Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Asztrofotózás
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
-
zseko
veterán
válasz
grafnet #8225 üzenetére
Ebben a folyamatban meg tudlak érteni.
Nekem azért volt egyszerűbb a helyzetem, mert kb. 2008 óta nem használtam tévét, csak a két 24"-os pc monitorom volt, és csak 2022-ben kezdett igényem lenni arra hogy már ne 24"-on nézzek sorozatokat meg filmeket. Plusz lökést adott hogy az év elején vett haverom egy 55"-os LG C1-et, és hát akkora méretben mégiscsak jobb volt filmet nézni. Baromira tetszik az LG-ben hogy gyakorlatilag minden hozzáférhető, most is van olyan amit még hiányolok a Hisense-ből - ami vicces annak fényében, hogy nem is használom a felületét
.
Viszont én már ekkor is csak egy megjelenítőben, sima kijelzőben gondolkodtam, egyrészt mert hiszen nem nézek tévét így nekem nemcsak egy tévé fölösleges, hanem az összes ilyen-olyan mindenféle tudása is, tehát tök minden mit tud, másrészt mert én eleve már előző évben megvettem a stick-et, pedig lényegében ekkor még nem volt miben használnom sem, tesóméknak adtam kölcsön hogy ők használják, nála üzemeltem és állítottam be.
Először úgy voltam vele hogy 120e-nél többet nem költök tévére, de ez hamar megváltozott ahogy elkezdtem utánaolvasni mit érdemes venni, és hamar eljutottam oda hogy oké, olednél lentebb nem adom. Viszont 400e-t nem adtam volna ki az LG-ért mint amit a haverom vett, de ekkor került szem elé az A9G, ami bár ismeretlen márka volt számomra, de beleugrottam hogy megveszem. Bár az elején voltak nem szimpi dolgok, de azóta sem bántam meg hogy ezt vettem.
Plexnél a 4K HDR-es 'Mindenki, mindenhol, mindenkor' film olyan aminél úgy beáll mint a szög két három perc után, hogy csak a tápból kihúzás oldja meg. Összességében nézve is stabilabb lejátszást biztosít a stick, de ezt számításba is vettem. -
SztiviVander
addikt
válasz
grafnet #8225 üzenetére
Nekem csak telefonnal felvett par 4k-s videom van (h264), de azokat siman viszi. Ahogy a par eves fhd-s enkorrol letoltott filmeket is. Biztos nem ugyanazokat nezzuk, igy az hogy nalam nem jon elo ilyesmi nyilvan nem garancia arra hogy nem lehet olyan film amibe vagy a plex ujrakodolasa (mondjuk akkor minden mas kliensen is akadozik) vagy direkt stream-nel a tv hasal el. De en speciel nem tudtam volna tapasztalatbol azt mondani hogy azert ne vegyel hisenset mert rossz a plex rajta.
-
zseko
veterán
válasz
grafnet #8217 üzenetére
Én eleve ennek tudatában vásároltam, így nekem nincs okom sírásra. Nem is teljesen értem az ódzkodást a okosítótól, igaz én oldalamról sokkal egyszerűbb a történet, mert én nem nézek hagyományos tévéadást, csak és kizárólag streameket, így valamennyire persze meg tudom érteni.
Egyébként a tv árának ~öt-hat százalékába került a stick és nem szívok semmivel. Melyik jobb, bosszankodni vagy csak szimplán használni? A következő sírás meg majd akkor lesz, mikor majd pár év múlva lejár a szoftverek támogatása, és vagy tévét kell cserélni, vagy akkor venni okosítót.
Számomra meg most az a sírás, hogy átraktam a stick-et a projektorba és a tévé távirányítóját és felületét kell használnom, mert annyival jobb használni a sticket. Pedig amúgy nincs panaszom a tévé távirányítójára sem. -
Rick4
félisten
válasz
grafnet #8217 üzenetére
Eddig sose használtam beépített médialejátszót, pedig az előző samsungon anno még a ds video is ment, ez a lan kérdés meg a próbálkozás is csak azért jött elő, mert pont ma dugdostam össze a médialejátszóval, odavittem a lant, és akkor már megpróbáltam, hátha megy.
De mivel a mádialejátszóval full hibátlan, pont olyan, amilyennek lennie kell, és az egy 15K-s eszköz, még ha a tévé működött is volna, az attól még nem ugyanolyan, mint a kodi felület, szóval ez max tartalék lehetett volna, különösebben nem zavar, hogy nem megy.
Ahogy a hangra is ott a soundbar, meg a tévéműsorokra is a műholdvevő, a médiára is ott a megfelelő eszköz, és jól is van ez így.Régen projektoroztam, ott ugyanez volt, meg kellett etetni a cuccot mindenféle dologgal, mert az csak megjelenítette a képet, mást nem tudott.
-
fudi2002
veterán
-
Jakesz
addikt
válasz
grafnet #7553 üzenetére
Inkább csak hálózati szinten korlátozott a tévé teljesítménye, emiatt problémás a 4K stream. Helyi medialejátszással nem gond neki a 4K lejátszás. Persze, aki 2024-ben (jogosan) nem akar pendrive-ra vagy külső merevlemezre filmeket másolgatni és a tevére dugdosni, őt ez nem boldogítja.
-
Benhill
senior tag
válasz
grafnet #7413 üzenetére
Írtam eMAGnak azt a választ kaptam amit tőled, hogy küldjem vissza 30 napon belül, ha zavar.
Kérdeztem javítást, nem javasolják...vajon azért mert sokáig eltarthat? Vagy csak szimplán azért mert olcsó volt?Lehet hogy akkor visszaküldés lesz hiába volt jó áron, ezt fogom nézni több évig és csak legyen már pixelhiba mentes képe..
-
zseko
veterán
válasz
grafnet #5951 üzenetére
Kísérleteztem, és arra jutottam, hogy a tévén lévő Plex kliens a szar. Pendrive-ra másolva a sorozatrészeket a tévé gyönyörűen lejátssza, Plexen keresztül viszont egyes részek másodpercenkénti micro-akadozásokat produkálnak. És ez csak azoknál a részeknél van ami High@L4 profilú, viszont a Main@L4 kódolású részeket normálisan lejátssza a Plex is.
SztiviVander ja, figyeltem, a 4Mbps-es videót átkonvertálja 136Mbps-re...
-
-
zseko
veterán
válasz
grafnet #5889 üzenetére
Azzal a részével azért egyet tudok érteni, hogy a gyári app szebb képet ad. Legalábbis nekem is úgy tűnik. És a tévé kezelése is valamivel gyorsabbnak érződik, pedig amikor elkezdtem használni a stick-et, azt gondoltam hogy hú, milyen gyors, de a tévém mégis gyorsabbnak érzem.
-
kispal87
aktív tag
válasz
grafnet #5866 üzenetére
A szaggatásra próbáld ki ezt, indits el egy filmet, nyomj egy lefelé gombot, hogy előjöjjön az "időcsúszka", jobb alsó sarokban 3 pött és a közvetlen lejátszás engedélyezése mellől vedd ki a pipát.
Ha ez segít akkor be lehet állítani permanensen, hogy ne kelljen mindíg minden filmnél kikapcsolni.dropi #5868:
Nekem wifin "lóg" a tv, lehet az is lefolytja. -
dropi
senior tag
válasz
grafnet #5866 üzenetére
Ezeknek a tévéknek sajnos ezek a tartalmak már túl nehezek. Harver nem elég jó, kell mellé egy 4k-s Xiaomi stick vagy ilyesmi, azok azért jellemzően már megoldják ezt. Régebi tévékben még bikább volt a hardver, ez is szerepet játszik. Egy ilyen kategóriás újabb LG sem viszi már zökkenőmentesen ezeket.
-
kispal87
aktív tag
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
grafnet #5759 üzenetére
Nem olyan drága az a csati amit megjelöltek---amúgy most épp az 1080 assal is megállt a beolvasás
Mikor van egy pld filmsorozat pld Zöld Bolygó 4k,vagy épp a Planets(1080) és pld beolvasná az 5 rész indító képkockáit és pld a 3.tól nem látszik a beolvasás,akkor már kifagyott a TV
Az előző 4K-s Toshiba alacsonyabb kategóriás volt az nem csinálta
de a dupla kábel 1300ft körül írja ,úgy is pont onnan rendelnék mást is
-
zseko
veterán
-
dropi
senior tag
válasz
grafnet #5333 üzenetére
Jaja
zseko:Tudsz valami olyan beállítást, amivel nincsenek ezek a kis megugrasok időnként benne? Illetve hogy tudod minimalizálni. HDR, DV, meg sima teveadasnal is jelentkezik. Elég idegesítő
Meg a Smooth motionnel nem tudom eldönteni h melyik a legdurvabban rasegito cucc, nem nagyon látom azt a klasszikus szappanopera hatás egyiknel sem. Engem az nem zavar, inkább az legyen mint a szaggatas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Asztrofotózás
- Autós topik
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- További aktív témák...
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- Campfire Audio Fathom! Új! Muzix-nál vásárolt!
- Eladó Philips 70PUS6724/12 70 4K UHD Smart TV Ambilight-tal Csak 110.000 Ft!
- Sony Bravia 50"-os LCD tv (KDL-50W829B X-reality PRO)
- Újszerű, egyszer kipróbált Zoom LiveTrak L-8 többsávos kompakt keverőpult
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest