- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz spyduck #11494 üzenetére
Ki is csomagoltad azt a drivert? Nem csak letöltötted és felrakta magát még tömörített állományként mondjuk a C:\DRIVERS\.... könyvtárba?
Integra: ha erős fénnyel belevilágítasz a képernyőbe, akkor látod halványan a képet? Ez gyanúsan háttérvilágítás-problémának tűnik.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ringman
nagyúr
A 0 VID értéket nem értem.
CPU: T7500 G0 stepping, tdp 35W
A rendszer jelenleg nincs alulfeszelve, csak a power manager szerint "max CPU speed: lowest" van beállítva
Nálam üresjáratban coretemp+rmclock szerint 0,85V a req vcore (VID)
Everestben ugyanekkor (Számítógép > Túlhajtás): CPU VID: 0,9625VJa, hogy a tényleges hálózatról felvett fogyasztás értetted, így tiszta a dolog.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
trl_master
tag
válasz spyduck #11494 üzenetére
ugyanez volt nálam is kiegészítve azzal h az usb sem ment a gépen, mondjuk ez egy R51-es volt!
az USB leadta az 5v-ot, mert pl egy usb-s egérnek a fényt adta, de kezelni már nem tudta! a hang is érdekes dolog, az eszközkezelőben nem is ismerte fel az eszközt, rákeresve sem, drivert sem fogadta el! valszeg a déli hídon ment el vmi és úgy gondolom h ez egy kezdődő BGA hiba, ettől már csak lefelé vezet út, ami a lap teljes meghalásához vezet..."Ha belekezdtél hát folytasd tovább..."
-
Magnat
veterán
-
lapa
veterán
válasz Magnat #11490 üzenetére
igen, de ez az általam említett szituációkban ki volt zárva, direkt akksi nélkül méregettem.
más: az alábbi képeken két kupac szart rejtettem el, meg egy köh-köh interracial anál-szado adapter modot.
szóval igazából még ott durrant el az agyam, mikor a david hill blogbejegyzést ír meg még viccesen le is rajzolja, ki hogyan próbálja meg megoldani a kábel felcsévélését az általuk tökéletesen alkalmatlanra tervezett eszközre. hát nyasgem.
persze a sors iróniájaként a másik paraszt csapat a másik oldal trevezését oldja meg 0 ponttal, nehogymá ne legyen valami böszmeség azon is.
aki nem tudja / nem érti miről szól ez a poszt, az ne próbálja megfejteni mert csak rosszabb lesz a kedve tőle.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Egyik ismerősöm vett egy Thinkpad T60-at. Nincs rajta hang pedig raktam már rá drivert is.
(1) Tud vki esetleg vmilyen helyet ahonnan még lehetne letölteni?
(2) A Bios-ban le lehet tiltani a hangkártyát?XP Prof az operációs rendszer.
-
Integra
titán
érdekes jelenség ütötte fel a fejét a kis t-42-nél
mikor felemelem, két oldalt megfogom a billentyűzet magasságában és lekapcsol a kijelző. fekete lesz. a gép jár tovább, de mintha a kijelzőt lehúztam volna a csatlakozóról.
csak akkor jön vissza a kép, ha kikapcsolom a gépet és újra indítom.
nem mindig jön elő, csak ritkán, de tegnap 2x volt ilyen.
ez miért van?
ok, iszonyú öreg már a vas, lehet, hogy hardver hiba, de fura hogy a vázat fogom meg és erre a kijelző lekapocsol..
nem akarok most új noteszt venni még, várni akarok vele, hogy hátha kerül egy buzi hdmi vagy displayport az x201-be hamarosan normális vga-val......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Magnat
veterán
Akksinál is bejátszik a táp hatásfoka, csak nem akkor amikor leadja a teljesítményt, hanem akkor amikor felveszi (tehát töltéskor). Plusz nyilván az energia átalakításakor (tehát töltéskor) is keletkezik veszteség (pl melexik az akksi).
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
mcroberto
tag
WWAN működik független módban amennyiben eltávilítod a gépedről a lenovos connection managert vagy mit, én egy dell broadband managert használok, szépen hasít T-s dominos mobilnetes SIM-el. [3507g@W7-64bit, Lenovo X200]
[ Szerkesztve ]
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
lapa
veterán
válasz Ringman #11476 üzenetére
csak akkor nem nyersz, ha a cpu-d tudja a 0 VID-et legkisebb frekin. milyen VID értékeket csinál egyébként?
a notik általában kicsivel többet fogyasztanak hálózatról, mint akksiról. egyrészt van a táp ~85%-os hatásfoka, egy akksiról 10w-ot evő noti például 11,76w-ot eszik táppal ennél a hatásfoknál. ezen felül is van 1-2w plusz fogyasztás tápról, még akksi nélkül is. namost a T61 akksiról mondjuk 13,5w, azaz tápról 15,88w meg mondjuk 2w kéne legyen. a 18w helyett fogyasztásmérő szerint inkább 25+ wattok a jellemzők, de megmondom az őszintét régen mértem. lehet ebédszünetben rámérek egy pontosat. oké, nem dupla, csak 4/3-ad. attól még feleslegesen fűt, mint állat.
össze sem lehet hasonlítani az érzést, mikor leülök most az x200s elé. egész éjjel ment lecsukott fedéllel, és gyakorlatilag kellemesen hűvös mindenhol belül. nem szobahideg, pont jó. a T-nél ugyanez folyamatosan járó venti meg 4-5 centire nyitva hagyott fedél mellett egész máshogy nézett ki, éreztem a hőt sugározni (nem szó szerint sugározni) a dobozból gépeléskor, minden része melegebb volt, mint a kényelmes. az megint más kérdés, hogy ssd előtt a T 7200-as vinyója gyak égette a csuklómat, ez volt a fő oka sz ssd vételnek.
-
dbius
veterán
válasz TayRol #11484 üzenetére
Úgy tudsz kettőt belerakni, hogy az optikai meghajtó helyére veszel egy hdd caddy-t és abba rakod a hdd-t. így lehet egyszerre két hdd a gépben, de így nem lesz benne az optikai meghajtód, csak ha cipeled magaddal és cserélgeted.
(#11481) lezso6: Azért előtte kérdezz rá, mivel bár írja, hogy nem szállít Olaszországba, a shipping locations legördülőben mégis ott van Olaszország is...
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz TayRol #11482 üzenetére
pl: ssd-t beleraknád a gépbe, a gépben lévő vinyót pedig egy külső rackbe, amit usb-n (vagy ha van pl. e-sata) keresztül a géphez tudnál kötni.
(#11470) ^Clown: Nem tudom... Én ugyan ezt a 90 w-os töltőt hordozom a laptoppal, mivel praktikusabb, de általában nem ezzel töltöm, hanem dokkolón keresztül, amire viszont a laptophoz kapott 65w-os töltő van csatlakoztatva.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ringman
nagyúr
-
-
Ringman
nagyúr
köszi a választ!
Nekem T7500-as proci van a gépemben+quadro gpu. Akkuról ált. fix 0,8 gHz-en megy a gép, így, nem jelentene előrelépést az U-s proci, teljes fogyasztásra vetítve az arány még rosszabb is.
Hálózatról üzemelve meg mire a 88$-t kitermelem villanyszámlában (kiv. ha eladom a jelenlegi procit)"hálózatról a T61 meg eleve duplát fogyaszt" eztígyhogy? mihez képest (csak proci 35 tdp helyett 70), vagy teljes fogyasztásra vetítve?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ezen a caddy-megoldáson én is csodálkoztam rendesen
Kár, hogy bezárt, pedig jó kis teázó volt... Ideális helyszín lehetett volna!
vikcsi: de, pontosan így van. Tim82 most pl. az USA-ból vásárolt, plusz akkor is figyelni kell, ha eBay-ről Kínából vásárolsz (bár a kínaiak rutinosak, ráírják, hogy gift, meg valami nevetséges összeget).
[ Szerkesztve ]
-
vikcsi
senior tag
válasz lezso6 #11469 üzenetére
na most olvastam eddig... szóval azért nem forrasztgatsz, mert elveszik a pipa értelme?
Mi lenne ha vennél univerzális táphoz való fejet/készletet és műszerés boltban pedig L alakú törésgátlót?Ha kicsit nagyobb, akkor valami rugalmas tömítőt nyomsz bele és az jó...múltkor valaki felvetette a vámot, ha ebayen vásárolunk... az nem csak eu-n kívüli országból érvényes
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
Magnat
veterán
válasz lezso6 #11469 üzenetére
Pedig meg lehetne oldani ... Annyi a gond, h ez a Kensingtont áruló tag nem szállít ide ahogy látom, de érdemes lenne megkérdezni... ha az megvan, akkor venni egy ilyet és a kettőből meg vmi kábelből lehetne csinálni egy toldót a meglévő végére (én vagy 2 méterest csinálnék) Az aljzat 5 eres kimenetéről nem lenne nagy durr kimérni, h melyiket kell bekötni a 2 eres kábelbe, és vmi harisnyaszerűséget rámelegítve nem is nézne ki szörnyen.
-
Tim82
félisten
Különösebb gond nélkül sikerült megoldani az SSD-re való átköltözést.
Végül találtam egy régebbi próbaverziót az Acronis-ból (11-es már támogatja a Vistát/Win 7-et mindenféle kompatibilitási mód nélkül is), az aktivációt is átvitte.
Pár gondolat a Lenovo SSD-vel kapcsolatban:
- az SSD-t nem kell átrakni az X40/X41/X41t caddy-jába, mert saját caddy-szerűséggel érkezik.
- ez egyben némileg megnehezíti, hogy 1.8" külső rack segítségével oldjuk meg a ghost-olást, de nem lehetetlen - csak óvatosan le kell szedni az SSD alumínium borítását és utána már rá lehet csatlakoztatni a rack-re.
- a bootidő gyorsult, az egész rendszer fürgébb lett, de gondolom, hogy itt erőteljesen placebo-hatás is van - mondjuk az eredeti vinyóval + Win 7 + ReadyBoost-tal a komfortszintem alsó határán mozgott a rendszer sebessége, most pedig jó, de nem érzem azért villámgyorsnak.Viszont azt hiszem, hogy kikapcsolhatom a ReadyBoost-ot és a 4 GB SDHC helyett mehet be egy 16 GB-os Class 4 SDHC extra háttértárnak.
^Clown: , majd megoldom valahogy a vámot. A régi helyszínünk a Teaerdő volt, viszont az bezárt kb. egy éve.
Köszönet mindenkinek a tanácsokért.[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ez a 90W-os töltő vajon mennyire tenne jót az X41-ben a 4 cellás akksinak?
Tim82: csak megjöttek végre a cuccok, de a vámot sajnálom, hogy belefutottál...
A képet előre is kösziTP taliról: saját tapasztalat - ahogy ezt már íra is Tim82, hogy lehetetlen mindenkinek megfelelő időpontot találni. Én a magam részéről azt javasolnám, hogy egy viszonylag távoli időpontot (~1-1,5 hónap) találjunk ki (pl. péntek este), addig van idő mindenkinek úgy szervezni az életét, hogy ráérjen - persze ha valóban el akar jönni.
Helyszínre milyen ötletek lennének?[ Szerkesztve ]
-
-
lapa
veterán
válasz Magnat #11467 üzenetére
igen, az tuti műx, olyat is szedtem szét. csak ebben a slimben vannak a hülyeségek. valami oem electronics ltd vagy ki a rák gyártja, gyak megvették a legolcsóbbat a dealextreme.com-ról vagy ilyesmi. "nemtom teccettek-e látni a kensingtont, na valami olyasmit szeretnénk 3 dollárért, 50 ezer darabot."
-
-
lapa
veterán
válasz Magnat #11460 üzenetére
nem tudod megcsinálni, mert ha megnézed az Y egyik ága csökkentett (gondolom élből 5v). külön jelölve is van és mivel van egy-egy ék máshol az Y mindkét végén ha akarod se tudod rádugni a kisfeszre a noti véget.
más csatlakozó vagy más moddolás gyakorlatilag kizárt, rejtélyes vezetékek sokasága megy mindenhol. a noti tipben egy fél számítógépnyi elektronika van, amivel magyaráz a tápnak.
-
Magnat
veterán
válasz lezso6 #11447 üzenetére
Itt egy pipás, csak vhogy rá kéne faragni a gyári tőttőre.
-
dbius
veterán
Win7 aktiváció mentéshez pl ezt is ki lehet próbálni. Szerintem egyébként az olyan szoftver, ami komplett partíciót ment/ghostol, az az aktivációt is menti, tehát visszaállításnál aktiválva lesz a win.
Magnat: szerintem két gépet nem bírna el egyszerre, elfüstölne a cucc... de ki lehet próbálni
[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Ahogy mondod! Szerencsére Akibooy kolléga, akitől vettem, elküldi nekem grátisz a saját 16 voltos végét, mert neki nincs rá szüksége... vannak még rendes emberek Így ha a csajom T41p töltője otthon marad, akkor sem leszünk bajban
1ébként ha az y végre teszem a 16 és 20 voltos végeket, akkor elvileg 2 gépet is tölthetek 1szerre? (tudom, a watt kevés lesz hozzájuk)
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
FRU szám szerint keress rá, pl. ebay-en. Akik pedig itthon árulják, azoktól meg kell kérdezni, hogy milyen firmware van rajta, vagy hogy ők tudják-e milyen FRU-s, amit árulnak.
Szerk:
#11438 Magnat: Neked azért más, mert ami Neked van, az újabb attól, mint amit linkeltem. Nekem is ilyen van egyébként - az újabb -, ehhez már két cuccot lehet kötni egyszerre (pl. a gépet és mobilt), csak olyan fej is kell hozzá, ami jó a mobilhoz. Ehhez, vagyis az újabb sorozathoz viszont már nem adnak, csak egy fajta fejet, ill. egy olyan kis kiegészítőt, amibe usb-s cuccot tudsz dugni tölteni. Itt lehet nézelődni ez ügyben.
(#11439) lezso6: Azért érdemes rákérdezni, mert szerintem könnyen előfordulhat, hogy több db. van a hirdetőnek
(#11441) Tim82: Itt válogathatsz
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ki tudom nyomtatni talán a fizetésről készült screenshot-okat (Winner_hun fórumtárson keresztül ment, ő mindig átküldi ilyenkor, amikor elindítja az utalást), de akkor 200 USD után kell vámot fizetnem...
(asszem 30%, tehát 60 USD-nak megfelelő HUF)
audi100td: köszönöm, ezzel vajon az aktivációt is sikeresen átmenthetem? Mert az Acronis régebbi verziója mindent átmentett, nem egyszer ajánlottuk mi is pl. a recovery partíció sikeres átghost-olására.
Ha nem muszáj, nem aktiválnám újra az OEM Win 7-emet. (Még mielőtt megkérdezi valaki, legális. )
brd: köszi, megnézem őket.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz csiktor #11442 üzenetére
Személyes meglátásom szerint kérdéses, hogy a VGA-visszaforrasztás mennyire tartós, hacsak nem valaki nagyon profi csinálta, így ha a helyedben lennék, a T42-t nem erőltetném.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz Magnat #11438 üzenetére
a fentebb linkelt "slim" típushoz még nem jár.
az újabb, "ultraslim" annyival okosabb, hogy 12v-hoz már nem kell a nagy kocka, meg a bogyók is szép laposak.
ahhoz adnak már ilyen Y kábelt is. nekem egyébként van kettő db egyszer bedugott Y eladó, usb, mini usb meg mittomén még milyen tipekkel.
az egész cucc szépen néz ki, de őszintén egy elég nagy rakás fos. a csatlakozó óriási, az Y kábel csak üresen bedugva másfél w-ot eszik, az Y kábel olyan rövid, hogy (tápcsatitól föggően) a noti mögé kerül a telefon fejjel lefelé.
ja, a táp szivargyújtóról a kikapcsolt notiba dugva is 2w fogyasztást csinál.
ja, legutóbb azt néztem, hogy az ultraslimben nincs régi 16v dugasz. de tévedhetek.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz pogacsa #11414 üzenetére
Z61m-be tutira SATA való. A caddy-t át kell szerelned, de ez nem egy nagy dolog. Minden driver és segédprogram, beleértve a Thinkvantage-t leszedhető a Lenovo oldaláról, az én X41t-men is így van (jogtiszta Win 7 Home Premium 32bit).
csiktor: a Radeon 7500 VGA-s T40-T41-T42-k a legérzékenyebb a VGA elválós hibákra. A legjobb tippem az volna, hogy egy integrált Intel GMA 900-as T43-at vegyél, az egyik felsorolt típushibában sem szenved, legfeljebb a nem IBM-firmware-s vinyók miatt fog sípolni, ami egy némileg bosszantó, de teljesen ártalmatlan hibajelenség.
^Clown: ha ABE-től visszakapom, egy T41p alaplapról tudok készíteni fotókat.
*
Ki milyen szoftvert tud ajánlani ghost-olásra? Megjött a Lenovo SSD-m, át szeretném ghost-olni az aktivált, jogtiszta Win 7-es rendszeremet a vinyóról az SSD-re. Régen az Acronis True Image-t használtam ilyenre, de a mostani próbaverzió köcsög módon nem tudja a ghost-olást.Másik kérdésem is csak érintőlegesen kapcsolódik a topikhoz: ha megjött az IPS-es T42-m Ámerikából és a vámosoktól olyan levelet kaptam, hogy vigyek be számlát, hogy meg tudják állapítani a vámilleték összegét, akkor mit lehet tenni? Számla értelemszerűen nincs, a forum.thinkpads.com-ról vásároltam a cuccot.
*
Ja, Thinkpad-talihoz akartam még annyit hozzátenni, hogy régen Shadowfaxszal elég komoly energiát belefektettünk a szervezésébe, de mivel baromira nehéz volt az akkori lelkes jelentkezőknek akár a felét valóban rávenni, hogy jelenjen meg, ezért feladtuk.Szóval lehet szervezni, nem csak sóhajtozni, hogy "de jó volna a tali".
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz lezso6 #11419 üzenetére
hú, ilyen lehet nekem is jól jönne, bár most van egy bontott. egyébként hogyan sikerül megölni őket? nem is drága.
más: u7600 ehune. a kérdésedre nehéz jót válaszolni. először is képzeld el a T61 cpu-dat úgy, hogy a mostani max sebességszint (1,8 vagy 2 ghz körül) hiányzik, csak 1,2ghz-ig megy fel. ez önmagában nem javulás, mert tovább tart 1.2 ghz-n kiszámolni ugyanazt.
a különbség végülis az elérhető minimális feszültségekben lehet. nem tudom mond-e valamit a VID érték, de végülis feszültséget jelent. a régi T7100 procimon 24 24 0 0 értékek (rendre 1,86 1,6 1,2 0,8 ghz feszültségei) voltak elérhető stabilan. minimum sebességen az elérhető minimum feszen (0) is elzötyögött. az L cpu legjobb esetben is ugyanezt tudja, vagyis idlében semmi javulás nem volt. a minimum freki ugyanúgy 800 mhz. ugyanez igaz a magasabb frekikre is, különbség akkor lesz, ha ugyanazokat a frekiket alacsonyabb VID mellett viszi. nálam 0 0 0-t csinál, ami azt jelenti, hogy teljes terhelés alatt kevesebbet fogyaszt, mintha a T-t használnám. persze 1,2ghz-en, de ez videózásnál pl nem feltétlen hátrány.
végeredményben csak akkor nyersz akkuidőben mérhetőt, ha a T procid valami csütörtöki, éjszakai műszakos darab és valami rém rossz minimum VID-eket csinál phc-vel (mondjuk 15 13 10 10). ezek az L-ek engineering sample procik, ahogy én gondolom a stabilabbak lettek beválogatva, és ha ez igaz jobb eséllyel hozzák a 0 VID-et. általánosságban viszont a phc-vel önmagában nagyságrenddel nagyobb csökkentést csinálsz magán a T-n is, szóval ennyi pénzt nem fog visszahozni.
az akksis használat módjából következően lehet a minimum frekis VID jelentősége nagyobb, ha abban van jellemzően a gép (írogatás). ha folyton akksiról vidizel megint más a súlypont, akkor inkább a felsőbb freki VID-ek játszanak, meg hogy nem tud felugrani 2 ghz környékére. de ez utóbbit a T-n is lehet kézivezérelni.
hálózatról a T61 meg eleve duplát fogyaszt, szóval ott oly mindegy mivel próbálkozol.
-
dbius
veterán
Ha most akarsz venni ilyen wwan modult, akkor egy jótanács: Az itt felsoroltak közül az utolsót, az 43Y6537 FRU-val rendelkező példányt keress, ha találsz, mivel ezen a legújabb firmware van, R1D06-os. Sajnos lenovo nem engedi frissíteni a firmwarert a modulban, ellentétben pl. a dellel. Próbálták páran frissíteni házilag, de nem jött össze.
Nekem egyébként az eggyel korábbi firmwares cucc van (R1B/1), nekem szerencsére eddig nem volt vele problémám, de sokaknak igen, legalábbis fórumokon látott hozzászólások szerint.
A legújabb firmwares cucc elméletileg már jobb, stabilabb. Hogy valójában mekkora különbség lehet közöttük, azt viszont nem tudom, tesztelni kellene.
audi100td: Igen, személyes tapasztalatom szerint is korrekt eladó, tőle vettem a kis X200-amat.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Ha tápról használom a gépet szinte folyton megy a venti, igaz viszonylag halkan, de azért kissé zavar, akksiról általában teljesen csendben van. Nem lehet valahogy megoldani, hogy ha tápról megy akkor se pörgesse folyton a ventit? X41-ről lenne szó.
-
Magnat, Flashcash: Kösztök, lehet veszek 10 darabosat, s továbbadom itt a PH-n, biztos járnak még páran hasonló cipőben, mint én.
Bezzeg múltkor senki nem mondott semmit.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
dbius
veterán
Nekem X200-ban van ilyen wwan modul, vodafone-nal megy szépen a mobilnet, ill. nálam win7 alatt és vista alatt is simán ment a GPS része is, Linux alatt nem próbáltam. Úgy emlékszem, hogy win alatt a magasságot is helyesen mutatta - de ez nem tuti -.
Elvileg az én wwan modulom vodafonos, tehát függő, de azt írják neten, hogy ha nem a gyári lenovos connect szoftvert használod, hanem 3rd party-t, akkor bármilyen simmel megy a függő modul is. Ezt viszont nem próbáltam, mivel csak vodkás mobilnetem van - az is csak tartaléknak -. Ma pont használtam, simán kapcsolódott, sebességgel sem volt gondom.
Debrecen - Hajdúböszörmény vonzáskörzetében használtam eddig a cuccot.
Amúgy egy taliban én is benne lennék
-
Bile Demon
őstag
válasz vikcsi #11385 üzenetére
Ventiszabályzás megoldható külön progival, úgy teljesen a szokásos módon működik.
Hangszóró egy van, azért monó, maga a hang kodek az sztereó, aktív hangszórót erősítőt meghajt sztereóban a jack kimeneten, mikrofonbemenet is van, de a beépített az hinyzik, van egy öreg A20m gépem is, abban sztereó hangszórópár van a billentyű és kijelző között, sokkal szebb hangja van és van beépített mikrofon is a sarkánál.
Win7-et raktam rá, mindent megismer a grafikus chip kivételével... , persze emiatt vissza is tértem az XP-hez. Próbáltam a SUSE linuxot is, az is szépen kezelt mindent, grafika hang, wifi, még a kijelző fényerejét is vissza tudta venni.
Bruhe
-
Thinkpad töltőcsatit (ami az alaplapibba megy bele) lehet már valahol venni?
Már a másodikat vágom haza cirka 9 hónapos thinkpad tulajként. A legutóbbi esetben új tápot vettem, mert akkor nem találtam sehol.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
csiktor
tag
Szükségem lenne egy 14-15"-ös notira és hát igazából csak TP jöhet szóba. T40/41/42/43 jöhet szóba, több pénz nem nagyon van most rá.
Mire kell figyelni ezeknél a szériáknál? Mik szoktak lenni a tényleg tipikus szériahibák?
A feszültség ESIK, az áram pedig FOLYIK!
-
-
pogacsa
csendes tag
sziasztok,
z61m-be szeretnék egy nagyobb kapacítású merevlemezt tenni. Jelenleg egy toshiba MK1234GSX van benne, diag szoftver szerint ATA-7, toshiba oldal szerint is. Kivettem. Határozottan SATA van ráírva. Míg z61m 9540HAG is elvileg SATA, intel 945 Express alapjén SATA 300, ez a SATA 2?
Másik gondom, hogy jelenlegi toshiba egy caddy-ben van, azt majd át kell rakjam az újra?
Illetve ha nem az IBM-tpl veszek merevlemezt az menni fog vele? (kicsiket árúlnak) Egy seagate ST9500420ASG szeretnék berakni.
Bonyolítva a világot egy win7-est is feltennék rá - ebből is kell licenszt vegyek, mert semmi épeszű upgrade sincs. Valahogy le tudom szedni a lenovo/ibm párostól a thinkvanatage kollekciót?
Meg tudnátok kritizálni az update folyamatot? Működik? Valami miatt nem fog menni? Mert win + hdd már rendes kiadás, és látatlanban sem kevés munka.köszönök előre is mindent!
-
brd
nagyúr
válasz ^Clown #11411 üzenetére
Ha pénteken írsz, csináltam volna neked, mert egy T42-t vettem egy ismerősömnek, és úgyis szétszedtem, kicsit kifújkálni. Tudom, ez már nem segít, de lehet, hogy meg tudom még oldani, ill. igazából csak a mérhetetlen lustaságom akadályoz benne, mert a laptopot úgyis én fogom neki telepíteni, csak túl sok a csavar benne... Mekkora képre gondoltál, és mit szeretnél jól látni rajta?
The only real valuable thing is intuition.
-
Pont ezt akartam írni én is, jó nagy butaságokat írt le a srác.
Ma végre megjöttek a gyári 4 cellás akkuk, be is raktam őket: az X40-ben 2 óra 10 percet írt közepes fényerővel, wifivel. Az X41-ben kerek 2 órát.
TP taliban benne vagyok
Szerk.: még egy kérdés, illetve kettő: a T40/T41/T42-ben pontosan milyen a déli híd, illetve a VGA(típusszám, vagy valami azonosító kellene)? Illetve ha találtok véletlenül nagy felbontású fotót T4x alaplapról valahol a neten, akkor megköszönöm, nekem nem sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
T61-be U7600-as procit?
Mennyivel csökkent a fogyasztás üresjáratban?
Honnan szerezted? Ebay?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
brd
nagyúr
válasz metal01 #11395 üzenetére
Na, gondoltam, végre egy jó, magyar nyelvű leírás, erre:
A Lítium-Ionos (LiOn) akkumulátoroknak nem árt a legalább háromszori formázás, sőt feltehetőleg használ is nekik. Formázás alatt azt értjük, hogy lemeríted, majd teljesen feltöltöd.
Bevallom, én már ennél a mondatnál abbahagytam a hülyeségek olvasását, mert kb. az összes, a témában valamit is számító oldal leírja, hogy ilyen akku'k esetén nincs szükség olyanra, hogy formázás. Ez csak a mindent egyszerűsíteni akaró embertömegek (ennél szebben nem tudom írni ) elképzelése, és valószínűleg a Ni-MH korszakból maradt meg.
The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Autós topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest