- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- ASUS notebook topic
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
addikt
válasz
Levente1991 #6199 üzenetére
Igy van, hdmi-rol nem tud rogziteni egyik tv se, ezert timeshift sincs. Azt ha a telekomos box tudja akkor tudja (gondolom plusz penzert) ha nem akkor nem lesz ilyened.
-
Levente1991
tag
Sziasztok!
Egy 50"-os A7GQ-t használok, HDMI-vel van rádugva a Telekomos set-top-box.
Az lenne a kérdésem hogy ez a PVR és Timeshift funkció ezzel nem működik, csak hogyha kábeltvt használnék? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #6195 üzenetére
Az egyszerűség kedvéért nézzük csak az SDR képmódnak a szürkeskála részét(a HDR és DV is ekkora deltaE eltérés körül mozgott).
Kalibrálás előtt a legpontosabb képmód, látható, hogy hatalmas deltaE eltérésből indultunk ki. A szürkeskála hatással van a színekre is.
Kalibrálás után szürkeskálát tekintve a deltaE eltérés rengeteget javult. Itt a képen nem látszik, de a síznek is 2 alatt mozognak, kivéve a 100%-osan szaturált színek, azok elérik a deltaE 4 értéket még így is,de filmekben rendkívűl ritkák a 100%-osan szaturált színek, szóval ahol a tartalom játszódik ott nagyon jó lett az eredmény.
-
barkzso2
friss újonc
Sziasztok! Van egy 65U8QF készülékem. Gyakorlatilag új még. Úgy vettem, hogy négy-öt sötétebb terület van a kijelzőn. Ott is világit és szabályozgatja - kapcsolgatja a ledet de sötétebbek a területek. Nem átvertek, tudtam a jelenségről. Egyébként hibátlanul működik a készülék. A szerelőm kimérte a tápot, utána kicseréltük a led-vezérlőt is és semmi változás. Viszont a led-cseréhez a kijelzőt már nem szívesen bontaná ki (állítólag ez ragasztva van). Elvileg van ledem is már hozzá, de nem tudom bevállaljam-e hogy esetleg törik a kijelző. Mit tennétek a helyemben? Van valakinek led-cserével tapasztalata? Hova vigyem ha úgy döntök, ki javíttatott már ilyen hibát?
-
Széna Tom
csendes tag
55U8HQ - szenvedtem a beállításokkal, de sehogy sem stimmelt. Itt is kérdeztem, youtube...stb. Úgy voltam vele, ha már van egy (viszonylag) jó megjelenítőm, akkor rászánok még egy kicsit és szakemberre bízom a kalibrálást. Nem bántam meg. Ez most nem a reklám helye, ezért nem is írok elérhetőséget, nevet, semmit. Csak gondolatébresztőként írom, mert ég és föld a különbség. El lehet vele tökölni (nálam szűk 4 óra volt, bár valamit újra kezdtünk). Szóval elég alapos a srác és mérhetetlenül türelmes és jófej.
Ha tv kalibrálásra kerestek, biztos rátaláltok. -
Gabesz87
veterán
válasz
SztiviVander #6192 üzenetére
Oksa, megnézem, köszi. TV-n nem tudom most be van-e kapcsolva a CEC, a Shield -en és erősítő igen. Shield tavjaval kapcsolom az erősítőt és állítom a hangerőt.
Szetnezek majd a másik TV -n is, az meg egy jó régi Samsung. Ahhoz egy amlogic lejátszó van kötve, lehet hogy ott is aktív a CEC. -
Gabesz87
veterán
Tudtok esetleg arról, van-e bármi opció a TV_ben, hogy áramszünet után, ha visszajön az áram, mit csináljon a TV? Mert nálam ilyenkor magáról bekapcsol. De nem csak a TV, hanem erősítő, Shield Pro is, meg igazából szerintem minden ami a túlfesz.védős elosztóba van dugva (ahová a TV is). Épp ezért én inkább erre gyanakszom, mint "hibaforrás", de másik topikban meg azt mondták, hogy nem csinál ilyet náluk hasonló elosztó, és hogy talán a TV beállításai közt van erre vonatkozóan valami
-
trooper44
csendes tag
Én emiatt a bejegyzés miatt gondoltam, hogy Chansorttal működnie kellene, ha gondolod, küldj át egy file-t, és megnézem próbából.
Mert ezek szerint kimenteni tudtad a listát, csak szerkeszteni nem?
"Hisense
-Some older models like LTDN40D50TS use the same .csv files as Sharp. See Sharp for instructions.2016
- "Smart" models with a channel.db file, i.e. H65M5500
- 2017 models with a servicelist.db file
- models exporting a HIS_DVB.BIN file
- models exporting a set of HIS_FAV.BIN, HIS_SVL.BIN and HIS_TSL.BIN filesSpecial thanks to Hisense for supporting ChanSort with technical information and a test device!"
-
nOvOp
senior tag
válasz
SunMount3r #6187 üzenetére
Próbáltam, de vmiért nem tudtam szerkeszteni a kiimportált fájlt.
-
trooper44
csendes tag
Sziasztok! Régóta szemezek Hisanse TV-vel, és miután a családban van pozitív tapasztalat már, így lehet, rászánom magamat LG-ről a váltásra.
Mivel DVB-S tunert is használnék Digi CAM modullal és forgatómotorral, így számomra fontos, hogy a műholdforgatót jól kezelje a TV, ill. lehessen a csatornalistát PC-re kimenteni, és onnan szerkesztve visszatölteni.
Van bárkinek tapasztalata ilyen téren a VIDAA oprendszerrel? Ha igen, melyik programot használjátok szerkesztésre?
-
IQfályter
tag
Amennyire emlékszem volt régebben képernyő tükrözési probléma Samsung telefonnal.
Újra támogatja a Google-féle képernyőtükrözést a One UI, csak keresni kell [link] -
nOvOp
senior tag
55U7HQ esetében a (YT) hangvezérlés teljesen jó, felismeri a magyar nyelvet rendesen. A lejátszások gördülékenyek. A 4K felbontás is megy rendesen, de ha többször beletekerek, akkor már kifagy. Ilyenkor ha visszaveszem a felbontást 1440-re, akkor megint jól működik. Szóval a 4K felbontást is lehet nézni akadásmentesen, csak nem szabad beletekerni többször.
-
joydrv
aktív tag
Hisense 65U7HQ esetében a YouTube mennyire gördülékeny és megy a keresés hangvezérléssel is rajta a saját távján?
-
-
SztiviVander
addikt
válasz
Hieronymus #6176 üzenetére
Sajna jutub eseteben semmilyen dns alapu blokkolo nem mukodik régóta, mivel nem egy külső cimrol (amiket adatbazis alapjan nem old fel a dns es igy nem jelenik meg a reklam blokk a weboldalon) tolti be a reklamokat, hanem a reklam video is ugyanarrol a jutub szerverrol jon mint a nezni kivant video. Nem lehet mit kiszurni. Vanced megoldas volt erre de az is hol mukodik hol nem, meg hat ahhoz eleve rendes android kell, nem ilyen android alapu de zart os mint a vidaa.
-
hontik
csendes tag
válasz
SztiviVander #6174 üzenetére
Köszi!
Jelenleg a V0007.06.10S.N0110 szoftver van rajta, de magától nem frissül. Van ennél frissebb? Érdemes ezzel foglalkozni, vagy hagyjam el?
-
hontik
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégen lettem tulaja egy 65A6GB TV nek. Komolyabb kutatás nem volt, de úgy érzem nem nyúltam mellé.6-7 dolog érdekelne csupán
amiből most kettőt teszek fel.
Lehet erre a VIDAA rendszerre külső forrásból alkalmazást telepíteni?
Valakinek sikerült már megoldania, hogy a Youtube alkalmazás ne sz@rja tele reklámokkal a videókat? (tudom fizessek elő! egyéb megoldás?) -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy idén vásárolt 55A6BG készülék és most ki akartam próbálni, hogy a számítógépet tükrözöm a tv-re HDMI kábel segítségével. Összedugtam, a gépen láttam is, hogy felismerte a Hisense tv-t, viszont a a tv-n mikor átváltottam HDMI bemenetre csak fekete képernyő fogadott.
Előző tv-n működött ez a folyamat ugyanezzel a kábellel.Mik a lehetséges problémák és megoldásaik?
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
Hisense TV üzemeltem be, mondjuk talp csavart nem lehetett telejesen becsavarni így dülöngél de ok megoldottam. Azt viszont nem értem hogy bizonyos csatornákat (MTV-k) nem tölti be mondván CI+ es CA modul és az intelligens kártya hiányzik neki... ezek mik vajon??? -
csucsu54
tag
válasz
SpongyaBob #6162 üzenetére
Már tavaly,amikor L-ről M-re frissített ez jelent meg nálam is,ma estére én is megkaptam végre az N0530-at,65U8QF,magyar régió!
-
Hieronymus
veterán
válasz
SpongyaBob #6162 üzenetére
Akkor most jól nézd meg, mert talán ez az utolsó frissítés.
Az Alexa mellé megkaptuk a VIDAA asszisztensét is.
Ha ezen kívül találsz változást oszd meg velünk. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Windows 11 alatt tapasztalom ezt:
Ahogy látszik minden egyes új alkalommal, amikor be lesz kapcsolva a TV feltűnik egy újabb sorban az eszközlistában, de kikapcsolás után is ott marad. A TV-nek a MAC címe alapján már kiosztottam fix ip címet a router-ben, de így is ugyan ezt csinálja. Az összes többi eszköz a hálózaton csak egyszer tűnik fel a listában, szóval nem értem a TV miért kivétel?
Annyira jutottam, hogy lehet, hogy az UPnP miatt van, de sehol nem találok rá opciót a TV-n, hogy azt ki lehessen kapcsolni (Windows-on amúgy nincs is bekapcsolva). Van erre valami megoldás? (A TV-m egy 40A4BG).
THX!
-
ajapi
tag
Sziaszok,
Az a6-ot agy az a7 -et ajánljátok? Mi a különbség? Melyik az újabb évjárat? A Rtingsen nem találtam.
Kösz -
Vhiktor
nagyúr
válasz
SztiviVander #6159 üzenetére
Factory reset esetén törlődik minden. Ezért dokumentálom a beállításokat így könnyen visszaállíthatóak.
-
Széna Tom
csendes tag
válasz
SztiviVander #6153 üzenetére
Pfff, tök jogos. Ezt most nem adta ki az agyam
-
SztiviVander
addikt
válasz
Széna Tom #6152 üzenetére
Az N-es ami rajta van ujabb, az 2023.01.12-es kiadas. Az M kezdetuek 2022-esek amit talaltal konkretan 2022.09.01. Meg az abc-ben is az N az M utan jon, ha mas nem is de az azert gyanus kellene legyen ha az a kerdes melyik az ujabb verzio. Francia oldal se egy up2date fw letolto hely. Downgrade-et pedig nem is lattam semmelyik forumon hogy probalta volna valaki, altalaba mindenki frissebb fw-t akar felrakni nem egy regebbit.
-
Széna Tom
csendes tag
Tervezek egy profi tv kalibrációt és gondoltam előtte frissítem a szoftvert (55U8HQ), hogy utána már ne másszon el semmilyen beállítás (még ha dokumentálnám is)
Francia oldalon találtam hozzá egy U6.1 - M0901-es verziót. Jelenleg egy V0000.06.20P.N0112 van (jelentsen ez bármit is)
Kérdés, hogy nyugodt szívvel nyomhatom-e? Jó eséllyel lesz benne magyar nyelv? Ha minden igaz el fog mászni a beállítás. Illetve próbálta-e valaki ezt? Van-e valami újdonság?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest