Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HF77
őstag
válasz SunMount3r #2088 üzenetére
nekem 58A7100 van....nem tudom mennyiért vennéd de amikor én vettem (december 110e) magasan a legjobb ár-értékű készülék volt!
ahogy írod belépő szint, extra elvárásod ha nincs akkor megleszel vele elégedve!xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Piftuka
veterán
válasz SunMount3r #2088 üzenetére
Egyik "lapostévé" sem képes testes mélyeket produkálni.
Pusztán televíziózáshoz, és ha nem nézel 4K filmeket, szvsz teljesen felesleges a drágábbat vásárolnod.
Az alapvető tulajdonságaikat illetően gyakorlatilag "ikrek" ezek a készülékek.
"Aquila non captat muscas."
-
rainman72
nagyúr
válasz SunMount3r #2098 üzenetére
Ne haragudj de erről a 2 alap modelről nehéz lesz "szakértőibb" véleményt megfogalmazni.
Tv alap szükségletekre[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Gabis
őstag
Ennek az olcsóbb Soundbar dolognak azért járj utána, mert csak csalódni fogsz. Pl. magyar szinkron esetén a beszédhang
-
Nekem egy 55U8QF készülékem van. Annak a hangzása már hozza az olcsóbb soundbar képességeket. Sőt többet is.
DE!
A mély hangok hiányoznak.
A sok csatornás hangzás mindenképpen rossz.
Két stratégia létezik. Az egyik megoldás, ha figyelmen kívül hagyják a hátsó csatornákat. A centerrel azért így is kell valamit kezdeni. a másik az, hogy normalizálva a hangerősséget, két csatornára keverik. Kellemetlen hangzást lesz a végeredmény.Sajnos kivesztek az 5.1-es belépő szintű házimozi rendszerek. Amikkel azért élvezhető hangzást lehetett létrehozni.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
kiske13
tag
-
gulupeti
senior tag
válasz SunMount3r #2126 üzenetére
Mi a gond a DLNA-val? Előző LG47LB671V tévémen tökéletesen működött Serviioval. Nem is vettem volna külső médialejátszót, ha az U8QF tudja ugyanezt.
Plexet hogyan oldod meg? Átmegy rajta a több csatornás hang, meg minden is változatlan képminőséggel?[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz SunMount3r #2129 üzenetére
SMB-t használom az X96 Max Plus médialejátszómhoz, most, hogy nézem a linket, ezt használom , de a tv ezzel nem tud mit kezdeni magában, legalábbis úgy tudom.
-
Piftuka
veterán
válasz SunMount3r #2107 üzenetére
Lehetne, de ezt a jelenséget a fogyasztói oldal magának köszönheti.
A CRT korszak óta azon csipog a felhasználók zöme, hogy "túl vaskos, túl nehéz" a tévé..
Hát tessék! A gyártók örülnek neki. Már szinte "semmi-anyagból" gyártják a burkolatot, a LED háttérvilágítás segített a készülék mélységét is elvékonyítani. (Egy vagyont spórolnak a gyártási költségeken.)
A fizika törvényeit pedig nem lehet meghazudtolni. Az 5-6 évvel ezelőtti palettáról még lehetett olyan tévét találni, ami amolyan "arany középút" volt, és asztalra, állványra helyezve, lefelé irányuló hangszórókkal meglehetősen korrekt minőségű és sztereo képű hangokat adott.
Ma már ez egyre ritkább. A prémium LCD vonalon a vékony, alsó perem alatt elhelyezett "beépített" soundbar a megoldás; valamelyest jobb.
Az ideális két bazi nagy sztereo hangszóró volna.
Olyan pedig már soha nem lesz.
Az utolsó, valamire való "vékony" megoldás ez volt:
SONY X930C
SONY X900B
(Aztán erre is panaszkodtak az emberek, hogy "ronda, sok helyet foglal, megtöri a képernyő egységét, stb."...)
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
TIT
veterán
válasz SunMount3r #2176 üzenetére
-
gulupeti
senior tag
válasz SunMount3r #2180 üzenetére
U8QF sem tudja elvileg a DTS-t, a gyártó oldalán sincs fent ez ügyben semmi infó, úgy vettem meg tavaly ősszel, hogy erről sajnos le kell mondjak, így jócskán meglepődtem, amikor először kipróbáltam, hogy optikain simán kiküldi az erősítő felé. Volt öröm.
-
TIT
veterán
válasz SunMount3r #2180 üzenetére
Köszi.
Ráadásul pont a dd+-t tudja ami elég egy elcseszett formátum mert inkompatibilis sokmindennel,ami nem 1-2 éves és tök felesleges is,mert ezt a minőséget a dd és a dts is tudja.
Akkor az árukereső írt már megint hülyeséget.
Az Auchanba láttam hát nem estem hasra a képétől.[ Szerkesztve ]
-
falco5
tag
válasz SunMount3r #2209 üzenetére
A kontraszt 50-en van, ahhoz nem nyúltam.
Majd lekapcsolok mindent és megnézem.
Az egyik barátom mondta, hogy náluk is volt ilyen játék kép üzemmód segitett rajta.
En is kipróbáltam, de nem lett jobb.
Azért még próbálkozom.
Köszi a tippet! -
JoolsNOS
veterán
válasz SunMount3r #5739 üzenetére
Szerintem a nagyobbat válaszd. Abban a kategóriában nem lesznek nagy képi különbségek. A méret viszont meg fog látszani.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
JoolsNOS
veterán
válasz SunMount3r #5743 üzenetére
Miattam le ne mond. Én Lgről váltottam (régebbi típusról) qled hisensre. Ég és föld. Persze a méret miatt is: 47-65 A fekete itt is fos, de a színek százszor szebbek. Illetve én imádom a vidáát. Az hbo hiányzik más nem.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
SztiviVander
őstag
válasz SunMount3r #5745 üzenetére
En nem lattam meg eloben ezt a hisense-t, de az az lg is nagyon alapszint. Ketlem hogy nagy kulonbseg lenne koztuk, de ha megis akkor a hisense-re fogadnek.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #5747 üzenetére
Ja, maúgy persze a 40"-os modell. (De ez nem tűnik fel/zavar senkit, hogy a .com-os, meg a .eu-s Hisense hivatalos oldalakon "Your connection is not private" hibát dob a böngésző? Ez egy kicsit "unprofessional" és "elrettentő" is... )
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz SunMount3r #5753 üzenetére
Van rajta mind a kétfajta, usb3 1A és usb2 0.5A
Akkor ezek szerint nem kell, köszönöm. -
Cartmenn
tag
válasz SunMount3r #5753 üzenetére
Akkor nekem azért fagy le a TV --főleg a 4K-s filmek beolvasásánál már? U8QF csak 2db 0.5A-es usb van ----kipróbálva mindegy volt neki, hogy épp 500as vagy 1000es külső hdd.Akkor ilyen dupla kábel megoldhatja a problémát? köszi
-
dropi
aktív tag
válasz SunMount3r #5747 üzenetére
Én nem ismerem azt az LG-t,m de a HDR miatt ne bánkódj, kizártnak tartom h Ful HD tévén lenne HDR. Viszont 100 körül már kapsz egy 43A6BG-t, ami már 4k, és klasszisokkal jobb tévé, ha valahogy beleférne, én mindenképp azt javasolnám.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
HF77
őstag
válasz SunMount3r #5764 üzenetére
ott Igen!
próbáld meg ITT... ők 24 hót írnak, de én azért rákérdeznék![ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
SztiviVander
őstag
válasz SunMount3r #5764 üzenetére
Mivel 100e alatt van az ar igy torvenyileg az a realis. En nem tudok rola hogy a gorenje onkentesen tobbet vallalna mint amennyit a torveny eloir. Bestbyte-tol meg ingyen se rendelnek semmit, gusztustalan egy ceg.
-
HF77
őstag
válasz SunMount3r #5767 üzenetére
szerencsére gariztatni még nem kellet (pedig van pár cuccom tőlük) így erre nem tudok érdemben válaszolni!
-
HF77
őstag
válasz SunMount3r #5772 üzenetére
ezért érdemes esetleg mindig rákérdezni! (érhet kellemes meglepi)
[ Szerkesztve ]
-
grafnet
veterán
válasz SunMount3r #5776 üzenetére
A miénk könnyen a helyére ugrott, s nem kellett erősködni a csavarral sem.
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
grafnet
veterán
-
HF77
őstag
nekünk több hisense tévé van/volt de ilyen problémával nem találkoztunk.
pillanatok alatt felcsavaroztam mindegyik tévére a lábakat.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Szerintem Te elcsavartál valamit. Vagy félre ment a csavar, vagy rossz csavart adtak véletlenül (sűrű menet/normál menet), vagy a láb van fordítva. Tök simán megy a helyére a csavar normál esetben és jól áll a tv. Csinálnál pár képet? Hátha többen hamarabb észrevesszük, hol a hiba.
-
HF77
őstag
válasz SunMount3r #5783 üzenetére
és ha a csavarokat a lábak nélkül natur csak becsavarod, akkor is szorulnak?
-
Maximum1
őstag
válasz SunMount3r #5783 üzenetére
Nekem külön zacskóban volt 2x2db, 2 rövidebb a TV-be, 2 hosszabb az állványba, de írta is a könyv.
-
SztiviVander
őstag
válasz SunMount3r #5787 üzenetére
Ez lemezcsavar Én még ilyet TV-hez nem láttam, se lábhoz se vesa konzolhoz. Nem azt mondom hogy nem létezik hogy ilyet is használnak egyes típusokhoz, de elég fura. Viszont ezt be lehet tekerni a sűrű és a normál menetes csavar helyére is, de az biztos hogy az erőlködős. Ha kitekered a csavarokat és látszik rajtuk hogy le van nyalva rajtuk a menet akkor biztos hogy ezek nem oda valók voltak. Nem lehet hogy felbontott TV volt amit vettél és nem jó csavart raktak vissza a dobozba? Nekem eddig minden TV-hez simán, mindenféle erőlködés nélkül mentek be a lábak csavarjai, csak a legvégén kellett meghúzni.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #5790 üzenetére
Szerk.: "Elméletileg" ezek voltak: [link] Legalábbis a kézikönyv szerint ST4X20F.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #5791 üzenetére
Aztán lehet mégiscsak ilyeneket kaptam?: [link]
-
Kiskutya
veterán
-
Kiskutya
veterán
-
Kiskutya
veterán
válasz SunMount3r #5915 üzenetére
Valahol szerintem azt is meg lehet nezni hogy mennyit ment. Igazából kiállítási darab is megérhet ennyit ha nem ment sokat. A lényeg hogy neten nem rendelhető.
hmm...
-
Konfigos
őstag
válasz SunMount3r #5921 üzenetére
Igen azzal, és 4 HDMI közül egyikkel sincs kép vele. Igazából itt nem tudom milyen user error-ra gondolsz, ez azért nem egy agysebészet. Sony tv-n hibátlanul megy, bedugom ott a kép, itt meg semmi. Rákötöttem HDMI-vel egy lenovo laptopot is, azzal azonnal volt kép a Hisense TV-n, így gyanítom hogy nem HDMI port hibás a tv.
-
nOvOp
senior tag
válasz SunMount3r #5937 üzenetére
Az ki van alapból, azért köszi.
@HF77: akkor nem egyedi. Együtt tudok vele élni, de ha lenne megoldás az se lenne baj
-
HF77
őstag
válasz SunMount3r #5986 üzenetére
nálam pár alkalommal pl. a netflixnél volt hogy a külön rákötött projektor volt valamiért halk....kikapcs-bekapcs után viszont ok lett. De hogy ezt mi okozta nem jöttem rá!
-
nOvOp
senior tag
Nálam még nem volt, csak olyan hogy tiszta fekete képernyő. Hiaba kapcsoltam más csatornára, fekete maradt a kép és csak hang volt. Áramtalanítottam és jó lett. Szerintem bármilyen hiba esetén érdemes előbb áramtalanítani, ha az nem segít, akkor gyári visszaállítást végezni, kevesebb meló
-
Széna Tom
csendes tag
Nálam tegnap ragadt be a netflix. Semmit nem tudtam csinálni, se forrást választani, se beállítás menü, semmi. Aztán egy süti törlés (vagy mi a tök) segített. Próbáld meg azt.
-
zseko
veterán
Ilyet nem, nálam majdnem az ellenkezője volt. Ráadtam az összes mélyet, felvettem hangosra hogy mit tud és bír, persze túlvezérelt lett így betorzított, viszont ez az állapot beragadt, így hiába vettem le a hangerőt, a mélyet, állítottam szanaszét, kapcsoltam ki, a torzítás megmaradt. Egy alaphelyzetbe állítást kellett végül csinálnom.
HR24.hu
-
dlor
tag
Nálam olyan volt, hogy Kodiban be volt kapcsolva a hangáteresztés vagy mi a szösz, aztán reccsenő hang filminditásnál, majd kb úgy szólt az egész mint egy kinai dobozhangú halk mobil 😃😃😃. Nem regált semmire.. csak az áramtalanítás oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu89
senior tag
válasz SunMount3r #6046 üzenetére
Valóban, sok a félre fordítás a tvben. Például mikor másodperceket számol automatikus kikapcsolás előtt, de azt írja percek vannak hátra....
LG/Panasonic tévéken szintén elmegy a kép, majd kiírja hogy milyen felbontás érkezik éppen a HDMi bemenetre. Együtt lehet élni vele, vagy kapcsold ki ezeket az értesítéseket. Ez ilyen, nem fog változni.Ha nagyon zavar egy EDID manager közbeiktatásával biztosan nem fog ez megjelenni.
-
válasz SunMount3r #6068 üzenetére
Eredetileg így működik.
ARC - audio return channel.
A kép és hanganyag egy transport adatfolyamban összefogva. Ezt a tévé bontja szét videó és folyamokra. A hagyományos út esetében A tévé felismeri pontosan a hang formátumát, de ezt késszel is felül lehet bírálni. Ezért van a tévében a beállítás lehetősége.
Visszafele már a leválasztott és igény szerint feldolgozott megy.A modernebb felállásban csak az eredeti hangcsatorna adatfolyamát küldi vissza a tévé. Az erősítő fogja feldolgozni az adatfolyamot.
Ha bővebben érdekel a dolog akkor trasport stream (TS) és a FullTS információkra keress rá. A TS egy video és legalább egy audio csatornát tartalmaz, összefűzve.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
SztiviVander
őstag
válasz SunMount3r #6074 üzenetére
Mivel nem adroidos a tv (amire lehetne pl kodit tenni) igy nem tud smb-t. De legalabbis meglepne ha ujabb vidaa ilyet tudna.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz SunMount3r #6126 üzenetére
Ha pendriveról frissíted, kezdhetsz beállítani mindent elölről..
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Kiskutya
veterán
válasz SunMount3r #6142 üzenetére
Most németen vagyok de semmi változás a frissítésben ráadásul a francia hisense oldal se hoz újabb szoftvert az L1029-én kívül. Van egy kód a tv hátulján az alapján kell rákeresni és érdekes módon az 55-ös modellnél zsekonak a francia oldal is már m-es szoftvert ad! Nem tudom miért pont a 65-ös modell van leszarva...
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
nOvOp
senior tag
válasz SunMount3r #6187 üzenetére
Próbáltam, de vmiért nem tudtam szerkeszteni a kiimportált fájlt.
-
Bugatti63
csendes tag
válasz SunMount3r #6329 üzenetére
1080p ben támogatja. 1080p-ben is vannak HDR filmek feltéve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest