Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- iPad topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
Sziasztok.
Nagyon felületesen olvasva a témát, felmerült bennem egy-két kérdés. Tényleg csak addig akarok eljutni, hogy pl. pc alaplapon melyik kis alkatrész mit csinál. Olvasmány szinten, csak hogy nagyjából tudják róla. A távoli cél a Raspberry pi vagy Ardunio programozása. Bocsánat ha belegázolok a hagyományos elektronika felé húzó lelki világokba, de szerintem az már a múlt. Tényleg jó lehet analóg alkatrészeket összekötni, de hogy világít meg villog, az tanulási célra első osztályú, de másra nem jó. Ahogy néztem, a bonyolultabb kapcsolások már integrált elemeket tartalmaznak, vagy nagyon sok alkatrészből állnak. Raspberry-ra meg írsz egy programot és villog. Persze, azt is össze kell rakni.Szóval a kérdés, FET-ek. Jól gondolom hogy így működnek?
jFET n vagy p jelű van, alapjáraton mind a kettő vezeti az áramot. N-es kapuja - feszt igényel, minél nagyobbat, annál jobban lezár. P-s + feszre zárja magát.
Mosfet két fajta van, növekményes önzáró és kiürítéses önvezető. Növekményes alapból zár, nem folyik benne áram. N-es + feszre kezd el kinyitni, P-s - feszre. Kiürítéses alapból vezet, n-es - feszre zár, p-s meg + feszre zár.
Nem nagyon világos, jól írtam le a működésüket? Mert a p-s növekményes másrészt meg mint ha alapból nyitva lenne, mint ha áramot vezetne.
Jól megkeverték az biztos, led egyszerűbb, - feszre nyit ha a - felére kötöd...
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest