Új hozzászólás Aktív témák
-
ZewaDeluxe
tag
Sziasztok!
Láttam, hogy korábban már felmerült a kérdés, de nem találtam a választ (ha volt): tudtok-e arról valamit, hogy a Pavilion DM1-es netbookot tervezik e kishazánkban is forgalmazni a (közel)jövőben?
Előre is köszi!
-
sagit
veterán
-
sagit
veterán
hát tényleg nem jött be az elméletem:
akkor 7végén reinstall
ettől függetlenül hol tudom szabályozni hogy a vga mennyi ramot lopjon magának? van valami app? mert biosban kb 0 opció van
-
sagit
veterán
Nos megjött a második 2 gb-os modul a kis 2530p-be
Azonban csak ~3 gb-ot lát a rendszer, a többit a vga kezeli ( 4500 MHD )
Pedig ez elvileg csak 386 mb-ot tud magának elszipkázni, az is bőven sok neki.
Hogy tudom átállítani? Kikapcsolnám a lapozófájlt, és kell a ram.Képek:
A win ugyan 32 bites de 4 GB-ig tud címezni ahogy azt meg is teszi, szóval nem az a hiba szerintem.
-
Vukmir
aktív tag
Itthagytam a gépet állni magába 20 percre, visszajöttem és most ilyen furcsa csikok ugrálnak a képernyőn vízszintesen 1-1 mpre.
Ezmeiz? Olyan mintha valami mágneses dolog zavarná be a kijelzőt 1-1 pillanatra de a noti 1 mm-t se lett odébb rakva ahhoz kéepst amikor még ezt nem csinálta
FRISS: Újra indítottam és megszűnt, ez driver hiba akkor?
-
Vukmir
aktív tag
A videó hang torlódásban a Power Assistant volt a ludas. Letöröltem és amint most próbálgatom a HD-s youtube videók egyszer sem akadnak meg
-
Dhampir
félisten
válasz
sir fg #25083 üzenetére
Néhány hivatalos Novell dokumentáció:
-
motox002
csendes tag
Sziasztok!
Büszke tulajdonosa vagyok egy hároméves pavilion dv5 1140eh notinak, és úgy gondoltam, hogy a következő gépem is hp lesz. A kérdésem az lenne, hogy melyik gépet válasszam a kettő közül?
vagy
Nem mondom, hogy játékra kéne, de azér nem baj ha elmegy rajta egy újabbfajta assassins creed
ui: hp probook se lenne rossz, de 140k körül nehéz találni...
köszi előre is!
-
sir fg
aktív tag
válasz
Dhampir #25081 üzenetére
Értem. Lehet, hogy még nekifutok egyszer a SLED-nek.
(#25075) asound: Köszi a tippet. Én is ilyen megoldásban gondolkodnék, az ODD kb. tök felesleges. Majd még megnézem, mennyire könnyen cserélhető. Ez hogy befolyásolja a garanciát? Vagy ha bajom van, rakjam vissza az ODD-t, és nem vesznek észre semmit, tehát nem bukhatom a garit?
-
ha8alpista
csendes tag
Üdv!
Keresek HP Pavilion zd 7000 laptophoz BIOS F.35 öt. Tud-e valaki segiteni?
köszi SzPi -
-
sir fg
aktív tag
válasz
Dhampir #25078 üzenetére
SLED? Mármit Suse Linux Enterprise? De, azt kaptam, de azt hamar leszedtem, mert egyrészt gyorsan kellett Windows a gépre, másrészt korábbi próbáim alapján nem szeretem a SuSe-t, ez inkább szubjektív döntés. (Én nagyon alap Linux felhasználó lennék. Azt tapasztaltam, hogy bizonyos dolgok beállítására Ubuntunál egyszerűbben rá lehet jönni, míg SuSe-n nyögvenyelős.. Szóval a kezelhetőség miatt.)
-
Dhampir
félisten
válasz
Khelben #25067 üzenetére
Ez igaz, hogy előfordulhat egy EliteBook esetében is, de valószínűsítem, hogy sokkal kisebb arányban.
A dv6 ilyen szempontból és eddigi információim alapján "veszélyeztetettebb", de majd kijavít egy szaki, ha nagy marhaságot mondtam.(#25072) sir fg
A SLED miért nem volt jó, avagy nem azt kaptál a ProBookhoz?
-
kutga
félisten
válasz
Turbobacsi #25076 üzenetére
Jogos.
-
kutga
félisten
válasz
sir fg #25074 üzenetére
Az előző Toshiba gépemben is csak együtt volt kapcsolható a WLAN és a BT. Ennél a HP-nál külön lehet (6465b).
Az hogy a konkrét hardver megy-e Linux alatt leginkább az Ubuntu topikban tudják megmondani, de igazad van, itt is segíthetnek.
Ha SSD-ben gondolkodsz, szerintem érdemes beáldozni az ODD-t és venni a helyére egy HDD keretet, így SSD és HDD is lehet a gépedben, nyilván SSD-ről megy az oprendszer, arra 64 GB is elég lehet.
Egy ilyet kell venned (én is tőle rendeltem):
-
sir fg
aktív tag
Szia, köszi a választ.
Fizikai gomb nekem is van, ami a wifit és a bluetooth-t együtt kapcsolja. 3D driveguard-ot én sem szedném le. A PA meg most frissült pár napja.. Lehet, hogy pont az a baj.
SSD nekem is nagyon-nagyon jó lenne, mert jelenleg a HDD fogja vissza a gépet (core i5, 8 GB RAM), de a 128 GB-osok nagyon drágák. 64 GB-tal talán kijönnén, bár akkor dual boot már nem játszik...
"Linuxról leginkább a Linux topikban érdeklődj."
Miért? Érdeklődtem amúgy ott is. De ha kifejezetten arra vagyok kíváncsi, hogy egy HP ProBook-on mennyire használható az Ubuntu, akkor szerintem két kompetens fórum van: Az Ubuntu Linuxé, és a HP ProBooké. Egyébként az érdekel, hogy mennyire jól működik az energiagazdálkodás, illetve a két videókártya kezelése, meg úgy általában vannak-e driver problémák.
-
kutga
félisten
válasz
sir fg #25072 üzenetére
Üdv!
A Power Assistant funkciókról érdemben nem tudok nyilatkozni mert én nem használom. Próbáld meg mindenesetre frissíteni, ha kell, lehet a későbbi verzióval nem jön elő a probléma.
Connection Managert én pl azért szeretem mert külön kapcsolható a WLAN és a BT, mondjuk az én gépemen van fizikai gomb is a WLAN kikapcsolására.
Segédprogramok közül én alig raktam fel vmit, mert pl a Fingerprint Reader szoftver abszolút felesleges addig amíg nem használom.
3D Driveguard van fent, mert SSD mellett HDD is van a gépben, meg a Connection Manager, de talán ennyi.
Linuxról leginkább a Linux topikban érdeklődj.
-
sir fg
aktív tag
Hmm, nekem is ez van a Youtube videóknál, és fent van a Power Assistant... Asszem akkor én is kipróbálom nélküle. (4330s)
Amúgy a statisztikákat jelző funkció nagyon tetszik benne, illetve hogy kijelzi a gép aktuális fogyasztását. A fogyasztásértéket egy tényleges áramfelvétel-mérő hardver alapján mondja meg, vagy a gép működéséből becsli? (én úgy tippelem, van árammérő, azt hiszem, utalt is erre az app).
Illetve van erre alternatív program, vagy csak a HP PA képes ezeket kiolvasni?Ha már írtam, akkor kérdezek még:
- A HP Connection Manager nélkülözhető program? Új a gépem, feltettem, de ha anélkül is megy a wifi/bluetooth ki/be kapcsolás, akkor leszedem. Igazából kb. az összes HP segédprogramot feltettem, viszont így a gép képességeihez képest kicsit lassan áll fel a rendszer.Érdekes amúgy, hogy a wifi és a bluetooth csak együtt, párban kapcsolható ki/be. Régebbi notebookjaimon még nem így volt. Gondolom azért, mert itt már egy modul valósítja meg a két funkciót.
Használ valaki Ubuntu Linuxot HP ProBook laptopon (Intel i3/i5/i7 procival és hibrid VGA-val?).
HP ProBook 4330s
-
Balller
tag
különösebb gond nincs vele... nem melegszik, játék alatt se pl Cod MW3 max grafon nagyon szépen fut
Az akkut átraktam Barátnőm notijába ami egy pavilion G6-os és abba 0%-ot mutatott
-
-
Balller
tag
Meghozta a futár az új Notim.
Hát mit ne mondjak, vannak vele gondok.
1. kb 1órát ment aksiról teljes feltőltés után és már 7%-ot romlott az akku
2. szektor hibás a vinyó
3. miután kiismertem az újjlenyomat olvasót, be is adta a kulcsotholnap irok az iponnak egy kis e-mail-t. Asszem ezt nem hagyom annyiban.
-
Vukmir
aktív tag
Probook 4535s-ben néha beakad a hang a videók alatt (olyan mintha torlódna) valami tipp hogy miért van ?
Most vettem észre az előbb youtube-on de az index videók közt is akad a hang (a kép nem) olyan 10-15mp enként 1 pillanatra
-
Thusor
őstag
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Surgosen kellene egy kis segitseg, egy ismerosom vizett ontott a gepere (8440) a billentyuzetbol kifojt a viz, de a kepernyo also peremehez is folyt.
mi ilyenkor az sos eljaras? a gep aramtalanitva, kis kednovel probalta a vizet felszivatni a keret es tft kozul, de jobban nem fer hozza.
mennyire kenyes erre az a terulet?
meg egyebkent is, a hp vizallo billentyuzete mennyire vizallo?
-
-
qwertly
addikt
HP 2530 notihoz hogyan tudnám a bluetooth driver fel varázsolni mert a eszközkezelőben ismeretlenkén szerepel a de ugyan akkor a telefonról már tudtam képeket áttölteni rá.Igaz,hogy elég macerásan érezni,hogy nem az igazi így.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Vetem egy HP 2530p notit megoltható,hogy a dvd megható helyére teszek egy HDD keretet és oda telepítem a op rendszert?A kis 1.8 HDD amely eddig a elsődleges winyó volt csak adat tárolásra használjam? -
LacBp
tag
válasz
Martynis #25041 üzenetére
szia! ezt nekem sem mutatja win7nél! ha találsz valami megoldást! szolj kérlek! mert engem is idegesít h nem tudom hogy mennyire hangosítottam fel.... csak ha megnézem a hangerő szabályzót az óra mellett... de akkor azzal az erővel ott is állíthatnám, és akkor nem kellenek a gombok
-
Vukmir
aktív tag
Az idegölő mindjárt lemerül az aksi hangot hogyan lehet kikapcsolni? Nem díjazza a barátnőm amikor hajnalban egy ilyen hajókürt megszólal
Probook 4535s
-
F1stat
csendes tag
válasz
Martynis #25037 üzenetére
Ezt a drivert próbáltad már?
-
-
Martynis
tag
Üdv!
Lenne egy ilyen laptopom: HP Pavilion dv5 1140eh
Eredeti Windows Vista-val lett vásárolva, (valamikor, a lemezt nem adták a géppel) , ma viszont feltelepítettem rá egy Windows 7-et. HP oldaláról szedtem le drivereket, viszont ezen a laptopon vannak érintő gombok, amikből pl. a hangerő le és felvevést nem mutatja a kijelzőn, quickplay se akar működni. Ez mind működött még tegnap Win Vista-val. Lehet, hogy bizonyos funkciók csak Vista-val működnek?
Köszönöm, üdv
-
tomasz5
csendes tag
Hali, tegnap a gépem többször is ezt csinálta, ma pedig újra szerettem volna telepíteni és telepítés közben ezt dobta ki. Nem tudja valaki, hogy mi lehet a baja?
-
sagit
veterán
válasz
madd dogg #25033 üzenetére
itt a gyári magyar man, gyárilag is azt írják hogy az odd helyére megy csak 2,5-es
én szét is szedtem, esélytelen hogy oda beférjen nagyobb vinyó
rendelek neked szívesen, privátban keress meg
am a caddy 6,49 + 6,99 szállítás és kb 2 hét mire megjön ( legalább is nekem annyi szokott lenni 90%-ban a szállítás)ha már rendelsz akkor ilyet is (ez cakk pakk ~7 dolcsi ) szerintem, nekem már úton van
-
-
sagit
veterán
válasz
madd dogg #25030 üzenetére
ahogy előttem írták csak az odd helyére megy nagyobb vinyó
ebben a hsz.ben linkeltem hogy milyet rendeltem
-
madd dogg
senior tag
Sziasztok. HP 2530p-m van, és tervezek venni hozzá egy 2,5"-os 320GB-os 7200RPM-es vinyót. Ezt a gyári dokumentáció szerint a gép támogatja, de nem tudom, kell e valamilyen SATA átalakítót vennem a géphez, mivel gyárilag 1,8"-as vinyó van benne.
Ha igen, tudtok segíteni, hogy hol vehetek és pontosan milyen átalakítót? Itt ph-n gyors szemrevételezés után nem találtam, de lehet rossz címszó alatt kerestem.
-
Tikakukac
titán
3dmark nem sok mindenre jó, ilyen 500 pontos szóráson belül nem sokat érzékelsz. Az, hogy mire van optimalizálva és egyebek, na az annál inkább. Ja és igen, játékok alatt, ilyen alap matatás közben, amikor legtöbbet megy egy akármilyen gép, szinte mindegy is.
Procinál sem nagyon szoroz 1-200 Mhz, ami szaggat vagy nem jó a kisebbiken ennyivel túlhúzva sem teremt csodát -
esde
tag
Kicsit megkésve, de most már úgyis mindegy mert meg lett rendelve a laptop.
Utánanéztem vidkártya nem jobb, sőt 3dmarkot elnézve jobb a 530mx, ehhez a procihoz nem igazán értek annyi jött le (lehet hüyleséget mondok) tehát a kinézettem 2,1ghz ez meg 2,2ghz nem nagy különbség. Plusz a 250gb samsungnál. De mostmár kár is meggyőzni mert már rendelésen van. -
hobbi 53
csendes tag
Sziasztok! Egy hp nc6000-el kinlodok zárlatos a táprész, töltöre dugva halk kattogás hallatszik, leül atáp.Már három so-8 fetet találtam zárlatost,demég mindig nemtalálom az okozoját.Tudnavalaki egy sematik kapcsolásirajzot hozzá,eddigcsak manual pdf-et találtam!Vagy jo tipp hollehet a zárlat?
-
flash-
veterán
sziasztok
ez a recorvery egy külön partíción van ugye?
hogy lehet az hogy ismerősöm cserélt hdd-t a hp laptopjában mégis bejött a recorvery? -
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Hp pavilion G6 1201eh notink nemrég vettük rendszer nélküli változat volt..
Na most feltettem az összes drivert(hp.hu) meg mindent viszont nem találtam az SRS premium sound-nak semmi féle vezérlőjét.Audio driverként egy IDT (HD)codec volt fent az oldalon fel is raktam de nem sokat ér...
VidiA vidin is az illetőnek van valami progija hasonlít a barátom Beats audiós progijához...segítsetek plz!!!
-
selenge
tag
üdv! van egy hp dv9000-em... pár napig nem kapcsoltam be, asztalon volt, ma bekapcsoltam, és 3at sípolt, a panelen minden világított, de képet nem adott, próbáltam külsőmonitoron is de úgy sem ment... cseréltem benne ramot, gy a sípolás elmaradt, de kp nincs, nvidia videokaris, azzal lehet a gond? lehet ezzel mit kezdeni, vagy alaplap kuka?
-
kahva
tag
Sziasztok, ebbe(HP Pavilion DV6-6110EH) a notebookba keresek ODD/HDD Caddy-t.
Ha valahol tudtok, azt megköszönném. -
sagit
veterán
bios-t tudok downgradelni 2530p-n?
régebbit vissza tudok rakni? jelenleg az F20-as van fent... de csak max F13-ra megy fel whitelist-es módosított bios.... és az se volna rossz ha 1,86 helyett 2,13 ghz-en menne a gép lelke
-
Balller
tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri-e a pénzét ez a noti? [link]
-
Vukmir
aktív tag
válasz
Magnum_ #25008 üzenetére
Nem tudni. Valószínűleg aksi gond, mert nem hajlandó úgy bootolni a rendszert hogy nincs rádugva a hálózatra a gép.
Minden ki lett próbálva, több windows is stb és a hp support és tanácstalan. Ők is azt javasolták hogy ha 15 napon belül vagyok akkor vigyem vissza hogy cseréljék ki.
-
StellDJ
csendes tag
válasz
Magnum_ #25008 üzenetére
1 éves a gép, meleg emiatt lasabban fut a kelleténél a normális 50 fokos hőmérsékletnél ami újonnan volt ez szerintem jelentősen magasabb, és később amikor tényleg itt lesz a nyár, akkor a hő szerintem kinyírja a procit, lehet hogy a proci hűtőjét cserélni kellene mert a hűtő tengelye elferdülhetett vagy nem megy eléggé. Elsőkörben egy bios frissítést letöltök, hátha segít. Ha a szobában most 26 fok van és a proci 76 fokra felmegy amikor nem csinálok semmit akkor mit fog csinálni amikor mondjuk a szobában 30-34 fok lesz és csinálni fogok valamit?
-
StellDJ
csendes tag
Hellosztok!
van egy HP 635-s de szerintem nem stimmel vele valami. a processzora 76 fokra is felmegy is így rendesen belassul a gép. Csak windows 7 home premium és a net megy mi lehet a gond? 26 fokos szobában.
-
smarter
csendes tag
Üdv
Volna egy probléám egy Hp Tc 4400 tablettel. A CPU folyamatosan pörög, szinte mindig 100%on van, baromi lassú a gép, mintha egy p1est használnék
Win7 , xp xptablet rendszerekkel probálkoztam , ram cserélve, hdd teljes formázva, nyomattam egy Bios frissitést, bár az 1800as kiadású géphez volt ez meg 2000Mhz, de ahhoz nem találtam . A pozitiv változás elmaradt . Esetleg van valakinek valami tippje mi lehet a baj ?!
-
Vukmir
aktív tag
Ha a Laptopszalon.hu Pécsről küldte el nekem a Hp Probook 4535s-t de én Budapestre viszem vissza cserére (15 napon belül) az nem gond nem?
Úgy értem üzlettől függetlenül ugyan úgy érvényes ott is a 15 napos dolog nem?
-
WesTM
őstag
Sziasztok!!!
Lenne egy kis zűr a laposommal. Hp NX6325. Olyan problémám van, hogy hálózatról nem hajlandó töltődni. Ha az akksiban van szufla bekapcsol, de nem tölt. A töltő 1000% hogy jó. Olvastam már máshol is a neten erről a hibáról, ezért érdeklődök, hogy van e valami megoldás, esetleg hallottatok már ti is erről a gondról? Ez már a második ilyen notim, ha ezt is ki kell "dobnom", esküszöm tökön szúrom magam.
-
sagit
veterán
válasz
ro_bert17 #25002 üzenetére
igen néztem
sőt ebben a gépben volt ez az ssd mert tőle vettem
csak most nem votl rá elég pénzmagom hogy megvegyem az ssd-t
fontosabbnak láttam hogy vegyek tokot, + 2gb ramot + usb bővítést és caddy vételt
erre így is elment 15-16kha 3 hét múlva is meg lesz amikor lesz rá pénzem akkor rárepülök, de arra nem kérhettem meg hogy addig ne is hirdesse, és ezért kezdtem el alternatívát keresni
-
sagit
veterán
válasz
Magnum_ #25000 üzenetére
nem kell, sőt!
csak az a tervem hogy egy ssd+hdd kombó lesz a gépben és akkor tökéletes lesz nekem.
Van egy 2,5"-ös 500 GB-os hdd-m itthon. Őt gondoltam az optika helyére ( már caddy-t is rendeltem)és ezért kellene a gyári 120 Gb-os vinyó helyére ssd, de ahogy túrom a netet egyre jobban megy el a kedvem az áraktól.
Esetleg arra gondoltam hogy egy ilyen átalakító veszek (ha valaki talál olcsóbban akkor azt ossza már meg velem)
és bele egy ilyen mSata 60 Gb-os SSD-t
így is olcsóbb lenne mint az uSata ssd-k (igazából nem is nagyon találok)
ez így működne vajon?más: kevés a 2 usb, rendeltem egy ilyet... tapasztalat valakinek hasonlóval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged