- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A másik kérdésem, hogy Windows Update-en keresztül automatikusan letölti vagy a választható frissítéseknél van?
-
-
válasz
Kelemen a ka #53794 üzenetére
Bios update után van 1 perc is kell neki mire képet ad. Megvártad?
vedd ki az akksit, meg a bios elemet ha van. Kb. 15 percre. Utána nézzük mit csinál. Utána mehet amit Dévacsen írt. Ez elvileg javítható, nem kuka. -
Dévacsen
senior tag
válasz
Kelemen a ka #53794 üzenetére
Sajnálom hogy így jártál, benne van.Ezt találtam hátha segít pendrive ra kiírod a bios fájlt és arról indítod Creating a BIOS Recovery Flash Drive for HP
itt egy másik hogy milyen sorrendben kell a pendrive ot és a gombokat nyomogatni, de ez sem biztos hogy jó...Restore the BIOS with a Recovery Flash Drive on HP -
norrberth
addikt
válasz
SeniorTilla #53788 üzenetére
Sokszor a Win update is simán elintézi
Az biztos
Tegnap a Hp support assistant
Feltette F.30 Biost.Örültem neki ismét.
-
Kelemen a ka
csendes tag
válasz
Dévacsen #53780 üzenetére
Hp support assistant-tal frissítettem az imént.
Nem bootol be, ctr bill vilagít es semmi más.
Power gomb hosszú nyomva tartáakor -30-40mp - kialszik, majd elengedésekor ismét világít.
Tehát mindenki óvatosan evvel a bios update-tel.
Ja, zbook 14 g6.
Kuka? Szerviz? Ötlet?
Előre is köszönöm a tanácsokat. -
Tim82
félisten
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok!
Jobb helyet nem találtam a kérdésemnek.Van egy alig használt HP 250 G6 2SX49EA gépezetem.Kb évente talán 5x volt bekapcsolva.Szeretném eladni.Mennyi lenne a reális ára?
Még az UPC-től vettem kb 5 éve. -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #53788 üzenetére
Köszönöm szépen
Dévacsen: Neked is köszönöm szépen
-
-
Dévacsen
senior tag
válasz
SeniorTilla #53782 üzenetére
Igen, jól emlékszel.
-
-
Dévacsen
senior tag
-
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Van olyan progi egyébként ami ismeri a hp-k ventiszabályozóját és lehet állítani vele a proci ventit? én nem találtam
( hp 2570p és 6570b)
-
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx #53772 üzenetére
Van egy alapwin ami tökéletesen telepítve, beállítva van. Ezt macriummal lementettem és ezekre a gépekre ugyanazt teszem. Szóval mindkét gépen kb bitre ugyanaz a rendszer van rakva, ugyanolyan driverekkel stb. Klónozott. Tehát a rendsze nem lehet más. A proci, venti típus stb ugyanaz. Még a hőfokok is ugyanazok, kb ugyanúgy is hűlnek vissza.
Hmm . Lehet hogy megvan. Coretempnél a VID, a proc feszkója a halkabbnál idle módban max 0,83V a másiknál 0,86V, az előző max 2W teljesítményt ír a másik 2,4-2,9W teljesítményt. Érdekes hogy a hőfokok ugyanazok pedig.
-
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx #53770 üzenetére
Mindkettőn megy pl egyszerre a feladatkezelő, ugyanazok az értékek, ugyanaz a terhelés, hőfok, és az egyiken mindig megy alapon a venti a másikon nem. A 2 rendszer ugyanaz, klónozott. A "jobbikon" ha el is indul a venti, hamar leáll. A másik hiába hűl le ugyanaddig, megy tovább. Ugyanaz a bios és az energiagazdálkodás is. Más alaplap lenne és máshogyvezérelne? Nem hiszem, mert a biosnak kell vezérelnia alapból és a win avatkozhat bele elvileg
-
mexel
veterán
Egy kérdés: az mitől lehet hogy 2 egyforma laptopon( ugyanaza bios, ugyanolyan beállítások, ugyanolyan proci) és az egyiken mindig megy szinte a venti, a másikon alig kapcsol be.A biosban mindkettőnélkikapcsolva hogy a venti állandóan menjen. Ráadásil amin mindig megy,azon kisebbek a hőfokok is, illetve a másikon ugyanazon a hőfokon még elsem indul a venti. Ez mitőllehet?Full ugyanolyan gépek, kb egy vásárlásból. Már mindent kipróbálta, venti,procicsere, de ugyanaz
-
zodo
nagyúr
8 éve használtan vásárolt Elitebook 6930P után, tegnap vettem egy új HP 14s-fq0017nh-t.
Érdemes regisztrálni a HP oldalán?
Gari ügyintézés vagy bármi haszna céljából érdekelne mert ha nem létszükséglet akkor kihagynám.
Esetleg tapasztalat, tipp ha háklis lenne valamire ez a széria amire érdemes ügyelni? -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #53766 üzenetére
Köszönöm szépen
-
-
törölt tag
Sziasztok!
A HP Support Assistantból érdemes frissíteni azokat, amiket felajánl vagy elegendő, amit a Windows Update telepít?
-
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx #53759 üzenetére
Igyen, az hogy hányW-os az rendben van, melyikhez kell a nagyobb. De ugyaniolyan wattszámmal van 18,5 - 19 és 19,v-os is.
Azzal eleve soha nincs baj ha nagyobb teljesítmányű tápot hazsnálunk, az nem árthat, de a feszültség már igen. Tehetek akár 200W-os tápot is mellé, azzal semmi gond, de 30V-osat már nem -
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx #53753 üzenetére
Basszus
Ezt az oldalt nézegettem, de ott ahol PowerSupply-t írják ott csak a W van. Lejjebb van hány voltos, de eddig azt nem láttam. Hogy milyen egy birka vagyok
Köszönöm! ( pedig többször is megnéztem,. de lehet hogy a 8560p-ét és lehethogy ott nem volt, majdmegnézem azt is megint)Dhampir: itt viszont máris azt írják hogy 18,5V-os a gyári
-
mexel
veterán
válasz
Dhampir #53751 üzenetére
Nekem van 65W-osból ahogy írtam 18,5 és 19V-os is, ezért nem tudtam melyiket adják ezekhez, csak van itthon 2570p, 8560p és 6570b így nem tudom melyikhez melyik való.
Nem tud valaki gyári oldalt ahol ezek az adatok megvannak?
De akkor legalább azt tudom hogy a 6570b-hez 19,5V-os dukál
Mondjuk mindegyikkel kipróbáltam mindegyiket, ki sem gyulladt és le sem állt egyik semszóval nem értem miért variálnak a fél voltokkal akkor. -
mexel
veterán
válasz
Dhampir #53748 üzenetére
Köszönöm a választ! A dokkolót tudom hogy a 90W-os kell, csak 65W-osból és 90W-os -ból is van 18,5V, 19V és 19,5V-os adapter. Fogalmam sincs melyik a hozzá való, és melyikkel adják gyárilag.
Illetve lehet-e bármilyen gond abból ha a 2 szélsőt használom. ( 18,5V és 19,5V) A gyári adatok között csak a W-ot látom, de azt hogy hány voltos azt sehol.Akkor tehát gyárilag 19,5V-osat adnak hozzá.
-
Dhampir
félisten
Amennyiben a dokkoló miatt kérdezed, ott adott esetben (például HP ProBook 6570b notebook) a 90 Wattos és 120 Wattos töltő lesz a jó, a 65 Wattos nem elég neki teljes egészében.
HP Notebook PCs - Troubleshooting Problems with Docking Stations
(Ez a dokumentum dokkolóállomással rendelkező HP és Compaq notebook pc-kre vonatkozik.)
Making sure that the AC power adapter is compatible with the docking station
Power supply requirements vary between computer devices. For example, one docking station might require 90W and another might require 120W. Using an incompatible power adapter can cause the docking station to work improperly. Further, using an incompatible power adapter can damage the docking station power supply, either immediately or over time. -
Dhampir
félisten
Például a HP ProBook 6570b egyik sima gyári konfigurációjához (Intel Core i5 3230M CPU) 65 Wattos adapter járt, aminek kimeneti (output) értéke 19.5 Volt és 3.33 Amper, ezt az adapterről olvastam le.
A bemeneti érték (input) 100-240 V ~ 1.7 A, 50-60 Hz.
"Másodlagos hely":
A 6570b esetében (eredeti gyári) például itt az szerepel, hogy a 90 Wattos töltő kimeneti feszültsége 19 Volt. -
mexel
veterán
Ezt nem tudja senki? Sehol sem találok konkrét értékeket, csak másodlagos helyekről. ( és azok változóak)
-
-
-
diegho
nagyúr
Sziasztok
Hp garancia milyen feltételekhez kötött? Előző melóhelyemről megkapott laptopra elvileg van 2024 szeptemberig garancia. Support assistant írja is, de számlám és garancia papírom nincs. Érvényes így a gari?
-
gamberro
újonc
Sziasztok!
Ezt a gépet néztem ki magamnak.
https://www.furbify.hu/notebook-hp-probook-440-g8-1529477
Vágyam csupán egy nagyon megbízhatóan multitaskingoló gép a böngésző-office-torrent vonalon, így a kérdésem amellett, hogy mit gondoltok, milyen vétel lenne, az hogy a 256GB SSD + 8GB RAM mire elegendő, és hogy bővíthető-e?
Nagyon szépen köszönöm! -
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #53736 üzenetére
Köszönöm szépen
Akkor nem számít rossz vételnek? Otthoni használatra alkalmas? A Windows 10 Professional otthoni használat során hátrányosabb a Home verziónál? -
-
törölt tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a HP 290 G3 microtower PC-ről?
10. generációs Core i3, 8GB DDR4 RAM, 256GB SSD
Irodai munkához, Full HD felbontású filmhez, internetezéshez elég vagy nagyon gyenge ez a konfiguráció? -
válasz
bajnokpityu #53732 üzenetére
Nem, de ha valakit zavar ez, hogy azt írja hogy függő.
-
SUPREME7
őstag
válasz
SeniorTilla #53729 üzenetére
Nem a HP által újracsomagolt/újraértékesített, hanem Alzán vannak visszaküldött, újracsomagolt motyók. Tehát valaki megvette, nem tetszett neki, visszaküldte, Alza eladta "újracsomagoltként". Van számla, rajta a serial, csak a HP oldalán hozzáadva a fiókomhoz így hozza a garit, ahogy a képen látható, hogy függőben a kezdő dátum. Próbáltam nekik írni messengeren, de csak robotügyfélszolga van, holnap megpróbálok élő embert elérni.
-
-
mexel
veterán
Sziasztok! Hogyan tudom kideríteni hogy adott laptophoz ( pl 2570p vagy 6570b) pontosan milyen a gyári adapter? Csak azt látom hány W-os, de nem írják sehol hogy 18,5 - 19 - vagy 19,5V -os?
-
SUPREME7
őstag
Sziasztok, vettem egy "használt" HP pavilion gépet, igazából kb nullaperces, de én "újracsomagoltként" vettem, nincs benne 1 nap üzemidő. HP oldala ezt mutatja rá. Mivel inkább velük gariztatnám, ha esetleg van valami, így jó lenne tudni, hogy akkor most valós ez a 2024-es dátum? Merthogy a kezdő dátum sem stimmel. Vagy igazolni kell a vásárlást, vagy hogyan lehet rendbe tenni a dolgot?
-
zoli03
őstag
Sziasztok!
Van egy HP 840 G3 laptopom, ami az egyik bekapcsolás óta azt a hibát produkálja, hogy nem működik megfelelően a billentyűzete. Nem érzékeli a leütött billentyűket, vagy más funkció jön elő (pl S/D/F betűkre és környékükön elindul a számológép, hangerő/fényerő állítódik).Windows 10 van a gépen, újratelepítettem a billentyűzet drivert, többszöri újraindítás után sem változott a helyzet. Újratelepítettem a Windowst, telepítéskor is ugyanazokat a hibákat produkálja, felraktam egy Linuxot, ott is ugyanezek a hibák vannak.
Viszont a BIOS-ba belépve jól működik a billentyűzet, ha találok olyan mezőt, ahol gépelni lehet, ott nincs gond. Külső billentyűzetet csatlakoztatva szintén jól működik gép.
Van ötletetek, hogy mi lehet a hiba?
Köszi
-
-
motown5l
senior tag
Hellosztok. Egy hp, envy be mennyire nehéz ssd t cserélni? És milyen kel bele? Sima m2?
-
bkutya1234
újonc
sziasztok,
egy HP 840G6-tal belefutottam abba a problémába, hogy volt valami frissítés még tél környékén, azóta elszállt a touchpad olyan értelemben, hogy ha hozzáérek, akkor a mutató a jobb felső sarokba ugrik bármely mozdulatra, cserébe letiltani se lehet.Win10 21H2 van fent. Touchpad beállítások ki se jönnek a gépházban, eszközkezelőben az I2C HID 9DE9 eszköz 10-es hibakóddal nem indul el.
Driverek letiltása, frissítése, rollback, egyéb interneten eddig talált javaslatok nem adtak sajnos megoldást (egyszer egy driver törlés-tiltás ilyesmi után helyreállt ilyen elég alap módra, tehát több ujjas mozdulatok, görgetés ilyesmik nem működtek, de innen sejthető hogy nem hardveres az ok). Oprendszert még nem raktam újra mondjuk, egyelőre inkább csak bosszantó hiba, mivel általában dokkolón használom és akkor még annak sincs veszélye hogy gépelés közben hozzáérek a touchpadhez.
Valaki találkozott már ezzel a hibával, esetleg talált rá megoldást?
-
Sziasztok,
Sikerült hozzájutnom egy régi HP laptophoz (Compaq 6730b). Egyetlen bibije van, mégpedig a W gomb nem működik rajta. Ennek mi lehet az oka, illetve ha hardveres a probléma, akkor lehet-e külön javítani?
Xubuntu 22.04 OS fut a laptopon. -
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Vettem egy használt HP Pavilion 15-p225nh gépet és baromi lassú a wifi benne.Az újra telepítés természetesen megvolt és az illesztőprogamokat is kipróbáltam már az újtól a régebbiekig.
Szétkaptam a gépet és semmi hibát nem látok már ami a csatlakozásokat illetné.
De csak 1 antenna kábelt látok benne
Nem 2 wifi antenna kábelnek kéne lenni???
-
mokalade
tag
Sziasztok!
HP Elitebook 745 3G
Van ajánlott magyar nyelvű billentyűzetmatrica ehhez a géphez vagy csak úgy általában?
Szeretném:
- ha nem esne le hamar
- tök jó lenne, ha a világító billentyűzettel is jól működneLétezhet a géphez magyar billentyűzet? Hol, hogyan kellene rákeresni?
Köszi szépen! -
norrberth
addikt
válasz
SeniorTilla #53708 üzenetére
-
-
norrberth
addikt
válasz
SeniorTilla #53706 üzenetére
Vettem szerelő készletet [link]
Youtube on néztem pár videót.
Kesztyű fel.
Úgy kicseréltem senki nem mondja meg szétlett szedve.
Nincs nyoma, nincs lecímkézve sehol. -
válasz
bajnokpityu #53705 üzenetére
Azt mondtuk. És nem is problémázik. De sztem hagyjuk ezt a témát, a lényeg: nem mi vagyunk a felelősek azért, mert te vettél egy gépet. Ha megvetted és nem mered bővíteni, akkor magadra vess.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SeniorTilla #53703 üzenetére
Nézd. Ha azt mondjátok előre, h nem problemazik a HP szerviz, ha belenyulok, de gari bukik, az más információ, mint az, hogy nem garivesztes habbelenyulok.
Lehet ezen flamelni, de ettől még nem ugyanaz a kettő. Három év garinal nem akarja az ember bebukni az első nap. Kockáztatni se.
-
norrberth
addikt
válasz
SeniorTilla #53703 üzenetére
Én már rég kicseréltem a Ramot, ha van valami visszarakom a a gyárit.
Kész -
-
Dhampir
félisten
válasz
bajnokpityu #53701 üzenetére
Köszönöm, hogy megírtad ezt a hasznos információt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest