- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
deathtania
senior tag
válasz
Tikakukac #25498 üzenetére
egyáltalán nem akarom hurcolászni, csak néhanapján, ha havonta 2x hazamegyek vagy valami. majd megyek külföldre jövő tavasszal, az lesz egy nagyobb útja (oda majd egy kensington zárat is tervezek venni), de kb ennyi.
bár igen: a majd 3kg+töltő +egér+bill... hááát, lehet, hogy háti lesz belőle...
-
Tikakukac
titán
válasz
deathtania #25497 üzenetére
Ha sokat hurcolászol, akkor mindenképp valami háti megoldást, meg féloldalassal, töltővel mindennel le fog szakadni a vállad. Abból meg ízlés kérdése igazából.
Azért a felhasználó csak egy felhasználó. A noti leeshet (tudom, nekem is sikerült egyszer, csodával határos a dolog, hogy elkaptam) meg kopik, használják stb, mindenre nem lehet fóliát rakni meg berakni páncélszekrénybe. Olyankor pedig ocsmányul kopik a műanyag, vagy melegszik, széthullik szimplán évek után, zsanér befeszül stb. Ez mind független a usertől, ezért nem ajánlunk olyan gépeket.
Én 2 asztal között raktam át a gépet, és akkor ejtettem le. Az ördög olyankor jön elő, amikor nem is számítasz rá.
-
deathtania
senior tag
válasz
Tikakukac #25495 üzenetére
minden a felhasználón múlik...
meg sincs a notika, de màr billt és egeret vadászok hozzá, hogy minél kevesebbet kelljen használnom a billjét és a tapipadot, valamint táskát és zalman notiállványt hűteni (biztos ami biztos)
cipelgetni nem nagyon akarom, max hasznàlat után táskába be, hogy nehogy külső baja legyen...
apropó: táskát milyet ajánlotok? van egy hp bőr messenger, én azzal szemezek. vagy a hp traveller kittel. melyik jobb?vigyàzást a cuccra erősen túl tudom kapni: samu galaxy mini telómra is hamrabb megvolt a tok és fólia, mint a teló maga. megjött futárral: gyári android fólia le, új fel és szilikontokba egyből bele, majd bekapcs...
-
kutga
félisten
válasz
Tikakukac #25495 üzenetére
Ja, vannak jobb sorozatok. Az Acer Timeline és Fuji Lifebook sorozat pl egész jó gépek.
De valóban, egy Dell Inspiron vagy PB műanyag gépei elég elrettentőek. De hát a piacon ez megy, a legtöbb embernek ez is elég. Én leginkább azt sajnálom hogy 14-es alatti gépekből kicsi a választék vagy nagyon drágák. Nekem ez a méret a hordozható, ettől feljebb asztali.
alexan Külön bill-t csak akkor használok ha FPS-t játszok, egeret is egyre ritkábban. A HP-k billentyűi szerintem annyira jók hogy nagyon kényelmes használni őket. Ez előtt Toshibám volt, össze se lehet hasonlítani, azon ráadásul a taccspad is akadt rendesen.
-
Tikakukac
titán
válasz
deathtania #25492 üzenetére
Jó is az a Pavilion, ha tényleg az ember szeme fénye, akkor teljesen kellemes kis gép hosszú éveken át.
Jó gép: Probook, Elitebook, (Pavilion is akár), Vostro, XPS, Precision, Latitude, Thinkpad, (Z575 és akár Y sorozat is), Fuji Lifebook, Samu legtöbb modellje meg még ami nem jutott eszembe. A konkrét márkás jó vételt azért nem szeretem, mert a Dell is gyárt Inspiront, ami talán a legmocskosabb dolog, ami valaha létezett.
asound: Nagyon régen talán még maga gyártott notit és utána vették meg Acerék. Hát én azért nem venném őket, bár lehet néha szerencséje az embernek
-
sagit
veterán
Én egy DELL Studio XPS 1640-ről "downgradeltem", mert felesleges volt a dedikált videokártya, kellett a kisebb méret és a nagy üzemidő.
Csak a képernyőfelbontás hiányzik (1600*900), semmi más.(Na jó a HDMI és a világító bill.is) Az is jó gép volt de ez a kis EB nagyon korrektül össze van rakva. Remélem 1,5 évet kihúz nálam... utána cserélem 2540p-re.
-
kutga
félisten
válasz
deathtania #25492 üzenetére
A PB az Acer prémium márkája volt anno, nem?
Mondjuk hozzátenném volt barátnőmnek is PB-je van, két év alatt egyszer volt szervizben, szóval pozitív példa is van.
-
deathtania
senior tag
válasz
Tikakukac #25490 üzenetére
aki önszántából ilyeneket vesz meg is érdemli.
jólesz nekem az a kis dv6 (csak jönne már meg... ) már nem is vennék mást...
mellesleg pont tegnap dicsekedett vele egy ismim, hogy milyen fasza márkás gépet vett, prémium márka stb olcsón. mondom milyet? packard bell-t... nem mertem szemberöhögni... xD
asound: Toshibát ha ingyen utánam dobnák sem!!! ahánnyal találkoztam fél-egy éven belül hdd cserés volt...
Nekem amiket eddig mondtak, hogy kevés velük a baj: Dell-Asus-Lenovo-HP. esetleg pár Samu mostanság. többi helyből felejtős...
-
kutga
félisten
válasz
deathtania #25489 üzenetére
Bármelyik gyártó gépe tönkremehet. Saját ismeretségemből is tudok rengeteg problémát más gyártó gépeivel. A HP annyiban jobb hogy van magyar szervizhálózat, nincs az hogy kiküldik külföldre a gépet és ha ott nem jön elő a probléma visszaküldik ugyanolyan állapotban. Ha engem kérdezel én laptopot csak a HP-Dell-Lenovo-Toshiba négyestől vennék, bár úgy hallottam Lenovoék már csak a Thinkpadeket szervizelik itthon.
-
Tikakukac
titán
válasz
deathtania #25489 üzenetére
Akkor be se nézz mondjuk egy Acer, Packard Bell és hasonló topikokba, mert az életben nem lesz géped.
-
Dózer
tag
-
kutga
félisten
válasz
DUNKENSTEIN #25483 üzenetére
Jó játék pedig az összes Stalker, a hangulat bőven ellensúlyozza az esetleges grafikai hátrányokat. Mondjuk a COP szvsz már egész pofásan néz ki, de nekem mindig is az első rész tetszett a legjobban.
Az én gépemben A6-os CPU dolgozik, és a venti a korábbi gépeimhez képest meglehetősen hangosan teszi a dolgát, de azért nem zavar mert legalább mindig hűs levegőt fúj, csak ritkán melegszik érezhetően be, mondjuk amikor a macska odafekszik a kiömlőnyílás elé.
-
Tikakukac
titán
Na, bekukkantok ide is.
Milyen gépet tudtok, ami egy új nagy akksival megáll 110k-ból, megbízható, könnyű, sok az akksi ideje? 6910p körül nézelődtem eddig, de a 2,3kg az egy picit sok lesz, kicsit könnyebb változatok esetleg? -
Zolom89
senior tag
HP Pavilion g6-1213eh lapim van. Hogy tudom megoldani hogy az A6 IGP-je ne mennyen? Szeretném csak a külön VGA-t használni játékban.
Köszi a segítséget! -
Dhampir
félisten
válasz
DUNKENSTEIN #25480 üzenetére
Mekkora élsimítással próbáltad? Jól nézett ki a grafika?
(#25481) rizso
Tapasztalatom szerint a gyári Linux rendszermaggal és a Windows-szal működik szépen a ventilátor, egyéb Linuxos disztribúciók esetében szinte folyamatosan erősen pörög, és melegszik a gép. Valószínűleg a CPU frekvenciát (?) kellene beszabályozni az utóbbiak esetében.
-
rizso
addikt
válasz
DUNKENSTEIN #25480 üzenetére
Nem találkoztál még igazán hangos géppel
Én nem vettem észre öcsém Probookján (4535s, A4-3305m+7450m), hogy durván hangos lenne.
-
DUNKENSTEIN
tag
válasz
Dhampir #25479 üzenetére
Hát a ventri elég keményen hangos, sőt még mindig mert teljesen le akarja hűteni magát. Igazából furcsa, hogy üzleti noti ilyen sokáig ilyen hangosan próbálja hűteni magát, de fülessel nem zavaró
Amúgy nekem nem jött be a game, anno hasonlóban a Metro 2033 volt ami nagyon bejött, de az még az asztali gépemnél volt, mert azon elfutott
-
Dhampir
félisten
válasz
DUNKENSTEIN #25477 üzenetére
Köszönjük a próbát! A ventilátor nagyon zúgott eközben?
Egyébként tetszett a COP?
-
kisninja
őstag
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy hp 2530p notim amiben van egy un 2400 as wwan kari (qualcom gobi1000)
Kaptam egy tmobil net et viszont sehogy nem tudom beüzemelni.
Valaki már szenvedett ezzel ? ha igen örülnék némi segítségnek. -
DUNKENSTEIN
tag
válasz
deathtania #25476 üzenetére
Gyorsan elrohantam a tecsóba és volt!
Feltettem és játszottam is most vele fél órát!A legkevesebb fps az 24 volt (ekkor 4 ilyen önjelölt rambo jött rám) a legtöbb 68 amikor egy pusztán futkorásztam tök egyedül. Az átlag meg 35 volt így épületek közt, gazban meg 1-1 ember gyepálás közben.
Azt tegyük hozzá, hogy érezhetően melegedett a noti közben
-
deathtania
senior tag
válasz
DUNKENSTEIN #25474 üzenetére
tescogazdaságosban tutira akcijóóós.
-
Dhampir
félisten
válasz
DUNKENSTEIN #25474 üzenetére
Szuper!
-
kutga
félisten
válasz
DUNKENSTEIN #25471 üzenetére
Call of Pripyat.
-
deathtania
senior tag
válasz
DUNKENSTEIN #25471 üzenetére
s.t.a.l.k.e.r. - Call Of Pripyat
-
deathtania
senior tag
válasz
cassius.clay #25469 üzenetére
bocsi, hogy belepofázok de minden gép állapota és élettartama a felhasználón múlik.
láttam már szanaszétbarmolt 2 éves dell vostro-t is ami nem akart már bekapcsolni és sivított a ventije, és gyári állapotú, halk 5éves Asus A6ot is. koliban lakom, itt nagy a merítés, sokat lát az emberfia...
-
ktommy91
addikt
válasz
cassius.clay #25464 üzenetére
Éljen, csak ne nálam. Az ötödik konzumer szutyok után eljutottam odáig, hogy egy papír kétszázast nem adnék az ilyenért... Csak sikerüljön elpasszolni.
-
Dhampir
félisten
válasz
cassius.clay #25464 üzenetére
Bizony!
-
Dhampir
félisten
válasz
cassius.clay #25458 üzenetére
Sajnálatos, hogy üzleti gépekbe nem tesznek A8-at (avagy mégis?), a consumer jobban jár.
-
ktommy91
addikt
válasz
cassius.clay #25458 üzenetére
Az a bajom vele, hogy nekem csak az A10-es IGP-je lenne elég. A 7640G nekem kevés.
mod.: Ha csak A6-os létezne akkor nem vennék trinity APU-val szerelt gépet dGPU nélkül...
-
cassius.clay
senior tag
válasz
ktommy91 #25455 üzenetére
Nem tudom mi bajod az A8-as Apu-val de szerintem nagyon jó. Én eddig csak inteles laptopokat használtam, előtte elvétve a kezeim közé került egy két AMD Athlon x 2,a mivel úgy voltam hogy siralmasan szar. Most Dv6 6b08eh-m van A8-as APU-val, és elmondhatom rohadt jó. Előtte Intel i5-ösöm volt és egyáltalán nem érzem a különbséget ( Sőt, ez valahogy nekem még fürgébbnek is tünik érzésre).
-
RA541
csendes tag
Nekem a8-cal is jó lenne, csak jönne már.
Remélem az ára is normális lesz.
-
RA541
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki mikorra várható a hp probook 4545s megjelenése Magyarországon? Elvileg az USA-ban ma kezdték meg forgalmazni.[link]
-
Dhampir
félisten
válasz
DUNKENSTEIN #25450 üzenetére
A STALKER COP-ot lenne kedved kipróbálni?
(#25451) asound
Nekem még sosem volt ujjlenyomat-olvasóval felszerelt gépem, de kíváncsi lennék rá.
A laptopnak nagyon jó a hűtése.
-
DUNKENSTEIN
tag
Kíváncsiságból kipróbáltam milyen játékra a Probook 4535s
Cs 1.6: Fix 100fps, de egy füstben már 40
Cs Source: Fix 100Fps 1 füstben is fix 100, 2 ben már 40-50
Cs Go: Fix 25 fps
League of Legend: 40-50 fps, ha 3v3 van mennek a spellek akkor olyan 20 (ezen meglepődtem eléggé mondjuk)A kérdés: Hogyan lehet az, hogy a '99-es játékban 1 füstben 40fps míg a 2004-ben (ami most cserélt 1-2 éve enginet) fix 100?
(Mid-high grafika, blur kikapcsolva, dx 9.0)
-
wens33
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék notit vásárolni, és az egyik amit kinéztem a HP Pavilion dv7-ese.
Elsősorban képszerkesztésre és HD videó vágásra fogom használni, ezért kell az i7 proci (notebookcheck.com szerint ezen a téren lényegesen jobban teljesít az i5-től).
Azonban az i7-tel forgalmazott dv7-esek nagyon szeretnek melegedni és hosszútávon ezt a félvezetők ugye nem szeretik.
Van esetleg valakinek tapasztalata/gondja hasonló konfiggal kapcsolatban? (i7-2670QM, 6GB RAM, 500GB HDD, HD 6770M - memória és adattároló természetesen bővíthető)
Konkrétan "CPU throttling", tehát belassult a proci nagy (extra) terhelésnél.
Köszi!
Üdv
Norbi -
kutga
félisten
válasz
Dhampir #25446 üzenetére
Igen azaz, a Quickweb. Már nem használom.
Jó kis gép, nem bántam meg hogy ezt választottam, elég erős az APU winhez, ha kell játékokat is megmozgat, Diablo 3-at pl egész jól viszi, de csak alkalmanként játszok.
Akkuidő jó, fémből van, teljesen matt, és ami a legjobban tetszik hogy jól bővíthető. Proci, RAM, HDD, ODD, akksi, 3G modul, minden rakható bele. Igaz nem volt olcsó de pár évig biztos nem cserélem le.
-
Szervíz vidok itt
-
kutga
félisten
válasz
Dhampir #25437 üzenetére
Az én gépemen is volt vmi Linux, legalábbis volt egy webstart nevű cucc, amit ha elindítottam egy alap felület jött fel amivel lehetett levelezni meg böngészni az interneten, de asszem csak ennyi, az is vmilyen Linux alapú volt de gyorsan leszedtem mert kb használhatatlan volt.
-
-
sagit
veterán
minden benne van kb ami kellhet
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Nincs itt olyan pécsi, akinek van dv5-1190eh-hoz töltője? Haver gépét kellene tesztelni, hogy a töltője, vagy pedig maga a gépe rossz...
-
szmoli
csendes tag
válasz
deathtania #25425 üzenetére
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
most akarok venni egy hp dv6-6126sl notit, de érdekelne, hogy milyen gyártmányú hdd van benne. mindenhol csak az van írva, hogy 500GB 7200rpm, de gyártó az nincs. neten nem sok mindent találtam a kérdéskörben.
van valakinek erről infója? -
Thusor
őstag
válasz
Laybee #25416 üzenetére
Ja, nekem is 2540p-ben teljesen szét kell szedni a gépet ahhoz, hogy ki tudd cserélni a ventit. Szerencsére a venti lapátjait teljes szétszedés nélkül is tudom pucolni, de a hűtés kimeneti nyílását már nem tudom tisztítani ilyen egyszerűen. A teljes memória csere is billentyűzet kiszedéshez vezet, szóval annyira nem egyszerű ennek a gépnek a karbantartása.
-
Dhampir
félisten
HP ProBook 4730s-ről kérdeznék, hátha valaki érdemben válaszolni tudna rá.
A gyári SUSE Linux Enterprise Desktop 11 Linuxban az ATI Catalyst segítségével könnyű átváltani az integrált és a diszkrét VGA között, ott minden stimmel, azonban Windows Vista Home Premium 32-bites verzió alatt a Catalyst indításakor ez az üzenet ugrott fel:
A drivert innen töltöttem le, a többi illesztőprogramot pedig ezek közül szemezgettem ki. Sajnos a HP nem adott driver CD-t ehhez a géptípushoz, ami enyhén szólva sajnálatos.
Windows alatt hogyan tudom beállítani a GPU átkapcsolást?
A jelenlegi Windows élményindex így néz ki:
-
DUNKENSTEIN
tag
válasz
Thusor #25413 üzenetére
Pedig hidd el, tudom mit adtam meg neki (mivel mindenhova ugyan azt használom a fórumok kivételével) és azzal nem enged be.
Ellenben most sikerült frissíteni jelszó nélkül is a május 15-ös bios-ra. (68CPC Ver. F.22)
Valahol lehet olvasni ehhez valami részletes changelog-ot? Mert hp oldalán nem igazán találtam
UPDATE: Találtam mégis:
- Fixes an intermittent issue where a system that is using AC power does not power on (boot) when the system is not connected to a battery.
VÉÉÉGRE
-
Thusor
őstag
válasz
DUNKENSTEIN #25412 üzenetére
Nem akarok kötözködni, de a HP csodálatos programja nem kreál rá jelszót. Pontosan azt ad rá amit te adtál meg a windowsban. Én is így használom jelszóval és ujjlenyomattal.
-
szbalogh
addikt
HP compaq 610-ben T1500 proci tdp 25 W de nincsen speedstep. Ha ezt lecserélem T7250-re amiben van speedstep de 35 W-os nem fog túlmelegedni? Elég béna hűtése van. Támogatja egyáltalán?
-
deadmember
csendes tag
???
-
deadmember
csendes tag
http://prohardver.hu/tema/hp_notebook_laptop_topik/hsz_25321-25321.html
???
-
pumukli23
senior tag
válasz
DUNKENSTEIN #25407 üzenetére
Elitebookoknál azt rebesgetik, hogy bios jelszó nem tudása egyenlő egy alaplapcserével. Probooknál nem tudom van-e más megoldás.
-
DUNKENSTEIN
tag
válasz
DUNKENSTEIN #25384 üzenetére
Még érdekelne a megoldás, márha van
-
Péter_90
csendes tag
segítséget szeretnék kérni, hogy mitől van az, hogy magától kinyomja a dvd tálcát a gépembe? (hp g6)
-
ktommy91
addikt
válasz
cassius.clay #25403 üzenetére
Elvileg 8GB-ig bővíthető és vinnie kellene az 1600 MHz-es modulokat is.(Az viszont kérdéses hogy lenne-e értelme a gyorsabb RAM-nak...)
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
pavilion dv6 6b08eh notiba mennyi ram megy maximum és mekkora sebességgel? (1600 mhz-eset viszi vajon? )
-
Laybee
őstag
válasz
kenand #25382 üzenetére
Fényerőszabályzás le van tiltva a biosban és változik a fényerő és csak win7 alatt, ubuntu alatt nem. Ventilátornak semmi baja, úgy sípol időként mint valami morze jelzés. De annyira nem zavaró. 2530p-nél is érdemes egyforma ramot beletenni? Most Hynix féle van bent. Esetleg tud valaki linkelni olyan dokumentumot ahol részletesen le van írva, pl hogy kell bill. kivenni vagy a ventilátort kitisztítani? Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged