- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Messzilátó #52199 üzenetére
BIOS-ban van battery save beállítás, ott kell keresned a megoldást
-
Messzilátó
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy HP Envy 15 laptop. Négy év után a beépített aksit cserélnem kellett, mert már annyira felfújódott, hogy nyomta a fém kasznit.
A gondom a következő: az új, utángyártott aksi már két éves gyártású a szoftver szerint és nem tudom 88%-nál jobban feltölteni. 80% alatt nem is töltődik ha ráteszem a töltőjét. Ez mennyire normális egy utángyártott egységnél vagy küldjem vissza és kérjek cserét? Egyébként a gép teljes aksis ideje 6-7 óra a Batterybar alapján. -
csubuka
addikt
válasz
donjohnson #52196 üzenetére
Köszi a választ!
SeniorTilla:
Köszönöm a választ! Végülis szerintem céges környezetben igen sokan csak a dokkban tartják a gépet, lecsukott állapotban. Én is a céges T580-at az utóbbi időben úgy használom., csak rádugom az USB dokkra és nem nyitom ki. A foltossága meg már jóval korábban jelentkezett, amikor még nem így használtam, gondolom mert ipari hulladék amúgy. Sajnos tényleg.
De köszönöm, ennek tudatában leszek innentől akkor. De sajnos itt a rokonnál nagyon más megoldás nincs, mert asztali ebben a helyzetben ide nem jó, és az egy nagy külső monitor a favorizált példány. A kijelzőért nem olyan nagy kár mert csak 1366*768-as, mezítlábas és ez már a kukáig asztaliként fog menni, ahogy én nézem.
-
-
csubuka
addikt
válasz
donjohnson #52193 üzenetére
Köszi, persze az működhet, csak gondoltam megkérdem, hátha van valami megoldás a billentyűs indításra :-) BIOS mod vagy mittudomém
SeniorTilla:
Miért problémás ez a villamos hálózat bekapcsra indulás? Helyhiány miatt rgy íróasztal billentyűzet részében van, a hőmérsékletek abszolút rendben vannak...
Még annyit tehetek max, hogy veszek egy dokkolót hozzá, de a billentyűzet kihúzható tálcát akkor is minden kikapcsoláskor ki kéne húzni...
-
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy Probook 650 G1 esetében, ha folyamatosan lecsukva akarom tartani, igy gomb nelkul inditanam, akkor nem sok opcióm van nem?
Kb. a villamls hálózatba dugásra indulás az opció nem? Talán még a network kábel bedugásra indítás valami router bedugásával, de ez nem túl praktikus...
Szóval olyan megoldás ezeken nincs, ha nézem, hogy külső billemtyűzet gombra cold bootos indítás nem?
-
-
zala005
tag
válasz
SeniorTilla #52187 üzenetére
Köszönöm!
-
-
zala005
tag
válasz
SeniorTilla #52185 üzenetére
Lehajtva sosem használtam még.
-
-
zala005
tag
Sziasztok!
A tanácsotokat/véleményeteket szeretném kérni.
A mai nap felnyitottam a laptopomat, és ez a látvány fogadott. (Elengedte a ragasztás a kijelzőt)
[kép]
Mennyire gyakori probléma ez HP laptopoknál? Ez egy HP Gaming Pavilion - 15-cx0000nh.
Semmilyen fizikai behatás nem érte, így kérhetek garanciális javítást?
Illetve ilyenkor minden adatot törölni kell/fognak a háttértárakról?
Továbbá még annyi, hogy volt benne RAM csere bővítés miatt, de az eredeti RAM-omat ajándékba adtam, lehet ebből baj?Köszönöm előre is!
Üdv.
-
Hege1234
addikt
még mindig a hp 625 ram bővítés a gondom...
10400 204 pin ddr3 1333 2gb [kép]
mindenhol 10600 -at találok
10400-at sehol
mi a különbség köztük? -
válasz
vtechun #52179 üzenetére
Komolyra fordítva a szót: simán lehet heatpipe öregedés is. Ha maxon megy a hűtés és nem hűti le a procit, ott hőátadási gond van. Ha a paszta jó, a venti jó, nincs elkoszolódva, akkor csak a heatpipe marad. Neten vannak videók, hogy lehet kideríteni. Egy hőérzékelővel meg kell mérni az elejét és a végét, és ha különbség van közte, akkor a cső már nem látja el jól a feladatát.
-
válasz
SeniorTilla #52174 üzenetére
Jahj Tilla
-
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Mennyire normális az, hogy egy ATI kártyás, 2520-as i5 procival szerelt Elitebook 8460 erős professzorterhelés hatására simán felmegy 90 fok fölé, maxon pörgő ventillátorral, nem terhelt videókártyával, szobahőmérsékleten. Arra gondolok, hogy esetleg a heatpipe nem működik megfelelően? Szerintetek?
-
-
-
-
djzolee91
tag
Sziasztok!
Egy HP Probook 450 G1-hez keresek beépítő keretet, a cd-s egység helyére tennék egy WD10JFCX vinyót.
A jelenlegi cd-s egység a vastagabb oldalán 1 cm, a véknyabbikon 0,5 cm. Milyen márka és típus ajánlott ide beépítő keretként (amivel pl tapasztalat is van)?Előre is köszönöm!
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
még régebbről van egy hp 625 laptopom
(ami ismerősnek pont jó lenne netezni, filmezni)neten nézegetve ha ramot bővítek akkor
10400 204 pin ddr3 1333 és 2gb ami egy slotba mehet
vagy mehet egy slotba 4gb?
2x 4gb-ot tud kezelni?köszi előre is!
-
-
sisi24
tag
Üdv. Nem olyan rég vásároltam jó áron egy Hp Proobok 6550b Notebookot, de valamiért nem találok sehol sem hozzá Videókártya Drivert. Amit meg találok az nem jó!
Próbáltam DriverToolkit Programmal, de nem indul el a letőltés..Valaki valami ötlet?
-
I02S3F
addikt
válasz
SeniorTilla #52149 üzenetére
Köszi :)!
-
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Elromlott a touchpadja a HP Probook 450 G1 laptopomnak. Sajnos még évekkel ezelőtt sikerült egyszer leöntenem folyadékkal, lehet ez annak a hozománya.
Nem sikerült semelyik driverrel életre kelteni, illetve az elején hol működött, hol nem, idővel most már soha nem működik, ezért gondolom, hogy hardveres gond van vele. Szétszedtem a laptopot, egyébként semmi rendelleneset nem láttam rajta.
Mit gondoltok, elég lehet, ha pl ebayről rendelek valami hasonlót és kicserélem? [link] Sajnos a gombok sem működnek a touchpad alatt, lehet valami az alaplapban ment tönkre?
Valaki foglalkozik itt javítással esetleg? -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
2 éve vásároltam egy hp elitebook 2560p-t. 55e forintért házhoz is jött. Ugyanabban az üzletben (Marseus), most a 2570p 98eft.
2560p: 4giga ram 120gb ssd, 2. gen i5
2570p: 8giga, 256giga ssd, i7 2. genElképzeléseim szerint 20-25%-al lehet gyorsabb az enyémnél, az ára viszont közel a duplája.
Ennyit romlottak az árak a vírus miatt?
(Mindkettő gép értelem szerűen használt)
-
kicsit lemaradtál másfél héttel
-
Pandimakaay
tag
sziasztok, kicsit utánaolvastam, nem jól mutatja a töltöttséget az ikon. De nem találtam rá még jó megoldást, nektek esetleg? köszönöm előre is.
-
válasz
Pandimakaay #52141 üzenetére
Hány százalékos az elhasználódás?
esetleg próbáld lemeríteni kb 10%-ig, majd fullra töltsd fel. -
válasz
Pandimakaay #52138 üzenetére
Valószínűleg akksi kuka.
1. semmi típust nem írtál
2. Gyári akku, vagy utangyartott
3. Hány éves az akksi... stb
4. support assistant progival ellenőrizd az akksit -
I02S3F
addikt
válasz
Pandimakaay #52138 üzenetére
Milyen típus? Új? Vagy használt, ha hasz nált, akkor mióta használt? Akksi lett tesztelve? 100%-os a kondíciója?
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, egy olyan kerdesem lenne. Bekapcsolom a laptopot. Nincs bedugva 220 ba. Egyszer csak leall kb 2 perc mulva. Mintha lemerult volna, mert hiaba nyomom a bekapcsolot meg se moccan. Radugom a kabelt, egybol bekapcsol megy rendesen. Kb 60%on van. Ha megnezem a "megbizhatosagi riportot" azt irja webcompanion miatt allt le. Tapasztaltatok hasonlot? Eleg ha letorlom? Mi mas lehet?
Koszonom elore is.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ilyen kép fogad, amikor az UEFI EFI particióra rakható HP Hardware Diagnostics tool 7.9.0.0 verziojat raknam egy 1.73 legfrissebb BIOS-os 2570p-re es F2-vel indítanám a diagnosztikát. Régebbi persze így hogy az új fent van nem hajlandó települni.
A gép hibátlan gondolom valami verzióütközés van. Nektek volt már hasonló? Le kell gyalulni az EFI particiot, amin a doagnosztika van es egy regebbi verziot felrakni? (7.6.0.0 talan)
-
válasz
ProbaPapesz #52134 üzenetére
Ez a gép hibás, küldd vissza. Ha a rendszer nincs folyamatosan terhelve, akkor nem kellene mennie a ventinek. Mondjuk előtte még megpróbálhatsz egy bios frissítést, van amikor megoldja.
-
ProbaPapesz
újonc
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy HP Pavilion 15-cs3003nh típusú notit. A problémám az a géppel, hogy a ventilátor szinte folyamatosan működik (BIOS-ban ki van kapcsolva a folyamatos működés), egy idő után már annyira idegesítő a ventilátor hangja, hogy szinte elviselhetetlen. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Mit kell állítanom, hogy nem működjön folyamatosan a ventilátor? Van egy másik típusú HP gépem, azon ez a jelenség nem tapasztalható. Előre is köszönöm a segítséget.
-
Atter
csendes tag
Annyival jutottam előrébb, hogy online billentyűzet teszt esetén a billentyű megnyomására CTRL billentyűt érzékel az alkalmazás (mindegy, hogy magyarra vagy németre van-e állítva a billentyűzet nyelve)... hogy lehetne rábírni, hogy az í betű legyen?
-
Atter
csendes tag
válasz
SeniorTilla #52131 üzenetére
Köszi, de nem nyomom az altgrt, amikor azt a billentyűt nyomom.
-
-
Atter
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, mert sehogy sem jövök rá a titok nyitjára...
Adott egy HP Spectre X360 noti, német billentyűzettel.
Felraktam rá egy magyar Win10-et, a billentyűzetet pedig magyarra állítottam. Minden karakter meg is van, kivéve a hosszú í... Hiába nyomkodom az ALT GR és a balra nyíl közötti billentyűt, semmilyen karakter nem jön elő.
Hosszú í-t jelenleg csak az ALT GR+J billentyűkombinációval tudom előhívni.Hogyan tudnám működésre bírni az ALT GR és balra nyíl közötti gombot?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
Predator2
addikt
Helló
Erről a notebookról mi a véleményetek? Megbízható? Tartós?
Ha jól tudom G6-os széria, ezeket mettől meddig forgalmazták?
HA jól tudom már a 7-es van forgalomban.HP ProBook 440 6HL55EA 14''
FullHD laptop,
CPU: Intel Core i7 8565U,
Ram: 8GB,
HDD/SSD: 1TB, 256GB SSD,
VGA: nVidia GeForce MX130,
I02S3F
addikt
válasz
dewill79 #52122 üzenetére
Szia! Köszi a segítséget! Csak agyalok! Ha lett volna benne potenciál lehet beruháztam volna ebbe, mert most van benne 8 gb ram és úgy informálódtam, hogy nem éri meg 16-ra bővíteni. (vm-hez akartam több ramot dedikálni, hogy gyorsabb legyen, de az én felhasználásomhoz - cli only tanulás - nem indokolt. Azt írták az i/o jobban beleszól a sebességbe, innen a fenti gondolatkísérlet)
-
dewill79
tag
válasz
I02S3F #52121 üzenetére
Röviden: hülyeség.
Hosszabban: ha lehetne is raid0 tömböt létrehozi rajta, nem biztos, hogy éreznéd a mindennapokban a különbséget, szerintem. Nem elég jelenleg a maximális elméleti sata átviteli sebesség (600MB/s)? A mai jobb sata-s ssd-k kb. ki is használják ezt a sávszélességet. -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Elitebook 2560p be hülyeség beépíteni a dvd-rw helyére egy keretet, abba ssd-t tenni és raid0-ba kötni, hogy gyorsabb legyen a gép?
Gondolom ez egy laptop, tehát natívan nem támogadja a raidet. Szóval? -
dewill79
tag
válasz
WhiteWalker #52119 üzenetére
Igazán nincs mit. Nem lehet mást betenni helyette.
-
dewill79
tag
válasz
WhiteWalker #52117 üzenetére
Szia!
"A kártyaolvasó alkalmas e-kereskedelemre, e-üzletre, digitális aláírásra, hitelesítésre és hozzáférési védelemre".
Szóval a bankkártyádat is hozzárendelheted, ha akarod, de leginkább egyedi azonosító kártyával történő használatra tervezték, pl.vállalati rendszerekben bizonyos hozzáférésekhez... -
WhiteWalker
nagyúr
A smartcard reader mire szolgál pontosan? Mert van egy ilyen slot a gépemen (840G1) .
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #52115 üzenetére
Köszi. Szépen, szólok nekik.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismerős nézett magának store.hp.com/us/eng oldalon egy x360 Envy-t.
Lehet ott billentyűzetet választani? Mi nem igazán leltük meg.
Ha us/eng billentyűzettel jön, van arra kompatibilis hu bill.matrica?
Gariztatás hogyan működik, ha Ausztriába kérik a kiszállítást? -
zetecR
addikt
Sziasztok,
8470p-be melyik a legjobb 4 magos i7?
Érzésre a 3630QM tűnik arany középútnak; a 3740QM nem melegszik nagyon?
Egy i5-3320M-hez képest sokkal többet fog menni a ventillátor? -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
A hp elitebook 2560p-mban van 1db ddr3 1333mhz 8gb Samsung ram.Ha 16gb-ra akarom bővíteni, akkor emellé csak ugyanilyet tehetek? Mi van, ha más márkájú 8gb-os modult teszek mellé, de azonos paraméterekkel?
(2slot-os a lapos)
Ok: Nem nagyon látok Samsung márkájú ilyet ( ebay-en a címben írja, hogy samsung, de a részletekbe belekattintva írja, hogy "unbranded", tehát noname.)
-
csubuka
addikt
válasz
SeniorTilla #52102 üzenetére
Oké, de az is bolond... most éppen OK-ot ír. Lehet, hogy pár kalibrálást rá kell tolni és megnézni, hogy hova jut... Másfél órányi memtest-el nehéz elképzelni, hogy tényleg rossz volna. Ilyet még nem láttam.
-
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Probook 650 G1-nél mennyire "normális", hogy az akksi kissé random módon elkezdte dobálni bekapcsoláskor a 601-es hibát (HP battery alert... capacity low bla-bla)? A fura az, hogy a aida 0% elhasználódást írt, bár a gyári diagnosztika mind hibásnak írja az akksit. Egy hónapja még tök jó volt, amikor épp akksiról volt használva. Az idő java részében be van dugva hálózatról megy...
A Windows hibernált szinte azonnal a kábel kihúzása után, ugyanakkor a gépen memtestet indítva - ami pörgeti izomból a ventit, szóval dolgozik a CPU - még majd másfél órát ment
Ez valami öndiagnosztikai probléma vagy csak elöregedtek a cellák?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged