- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
csontraket
tag
válasz
jegenye77 #54181 üzenetére
Nincs azzal a géppel semmi gond! Nem mindenki a kinézetre megy! Hőfok szempontból meg biztos nem rossz és mivel még csak nem is ablakos(plexis) a ház oldala nincs is nagy jelentősége a kinézetnek ha feltett oldallappal van használva a gép. Én is nagy odafigyelést szentelek a kinézetnek de ettől függetlenül nem "beszűkült" a látásom. Nincs ezzel a géppel semmi gond ráadásul a kinézet nem ad + fps-t és hosszabb élettartamot az alkatrészeknek!
-
hszilard666
veterán
válasz
jegenye77 #54172 üzenetére
A hardver benne bitang, a vízhűtés király, és a ház is fasza. Nem csak attól lesz jó egy gép hogy szép. Biztos vagyok benne hogy a gép csendes és hűvös is. Nekem ezek tesznek egy jó gépet. Azt viszont nem értem hogy miért kaptad fel ennyire a vizet.
p.s.: És a vizhőtől függő ventiszabályzás is pokolian király, nem is láttam még máshol. Nálam annyi venti vezérlés van hogy rákötöttem 3 noctuát a gépház ventivezérlőjére aztán LOW on csapatják.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jegenye77 #54172 üzenetére
ez igaz.
a rendszer nagyon komplex lett, emiatt a zaj-szellozes / teljesitmeny / fejleszthetoseg kerult eloterbe. pl a sata kabeleknel a sima feketek helyett emiatt hasznaltam szinkodolt megoldasokat.
x79nel alaplap tekintetben szinte az osszes ronda. ami elfogadhatoan nez ki, eleg sata port van rajta az igenyeimnek (min 8, ebbol min 4 Sata3), eleg pciE port van rajta megfeleloen elhelyezve (multiGPUm volt amikor vettem), eleg usb3 port van rajta es van 8 ramslot, az az Rampage IV Extreme Black, 130ert. a giga up4 nem a legszebb, de egyebkent 4pciE / 8 ram / 4 usb3 / 6sata3+4sata2 porttal a RIVEB aranak a felebol meg mindig ez volt a legepeszubb valasztas.
a Cosmos nincs belul festve alapbol es gyenge a kabelek elrejtese szempontjabol (moddinggal ez megoldhato, lasd Jones Cosmos Blackjet). viszont ha az ember kiismeri nagyon jo zaj / legszallitast lehet vele elerni. korbeneztem a piacon, vizre featureok tekinteteben talan az Obsidian 900d jobb, de az se tokeletes (BlackSoft moddolta a 200ezres TJ11et, ami azert egesz jol illusztralja a helyzetet).
a kek lotyi nem passzol, de a piros/zold se passzolt volna. festest meg az ember akar viznel (konnyebb tesztelni, hogy ereszt-e a gep).
ventikbol szinten vannak szebbek, de corsairokkal legalabb 3dbAt / 5 fokot buktam volna. ennyit nekem kinezet nem er.
Semmi egyedi de semmi fantázia sincs benne!
Vegulis egy autonom vezerlessel ellatott custom vizrol beszelunk, szoval ha ez nem egyedi, akkor nem tudom mi az. Jo persze lehetne festeni meg moddingolni, de ahhoz nem ertek, nem is akarok, meg az en felhasznalasommal nem is lennek vele elobbre.
Komplexitas teren pedig 20 ora volt osszerakni igy, plusz tervezes. Es a kabeleknel probaltam ugy huzni mindent, hogy ha valamit cserelni kell akkor elotte ne kelljen harom masik dolgot is visszabontani, hogy hozzaferjek.
Ettol meg persze szebb nem lesz, de a Cosmos szepen elrejti a belsejet, ha valaki meg jonne ugyis az szokott feltunni nekik mennyire csendben van a gep (foleg amikor vegiggondoljak, hogy a GPU tovig van terhelve a harom kijelzovel).
Koszonom az eszreveteleid
-
Klemens
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
jegenye77 #32733 üzenetére
Gratula. Megérdemelted.
Srácok, ilyen csavarokat tudok valahol venni, csak fehérben?
Mirage házamnak ugye ilyen csavarjai vannak, de ezüst színben. Fújni próbáltam őket, de elég gányul néztek ki.
Plusz lenne egy kérdésem. Miután szerelgetem a gépet, a zsíros újlenyomatokat mivel takarítsam le a ház fém részeiről, illetve a cpu hűtőjének a tetejéről?
-
-
imibogyo
veterán
válasz
jegenye77 #32713 üzenetére
Új "matricát" kell csinálni, amit fölé tudsz helyezni eltávolíthatóan a másiknak. De gravírozni is lehetne rá egy fedlapot, maximum 1-2k-ból meglenne és tényleg sokat dobna az összhatáson.
Profibb helyeken úgy is tudják nyomtatni a megfelelő anyagra, hogy ugyanolyan legyen, mint a gyári. Ezt pedig nagyon óvatosan (mondjuk vékony kétoldalú ragasztóval) fel lehet ragasztani úgy, hogy tökéletesen eltávolítható marad mondjuk egy esetleges garanciáztatásnál.
Gratula a gépedhez. Nagyon tetszik.
-
-
Klemens
őstag
válasz
jegenye77 #32398 üzenetére
Miért mondtam volna hülyeséget?
Sem a műanyagon, sem az alumíniumon nem tapad meg a festék.
Az egy dolog, hogy megszárad és nem hullik le, de nem lesz baromi tartós. Ezért kell a műnyagos előbb műanyag alapozóval kezelni, nem véletlenül van műanyag alapozó. Az alumíniumot pedig eloxálni szokták. -
Destructo
senior tag
válasz
jegenye77 #32273 üzenetére
Én pont a másik utat jártam meg,amit te kedvelsz,annyit fúrtam faragtam,hogy már teljesen elegem van belőle
Na jó persze bármikor kedvet kapok hozzá,de legalább a fő gépem legyen összerakva valahogy amivel nem kell "szenvedni". Ezért is szeretnék egy gyári házat ami kész van ki van találva összerakom működik könnyű tisztítani minden elfér.Természetesen ez megy éjjel nappal,jó a szellőzés,csend van.Nekem most ha tisztítani kell,akkor ki a kábel,ki egy 120as venti utánna a táp,de előtte a hdd tartó stb stb..rá 5 percre elérem a radit...szóval egy kis kifújás kb 30 perc....Én most egy régi Chieftec-Koolance vizes házban "lakom".A ház hátoldala igen keskeny így sok kábel sem fér el.Most akarok neki kivágni majd egy kis "kábelbújtatót" amit már gumisan bélelve minden házba tesznek.A multimédiás PC-met mindig pitiszikálom,az is egyedi,nekem is ez jön be jobban,csak idő hijján most egyszerűbb lenne egy kész gyári amivel könnyű a karbantartás és kész.
Amit írtál abban teljesen igazat adok neked,tényleg kész belepakolsz annyi.Semmi fantázia...Én sem kedvelem azt,de most jelenleg az lenne a legpraktikusabb.
Üdv!
-
Prison85
senior tag
válasz
jegenye77 #31997 üzenetére
Azt hiszem az elsőnek linkelt fekete/ezüst Xigma lesz, amiben nincs led. Egyébként a feketéből is létezik "gémer" (XAF1454), de a kék szín végképp felborítaná az eredeti terveket. Ha esetleg van további javaslatotok, akkor előre is köszönöm a tippeket!
Cris99: a lapon két CPU hűtőventilátornak van hely. Az egyik 4, a másik pedig 3 pines - ezért kérdeztem. Légszállítást nézve az Enermax sem rossz, de a Xigmatekről szerintem elég jókat írnak (<18 dBA, 90.3 CFM)
Recon666: az nem kis projekt, főleg SLI-re. Ráadásul ha márkahű vagy, akkor 2 Péternek bizony megkérik az árát
Pc-Style-on követem az eseményeket folyamatosan. Rengeteg ötletet merítek tőletek.
-
imibogyo
veterán
válasz
jegenye77 #31947 üzenetére
Bármilyen pillanat-kapcsoló megteszi, akár egy csavarhúzó is.
Én összedobtam kb. két perc alatt egy BKV jelző kapcsolóból, meg egy kis kábelből egyet magamnak, amikor tesztelek, vagy költözök a géppel akkor jól jön. Meg van felesleges számítógépházból kioperált darabom is, dugóval együtt.
Jelenleg is azt használom az ideiglenes házamban. A radiátor mellett láthatod ahogy kilóg a gépből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged