- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sestertius
őstag
válasz Gerisz #28198 üzenetére
Amit írtak róla, azért az helytálló, tehát passzívan kicsit karcsú.. mondjuk nézőpont kérdése. Újra rakom a rendszert is, CMOS reset volt, aztán így alapon 40-50 között ingadozik, ami nem a világ. Tehát aki nem húzza a rendszert, annak passzívan is teljesíthet....
Tény, hogy nálam a HAF X ház hűtése is korrekt... szerintem.Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Gerisz
addikt
válasz sestertius #28197 üzenetére
Széép!
Majd eredményeket várok a hűtős topikba vagy logout-ra!
Én is kajtatom hónapok óta de sehol nincs itthon AMD-hez rögzítő.
-
sestertius
őstag
No megjött a Noctua NH-D14 helyébe a Thermalright HR-02 hűtő. Egyelőre csak a lapról egy-két kép:
- a méretek
- a rögzítés
- szintén rögzítés - valami eszméletlen atombiztos rögzítést találtak ki! Az atomvillanás nem viszi le...
- szintén a méretek végett...Ha majd fixen mindennek megtaláltam a helyét, rakok fel képeket az egész gépről.. de az tuti nem ma lesz. Próbálom először egy Noctua NH-12-vel hűteni, de nem passzol a képbe, szóval valami más lesz helyette...
[ Szerkesztve ]
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
jones965
Modder
válasz Zerdal #28194 üzenetére
Azt is egy darabból csináltam.
Annyi rögzítési mód van egy ilyen takaró lemezhez. Az alsót például lehet a vízszintes lemeznél 1,5 cm-rel nagyobra méretezni, majd ezt visszahajtani az alaplapi tálca irányába, és már lehet is rejtett megoldással a hátlap felől csavarozni.
A függőlegeset pedig külön fülekkel lehet rögzíteni bárhová, ahol hely van. A kivitelezés tárháza szinte végtelen. -
Zerdal
tag
válasz jones965 #28193 üzenetére
Én is egy darabból gondoltam. Kivétel a függőleges takaró a merevlemez fiókok helyén. Még mindig a rögzítésen gondolkodok.
Ja nincs valakinek esetleg műszaki rajza CM690 Adv. verzióhoz!
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
-
Zerdal
tag
válasz easy...rider #28191 üzenetére
Hajlíttassál nem lesz gond, mert ismerős csinálja majd rajz alapján fémipari műhelyben. Nem akartam megfúrni a gépházat, arra gondoltam, hogy a táp és a ház két felső csavarjához rögzítem az egyik oldalát a másikat meg az első ventilátor rögzítési pontjára. Az oldalsó lemezt azért gondoltam, hogy ne látszódjanak a kábelek. Úgy 1,5 -2 es lemezre gondoltam.
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
easy...rider
őstag
válasz Zerdal #28190 üzenetére
Hát nem egyszerű munka
Szerintem papírból csinálj egy sablont ami illeszkedik, mert ezt könnyen tudod alakítani.
Ha ez megvan, akkor tudod hogy mekkora lemezre lesz szükséged.
Szerintem két lemezből tudod csak megoldani, egyből nem igazán, mert nem fogod tudni betenni. de az oldalsóra lehet nincs is akkora szükség, mert az oldallap úgyis lefedi.de ha akarod, akkro két lemez, a végük 1-1 cm-t behajtva, a behajtott részre fúrsz 3-3 lyukat, a gépházon is a megfelelő helyre 3-3 lyuk(elöl hátul), aztán poszegeccsel összefogatod
választhatsz valami vastagabb (2-3mm) alumíniumlapot, mert annak alpból van tartása, de a hajlításnál majd fel kell hevíteni a behajtott részt. a hajlításhoz is kell pár szerszám
valami sablon amibe befogatod, meg egy jó kis kalapács, meg egy gázos melegítő. -
Zerdal
tag
Sziasztok. Egy ilyen takaró lemezen gondolkodok. Szerintetek mennyire megvalósítható illetve hogy lehetne a legegyszerűbben rögzíteni a házhoz. Természetesen oldható kötéssel. Ami még változna: a merevlemez fiókok ki lennének véve és a lemez alá lenne berakva. Ötletek még esetleg? Ja a ventilátor a lemez fölé lenne helyezve!
-
nagyúr
válasz easy...rider #28155 üzenetére
Hmmm venti tápelosztó... Hogy én erre miért nem gondoltam Köszi
szepsy: 2050
amúgy én még azt szeretem, amikor átjönnek haverok és leülünk valamit gémelni, és csak néznek leesett állal a mai játékok kimaxolt grafikájára (meg arra, hogy nekem milyen "atomerőművem" van ) -
beteg
őstag
hát igen, logikus, de én inkább azt választottam, hogy egy selejtes házból kivágom
az a gondom, hogy mivel elforgattam a lapot, a ház teteje miatt jóval jobba ki kell emelnem.
szal két tálca lesz gyakorlatilag benneCsak futni kell!
-
Zerdal
tag
válasz jones965 #28184 üzenetére
Mondjuk Igaz. De azért egy táblás gépi olló megoldás lehet, ha van ismerős. Amúgy én még a régi módszerrel szoktam csinálni. Fűrész és reszelő! Flexbe milyen korongot használsz? Nem olvasztja meg nagyon a lemezt?
-
szepsy
senior tag
válasz sestertius #28179 üzenetére
Nekem is tetszik ez a module, tök jól nézne ki, hanem is tennék bele vinyót, csak piros jobb lenne.Még pont van 3 szabad helyem.
Hol lehet rendelni ilyet?
-
szepsy
senior tag
válasz sestertius #28179 üzenetére
-
sestertius
őstag
válasz Gaben01 #28167 üzenetére
Aha, így már vágom...! Nekem a régi thermaltake házam alsó vinyó tartója volt így megcsinálva, hogy felülre is be lehetett tenni az 5,25" helyre. Nem tudtam, hogy van a cm-nél külön ilyen motyó...
szepsy: mi ez a paszta? Egy kicsit nálam is karcos a plexi! Ez eltünteti?
-
szepsy
senior tag
Ez a polish paszta tényleg működik, eltünteti a karcolásokat.
Köszönöm aki ezt ajánlotta. -
scope2007
addikt
válasz sestertius #28166 üzenetére
így van.. ez egy cm 4in3 device module.. gyárilag van benne a kék 120as venti.
kb 5ezerért vettem boltba.. nekem megérte.Gaben01: éjjel nekem se megy.. csak egy kis kapcsoló hátúl a vga mögött és már nem is világít
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
beteg
őstag
válasz Buda76 #28163 üzenetére
Alul a vinyókon van venti. 3-3 vinyót hűt 1-1 viszonylag lassan forgó venti, ami tök halk. Szerintem kell.
Felette a 3 db a radiátoron keresztül a vizet hűti. Az is kell, hisz a víz sem hűl le magától. Hogy mi értelme van? Nálam nem az, hogy halkabb legyen, mint egy léghűtéses rendszer, hanem az, hogy hatékonyabb hűtsön. Bár gyanítom, hogy egy tuningolt HT ON 6 magos egy 295-össel főleg load alatt léghűtéssel sem halkabb
Felül pedig az az egy szintén egy hangtalan veti, ami a házból keveri ki a levegőt. Sok vizet nem zavar.jones965: vissza kellett tennem az asus lapot és a 295-őt, mert a raditól nem fért el az sli, de már kész szeretnék lenni vele, hogy lehessen fotózni, aztán költözöm át a cosmosba
Csak futni kell!
-
Gaben01
őstag
válasz sestertius #28166 üzenetére
Az egy 4-in-3 HDD module: [link], 3db 5,25"-ös helyre tudsz beépíteni vele 4db hdd-t.
Hasznos kis cucc,nekem is volt,én azzal kezdtem,hogy lecseréltem a világítós ventit.[ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
szepsy
senior tag
Na rendeltem displex polírozó pasztát, a kis karcra a pleximen.
Árgépen van egy csomó, hogy ezt én eddig nem vettem észre -
Recon666
Közösségépítő
válasz Motion_Blur #28156 üzenetére
Jaja.
-
easy...rider
őstag
válasz Moddingboy #28150 üzenetére
Ha viszel kész tervet amit solidwoks-ben, vagy valamilyen cad-ben csináltál, akkor lehet megúszod 10eFt-ból. De lehet lesz 15 is.
Vízsugaras vágással foglalkozó cégeket kérdezhetsz, de ha nincs ismerős valszeg elhajtanak, mert nem szoktak foglalkozni 1 darabos rendelésekkel.Meg ebből a pénzből vehetsz már egy jobb házat, meg ha a jelenlegit eladod, akkor máris bentebb vagy
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Motion_Blur #28135 üzenetére
Motion_Blur, sestertius köszönöm szépen
A hűtés valóban nagyon el lett találva, mind esztétikailag, mind funkcióját tekintve nekem is bejövős. A táp eddig még nem panaszkodott De a viccet félretéve: nem tudom pontosan, hogy milyen alkatrészek terhelődnek 12V-ra, de VGA TDP-je 127W, (és pl csak 1 db 6 pines csatin kér enni), szóval úgy vélem bőven beleférek a keretbe
Buda76: ne aggódj, én is így álltam hozzá ehhez a gépház dologhoz, hogy minek nekem flancos gépház: legyen teteje meg ódala, mi más kell még? De szerencsés voltam, és kiszúrtam apróban egy nagyon jó ajánlatot és azonnal lecsaptam rá, így lett meg ez a ház Gyönyörűű?? Csak annyira, amennyire egy tank gyönyörű lehet Édesanyám első szava is ez volt rá: "Ez egy monstrum" ... és mennyire igaza van: közel 10kg üresen
Amúgy tegnap láttam ezt a képet, és azóta gondolkozok ezen panel megvételén. Szerintetek?
-
szepsy
senior tag
válasz Moddingboy #28150 üzenetére
Ezt valami olyan cuccal lehetne szvsz, ami vízsugárral vág, de az nem két forint szvsz.
-
Moddingboy
Modder
Sziasztok!
Még anno eltávolítottam a gyári ventirácsokat a ház hátulján. Nemrégiben terveztem oda egy dupla rácsot ami a gyárinál jobban mutat és szellősebb is.
Gép - RácsKevésbé vagyok jártas ilyen téren, ezért is szeretném megkérdezni Tőletek, hogy tudnátok-e ajánlani egy olyan helyet ahova ha elküldöm a terveket, akkor csinálnak nekem egy ilyet?
Egy plazmavágós azt mondta, hogy nem tudja kivágni, mert a hő hatására deformálódni fog az anyag.
1mm vastag acél lemezből szeretném ezt megvalósítani.Árajánlatot is várok PÜ-ben ha valaki olyan helyen dolgozik, hogy meg tudná csinálni.
Előre is köszi a válaszokat!
http://www.facebook.com/pages/Moddingboy-Mods/293405150688776
-
Recon666
Közösségépítő
válasz albert8 #28148 üzenetére
Köszönöm
De hiába veszem ki, ami előtte volt venti az eggyel lejjebb raktam, a winchester elé. A kábeleken is alakítok, csak a 8 pines alaplapi hosszabbító 10cm, híján nem ér el az alaplapi csatlakozásig, ha hátul akarom elvezetni, úgy is jövő hónapban megkapja a bitfenix fehér hosszabbítókat, addig meg jó lesz így. a felső venti tényleg furcsa, de ötletes, mert pont a borda elől szívja el a levegőt.[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
válasz Recon666 #28126 üzenetére
szép ára volt úgy látom de szerintem megérte mert gyönyörű
Vedd ki a felső HDD tartót jobb lesz a hűtés
kicsit rendezd el a kábeleket és még szebb lesz
elég furcsa az a felső ventibeteg:gratulálok
minden tiszteletem nagyon szép a festés ,de egy oldalról készült képet szivesen megnéznékFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
beteg
őstag
válasz easy...rider #28138 üzenetére
Köszi! Airbrush, de sajna nem én festettem, pedig az lett volna az igazi
jones965: nem is ő, hanem egy Nelli nevű, egyébként nagyon tehetséges volt iskola társam, de mégsem ajánlom
Csak futni kell!
-
sestertius
őstag
-
nagyúr
válasz sestertius #28129 üzenetére
Nem te vagy a hibás, hanem én. Nekiálltam szerkesztgetni a linket, és ez lett a vége, elnézést
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Motion_Blur #28132 üzenetére
Ugyi
-
Recon666
Közösségépítő
válasz easy...rider #28128 üzenetére
Értem, hát engem ez a tükör mitudomén effekt nem fenyeget itthon.
sestertius: Az Antec 180-ál látni hasonló elrendezés, a házak közül arra hasonlít a legjobban, csak ez fekete-fehér belül, és teljesen fekete kívül, mindenesetre, jó az elrendezése és minden HDD tálca kivehető stb.....majd a cikkben.
-
easy...rider
őstag
válasz sestertius #28129 üzenetére
én azt hitem hogy azok a képek az aktuálisak, de akkor lehet tényleg nem láthatóak a frissek.
-
sestertius
őstag
válasz ittakary #28127 üzenetére
Ezen a linken csak korábbi képek/albumok vannak, nincs hozzáférés...
vagy én néztem be valamit?Recon666: sok érdekes van ezen a házon, leginkább az elrendezés ötletes és praktikus... mindig lát újat az ember!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kicsit régebben előhozakodtam a masinámmal, de múlthéten került bele új videókártya
Mostmár így "nézünk" ki :
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Motion_Blur #28125 üzenetére
Köszönöm.
42,5k volt kiszállítással. Mi az a tükörreflexes kép? Mondjuk a digitalis fényképezőm se jó. De viszont jövő hónapban rendelek fekete fehér harisnyázott hosszabbítókat mindenhova, a másik, hogy a táp 8 pines csatlakozója nem ér el a helyéig ha hátul vezetem el. Fotogénnek tényleg fotogén.[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Első tapasztalat, Óriási, egy midit tower ház+egy méhraj elférne benne, ha nem lenne 3 fele osztva a belseje, de gondolom látszik, hogy a GTX470-esm egy kis kártya, és szabályosan elveszik. A másik, hogy az oldallap db 5kg körül nyom, nagyon nehéz, de a többit a cikkben amit írok.
-
tactic
csendes tag
-
lalimano
tag
válasz lizakattila #28107 üzenetére
Na ezt örömmel fogom követni, mert nekem is AeroEnginem van (csak 2-es). Kíváncsi vagyok mit hozol ki belőle (bár a jelenlegi állapota is kiválló)
Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
lizakattila
senior tag
válasz easy...rider #28109 üzenetére
Az bizony, kíváncsi voltam megismered-e.
Láttam már a Tied is, szépen megcsináltad (mint itt szinte mindenki a sajátját) rendszeresen nézegetem a topikot, csak eddig még nem nagyon volt "publikálásra méltó" konfigom."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
easy...rider
őstag
válasz lizakattila #28107 üzenetére
hi hi hi hi
ez nem az én házam volt régebb?fura hogy összefutottunk
jó dolgokat pakoltál bele!ha érdekel megnézheted az én mostanimat. [link]
[ Szerkesztve ]
-
lizakattila
senior tag
Lassan én is elkezdem egy kicsit helyrepofozni a gépem.
A jelenlegi állapot még sajnos hagy kívánnivalókat maga után.
Link + Link + Link + Összkép
Javaslatokat, ötleteket szívesen veszem.
Tervben van egy új festés (belső) és valahogy megpróbálok a kábelekből is elrejteni valamennyit. Ill. hátra is kap egy swif2-es ventit még (bár igazából inkább alpenföhn ventiket szeretnék, színben jobban passzolnának)."Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
Boogie33
senior tag
Sziasztok. Elkészültem a Maxdata okosítással , most ilyen [link]
A következő projekt a belső alkatrészek UV festése .[ Szerkesztve ]
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
skitzoo
senior tag
válasz albert8 #28100 üzenetére
a ventik nem ledesek de hangja mint egy porszivóé.
Laraxior:irj egy püt megbeszélhetjük.talán akad még venti."Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
szepsy
senior tag
válasz easy...rider #28099 üzenetére
A 20 cm-nek 400-500 RPM, a 14 cm-nek 700-800 RPM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest