte gyari allapotu gepet fogtam ki, szerintem dokkolorol hasznaltak vegig, talan meg nem kopott annyira össze, ha letezik ilyen.
-
^Clown
addikt
Már baromira idegesített, hogy a space és a bal ctrl gombjaim az X41-en csálén állnak (az alsó felük nem volt szintben, felfelé álltak). Megnéztem, hogy az eBay-ről pontosan mennyiért is lehetne hozzájutni új gombokhoz. Majdnem 5$ darabja, plusz 2 dolcsi szállítás. Kicsit sokalltam, ezért túrtam egy leírást, hogyan is kell szakszerűen kiszedni a billentyűket:
1.) a billentyű bal felső sarkánál kezdjük a műveletet. Óvatosan benyúlunk a billentyű sarka alá, majd óvatosan felfelé, illetve picit magunk felé húzzuk a gombot. Közben a jobb alsó sarkát megtámasztjuk. Amikor kattanó hangot hallunk, elengedjük, itt végeztünk
2.) ugyan ezt a műveletet a billentyű jobb felső sarkával is végezzük el.
3.) kivesszük a gombot a helyéről.Visszaépítettem szépen mindkét billentyűt, nagyon jó lett. Magával a billentyűmozgató mechanikával jó sokat lehet szívni, ha az ember nem jegyzi meg, hogyan is volt eredetileg. Érdemes lefényképezni!
Egyedül a space gomb nem tetszik, ugyanis valamiért el van görbülve/vetemedve. A két széle felfelé "kunkorodik" egy kicsit, plusz kicsit hangos, de nem vészes, kibírom.Van egy gyanúm, hogy már az X4x széria esetén is léteztek más-más billentyűzet-típusok. A másik két családi X40-ben 100%, hogy másik fajta billentyűzet van. Sokkal simábban, pontosabban járnak a gombjaik, pedig az egyik X40-en már ki vannak fényesedve a gombok, annyit használták korábban. No mindegy, ez van, így is nagyon jó
Más: megrendeltem a 2 portos USB 2.0 Hub to CardBus PCMCIA adaptert, 7.98$-ért. remélem még Karácsony előtt itt lesz, ha van rá igény, beszámolok róla.
-
feelgood
tag
válasz
Napfénysüti #13214 üzenetére
Mi volt?
( ismerem a sztorit )
-
Napfénysüti
nagyúr
Megoldódott a wifi gondom. Baszus olyan triviális dolog volt a gond.
Végre a saját gépemről tudok netezni.
-
TOZ
addikt
válasz
sanyi150 #13212 üzenetére
Siman. Cegek nagyon sokszor DVDrommal rendelnek gepet, mert azt hiszik, igy reszben megoldott az adatvedelem.
(Asszony ceges Delljerol is mind firewire-on keresztul irkalok ki anyagokat, mert csak dvdolvaso van hozza... Es a T61em is gyarilag csak olvasoval volt szerelve) -
sanyi150
tag
Sziasztok!
Az létezik hogy T42 notiban kizárólag CD/DVD rom meghajtó van; vagyis nem lehet semmiféle médiát írni vele mert csak olvasni tud?
Ezt arra alapozom hogy a NERO program nem hajlandó íróként felismerni/használni a beépített drive-ot.
Másik kérdés:
Tudtok egy helyet ahol olcsón lehetne DVD írót beszereltetni a régi drive helyére? -
_ak_
addikt
Koszonom a segitseget, szerintem maradok az eredetinel. Itthon viszonylag sokat kernek az utangyartottert is, a kina 5k-s meg amugyis 3 het mire megjon.
Amugy meg tenyleg,a wd 1tb-os 3mm-el vastagabb, de ahogy elnezem arba igy is a 640es eri meg.
lapa: legalabbis remenykedtem benne, h ha mar dvd iro hot swappol,akkor megoldhato a hdd-vel is.
-
Tim82
félisten
válasz
adorjant #13205 üzenetére
Ez az a keret, amelyik 500 GB-os vagy nagyobb HDD-vel nem akar működni?
Csak mert az enyém, amelyik gyári, megy.
(Én kérek elnézést, nem lehetett kihagyni!
)
De egyébként ha tudsz biztosan jó Ultrabay 2000 SATA HDD keretet, azonnal szóljál, mert kellene a Dock II-be. Előre is köszönöm!
-
adorjant
őstag
válasz
^Clown #13204 üzenetére
Én picit másképp gondolom,ami nem gyári,az valószínűleg mind ugyanaz
Nekem pl olyan van,amin egy deka matrica,se típusszám,se semmi sincs,sőt a legolcsóbb ajánlat volt az ebayen,és vidáman teszi a dolgát.
Ha biztosra akar menni a kolléga,vegyen gyárit,bár az nem két forint..(Vagy a gyári áráért két marék kínait)
-
-
Tim82
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest