- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Végigolvasva a dolgokat tényleg az SSD/Ultrabay megoldás a legkézenfekvőbb.
Egy 80-as intelen jól elfér a rendszer, az ultrabaybe meg menne akkor egy 640-es blue scorpio és ezzel meg lenne oldva a tárolás is.Igaz némileg kellemetlen, a dvd író elvesztése, ha nem is gyakran, de azért szoktam írni cd-t és ahogy elnézem a csatlakozókat igen közel vannak egymáshoz, szóval egy adapteres megoldás sem húz ki ebből, de ez a probléma áthidalható.
Ultrabay adapternél érdemes körültekintőnek lenni vagy azzal nem lehet nagy gáz? Pl. ebayen sok eladó, csak annyit ír, h jó a T400/T500-hoz, FRU szám nem nagyon van.
Let's begin, de gozaimasu!
-
lapa
veterán
válasz feelgood #13197 üzenetére
sose próbáltam. a t61 dokkjához dvi --> hdmi-t használtam minden probléma nélkül. az x-hez inkább nem vettem dp --> dvi adaptert, se dp --> hdmi kábelt, gondoltam várok vele. inkább visszahúztam a jó kis kácsa d-subot, most azzal megy a tévé.
elég béna, mert a tévé magától váltogatja a háttérvilágítást, persze csak a d-sub bemeneten. szóval ezzel a tévével nem a tp d-sub kimenete a szűk keresztmetszet. persze lehet monitorról lejönne, hogy gyenge a kép, de szerintem egy rendes kábellel nem szabadna neki.
tévé már különbenis csak arra van használva, ha gazdasszony néz valami sorozatot. a 12" képernyő közvetlen előttem másfélszer akkora képet ad, mint a 80 centis tévé. akkor minek? inkább a t61-et kéne rá-powertapeznem a kanapéra, hogy gazdasszony is notin tudjon tévézni-vidizni. most ez még csak olyan félig-meddig, az asztalon túl távol van a t61 neki.
-
lapa
veterán
válasz Gondwana #13188 üzenetére
pont most búcsúztattam az ultrabase-et. nem tudunk együtt élni, nagyon csúnya vele az installáció és végtére is haszontalan jószág. az usb-k:
1 video capture (nem lehet hubon)
2 dvb-s (nem próbáltam lehet-e hubon)
3 telcsitöltő (nem lehet hubon)
4 mini usb (fényképező, lehet hubon)
5 usb vinyó (esetleg közösíthető 4-gyel, de akkor nem lehet hubon)
6 hőmérő (tán ez meg a dvb-s mehetne nem.powered hubról)
7 usb-s kapcsoló relé (ez is hub talán. jövő zenéje még, de kelleni fog)
8 fülhallgató (a lenovos headsethez volt usb csati; elég béna ahogy a 3,5 jack az egyetlen kiálló bütyök jobb oldalon, csak azért akarnám beizzítani)szóval nem egyszerű ezeket összesakkozni.
btw: ahogy nézem azzal van a bajuk fóleg, hogy nem bír el két külső vinyót meg ilyenek. adatra (lásd dvb-s, hőmérő stb.) attól még jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
lapa
veterán
nem tudom volt-e már, de én pont egy ilyet kerestem.
gyönyörű. meg az usb adapter is jól néz ki. óccó is.
-
törölt tag
a mostani tesztből nyugodtan válogathatsz. nekem van egy 64 gigás kingston SNV425-S2, ott is kb. azt írják, jó vétel, én is elégedett vagyok vele, az ára sem ment le azóta különösebben, h fél éve megvettem. meg van egy jóval lassabb, előző generációs 128 gigás SNV125-S2, arra sincs sok panaszom. pláne, h használtan vettem, 2 év normális, papíros garival, 40k-ért.
h mennyire lesznek tartósak, az az igénybevételtől is függ.[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Na Win 7 reinstall nem oldotta meg problémámat de sebaj legalább takarítottam a gépen. Holnap majd mókolok a routerrel.
Viszont lenne egy kérdésem T400+W7 64 bit kombót használókhoz: nálam a legfrissebb Ultranav driver nem igazán akar menni, nem tud valaki linket egy jól működőhöz?Més que un club!
-
audi100td
nagyúr
Linux-hoz nem letezik valami progi, amivel helyettesiteni lehet a Power Manager-t? Jo lenne valahogy szabalyozni a töltest.
-
Nincs megkötés az ultrabay-nél, akkora vinyót raksz bele, amekkorát akarsz. De - ebben nem vagyok biztos - arra figyelj, hogy a nagyobb kapacitású vinyók vastagabbak (pl. 750Gb-os 2,5"-os HDD), ez tudtommal nem fér bele az ultrabay-be. Illetve belefér, csak a gépbe nem tudod majd betolni.
Szerintem az Intel X25-M SSD-t nézegesd. Jó áron van, megbízható, gyors. Mi kell még?
-
_ak_
addikt
avman, ^Clown:
Az ultrabaynél sincs ugye semmi méret limit a tárolókapacitásra nézve? Ill. van vmi ajánlott SSD vagy mondjuk nyugodtan kinézhetek egyet a mostani tesztből?
-
-
Tim82
félisten
válasz ^Clown #13175 üzenetére
De egy útbaigazítást azért megérdemelt volna a fórumtárs.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
mg105
senior tag
sziasztok! három lenovo gép között örlődöm: Z560A, V560A és G560A. videókártya ugyan az van bennük. mindegyik procijában van "intel HD" igp. ezek szerint mind a három támogatja az optimus technológiát, és tudom csak az igp-t használni?
továbbá van valakinek tapasztalata a linkelt gépekkel kapcsolatban? mennyire bírja a kaszni a hurcolászást? mennyivel erősebb a core i3 a p6000-től? mennyi ideig bírják a hd filmeket egy akkutöltéssel, igp-t használva gyorsításra? létezik, hogy a V560A-ra csak 1 év gari van? ez nem csak elírás?
köszönöm mindenkinek előre is! -
Gondwana
addikt
válasz hankpoke #13164 üzenetére
Vedd figyelembe, hogy az i3-ból pont az i procik előnyeit szedték ki, tehát gyakorlatilag általános teljesítményben kb. ekvivalens lenne egy 6MB cache helyett 3MB cache-sel megáldott, de 1.86GHz-ről 2.4-re húzott SL9400-zal. (Én X200T-ben SL9400-at használok, nem sajnálom, hogy nem i5-öt vettem, nálam az i3 eleve kiesett mint lehetőség, viszont fontos volt az IPS/AFFS, na, meg hát a 17W TDP SL9400-nál, 35W TDP az i3)
Szerk.: egy SSD mindenképpen ajánlott bővítés egy ilyen kategóriájú gépnél. (engem az intel X25-M főleg a megbízhatósági mutatóival győzött meg - szervízstatisztika)[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
hankpoke
tag
válasz audi100td #13166 üzenetére
Leginkább levelezés, net, tervező, diagnosztikás és mérőműszeres progik, film, minimális konvertálás RAW-ból, kb ennyi.
200(1)-as erre elvileg elég, lényeg az, hogy cipelhető legyen, és ne hulljon szét a "világ végén" se(kikerül a vas több hónapig Dél-Amerikába)
Sokat agyalok a 2 ajánlaton, amit fentebb raktam be, egyiknél a 3G modem és a kikönnyített váz, másiknál a modernebb vas a vonzóbb...SSD-re én is gondoltam, pár hónap múlva lehet hogy belekerül egy 64/128Gb SSD
-
vikcsi
senior tag
válasz audi100td #13149 üzenetére
Egyelőre annyiért nem adom, legfeljebb ha sürgősen kellene a kp. Jelenleg is használom és eléggé a szívemhez nőtt a kicsike
Elképesztő, hogy milyen csendes, meg profi módon összerakott, támogatásokról nem is beszélve... csak a kijelző lenne szélesvásznú Örök darab lenneELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
törölt tag
valamelyik nap sikerült teljesen véletlenül azt hiszem egy fn f akármennyi billkombóval elérnem azt, h a képernyő hosszirányban, függőlegesen legyen, ne vízszintesen. akkor nem igazán volt ezzel időm játszadozni, ezért gyorsan elkezdtem nyomkodni, és visszaállt.
most meg akárhogy akarom, se tudom előcsalni. pedig nem lenne hülyeség, ha el tudnék tespedni így pár áttanulmányozandó anyaggal a fotöjben.
melyik billkomb lehet ez elvileg, és ha nem akarja tudni az igazságot, mit kellene állítgatni?[ Szerkesztve ]
-
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Meg mindig wd black scorpiora erdemes kicserelni a meglevo hdd-t?
-
hankpoke
tag
Szerintetek érezhetően lassabb egy ULV 1,86GHz-es C2D egy i3-2,4GHz procihoz képest?
Egyik egy X200s, másik egy újabb X201i vasban van. -
tchriss
tag
90% ban itthon lesz idővel dokkolót is veszek hozzá.
Közben megnéztem az nvidiás az ledes kijelzős. Sajnos élőben egymás mellett nem láttam mind 2 őt érezhető a különbség?
A másik itt ugye nem érvényesűl az ha céges a gép nem jár rá a 3 év garancia?
Sajnos más termékben szívattak már meg így .LENOVO Garancia Kiterjesztés NB 3 év szervizről - 4 év helyszínre (ThinkPad) - NF
Ebben az NB és az NF mi akar lenni?
-
mv
aktív tag
válasz tchriss #13161 üzenetére
Itt azt kéne eldöntened, hogy mekkora gépre van szükséged 14,1 vs 15,6. Ha cipelnéd a gépet, akkor pl nem mindegy.
Ha a nagyobb mellett döntesz, kell-e erős vga. Ha nem játszól, jobban jársz az integrált Intel-lel. Kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik.
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
tchriss
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb?
Lenovo ThinkPad T410i (NT7P9HV_TS)
Intel Core i3-370M, 2GB, DDR3, 320GB, Intel GMA HD, WEBCAM, Bluetooth, Kártyaolvasó, 14,1", 1280x800, Win 7 Prof, Firewire, 3xUSB, WLAN, Modem, Gigabit, AUDIO, DVD Super Multi, 2,14Kg, LED, Black, 6cella, D-SUB
36 hónap garancia
263 690 FtLenovo ThinkPad T510 (651D121)
Intel Core i5-520M, 2GB, DDR3, 500GB, Intel GMA HD, WEBCAM, Bluetooth, Kártyaolvasó, 15,6", 1366x768, Win 7 Prof, Firewire, 3xUSB, WLAN, Modem, Gigabit, AUDIO, DVD Super Multi, 2,8Kg, Black, 6cella
36 hónap garancia
275 055 Ftavagy
Lenovo ThinkPad T510i (NTF8BHV) Black
Intel Core i3-330M, 2GB, DDR3, 320GB, Nvidia QUADRO NVS 3100M, WEBCAM, Bluetooth, Kártyaolvasó, 15,6", 1366x768, Win 7 Prof, 3xUSB, WLAN, Modem, Gigabit, AUDIO, DVD Super Multi, 2,8Kg, LED, Black, 6cella
36 hónap garancia
293 915 Ftigazából az alsó kettőben a vga kontra proci a lényeg néha lenne rajta kis játék is. Bár tudom a legújabbak ezzel a kártyával sem futnak.
Választ előre is köszi.
-
Magnat
veterán
válasz Gondwana #13105 üzenetére
Szia,
alapból tényleg nem, de én leírás alapján moddoltam magamnak egy usb-s xp-t, fel is toltam pendrive-ra,mikor tesóm gépében kifingott a hdd. Kicsit mondjuk lassú volt, de ment. 1ébként emlékeim szerint elég volt pár állományba belematatni, modder progi nem is kellett hozzá.
Keresgéltem kicsit, ha jól tévedek, ez alapján jártam el. De ha vkinek kell (és megtalálom), szívesen odaadom a kész imaget.Érvényes kulcs persze legyen hozzá
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
feelgood
tag
Power Managert megnyitod.
Global Power Settings -> Beep when power state change.
Azért csipog, mert mikor lecsukod a kijelzőt, akkor alvó állapotba kerül a gép, mikor kinyitod, felébred.
Így majd akkor se fog csipogni, mikor rádugod töltőre a gépet / lehúzod onnan.
[ Szerkesztve ]
A Lenovo ThinkPad NEM IBM THINKPAD, HANEM LENOVO.
-
franc0
őstag
Sziasztok!
Ma beszereztem az első ThinkPad-em egy T60 személyében. Nagyon tetszik eddig, csak egy dolog idegesít. Amikor lecsukom a kijelzőt és amikor kinyitom, csipog egyet a laptop. Nem négyet (amire a Google alaplapcserét mond...), csak egyet.
Nem tudjátok hogyan lehetne ezt megszüntetni?
Előre is köszönöm.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
vikcsi
senior tag
No látod ezt én sem értem... kollégámnak is másfél év munkahelyi cuccai szálltak egy egy pillantás alatt... hw hiba miatt. Semmi mentés persze
Szerintem lustaság, meg bele sem gondolnak, csak amikor már valami furát csinál a gép - már ha van előjel.Audi100td: most milyen procc van benne?
T23-ra mennyit kérnél x41 esetében, csak úgy kíváncsiságból...ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
brd
nagyúr
válasz zsilinko #13144 üzenetére
Segíteni sajnos nem tudok, de szeretném megérteni, hogy ha valakinek fontos adatok vannak valahol, akkor abból miért nincsen másolata? Egy 8-16GB-os (nem valószínű, hogy ezen ne férne el az igazán fontos adat) pendrive pár ezer forint, és a kulcscsomódra fűzve mindig magaddal viheted.
The only real valuable thing is intuition.
-
zsilinko
csendes tag
2010.11.14-én éjszaka Győr-Ménfőcsanakon a Muskátli panzióban eltűnt fekete IBM Thinkpad laptopom.
A számítógép már régi, így az értéke nem sok, viszont számomra nagyon fontos anyagok vannak rajta.
Magas áron visszavásárolnám, aki tud róla valamit, az kérem keressen!Bene Zsolt
003620/219-01-52
zsoltbene@gmail.com -
-
audi100td
nagyúr
Ez a proci belemegy T20-asba?
-
Jag
senior tag
válasz adnoctum18 #13086 üzenetére
Sűrített levegő. :-)
-
-
audi100td
nagyúr
Köszi szepen, mondjuk ez nekem tul bonyolult, inkabb egyelöre beletörödöm, hogy nincs OSD.
tututewe: Ez a topik a ThinkPad-ekkel foglalkozik, itt szerintem senki nem fog neked ideapad vagy egyeb consumer lenovo gepet ajanlani.
hankpoke: En az X200s-t valasztanam, a Core i procik többet esznek es az benyomoritott touchpad sem tul szimpatikus nekem az X201i-n. De en elöször körülneznek aproban vagy esetleg eBay-en, közel 300k-t tuti nem adnek ki erte.
[ Szerkesztve ]
-
tututewe
csendes tag
sziasztok!
kinéztem magamnak egy Lenovo Ideapad G550A notebookot 176 000 ft-ért
intel Core2 Duo 2.2GHz 2MB L2 cache/ 800MHz FSB 2 mag, 45nm (T6600) procival
nVIDIA GeForce G210M / 512MB TrueCache vga-valde az eladó szerint jobban járok egy Z560A-val 160 000 ft-ért
Intel Pentium Dual-Core 1.86GHz 3MB L2 cache 2 mag, 32nm (P6000) procival
nVIDIA GeForce G310M / 512MB TrueCache vga-vala többi adat ugyanaz (kivéve a webcam, de az nem mérvadó) a tanácsotokat kérném, hogy melyiket válasszam, mert nem igazán vagyok képben e téren. a plusz 16 e ft nem akadály, a jobbikat szeretném választani.
még valami: egy angol fórumon olvastam, hogy a G550-eseknek valami probléma van a hűtőjükkel de csak windows 7 alatt. erről tud valaki valamit?
köszönöm a válaszokat! -
hankpoke
tag
Lenne pár kérdésem ezzel a két géppel kapcsolatban:
http://www.usanotebook.hu/lenovo-thinkpad-x200s/P22388http://www.usanotebook.hu/lenovo-thinkpad-x201i/P22125
Első kérdés, hogy megéri-e a régebbi 200-as 3G modemmel, kisebb akkuval?
Másik kérdés, hogy mennyivel lassabb a C2D ULV az i3-hoz képest? -
SNor
tag
válasz Sickboy25 #13128 üzenetére
Szia, gondolom azért akarsz alaplapot cserélni, hogy jobb VGA legyen ráintegrálva. Ha létezik egyáltalán Intel grafikus verzérlőn kívül más (ahogy néztem nem) akkor cserélhetsz, de lehet többe kerül majd mint a notebook piaci értéke. Amúgy, relevánsabb topic itt.
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Ezzel a géppel rendelkezem:
Lenovo G550 --- Intel Pentium Dual Core T4300 2,1 GHz - 3072MB RAM- 320GB HDD- DVD-RW +/- - 15.6 kijelző- Intel GMA X4500 - LAN: 10/100; Modem: Nem; ; ; - LEN 59-026359; Felbontás: 1366 x 768 (WXGA) 16:9 LED kijelző; Hang: Igen; Memória típusa: DDRIII; Szín: Fekete; Dokkolhatóság: USB porton; - DOS - 2.7 - 6 cella - 2év - Wlan - Webkamera - LEN 59-026359
Sajnos azt a választ kaptam, hogy bizony VGA csere nem lehetsége. És mi lenne, ha alaplapot cserélnék benne? Az lehetséges?
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Geresics
addikt
válasz #95590400 #13125 üzenetére
Igen, nekem is ez jutott eszembe, de mivel garos, ezért elvitte a főnököm a szervizbe, csinálják meg ők. Megsértődött... Nekem jó, mert nem kell még ezzel is foglalkoznom, bár én pár óra alatt megcsinálom, míg a szervizbe szerdán kell telefonálnia, hogy mikorra lesz meg. Kihangsúlyoztattam vele az adatmentést, kíváncsi leszek
Valószínű a Win7 frissítés a ludas, mert pénteken az még települt mikor kikapcsolt.
Engem csak zavar, hogy nem lehetett előcsalni a csökkentett módot, ezek után nem fogom az "okos ThinkPad"-et javasolni senkinek, az tuti, nem mintha idáig szimpatikus lett volna*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Gondwana
addikt
Amit találtam, ott általában RAM-hibát találtak.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
törölt tag
válasz Geresics #13114 üzenetére
mielőtt bármit is csinálsz ezekkel a lenovós, vines recoverys csodadolgokkal, vinyó gépből ki, usb keretbe bele, fullimage, vagy a teljes lemez egy az egyben lévő klónozósa egy másikra. ehhez shareware progik tömkelege áll rendelkezésre. egy keret kb. 3k.
utána lehet próbálkozni bármilyen okossággal. ki tudja, mit és hol tárolt, stb. -
Sipi
addikt
válasz audi100td #13122 üzenetére
Ja, erre emlékszem. A thinkpad-acpi, ami kezeli a gomb-eseményeket, alaposan át lett gyúrva. Egy ideig játszottam vele, ha nem értesz hozzá, inkább ne vacakolj. Az van, hogy Linux alatt két módon hozza a rendszer tudomására, hogy pl. volume up esemény történt: egyik a standard ACPI-n keresztül (ehhez kell az acpid démon), a másik pedig a modernebb event layeren keresztül.
Valamikor sikerült átállni a kernelben ÉS a thinkpades csomagokban egy keverék meódusra, amivel sokat tököltem én is. A probléma az, hogy a thinkpad események egy részét ACPI-n, más részét event layeren, egy részét meg a kettőn egyszerre adja át a rendszer. Ergo ami figyeli ezeket, csak egy részét fogja érzékelni, mert vagy ACPI_t, vagy eventet szoktak érzékelni.
Elég régi és szar a thinkpad kernel modul, ami ezt csinálja, egy ideig szórakoztam vele, aztán meguntam. Maradtam a tpb-nél, ami ocsmény és kicsit lassú, és tényleg zabálja az akkut, de legalább mindenen működik. Ha játszani akarsz vele, a betöéltendő thinkpades modulok paraméterezésével kell játszani, hogy milyen módon jelentse a gombnyomásokat. De ha átállítod, akkor lehet, hogy a kijelzés oké lesz, viszont az erre épülő műveletek fognak lehalni. Pl. nem lesz többé suspend, képernyő kikapcsolás.Mert pl. átállítod, hogy minden esemény érzékelése menjen event layeren keresztül. A volume és thinklight események hardveresek, amikor ezeket megnyomod, a gép maga nem csinál semmit, hanem a BIOS végzi el az állítgatást. Ezért ezek mindig működni fognak. De a kijelzéshez a gép nézi, meg lettek-e nyomva. A gép az event layeren keresztül nézi ezeket. Ha átállítod, hogy event layeren át jelentse a gombnyomást, a kijezlzés oké lesz. Viszont pl. a suspend megnyomásához az ACPI-ben van definiálva, hogy mi történjken. Mivel átállítod event layerre, semmi nem fog történni suspend nyomásra...
Megoldás az, ha minden gombeseményt megírsz vagy ACPI-re, vagy eventre, de ez macera, nekem pl. nem sikerült mindegyiket megcsinálni.
Sipi
[ Szerkesztve ]
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Sipi
addikt
válasz audi100td #13099 üzenetére
Magát a tpb-t indítsd el. KDE-ben automatikus indításba be lehet tenni.
Vagy a /etc/tpbconf vagy a saját könnyvtáradban léterejött valami hasonló confot kell átírni, hogy mit hogyan jelezzen ki, de az alapbeállítás is elegendő lehet.Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
-
audi100td
nagyúr
T4X fanoknak gondoltam belinkelem: [link]
-
ben11
őstag
-
-
ben11
őstag
Hello!
Nagy baj van!
A gépem nem bootol be..Bejön win logó tölt-tölt,majd megjelenik az egér is,aztán nem sokra rá kékhalál:
[link]
Valaki kérem segítsen!Szétver az ideg ha a hdd meghalt..[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
S.O.S.!
A főnököm Lenovo SL510-es gépét pénteken kikapcsoltam, és ma reggel nem akart rendesen elindulni. Indul, majd bejön a Lenovo automatikus javítása, de nem javítja meg, hanem azt javasolja, hogy használjam a Recovery-t. Ezzel az a baj, hogy szerintem elvesznek az adatok, de mivel nem próbáltam, ezért nem tudom biztosan.
Gondoltam semmi baj, elindítom a Win7-et csökkentett módban, de sehogy nem tudom behozni az ennek kiválasztására lehetőséget biztosító menüt. Hiába nyomkodom őrültként az F8-at. Próbáltam már a Setupból kiszedni a Quick-BOOT-ot, de akkor sem.
Hogy tudom megkerülni ezt az automatikus javítást? Vagy hogy tudom elérni a csökkentett módot? (Abban már egy tucat gépet helyreraktam, de ilyen automata sz@rral még nem volt dolgom, és nem tudom felülbírálni...)
S.O.S. HELP PLS!
(...persze a főnököm - szőke, változókorú nő - már kitalálta, hogy én b@sztam el, amikor pénteken leállítottam...)*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
vikcsi
senior tag
válasz Leslie13 #13003 üzenetére
Azóta valami történés?
Kíváncsi vagyok, hogy a víz okozta-e... ha igen, akkor szerintem megpróbálhatod egy kis alkohollal kitakarítani, előtte száríratni rajta egyet szétszedve.ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
-
ixtom
tag
válasz SpeedR #13110 üzenetére
Ha jól tudom T42-be az M765-ös (2.1GHz, FSB 400)
T43-ba az M780-as (2.26GHz , FSB 533) a legnagyobb, ami belemegy.Más:
T43-ban, ha SATA Ultrabay-ben lévő vinyóról/SSD-ről megy az OS, akkor is jelentkezik az "Error 2010"?
[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy T42-be és T43-ba melyik a leggyorsabb proci ami belemegy?
-
lapa
veterán
nekem fenn volt a tbp. azóta okafogyottá vált a gyorsgombozás, de akinek fenn van esetleg ránézhet. fenn van a linux fogyasztási wall-of-shame-en, mert valami 10 (vagy 100?) wakeupot csinál mp-enként. nem tudom javítva lett-e.
az akksi tárolós témához annyit még, hogy mivel a hűtőben lecsapódó pára van, én 2 réteg visszazárható műanyag tasakba pakoltam, meg mellé az összes eddig összegyűjtött silica gel-t (a kis zacsik a fehér golyócskákkal). az egy éve 40%-on berakott akksi még 25%-os, a két éve berakott akksi már 0% volt (mind egy 9 cellás, mind az ultrabay LiPo). szóval ha jól értem a legalább évenkénti rátöltés ajánlott.
-
lapa
veterán
válasz mitulabattyi #13050 üzenetére
az usb akkor vált "dedicated charge" módba (azaz adja le a leadható max szuflát), ha a két data (tipikusan a vékonyabb, fehér meg ződ) ér rövidre van zárva. gondolom csinálsz egy ilyen kábelt egyből kikandikál rajta az 5v.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz Minstrel #13106 üzenetére
Ebből számomra nem derül ki pontosan, hogy milyen kontroler kezeli az SD kártyát, de azt már látom belőle, hogy nem USB madzagon van. A tüneteidhez hasonlókat produkál, ha jmicronos PCIe CF olvasót használsz a Win7 default drivereivel, ott a megfejtés, hogy megfelelő drivert kell találni hozzá. (Nem, sajnos még mindig nem érkezet meg, amit én rendeltem)
X200T-ben beleszaladtak a kompromisszumba, hogy az USB maximális sebessége 30MByte/s, de legalább ilyen macerák már nincsennek.Szerk.: Device managerben (Disk drives alatt) az SDkártyánál a Policiesnél a Quick removal vagy a Better performance with less features a kiválasztott opciód?
(A helyes megfejtés az első lenne)[ Szerkesztve ]
-
Minstrel
senior tag
Hali, van valami ötletetek, hogy miért nem ismerheti fel a beépített olvasó az SD kártyát? Csak akkor jelzi a meghajtók között ha újraindítom a gépet és utána újra nem ismeri fel, viszont az 'USB eszköz csatlakoztatási hang' mindig hallatszik. Win7 van fent.
-
Gondwana
addikt
válasz audi100td #13103 üzenetére
Ja, hogy XP: arra nem sok esélyt látok, mert XP nem megy "removable drive"-ről. CF kártyák vannak olyanok, amiknél vudubabákkal meg egykézenállva teliholdkor át lehet állítani, hogy a kártya, ha IDE buszra van kötve, ne removableként mutatkozzon be (SanDisk), illetve olyanok, amiket ha IDE-re kötsz, saját eszüktől tudják, hogy fixed diskként kell bemutatkozniuk (Transcend 133x és 300x széria biztosan ilyen, olvastam olyant, hogy egyik-másik Kingston is, ezt nem tudom biztosra mondani) - de ezt SD kártyánál esélytelennek látom. (Léteztek valami moddolt driverek eredetileg IBM/Hitachi microdrive-okhoz, de, hogy USB drive-ot is elfogadjanak, azt kétlem).
A linux persze nem ilyen érzékeny minden apró hülyeségre
Ha valami XP-szerűség is megfelelne, akkor nézz szét mindenféle PE-builderek között (én is kutakodok mostanában ilyesmi témában, de az egy biztonságtechnikai/videorögzítős project része)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
válasz audi100td #13101 üzenetére
Linux alatt lsusb és ha közötte van a kàrtyaolvasò, akkor biztosan. Ha a Lspci listàban van, akkor nem, mert nem tudod közölni a BIOSszal, hogy ott keressen boot szektort. (x200t kàrtyaolvasòja USB-n lòg)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest