- 420 mm-es AIO-val jön a DeepCool "lopakodó" alaplapokat is támogató nagytornya
- Primary RGB Tandem OLED panelt kap az LG 27 hüvelykes gaming monitora
- Megmenti a Sony 8K-s ígéretét a Pure Pool Pro
- Sallangoktól mentes ultraszéles monitorral jelentkezett az LG
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizcsap
tag
Ma nekiestem és lemostam, megpucoltam a T60-t. Hát meg kell h mondjam, gyönyörű lett! Kicsit furcsa is belegondolni h valójában mennyire dzsuvás lehetett ha szemmel látható a különbség
T60 tulajokat kérdezném, a kijelző kerete/burkolata nekem rendszeresen recseg-ropog mikor kinyitom v becsukom. 10 nyitásból 8x recseg, de van mikor némán "teszi a dolgát" egy darabit, aztán újra ropog. Másnál is előfordul ez, lehet ezzel kezdeni bármit? Egyáltalán figyeljek erre?
-
Vasy09
őstag
Srácok, ez a vinyó ugye jó nekem a T41-embe: Toshiba MK6025GAS 60GB ATA 8MB 4200RPM?
-
sbazsi
veterán
mennyire normális, hogy egy usb hdd-re 2mA áramfelvételt ír ki a win7
-
audi100td
nagyúr
X31 képes bootolni pendrive-ról? Gondolok itt pl. ubuntu vagy xp telepítésre.
Szerintetek mennyi érte a reális ár? Szép állapot, 40-es vinyó, 1GB RAM, ~2,5 órás akksi, töltő.
-
csiktor
tag
válasz
audi100td #14191 üzenetére
12 áthelyezett hibás szektor. Valszeg emiatt értékeli le.
Már túltettem magam a dolgon, megy a vinyó, teszi a dolgát, letojom. Ha legalább még 1 évet elketyeg, akkor már ok. Aztán majd vagy másik vinyó, vagy SSD. Vagy addig kétszer elhagyja, összetöri, tönkreteszi a gépet a kedves hölgy tulaj.
-
audi100td
nagyúr
-
adorjant
őstag
válasz
audi100td #14183 üzenetére
Szerintem sem helytállóak a számok,nekem pl a Sentinel azt mondja az X41 vinyóra,hogy 10000 napot ment
Egyébként ZIF átalakítóval lehet beletenni nagyobb vinyókat is,igaz ezekről nem sok tapasztalatot lehet találni,árban egy gyári 60gb-os körül ki lehet hozni 80-120 gigát.
-
audi100td
nagyúr
válasz
csiktor #14180 üzenetére
Ne foglalkozz ezzel az adattal (nálam jelenleg 4.093.643.012-t ír rá úgy, hogy 29 napot ment a HDD és visszanézve a grafikont, (laikus számára) semmi logika nincs benne, egyik nap több, másik nap jóval kevesebb is lehet az érték), nem tudhatod, hogy a gyártó hogyan értelmezte, pl. Seagate vinyóknál folyton összevissza pörög a "Raw read error rate", még sem jelenti azt, hogy bármi hibája lenne a hardvernek. Ha sentinel kondíció 100%, nincs ok aggodalomra, mondjuk lefuttathatod a gyártó diagnosztika programját is a biztonság kedvéért, de mondom, ezek ilyen "kattogós" vinyók és ráadásul tetű lassúak, nem lehet vele mást csinálni, mint beletörődni vagy veszel bele egy SSD-t.
NitrousB: Szerintem nektek nem volt még X41-etek, én a másodikat nyúzom...
-
NitrousB
csendes tag
válasz
audi100td #14176 üzenetére
Sztem (#14173) n0_gAboR - nak lesz igaza, nekem ugyanezt produkálta a T410-emben a Seagate Momentus 7200.4 HDD-m, 2 hónap használat után cserélték is, 1000+ Reallocation Event volt, és 3 Bad Sector.
Olvastam arról, hogy ez a jelenség a .1 és .3-as Momentusoknál jött elő, firmware-frissítés megoldotta elvileg a problémát.
Az enyém a csere óta (kb. 1 hete) nem produkálja ezt a leállást + hangot, de a Realloc. Event-ek száma már megint nő: most 50+, szóval nem csak a vinyó hibája miatt van ez.
Még várok, telepítek pár új programot (ettől elég gyorsan elkezdett nőni az előzőn az R.E.C száma):, és ha ismét előjön a probléma, akkor lesz még1 köröm a szervizbe, akkor már nem HDD-csere miatt. -
-
audi100td
nagyúr
válasz
csiktor #14171 üzenetére
Szia,
nem hiba, ez a merevlemez ilyen, gondolom leparkolja a fejeket amikor épp nem dolgozik, ez hallatszik kattogás formájában, de azért soha nem árt ha fent van HD Sentinel. Sajnos csak 1,8"-os IDE-44pin vinyó megy bele, 60GB-os a legnagyobb és úgy tudom csak a Hitachi gyártott ilyet. SSD-t tudnál belerakni (eBay-en lehet kapni, ugyebár az is speciális, ami belepasszol a HDD helyére), nem egy olcsó mulatság, főleg egy ilyen gépbe ami ér kb. 50e Ft-ot.
-
csiktor
tag
Hali!
Nemrég vettem barátnőmnek egy X41-et. Hitachi C4K60 60Gb vinyó van benne.
Teljesen jól működik mindent, azt leszámítva, hogy kattog a vinyó. Néha másodpercenként, néha ritkábban. A probléma létezik, megtaláltam itt viszont megoldást nem nagyon találtam rá (Win XP).
Találkozott valaki ilyennel? Sikerült valahogy megoldani?
-
sbazsi
veterán
válasz
Rez_Grof #14167 üzenetére
állítólag gyártják az alkatrészt. első körben (13-án) azt mondták, hogy kb 4-5 nap. aztán azt, hogy szerdáig., de még nem érkezett meg, hétfőn felhívtam őket, azt mondták, hogy nincs, és vagy aznap, vagy másnap értementem, hogy addig is nálam legyen.
tehát a noti ott volt több mint egy hétig. -
sbazsi
veterán
válasz
Gondwana #14166 üzenetére
T410-en 2mA-t ír. ez nem kerek, és a lámpája sem ég.
méricskélni biztos, hogy nem fogok, mert nem értek hozzá
az egér 70mA fogyaszt. wireless.másik vinyó fogyasztására azt írja, hogy ismeretlen. bár néha felvillant, hogy 200 mA.
van még másik 2 vinyó, azokat most nem próbáltam, de ott sztm mindegy is, mert nem gépről kapja a tápot. Mindkettő egy tápos usb hubon van (belkin), és mindkettő saját tápos 3,5 "
Pendrive 200mA-t fogyaszt.ujjlenyomat olvasó: ahogy látom, ez is usb. ezzel egyszer volt, hogy alvó állapot után nem működött.
-
Rez_Grof
őstag
válasz
sbazsi #14164 üzenetére
En futnek meg egy szemelyes kort, hogy legyen papirom is arrol hogy alakatreszre var a noti. (Ha meg nincs ilyened),
DE a legutolso informaciom az, hogy nem rendelhetnek ugy alkatreszt hogy a noti nincs naluk leadva fizikailag is javitasra. Tapasztalataim szerint altalaban kb 1 het mire megjon az alaktresz, ha nincs raktaron (nem csak a szerviznek van raktarja itthon).
-
Gondwana
addikt
válasz
sbazsi #14164 üzenetére
Az USB specifikáció szerint elvileg 500mA-ig terhelhető egy USB hub. Előfordulhat, hogy bármi ok miatt csak kevesebbre képes egy adott port. Ez rendszerint a déli híd gyártási szórása (abban lakik az USB host controller is). Ha volna egy 10 ohmos teljesítmény-ellenállás (bármilyen jó, de azért 2.5W-ot ki kell bírnia), akkor én egy ilyennel megmérném, hogy mit is tud az az USB port: egy kibelezett kábelre rákötném, és lemérném, hogy mekkora feszültségesés jut az ellenállásra - ebből már számolható minden egyéb adat, de a lényeg, hogy ha üresjáratban 5V a feszültség, terhelve meg látványosan leesik, az egyértelműen alaplapcsere (valaminek túl nagy a belső ellenállása). (De, ha ezt megcsinálod, azért ne meséld el a szervízben, bár szerintem azok ott a Neumann u-ban értenék is, hogy mi ennek a mérési módszernek a lényege)
Szerk.: Ha meg már az üresjárati delej is alatta van az 5V-nak (pl. csak 4.8V), akkor az ugyanez a problémakör.
Device Managerben less rá, hogy mennyit fogyaszt az egered, illetve a hol működik, meg tudod nézni, hogy üresjáratban mennyit fogyaszt egy USB HDD/Flash. (A terhelés alatti fogyasztást így nem tudod kimérni) -
sbazsi
veterán
válasz
^Clown #14163 üzenetére
azert hergelem magam, mert uj a gép, és azóta nem megy. és kicsit idegesít. a szervíz első körben elhajtott, mert ott és akkor nem produkála a hibát az ő hardvereikkel. megértem, mert 3rd party cuccal nem megy.
majd levelezés után igéretet kapok a cserére. de csere még mindig nincs. lassan 3 hete van meg, 3 hete nem tudom normálisan használni, és már bosszant nagyon a dolog.pendrive-ra tettem ubuntu live-ot. a t410 alatt nem látta. másik notival ugyanez a linux pendrive, és ugyanaz a hdd gond nélkül ment.
ugyanakkor az egér megy vele, újlenyomatolvasó, kártyaolvasó, és ultrabay is megy, ezek tudtommal mind usb porton mennek. ezért parázok, mert mi van, ha lapcsere után is gond lesz.
-
^Clown
addikt
válasz
sbazsi #14159 üzenetére
Szerintem ne hergeld magad tovább, ez 100%, hogy hw hiba sajnos. Érdekes hibajelenség, szerencsére nem gyakori. Te pont belefutottál, sajnálom...
CD-ről bebootolt Ubuntu vagy más linuxszal próbálkoztál már? Bocs, nem emlékszem pontosan mindenre, annyi mindnt leírtál már. Ha igen, és ott is rakoncátlankodott az usb, akkor fix, hogy alaplap. Elszállt a déli híd
-
Rez_Grof
őstag
Innen tudod letolteni a progit: Lenovo driver download Van egy system update nevu progi azt ha felteszed akkor nagy valoszinuseggel minden szukseges drivert progit leszed es feltelepit, de lehet benne valogatni, hogy mi az amit nem szeretnel hogy telepitsen.
-
m26
csendes tag
válasz
Rez_Grof #14160 üzenetére
Mégegyszer köszi nagyon sokat segítettél! 2010-10-11 óta nem garis a lenovo oldal szerint ezt a srác is így mondta ,állítólag van még rá egy hónap gari amit egy pesti üzlet vállalt úgy hogy átnézte a gépet és így egy hónappal meghosszabbítatta de ha az előző dátumhoz vesszük akkor már az is lejárt(?)A lényeg ,h ő cseregarit vállal tehát még visszatudom adni ,de egyébként rendben van a gép sajnálom ,h van ez a kis kehe..benn vagyok a biosba a Cpu power management-nél lenne a dolog?Itt csak auto meg disabled van.
-
Rez_Grof
őstag
A dokkolo ha adapter is van hozza kulon akkor magaban er vagy 30K-t.
Pontosan mi a geped tipusa? 3456-afg formatumu szamot keres az aljan egy matrican vagy a biosban. mellete van a seria szam is. Ezeket be irod ide : Lenovo warranty lookup es kiderul, hogy garis-e meg illetve, pontosan milyen alaktreszek vannak benne.Ha kicsit valtoztatott energia gazdalkodasi beallitasokkal nem futyul annyira akkor szerintem nem /thinkvantage power manager/.
Neha a T500 is futyent egyet kettot. -
sbazsi
veterán
válasz
Rez_Grof #14156 üzenetére
igen, infoparkban voltam.
első körben, mivel amikor ott voltam jelentkezett a probléma az ő hardvereikkel (pendrive és külső hdd), ezért nem vették be. de mivel 6 eszközzel is produkálta már...
utána írtam egy levelet, hogy akkor mit javasolnak, és cserét ajánlottak. bevittem, csak nem érkezett meg az alaplap, ezért elhoztam, és ha meglesz az alaplap, hívnak, és viszemrack-kal való probléma:
usb-n lévő linux.
T410 boot, hdd rádug, hiba.
másik noti boot, hdd rádug, működik.
pendrive, linux, usb rack, hdd ugyanaz, csak a gép más. -
m26
csendes tag
válasz
Rez_Grof #14156 üzenetére
Még nem voltam vele szervízben ,65ezerér vettem dokkolóval együtt.Ahol kibróbáltam átvétel előtt annyi háttérzaj volt ,hogy nem vettem észre csak itthon.Az eladó állítólag nem tudott a hibáról ,de vállalt rá 1 hónap garit.Érdemes visszaadni a gépet?Köszönöm a gyors választ kedves rez_grof!
-
Rez_Grof
őstag
Ismert hiba, az en T61-em is csinalta csak lehet nem ennyire hangosan, a core 2-e procik szeretnek igy "enekelni"
Az energia gazdalkodasukkal van osszefuggesben.
http://forum.notebookreview.com/lenovo-ibm/173399-eliminating-cpu-hiss-whine-t61.html
Igy googlez ra: CPU whine + Core 2 Duo
-
m26
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem ,vettem egy használt jó állapotú t61es lenovot t7300as procival és egy olyan problémám lenne ,hogy mikor műveletet végez vagy megmozdítom az egeret , a gép bal felső sarkából egy ugyan halk ,de magas frekijű ,karcos ,éles ,enyhén sípoló jellegű hang jön ,ha ritmikusan mozdítom a pointot vagy sima egeret akkor a hang is ritmikusan jön tehát valahogy számítás vagy művelet közben jelentkezik ,változó frekin.Egyébként a gép hibátlanul működik és ez a zaj elég halk de engem mégis az őrületbe kerget..Találkoztatok már ilyennel?Nincs valami ötletetek mi ez?Előre is köszönöm a segítséget!
-
sbazsi
veterán
válasz
Rez_Grof #14150 üzenetére
az eszközkezelőben töröltem már az usb driverét.
nem segített.
majd kerestem az intel honlapján drivert, az sem.
mindezt egy új notin, gyári állapot + 1-2 progival.majd full recovery, és ahogy volt, gyári állapot, akkor sem volt jó, majd minden frissítés, és akkor sem.
biosos ötlet: a gond az, hogy nem csak 1 vinyót nem lát, hanem többet, és pendrive-okat sem. mivel live linuxot sikerült pendrive-ról bebootolni, így a bios látja.
és a jelenség nem olyan, hogy sosem megy, hanem egy ideig igen, utána nem.most bedugtam. a gép néha/egy idő után elkezd lassulni.
a rádugott lemez kap betűjelet. ha meg akarom nyitni, nem akar csatlakozni. de nem ad hibaüzit, csak vár, hogy csatlakozzon.
számítógépkezelés/lemezkezelés: ez nem töltődik be, alul írja, hogy kapcsolódás a virtuális lemezkezelő szolgáltatáshoz. ha ilyenkor kihúzom a vinyót, akkor 1-2mp alatt megjelenik.és vinyó kihúzásakor megjelenik egy ablak, hogy a lemez nincs formázva. formázza most?
ezután ráteszem a másik notira, és minden ok. -
Gondwana
addikt
X200-am nem volt, X32 viszont van. Ez tanulságos lehet a váltás előtt.
A kijelzőcsere garanciavesztős, de ha ügyesen csinálod és megtartod a régi kijelzőt, ha valami gebasz akadna, csak visszarámolod szervíbmenetet előtt a gyárit.
AFFS (IPS) kijelző tudtommal csak CCFL háttérvilágítással van, ami LED-es, az már PVA panel (szerintem broáááf, a VA technológiák közül egyedül a Sharp ASV aminek a képe megfelel az én kritériumjaimnak). -
Zooka
tag
Váltott már valaki X200(s)-ról X200 tabletre? Sima X200-am van, nagyon megkedveltem a kis gépet, majdnem minden szempontból a tökéletes noti lenne számomra. Csak az egyetlen szépséghiba vele a kijelzője, vacak fakó tn panel. Nem értem egyszerűen, hogy egy ilyen kategóriájú gépbe miért nem lehet tenni normális ips kijelzőt. Gondolkodtam még a kijelzőcserén, ez megúszható garivesztés nélkül? Vagy amit a kijelzőre költenék inkább fizessem rá egy tabletre? A tablet meg kissé ormótlannak tűnik a simához képest, igaz még nem volt a kezemben olyan.
Egy kis érdekesség: [link] Mi ez ha nem márkafanatizmus?
Egyébként igazán gyárthatnának ilyen kategóriájú Thinkpad-et is!
-
sbazsi
veterán
továbbra is szívok a t410-zel.
(volt szervizben, de nem csináltak semmit vele, mert nem volt alkatrész. ha megérkezik, hívnak, és alaplapcsere lesz, de addig is szeretnék megbizonyosodni arról, hogy nem sw vagy mas hw hiba a ludas)
leírás az azonnali kérdések órája topicban.adott egy külső vinyó. ez a vinyó a t410-ben win7 alatt (frissen gyári állapotba hozva) nem megy
ez a vinyó másik 3-4 notiba megy.
és a poén: ubuntu linux pendrive-ról bootolva: t410 nem megy, másik notin megy. másolni is tudtam rá.ugyanakkor nem értem, mert az egér megy, a pendrive-os linux bebootolt, az állítólag usb-s ultrabay megy, és a memórikártyaolvasó is. (jól tudom, hogy utóbbiak usb-sek
)
-
Tim82
félisten
válasz
szaszaddd15 #14140 üzenetére
-
brd
nagyúr
Igen, ezek is jó ötletek (a jack tényleg hülye helyen van elől).Az akksi formájú tápot úgy érted, hogy így az akku' helyére is mehetne? Erről jut eszembe: még az összes, házból kiálló csatlakozó is lehetne mágneses rögzítésű, és akkor nem rántja le a gyerek a gépet, ha beleakad valami kábelbe. Szép álom... Ha egyszer lesz annyi pénzem, indítok egy céget, ami ezt legyártja nagyobb mennyiségben (vagy legyártatja, talán úgy is megoldható), ez biztos.
Kizárólag olyanoknak fogom árusítani, aki értékelni is tudja.
Van olyan dock, de abba csak kis méretű kártyák férnek bele, ráadásul csak 1x-es a PCIe (amennyiben jól emlékszem), ill. külső tápcsatlakozó sincsen a VGA-nak (ez utóbbi mondjuk megoldható külső táppal, ill. a buszhoz is van riser, de a nem legalább 8x-os sebességet nem lehet pótolni). -
válasz
spyduck #14137 üzenetére
Max fényerőn van,és úgy bírt másfél órát, hogy usb adapteren keresztül csajos farmeramázott,mail.stb..Bocs a lámaságért de nekem semmit nem mond a Power Manager
Nem volt még laptopom,ezt is csak csajosnak vettem hogy az enyémeket ne piszkálja
Úgyhogy ha leírjátok mit kell nézni,beállitani szívesen leírom hogy mire van épp rakva a Power Manager
-
szaszaddd15
csendes tag
Hello.
Olyan problémám lenne egy Y560A-s géppel, hogy: bekapcsolom, bootol, betölt a windows, aztán a bejelentkezési ablak már nem jön be, csak full sötét képernyő. Rákötöttem külső monitort, a monitor kikapcsolt(úgy vette, mintha ki lenne kapcsolva a gép). Visszaállítottam a rendszert, telepítettem újra windowst, a probléma továbbra is fennáll. Ugye nem videókártya?!:S
Köszi a választ!
-
^Clown
addikt
Az X40-X41-ekben szépen mennek ezek a KingSpec-ek, úgyhogy csak bátran
lajosx: szerintem tök jó az az akksi, talán a Power Manager-t kéne újraraknod, vagy szintén ebben a programban kicsit körülnézni az energiagazdálkodásnál (pl. Maximum Battery-re állítani, és úgy megnézni, mit tud).
-
lapa
veterán
hallott valaki ezekről jót / rosszat? a t21-be menne és remélném, hogy megoldódna vele a standby. merthogy a mostani cf-ide átalakítót (azaz a cf háttértár jelenlétét magát) gyanítom a mögött a hibajelenség mögött, hogy ébredéskor login képernyőt kapok minden beállítás (no jelszó, no screensaver jelszó), mindenféle acpi / apm kombó ellenére. meg egy igazi noti csak megérdemelne egy rendes slc ssd-t.
-
Köszi a válaszokat
-
Sziasztok.
Van itt nállam egy Lenovo r60-as gép csoda.Az lenne a kérdésem hogy ha új az aksi akkor mennyit kell birjon?Mert most kb másfél órát bír.Esetleg lehet kapni még bele újat valahol?Köszi..
-
Cyberpunk
félisten
Az lehet hogy néhány le-fel töltögetéstől javul az akku kondíciója, vagy csak program bug? Mert amikor megvettem akkor 72%-osra írta a PM most meg 86%-os.
-
brd
nagyúr
válasz
Cyberpunk #14119 üzenetére
Pedig nem gondolnak, vagy legalábbis úgy gondolják, üzletileg nem kifizetődő nekik. Én pl. szívesen fizetnék (akár jóval) többet egy olyan gépért, ami mondjuk T400 tudású (és küllemű - persze a kijelző miatt keskenyebb, lásd később), de:
- 6 MB cache van a CPU-ban, és tud 3 (vagy még több) GHz-en működni (de ugyanakkor mondjuk 400 MHz-en is - és hasonlóan a rendszerbusz többi órajele, és persze a működtetésükhöz szükséges feszültség is lehetne kevesebb, ha igény van rá, vagy akár a RAM-é is, és ezt a felhasználó állíthassa, akár terhelésfüggően, a saját elképzelései szerint, ne egy kocka mérnök kitalációi szerint működhessen csak);
- erősebb VGA-val - és több RAM-mal rajta - van szerelve az ATI helyett (nem a márka a bajom) - esetleg cserélhető legyen(!!!), vagy ne-adj-Isten akár külsőleg csatlakoztatható, ha már az a a b*szott PCIe busz akár fél méteres is lehet;
- IPS, 4:3-as képarányú panellel van ellátva (a sorok száma min. 1024, vagyis inkább 1050 legyen), ill. HDMI kimenet is van rajta, és a belső képernyő frissítése (is) állítható legyen gyárilag 47.96, 48, 50, és 60 Hz között (ha már ilyen b*zi FPS-ű filmeket készítenek);
- olyan S-ATA csatlakozó van rajta, amire bármilyen belső S-ATA meghajtót ráköthetek (azaz a táp is ki van vezetve, molex formájában - majd én átalakítom S-ATA tápra, ha akarom, köszi' -, ehhez esetleg egy spec. csatlakozó is lehetne a laptop felől, és ehhez egy spec. kábel (aminek a háttértároló felőli vége pontosan úgy nézne ki, mint amilyennek a belső S-ATA kábelezés néz ki, és ez ne panel legyen, hanem külön legyen a táp és az adat), hogy ne nézzen ki olyan gányul, ha le van húzva a gépről, vagy akár valami lemez eltakarhatná ilyenkor);
- a gépeken található, képességeket hirdető matricákat (CPU típusa, milyen windows-hoz írnak többé-kevésbé működő drivereket, milyen WiFi/Bluetooth van benne stb.) külön kapnám, hogy hadd ragasztgassam már én rá, ha akarom.
A technika jelenlegi állása szerint ezek bőven megoldhatóak lennének, de nincsen ilyen gép. -
Cyberpunk
félisten
válasz
feelgood #14120 üzenetére
Igen ez sajnos igaz. Csak tudnám mi a jó egy fényes felületen ami kb 5 perc múlva tiszta zsír meg új lenyomat
A tükröződő kijelző az meg a másik. Derült napos időben szabadban használni na oda kell türelem
Csak mert állítólag szebbek a színek, engem speciel a tükröződő felület jobban irritál.
De ez van mi még az ős felhasználok vagyunk speciális igényekkel. Kihalásra ítélt faj -
feelgood
tag
válasz
Cyberpunk #14117 üzenetére
Sajnos nincsen rá igény hidd el. Ez látszik is, felbontásban visszafele fejlődünk, egyre kisebb felbontásokat kapunk, és az átlag juzerek rohadtul nem nézik ezt, csak hogy JAJ DEJÓ CSILLOG VILLOG A GÉP, OLYAN JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ :ultracukifej:
( sajnos a vonaton pont kihallgattam egy ilyen beszélgetést
)
Manapság átlag felhasználókat nem érdekli semmi egy laptoppal szemben, csak csillogós legyen aztán kész. ( nem csak a kijelzőre gondolok, hanem hogy a gép minden részre gyűjtse az ujjlenyomatokat stb. )
Egyes emberek annyira igénytelenek a gépeikre hogy csak csodálkozni tudok néha, mikor leszedtem a matricákat az X200ról ( Vista, C2D, Wacom Penabled, Energy Star ) szabályosan hülyének voltam nézve: "minek azt leszedni, jó helyen van az ott"
Pedig hát itt szerintem mindenki tudja, hogy 1-2 év után hogy néznek ki ezek a matricák, illetve milyen az mikor ennyi idő múlva szedődik le.
-
Cyberpunk
félisten
Hát pedig ha valahol akkor egy üzleti gépnél gondolhatnának arra, hogy azok akik kicsengetik a nem kevés pénzt egy ilyen gépért, azoknál lenne igény a minőségre is. S jelen esetben IPS panelre is.
De nem csak az IPS gondoljunk csak a képarányra 16:9 egyre térnyerőbb és begyűrűzik az üzleti gépek soraiba is ez számomra még nagyobb gáz. Pedig nagyon nem kéne. -
brd
nagyúr
válasz
Cyberpunk #14117 üzenetére
Mert valahogy úgy vannak vele, hogy a konzumidiótáknak jó lesz így is, a többiek meg nem vásárlóerő. Sajnos egyre hülyébb hely ez a világ.
Én sokszor fizetnék is külön a minőségért, de egyszerűen nincs miért fizessek, mert minőség nincs, bizonyos téren, pedig a technológia meg lenne rá (vagy egyszerűen olyan nevetséges összeget mondanak, hogy annyiért már én is összehekkelem magamnak).
-
TOZ
addikt
Reggel volt nemi rollcage teszt idehaza. Benedek fiam a T61 allt par percig, mire eszrevettem, hogy mit csinal. 14kg... megbirta gond nelkul.
-
Csedit
aktív tag
Nemrég valaki keresett IPS kijelzős T60-at.
2 év használat után az enyém eladó lett:
[link]
Vettem egy T500-at, de még nagyon próbálok barátkozni a kijelzőjével.
Egy IPS után visszatérni TN panelre háát...mégha nagyfelbontású akkor is messze rosszabb. -
Magnum_
nagyúr
válasz
audi100td #14110 üzenetére
nnna, leirtam a gondot... bios jelszó törlés kell elvileg, vagy mi, amire kaptam linket (köszönöm, már irtam is)
T43-at már vett is bátyám, tehát az a gond letudva
án megtartanám magamnak a t30-at, vagy ennyire nem érdemes már foglalkozni vele?
a haver noti vásárlásához meg annyit, hogy anyumnak dell d520 van, kurvajó gép, szó se róla, hávernák d630-at néztem ki (vagy d420) de azért megnáznám, mizujság TP fronton
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #14105 üzenetére
Gondolom levált a vga chip az alaplapról, tudtommal van aki foglalkozik ennek a javításával, de kérdéses az eredmény illetve annak tartóssága, bontott lap meg kb. annyi mint maga a gép, helyedben szétbontanám és eladnám darabonként, helyette meg vennék egy T43-at.
Noti vásárláshoz én is az említett típusokat ajánlanám, van otthon faternak egy Latitude D630, nekem meg volt D620-am, jó gépek, de azért nem egy kategória a ThinkPad-del az biztos.
-
jubilleum
senior tag
hello!
Kellene nekem egy ilyen zsanér, mert eltörött. De ezt az árat én elég elrugaszkodottnak érzem. Van rá esélyem hogy találok olcsóbban, vagy ezzel meg kell békélnem? -
Magnum_
nagyúr
válasz
Cyberpunk #14103 üzenetére
köszi a fiuk a tippeket! bátyám 2 hete vett egy T43-at, abszolut meg van elégedve vele, nekem is tetszik, kb az a méret-felszereltség az, ami kell.
köszi!
továbbá lenne bátyámnál egy T30. alaplaphibás. javítható? nem tudtok véletlenül egy bontott móködö alaplapot? meg egy venti se ártana...
-
Shadowfax
addikt
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok.
direkt ide írok, és nem a notebookos-vásárolós topicba.
barátom szeretne 50k körül notebookot, megkért, hogy segítsek. ezért az árért csakis TP vagy Latitude jöhet szóba, de a TP-knél számomra nehezebb a helyzet. így kérném, hogy segítsetek abban, hogy ezért az árért (+10k még éppen belefér) milyen TP-t érdemes néznem? felhasználás: office-net-film.köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megkímélt Lenovo Legion 5 15,6" I7 10750H/GTX 1650 4GB/32GB/512GB/HU Bill/Win 11 Pro
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Eladó ASUS TUF FX506UI 4800H GTX1660Ti 6GB 16GB ram
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest