- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz
danee91 #11591 üzenetére
Maga a képernyő több elemből épül fel, nem csak a TFT panel van benne, hanem különböző fóliák, amik közé simán bejuthat a folyadék. Ahol világos lett a kijelző, ott a befolyt étolaj miatt másként kapja a háttérvilágítást a panel. Ha ott megragad a cucc, azt ki nem fogod szárítani (még a vizet sem), vagy cseréled, vagy ha bátor vagy, szétszeded a kijelzőt, és kitisztítod. Kis útmutató: Locsolás, belezés, avagy mit rejt a TFT panel? Én is így csináltam meg a beázott kijelzőmet, és ugyan nem lett teljesen tökéletes, de hónapokig használtam, míg ki nem cseréltem.
(Mondjuk az esetedben az olajat nem hiszem, hogy simán vízzel el lehetne távolítani, mondjuk benzin, vagy ilyesmi kéne hozzá.) Hogy miért nem egyből jelentkezett a hiba, arra valószínűleg az a magyarázat, hogy amíg függőleges helyzetben volt a kijelző, addig nem folyt be a trutyi a rétegek közé, csak amikor lehajtottad a kijelzőt, vagy mozgattad a gépet. Ha inkább a csere mellett döntesz, a költséghatékonyság miatt inkább szétnéznék a helyedben az apróhirdetések között, szerintem olyan 15e forintért lehet kapni a gépedbe való kijelzőt, jófej eladó ki is cseréli neked ingyen.
-
danee91
senior tag
Ja és gondolom érdemesebb az IBM szervizbe vinni, mint pl az Albacompba, nemde?
Ahogy nézegettem, 30e Ft alatt nem úszom meg :/ -
Jag
senior tag
Hogy, hogy...hát így...
-
^Clown
addikt
válasz
danee91 #11591 üzenetére
Inkább itt tudnak neked segíteni.
Egy jó tanács, készíts róla fényképet, és úgy kérj segítséget, bár a leírtak alapján elég reménytelennek tűnik a helyzet
-
danee91
senior tag
Hali!
Nekem van 1 Lenovo 3000 N500-as gépem, de a kijelzőre étolaj folyt. Letöröltem gyorsan, aznap még semmi baj nem volt, de ma reggelre már a bal alsó részen nagyon világos a kijelző, a világosodás kb derékszögű háromszögben jelentkezik a bal oldal közepétől az alsó oldal közepéig. Úgy tudom a kijelző légmentesen van lezárva, hogy folyhatott mégis be? Vagy a kijelzőre került réteg(pl tükröződésmentes réteg) vagy ilyesmi sérülhetett?UI: A kijelzőre visszatérve gondolom kuka, vagy rajztáblának még elmegy?
-
McRae81
tag
Valaki kereset itt T400-hoz 4 cellás akksit. Keressen meg.Köszi
-
Gondwana
addikt
válasz
sghc_toma #11585 üzenetére
de most megsem akarodzik megvennem egy glossy panelt
Nekem megfelelne a glossy is, brando matt fóliák beszerezhetőek kellően nagy méretben is, ami ráadásul elkoszolódáskor levehető/mosható, karcolódáskor pedig cserélhető másik ugyanilyenre.Tim82: Gondolom, a Wacom digitalizáló rétegre gondolsz.
glass writing surface detached from the bezel - a digitalizáló réteg a kijelző hátuljára van ragasztva. Mondjuk, azt se értem, miért üveg és nem plexi az írófelület. -
bwoay
nagyúr
válasz
Terminus_ #11553 üzenetére
csak ez a két felbontás jellemzően nem azonos képátmérő mellett érhető el.
elvégre az 1600x900 az nem a 14"-es gépekben váltja az 1440x900-at, hanem a 15"-ösökben az 1600x1000-et, és máris igaz, amit a kollega mond: nem nyertél semmit, csak buktál 100 sort. Ez mitől jó, milyen előnnyel jár? -
sghc_toma
senior tag
Gondwana (#11569):
"A vége az lesz, hogy valahol felhajtok inkább egy x201s-t, és átmoddolom IPS/AFFS-re."
en is ezt terveztem, de most megsem akarodzik megvennem egy glossy panelt.. mattot meg vagy nem lehet talalni, vagy ha megis van, akkor horror aron..lapa (#11574):
nekem osszesen egy 16 pixel magas csik az, amit nem ablakok foglalnak el, a tobbi terulet
pedig mindig maximalisan ki van hasznalva (screenshot).. imadom a tiling wm-eket -
lapa
veterán
válasz
trl_master #11583 üzenetére
gondolod vagy tudod? az egyik nemugyanaz. (pislogós szmájli)
27 éves, de ez hál isten polgári, kárpitos cucc. persze ez még csak a második élete, szóval nem eredeti a fényezés. de ződnek ződ.
-
Ringman
félisten
win95 óta nekem is bal oldalt van a taskbar, mindenki le is hülyézett érte, míg a 16:10-es és 16:9-es kijelzők nem jöttek a divatba, azóta sokan így használják.
fox (ami nálam pale moon egyébként) alatt én a "tree style tab"-ot használom, azzal lehet oldalra rendezni a tabokat.
+ "autohide statusbar", így alul sincs csík
+ "all-in-one sidebar" - könyvjelzők szintén oldalt. -
lapa
veterán
ja, ez valahol várható volt. épp egy potenciális balesetveszélyt fotóztam direkt pukkasztásból annak örömére, hogy mostmár műx a tangoGPS és offline térképet is sikerült letölteni hozzá.
mosmá visszacsatlakozott.
-
lapa
veterán
válasz
Ringman #11558 üzenetére
én azért annyira nem bánom, hog szélesebb a káva. erősebbnek csak erősebb, meg van kamera, ami azért (nekem) jól jön magamat nézegetni benne.
pláne nem érzem hűlyeségnek tudva, hogy a t43p-ben is hullik a panel, valami köze biztos van a keskeny kávához szerintem.
egyébként most csináltam +26 pixelt a firefox tabok deaktiválásával, szerintem ugyanis erre van a nyitott ablakok listája ("taskbar").
további 36 pixelt csináltam azzal, hogy az eddig alulra, egy csíkba rendezett ikonokat oldalra pakoltam. ez win-nél is így volt, csak a gnome panel értetlen ebből a szemponból, és csak most esett le hogyan tudom kitrükközni.
plusz 62 pixel ingyé, nem rossz mára. pláne, hogy lett oldalt egy csomó hely további ikonoknak. ehune kép, csak hogy érthető legyen. a bal oldali ikonok eddig lent voltak.
serintem jól kezdődik a nap.
-
vikcsi
senior tag
válasz
Mz/ts250@300 #11546 üzenetére
FRU szám alapján nézd meg az ibm oldalán... neked melyik van? Ha R30, akkor megnézhetem otthon, mert nekem T23 van
-
Magnat
veterán
Urak,
tudja vki, h a Win7 upgrade program keretében (meg általában a Win7-eknél) az OEM kulcsok mennyire cserélhetők egymás között? Arra gondolok, h egy 32 bites magyar Professional kulcsa műxik egy 64 bites angol Prof telepítővel? (próbaképpen installt csináltam már egy virtuális gépre, akkor megette, de aktiválni nem akartam)
-
Gondwana
addikt
Ringman: asszem, X60/X61 tabletben van SXGA+-os változat.
Sokáig kerestem egy ilyen gyöngyszemet, de nem sikerült. Az első eladott néhány példányra állítólag az volt a panasz, hogy az írófelület üveglap(?) rendszeresen levált a kijelzőről, a Lenovo pedig úgy oldotta meg a problémát, hogy megszüntette az SXGA+ opciót.
Lassan már negyedik hete próbálok X200Tabletet venni, de valahogy soha sem felel meg az eladóknak pont akkor, amikor én megyek Budapestre. A vége az lesz, hogy valahol felhajtok inkább egy x201s-t, és átmoddolom IPS/AFFS-re. -
Magnat
veterán
Ha utánaszámolsz, az 1400x1050 -> 1440x900 váltás 1.18%-os csökkenés, amit nehezen hiszek, h szabadszemmel bárki észre tudna venni. Más tészta, h az 1024x768 -> 1280x800 (sztem ennyi, nem 768) viszont tényleg előrelépés. Ugyi az alapelv ezeknél a váltásoknál az, h az ember sokkal inkább 16:9-ben lát mint 4:3-ban, ezért komfortosabb érzést nyújt, ha amit néz, szintén ilyen arányokkal bír ... én mondjuk jól elvagyok 1400x1050-en (nem is beszélve az előző T42p-m 1600x1200-áról), de a következő masinámon már muszáj lesz váltani ... a képarány számomra csak szokás kérdése, csak a felbontás ne csökkenjen
-
SNor
tag
Szerintem a mostani 16:10-es felbontásokkal az a baj, hogy míg az alaptípusok felbontása javult a sima 4:3-ashoz képest (1024x768 -> 1280x768), addig a pluszos felbontás csökkent (1400x1050 -> 1440x900). Ezért nem szimpatikusak nekem a mostani T4x0-as szériák.
A 16:9 legalább olyan szempontból jobb, hogy itt már a plusz-os felbontást is növelték. Az így kapott 1600x900 meg már majdnem ott van pixelszámban ahol az sxga+ volt anno évekkel ezelőtt. A kérdés számomra csak az, hogy egy wxga+HD felbontást milyen átmérőjű panellel fognak társítani? 12,13,14? Illetve az adott panel köré milyen összsúlyú gépet építenek. Röviden +1 szavazat a 16:9-nek. -
Tim82
félisten
válasz
Integra #11556 üzenetére
Itt jobban ki van fejtve az egész, mint ahogy én el tudom mondani...
adorjant: ^Clown fórumtársat kérdezd, nekem valami olyasmit írt, hogy a Lenovo érzésre veri sebességben a Kingspec-eket (neki is ugyanilyen Lenovo SSD-je + kisebb Kingspec SSD-k vannak a családi X40-ekben
).
Ringman: asszem, X60/X61 tabletben van SXGA+-os változat.
-
Ringman
félisten
válasz
Integra #11554 üzenetére
"Jóslás" így kezdtem
csak megtippeltem
A legnagyobb baj a képarány-csökkentéssel, hogy a gép méretei nem arányosan csökkennek:
x61 vs. x200 -
Terminus_
aktív tag
válasz
audi100td #11547 üzenetére
Office alkalmazásokban is teljesen jól használható a 16:9, mondjuk a korábban is említett 1600x900. Két word doksi elfér egymás mellé, vagy word+ böngésző. Ez nekem óriási előny, nem kell alt+tab-ozgatni. De pl.: az Outlook is nagyon jól átlátható benne. Kiférnek a folder-ek, a levélcímek, a levél tatalma és naptár, meg a feladatok egyszerre. Sőt, aki használ Eclipse-et laptopon az tutira örülne egy ilyennek.
Kár félni tőle, pár éven belül úgyis csak ilyen lesz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
csiktor #11544 üzenetére
12,1"-ban elég zavaró lehet, nekem a 16:10 sem túl szimpatikus, persze egy multimédiás notesznél megértem, de az üzleti gépeknél minek kell ezt erőltetni? Szerintem kimondottan hátrány ha pl. CAD vagy Office alkalmazásokról van szó, ezek a gépek meg elvileg elsősorban erre lettek kitalálva.
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok
Lenne egy gyors kérdésem az Ibm t23-as notiból az aksi kompatibilis az R30-al? -
Ringman
félisten
Optimális változat valóságtartalmát én is 0%-ak veszem
Végül is filmet 21:9ben lehet jól nézni
+ alul-felül 3 cm-es csík
Ez a cél, főleg, hogy így kisebb a legyártandó lcd-panel felülete.
A mostani 14-eseknél van még 1600x900-as felbontás is egyébként.
Apple-nél meg feláras a matt kijelző, és 13-as macbookpro-nál nem is opció azt hiszem. -
spyduck
nagyúr
Ha látnátok ezt a T60-at ami itt van nálam
Olyan mint ha boltból hoztam volna, full új az egész, nuku karc.
-
ABE
őstag
Van esetleg valami lehetőség arra, hogy a garancia elvesztése nélkül átrakjam az R61-ből a T61-be a processzort, vagy felejtsem el?
-
evone
őstag
válasz
Ringman #11538 üzenetére
optimalis valtozat: hdmi sosem lesz, minek? ott a displayport. a többire pedig: neked ezek komolyan felmerülnek még egyáltálán? nem tudom milyen drogot szivtal hogy egyaltalan feltételezni mersz ilyeneket.
a legrosszabb valtozat pedig tuti teljesulni fog. nagyon fasza lesz a jokis 1366x768as felbontást bamulni. 2 ev mulva mar 1920x400 lesz.
rohadtul szánalmas dolog ez a 16:9es szenvedés szerintem. érdekes hogy Applenél még 16:10 van
-
Ringman
félisten
-
Integra
titán
őszintén szólva én is félek.
hogy budget cut van és a jó gépek silányulnak.
lehet, hogy most kéne még vennem egy jobb t4xx-es gépet amíg még van, hiába nagyobb méretben, mint az x..
ugyanakkor meg titokban remélem valahol, hogy az x201 utód rendelhető lenne amd apu-val is.. ez van, diablo3-at mindenképpen akarok a lapotomon is játszani..
a többi játékot leszarom, azokra jó az asztali, de d3-nak laptopon is mennie kell.
a mostani x-szel meg az a bajom, hogy nincsen se displayport, se hdmi rajta. -
Integra
titán
van egy hivatalos roadmap-je valakinek 2011-re?
kíváncsi vagyok hogy miket rakosgatnak össze, mert szegény gépecském úgy tűnik nem fog sokáig kitartani
2009-2010-est találok, de az nem érdekel már
az x310 úgy tűnik megy a levesbe és a t410s veszi át a helyét.
de hát ez van, zéró vga-val mit vártak... -
lapa
veterán
válasz
atus72 #11527 üzenetére
azért arra figyelj nagyon, hogy az x201 ultrabase baszottul vastag, már elnézést. vagy nemtom hogy érted a dokkal használatot, ha külön bill meg képernyő van, akkor nem gond. ha nem, akkor azért próbálj ki egyet az ultrabase-ben egy asztalon, az azért nem napi 8 órás dolog szerintem...
és még mindig inkább x200s.
-
atus72
őstag
-
bwoay
nagyúr
válasz
atus72 #11524 üzenetére
továbbra sem értem a dilemát, hiszen (hacsak nem értettelek félre totálisan) pont most fejtetted ki, hogy igazból semmi szükséged nincs egy T410 méretű/súlyú gépre. Az ár pedig ugyanaz, a processzor is... Ami pedig a felbontást illeti: x201s-ből van WXGA+ változat. Szerintem inkább azt mérlegeld, hogy sima x201 vagy s, utóbbinál jóval kisebbek a képpontok, ez nyilván az olvashatóság rovására fog menni, az 1280x800-as x201-en meg kb ugyanakkorák a képpontok, mint a T410-eden.
-
atus72
őstag
Szia,
Nemrég írtam a kálváriámról hogy hangosnak találom a t410-t (i7-620m, nvidia) és ezért
döntöttem hogy cserélek és itt merült fel hogy akkor ne is t410 legyen hanem esetleg X201.- nem kell hdmi vagy displayport mert az irodában dokkolóval használom azon van kimenet, otthon meg tökéletes önmagában mivel monitor sincs otthon
- cpu, gyakorlatilag ugyanaz a választék megvan x201-ben, i5-540 lenne benne (bőven elég)
- vga, nem játszom, ergo az integrált vga elég
- usb 3 port (t410 4port), nem használok ennyit max 2-t de azt is eseti jelleggel
- cd/dvd író, alapvetően installáláskor használtam eddig is, van usb.-s külső írom, de lesz
dokkoló is abban meg van író
- súly, az x201 majdnem 1kilóval könnyebb!
- hordozhatóságEgyedül amiben kompromisszumot kell kötni az a képernyő felbontás, a t410 1440x900 az x201 (sima!) 1280x800 ez is csak otthon kérdéses mert dokkolóval külső monitor lesz hozzá ott meg akármekkora lehet.
Ár, a meglévő t410 konfig árával egyenlő az az x201 konfig ami szobajöhet és még az árban benne van a hsdpa modem és a dokkoló is!
Képernyő minőség, ez ami aggaszt mert élőben még nem láttam X201, a T410 is finoman szólva nem egy képernyőbajnok de elfogadható, annál ne legyen rosszabb...
Szóval ezek alapján jött a képbe az X201.
Egy kérdés maradt csak
X201 (i5-540, intergált vga) vagy T410 (i5-540, intergált vga) -
ABE
őstag
válasz
Napfénysüti #11518 üzenetére
Kihagyhatatlan ajánlatot találtam.
-
-
atus72
őstag
Több helyem látom hogy X201-t 2x2GB-al de 32bites WIN7-el árulják, ennek mi értelme?
Jó, ha Linux-t telepít rá akkor ok, de amúgy?
Veszel egy gépet amin van oprendszer de hogy kihasználd rendesen a konfigot venned kell még egy OEM WIN7-t, gratulálok... -
atus72
őstag
Sziasztok,
Van valakinek összehasonlítása (tapasztalata) x201 / T410 kijlezőjével kapcsolatban?
Arról van szó hogy visszaadnám a T410-t mert hangosnak találom a ventit és nem tudom eldöteni hogy helyette egy i5-ös T410-t (erről többen írták hogy csendes) vagy esetleg egy X201 vegyek. A T410 képernyőjét ismerem mondjuk azonkívül hogy matt sok jót nem tudok elmondani rólaMegkönnyítené a dolgom a döntésben ha tudnám hogy nincs lényeges különbség az X201 kijelzője és a T401 közt (leszámítva a felbontást). mármint úgy értem hogy nem szarabb az X201.
Egyébként valahol kiállítóteremben nem lehet megnézni működés közben Lenovo-kat (T410, X201)? -
^Clown
addikt
Köszi, csak azért kérdeztem, mert volt itt a topikban nem is olyan régen egy hsz., miszerint nem valami jó kombináció a "nagy" táp és a kis kapacitású akksi. Annyit meg nem ér a dolog, hogy a vadiúj 4 cellás akksimat hamar kinyírjam (most egy alap 72W-os táp van hozzá).
-
Ringman
félisten
Már próbálgattam régebben is az alulfeszelést, de így, hogy munkagép lett a T61-ből, új win telepítés óta nem játszottam vele, nehogy elszálljon gép.
Először úgyis a szervizben fog landolni, a régebben említett melegedési problémák miatt+a touchpad-hez tartozó 2 alsó gomb sem működik, csak a trackpoint-hoz tartozó -
lapa
veterán
válasz
Magnat #11497 üzenetére
azt kárdezték miért írtam, hogy a T61 duplán fogyaszt tápról. erre próbáltam meg válaszolni.
ettől függetlenül természetesen van némi veszteség az akksi töltésénél, de inkább az elektronika meg a táp oldalán, maga az akksi minimális veszteséget okoz.
mondom, nem vitatkozom veled semmiben, mert az van, amit írsz. csak nincs köze az eredeti kérdésfelvetéshez.
-
spyduck
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged