Új hozzászólás Aktív témák
-
Fex
tag
Minden rendben van a home serverrel is (akinek magas volt a proci terhelése, annak meg volt az oka, érdemes utánaolvasni itt a fórumon)
De természetesen a standard is teljesen jó!Kojak!
Nézd meg mire van szükséged, azt melyik verzióban kapod meg, és dönts magad. (Ahogy néztem, a WHS még egész emberi áron is hozzáférhető <20k. Mondjuk a standard oprendszer is kipróbálható minimum 3 hónapig)
Üdv,
Fex
-
Kojak
aktív tag
A Windows Home Server 2011 jobb alternatíva lenne?
-
Kojak
aktív tag
Melyik Windows Server 2008 R2 verziót érdemes felrakni?
Datacenter, Enterprise? -
mcroberto
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy a microserverhez 2 kulcs jár? 1et sikerült elvesztenem, és nem tudom hogy érdemes-e a másodikat keresnem. Hál istennek nyitva hagytam az ajtaját
-
törölt tag
válasz
radi8tor #837 üzenetére
igen, az intel jokat csinal regota. most kene szereznem egy 10G-set, csak az ara khm... elgondolkodtato.
nincs vkinek merese rola h az 1.6-os proci mellett mas-mas halokartyak milyen terhelest csinalnak csucsrajaratva? persze ezzel is az a baj h jol definialt es nagyon egyszeru protokoll kene egyik meresnek (pl ftp, 1 hop-ra levo kliensrol) -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Valaki használ valamilyen Low Profile hálókártyát? Vagy milyen LP hálókártyák vannak egyáltalán? lehet túl láma vagyok, de én nehezen találok LP kártyát
radi8tor1 felcsiggatta a fantáziám ezzel a saját procissalesetleg olcsóbb kivitelben milyenek vannak amik passzolnak ehhez a vashoz?
Köszi!
-
bugizozi
őstag
Miről maradtam le?
-
Logitech
aktív tag
-
ZCoyote
őstag
Az N40L tápja belemegy az N36L-be?
-
lovi27
addikt
Csak arra utaltam, hogy ha valaki képes vagy kénytelen kompromisszumot kötni (elsősorban a hangosságra gondolok), akkor nyugodtan gondolkodhat a mikroszerverben NAS + HTPC kombóban. Elég erős hozzá és olcsóbban kijön, mintha külön-külön veszi meg őket. Persze, ha valaki végképp nem ért hozzá vagy nincs kedve nyűglődni a felmerülő problémákkal, az inkább vegyen céleszközöket.
-
aicon
senior tag
Ez nagyjából így is van.
Viszont érdemes figyelembe venni, hogy alakulnak a költségek,
a gép ára + vga + távirányító (ez lehet akár bill. is) + esetleg táp babrálás..
Szépen elszalad.
Ebből az összegből már lehet kifogni a hardveraprón komplett HTPC-t, akár újat is, egyedileg összerakottat, vagy out-of-box-ot és legtöbbször garancia is van hozzá.
Nem utolsó sorban, ha megy egy kicsit az angol, akkor az XBMC fórumán lehet olvasgatni a HP tulajok tapasztalatait, nyűgjeit (amennyiben xbmc-vel használná valaki)."De aki rám hallgat, az mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja."
-
Honkydoo
őstag
Aki beépítőkeretet keres picit drágábban. [link]
-
Honkydoo
őstag
Én ezt ajánlanám.
Előnye hogy van hozzá távirányító + le is kapcsolja a gépet ha akarod.
Hátránya, hogy drága.
Ha moddolsz, ugyanennyiből, a te igényeidnek megfelelőt is ki lehet hozni, de én lusta vagyok ahoz.Majd ha lesz serverem, ilyet fogok venni bele.
Szerk.:
Ha nem kell potméter, itt rendelhetsz magadnak bármilyen szinűt is.Szerk2:
Soft van, linux alá, windows alá, és szerintem osx alá is. -
teleguru
csendes tag
válasz
dragon1993 #803 üzenetére
A kulcs kereso sz az: LP (low profile) ajanlom a nvidia gt520 at silent hutessel ha linux xbmc vel fogod hasznalni film nezesre. Ha windows akkor ati is mehet fentebb van rola szo ki mit vett.
-
Rosep
senior tag
Én azt vettem észre, hogy a két HDD (WD10EARS, WD20EARX) az ami hangos benne.
Az 5.25"-ös helyére akarok valami LCD kijelzős, potméteres ventiszabályozós panelt rakni. Ami igazán érdekelne kijelzés szintjén, az a proci és memória használat. Ehhez gondolom a szoftvernek is kellene kezelnie. Erről ki mit tud, vagy próbálta már valaki?
-
lovi27
addikt
Ha valaki annyira nem érzékeny a susogásra, (és van akinek nem messze tőle van az ágya), akkor jó és olcsó kis HTPC építhető bele. Ha még a tápot is passzívra cseréli, akkor halk is lesz.
Csak NAS-nál bőven marad tartalék a hardverben. -
aicon
senior tag
válasz
A döntés joga a tiéd, de az én tapasztalatom az, hogy nem igazán HTPC-nek való, de NAS-nak kiváló.
Van némi hangja is a gyári ventikkel, csendben nem kicsit zavaró lehet....a nappaliban vagy a hálóban. -
Zoty4
őstag
válasz
Én a helyedben inkább vennék egy egyszerű médialejátszót is. Van 10000 ft körüli érétékben is ami simán viszi a 1080pt, a Microservert csak háttértárnak használnám. Jobban jársz szerintem mintha ezt bővítenéd VGA-val
-
krealon
veterán
válasz
A valasztott VGA vezerlo tipusa erosen fugg, hogy milyen oprendszert szeretnek a vason hasznalni.
Windows-nal barmely alacsony (low profile) videokartya megteszi (van hozza megfelelo driver), amire teljesul, hogy keveesebb mint 25W-ot fogyaszt.
Linux eseten Nvidia iranyba erdemes nezelodni a driver tamogatas miatt, bar a 25W-os fogyasztasi limit, es a fizikai kiterjedes korlatai termeszetesen itt is ervenyesek.
A GT520-as szeria a celravezeto az utobbi esetben:
Asus GT520
Gigabyte GT520Az MSI es a Leadtek nem ad alcsony profilu hatlapot a kartyaihoz, igy azokat nem linkelem itt.
-
dragon1993
őstag
Sziasztok.
Erősen gondolkodom rajta, hogy veszek egy ilyet. 1080p-s filmeket szeretnék lejátszani rajta HDMI-vel. Gondolom ehhez kellene egy vga ez a félhosszú félmagas ez mi akar lenni milyen vga-t ajánlotok? -
Enigma^
csendes tag
Mit gondoltok az N40L procija elég lehet ahhoz, hogy megbirkózzon Ubuntun egy LVM encrypted (256 bit aes) partícióval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Politika
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fű, kertitó és minden ami a kertes házhoz tartozik...
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- KEZDŐ GAMER PC GTX 1060 3gb INTEL Core i5 16gb ram ssd + HDD Win11
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Dell Precision 5820 WIN 11 kompatibilis munkaállomás, Xeon, W-2155, W2245 többféle, testre szabható
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Intel Core i7-13700K Processzor
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest