Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy Hisense 65U7HQ tv-t. Elsőre jónak tűnik, viszont szeretnék pár dolgot kérdezni.
Az első és legidegesítőbb dolog, hogy amikor kapcsolok valamit a tv-n a beltéri is reagál valamit. Pl. ha lehalkítom a tv-t a beltéri kikapcsol. Ha a menüben lapozgatok akkor váltja a csatornákat. Az rendben lenne, hogy tudom vele a beltérit is kezelni, de így nagyon őrítő tud lenni. (Azt már próbáltam, hogy kikapcsolom a tv-n a beltéri irányítását, de nem segített)
A másik dolog az lenne, hogy össze van kötve egy Gamer PC-vel. Szeretném kihasználni a 4K 144Hz-et, de ha beállítom a kívánt felbontást, akkor villog a kép, így maradt a 60Hz. Megkértem egy boltot,hogy ajánljanak egy ilyen Hdmi kábelt, de azt válaszolták nem létezik ilyen, ami ezt tudná. (Hát ezt azért kétlem)
Ha tudnátok segíteni ebben is akkor megköszönném. -
atee
őstag
válasz
u600-cbr600 #7194 üzenetére
U7KQ van nekem is. Egy Harman Kardon Onyx Studio 7 szokott rajta lenni. Nem késik a hang.
-
u600-cbr600
csendes tag
válasz
SunMount3r #7197 üzenetére
Nem, a Jack kimenet nem késik vezetéken jó a fejhallgató. Csak bluetooton késik a hang. Nyilván vezeték nélküli, fog valamennyit, de ez zavaróan késik. YouTube-on nézve ugyan azt az audio video Sync test-et, telefonon, tableten, laptopon nem érzékelhető a késés csak a tv-n nézve.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
u600-cbr600 #7196 üzenetére
Akkor a fejhallgató kimeneten is késik? És nem segít a Lip Sync? Nálam hangszórók vannak dugva rá, de eddig nem nagyon tűnt fel, hogy késett volna.
-
u600-cbr600
csendes tag
válasz
Yahhher #7195 üzenetére
Ha kiválasztom a menüben Hang->Fülhallgató-> Fejhallgató hangszórókkal
Ilyenkor tudom állítani a menüben a Hangszórók -> Lip Sinc ekkor változik a tévé hangszóró időzítése. de a 0 a jó, felfelé állítva kezd késni. Ennél a beállításnál hallani nagyon a késést mert szól a tv és a füles is egyszere.Ha a menüben Hang->Fülhallgató->csak fejhallgató, ekkor nem is elérhető egyik beállítás sem.
Filmezés közben ez a kb. 300-500ms késés még el is megy, de játéknál már nagyon zavaró.
-
Yahhher
aktív tag
válasz
u600-cbr600 #7194 üzenetére
Szia.
Bár nekem egy másik Hisense tv-m van, de nálam ez működik. Ha bt-n megy ki a hang, akkor máshol nem szól, vagy nem teljesen értelek. Mit jelent az, hogy mind a kettő késik?Üdv B.
-
u600-cbr600
csendes tag
Sajnos az ajakszinkron csak a tévé hangszórójára van hatással.
Felállítva maximumra egész közel kerül a tv hangja a bluetoothoz, de ilyenkor mind a kettő késik. A szerviz egy szoftver frissítést javasolt első körben, de ez nem segített.Akinek van otthon U7KQ és egy bluetootos füles, az szeretném megkérni, hogy próbálja ki hogy mennyit késik nála a tévé hangszórójához képet. előre is köszi
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
Hieronymus #7191 üzenetére
Én nem is akarok,nem az én problémám volt
Csak kerestem a menüben,hátha látok a kérdésre megoldást ---az a lip synk nem tudom mit szinkronizál összebár írja
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
u600-cbr600 #7189 üzenetére
Nekem nincs épp semilyen fülhallgató --de a beállításoknál van a hang kimenethez tartozó beállítás a késleltetésre : Hang---hangszórók--digital audio delay pld ---de nekem van valami Lip sync is ami tán szinkronizál
( u8qf)
-
u600-cbr600
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap jött meg a u7kq. Olyan gondom van vele, hogy Bluetooth fülessel késik a hang 0,5mp-et. Igy nem nagyon használható. 3 fülhallgatóval próbálkoztam, mind a háromnak kb. ugyan annyi a késése, másik eszközön egyik sem produkálja. Van valami beállítás vagy megoldás erre? más is tapasztalt hasonlót?
-
gyuromoj
veterán
Köszi srácok, átadtam az infokat.
-
atee
őstag
válasz
SunMount3r #7186 üzenetére
Persze, de ha azok esetleg vannak már. Akkor nem kell mást venni. A lényeg, hogy sokféle megoldás van rá.
-
Kiskutya
veterán
válasz
SunMount3r #7183 üzenetére
Igen, ha androidos van neki!
-
atee
őstag
válasz
SunMount3r #7183 üzenetére
Igen. Az androidos telekom box. Ha nem az van akkor lehet kérni!
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Cimbi vett hétvégén egy 55A6K készüléket.
Probaltuk felrakni rá az HBO MAX appot, de nem találtuk a vidaa app storeban.
Van rá megoldás vagy erre a tvre nincs támogatás?Udv Gyuri
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #7176 üzenetére
Na csak sikerült valahogy elérni, hogy lehessen a hangerőt szabályozni, de semmi mást nem csináltam másképp, mint tegnap, de ma bekapcsolás után hírtelen jó lett.
De még így sem annyira ideális: a Hang->Fejhallgató menüben ez a három opció van:Csak fejhallgató (ezen lehet a táv hangerő gombjaival szabályozni)
Fejhallgató kimenet hangszórókkal (ezen csak így lehet: Menü gomb->Hangszórók hangerejének szabályozása és ekkor tudom az oldalra nyíl gombokkal állítani, amit totálisan nem értek, hogy miért így van megcsinálva)
Audio kimenet hangszórókkal (ezt nem is lehet kiválasztani, szürke)
Amit itt még nem értek, az az hogy a termékoldal és brossúra szerint is van egy ún. "Audio kimenete" is a TV-nek a fejhallgató kimeneten kívül. Nomost ezt én sehol sem találom a TV-n. Ez akkor elírás lehet, vagy mégis mit akar jelenteni?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Egy 40A4BG-ról van szó. A hangszórói nagyon "fülsértőek" néha, ezért rákötöttem a fejhallgató kimenetre egy pár aktív hangszórót, be is állítottam a TV-n, hogy arra azok vannak kötve. Előszőr így "vísszhangzott" a hang, mert a hangkimenetnek a TV hangszórói voltak beállítva (a kettő szólt egyszerre). De a hangkimenet menüben csak ezeket lehet választani:
ARC
TV hangszóró
SPDIF
(Pl. olyan nincs, hogy "Ki", vagy "fejhallgató kimenet").De akár ARC-ra, akár SPDIF-re állítottam, a visszhang megszűnt ugyan, de a hangerőt továbbra sem engedte állítani a rádugott hangszórókra.
Sokkal jobb lett így a hang, de a hangerő szabályozás egyszerűen így nem megy. Ha a TV távján rányomok a "hangerő fel", vagy a "hangerő le" gombokra, csak azt írja ki folyton, hogy "Ez a funkció jelenleg nem elérhető".
Más TV márkák esetén nem hallottam még ilyesmiről. Ez vajon szoftveres gond lehet? Vagy mit kellene még beállítanom és hol hozzá? (Nem hiszem el, hogy egy ilyen "alap funkció" nem működik rendesen, még ha (viszonylag) olcsó TV-rő is van szó.)
Mit tanácsoltok?
THX!
-
Kiskutya
veterán
válasz
enginev3.0 #7174 üzenetére
Mi a verzió?
-
grafnet
veterán
válasz
enginev3.0 #7172 üzenetére
Keresd meg a hozzád legközelebbi szerelőt, akivel beszéld ezt meg.
(Ha kell segítség, akkor megpróbálok neked keríteni kontaktot. A Békés Vmegyében lévőket ismerem.) -
kispal87
aktív tag
válasz
enginev3.0 #7170 üzenetére
"Azt mondták ha elviszik és náluk nem jön elő a hiba, akkor ki kell fizetni a felmérés árát"
Ez mindenhol így megy!
-
enginev3.0
félisten
válasz
Hieronymus #7169 üzenetére
Ki volt kapcsolva
Most azt játszom hogy naponta ki be kapcsolom a fenti funkciókat
Így működik, bár idegesítő
De hátha küldenek rá frissítéstAzt mondták ha elviszik és náluk nem jön elő a hiba, akkor ki kell fizetni a felmérés árát
jó arcok
-
Hieronymus
veterán
válasz
enginev3.0 #7168 üzenetére
Igen.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Hieronymus #7167 üzenetére
Az a gyors bekapcsolás menüpont?
-
Hieronymus
veterán
válasz
enginev3.0 #7165 üzenetére
Altatod a tévét vagy hagyod valóban kikapcsolni?
Az altatásnak lehetnek ilyen mellékhatásai.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
enginev3.0 #7165 üzenetére
Szoftver hiba
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #7161 üzenetére
Na, egy napot bírt ki, tegnap már megint rossz volt a kép
Ismét ki be kapcsolgattam az említett funkciókat és utána megint jó voltViszont kaptam választ a supporttól
Leírom nekik is
És remélem egy frissítéssel megoldják -
enginev3.0
félisten
-
nOvOp
senior tag
válasz
enginev3.0 #7158 üzenetére
Próbáld nem hálózatról a filmeket. USB-n keresztül is ez van?
Csak mert itt (#7145) a végén azt írtad, hogy másik monitoron is előjön a probléma, szóval akkor inkább vmi hálózati gond lehet. (vagy a PC-t kötötted a TV-re és akkor csak félreértettem) Ha USB-n jó, akkor próbáld huzamosabb ideig használni, előjön-e a hiba. Ha ott jó marad, akkor esetleg egy másik routerrel próbáld meg. -
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Adott egy 58A7100F
Van itthon elfekvőben egy UPPLEVA fali konzol 55”-ig, azt írja 30Kg a teherbírása. A TV 13,8 kiló papír szerint. Rá szabad ezt rakni? Rá tudom egyáltalán vagy vennem kell nagyobb konzolt 55+ mérethez? -
enginev3.0
félisten
válasz
SztiviVander #7157 üzenetére
Az lenne az acr javító szerintem
-
SztiviVander
addikt
válasz
enginev3.0 #7156 üzenetére
az uj szoftverekban eldugva (nem a kep hanem a beallitasok menu aljan valami egyeb vagy nem elmlekszem milyen menupontban) van az a nemtom milyen kep es hang javito ize, aminek a hasznalatat kulon el kell fogadni. nem az aktiv nalad es az probal ilyen ostoban belejavitani?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
enginev3.0 #7153 üzenetére
Ha most vetted és neten én nem tokolnek elallnek a vasarlastol ha mindent kiprobaltal.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
enginev3.0 #7151 üzenetére
A tv szoftverere gondoltam. Többen keresnek meg hisense tvk szoftveres problémáival, de nem tudom sem alatamasztani sem megcafolni őket, mert még nem kaptam hisense tvt tesztelesre és valószínűleg nem is fogok.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
enginev3.0 #7149 üzenetére
Szar a szoftver.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
enginev3.0 #7147 üzenetére
Arc mint kepbeallitas? Nekem ez tisztán mozgás interpolacios hibának látszik.
-
enginev3.0
félisten
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
enginev3.0 #7145 üzenetére
Nincs bekapcsolva valami mozgas javito vacak?
-
enginev3.0
félisten
Megvan, tessék, ez a tökéletes prezentáció a dologhoz
Ebből a cipőből
Ez lesz
Meg ez
Itt a válla szélén, és az állánál is látszik a hiba
Nincs felbontás gond, teljesen mindegy hogy 4k vagy 1080p vagy 720p-t nézek
bitrate is lényegtelen, minden ilyen eshetőséget kizártamEgyéb esetben pedig gyönyörű a képe a tv-nek, színek, élesség, minden, de mégis rengetegszer van ilyen hiba
Itt a cipő egy másik eszközön (monitor)
-
atee
őstag
válasz
enginev3.0 #7141 üzenetére
Egy próbát biztos megér. Nekem is van olyan pont a házban ahol wifivel nem hajlandó működni se streaming szolgaltató se plex. Youtube meg simán megy. Illetve minden más is mert egyébkent lehet ott akarhány eszköz. Az rendesen használja a jelet! Csak a tévék nem. Egyik sem. Kábelen meg tökéletes és másik helyiségekben ugyan azok a tévék wifivel is tökéletesen mennek. Routerek is ugyan azok mindenhol mesh hálózatban.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Hieronymus #7140 üzenetére
Tehát akkor mi a megoldás? Wifi helyett kábel?
-
Hieronymus
veterán
válasz
enginev3.0 #7139 üzenetére
Ugyan az a probléma.
Valami zavarja az adatkapcsolatot. Leesik a pillanatnyi sávszélesség. -
enginev3.0
félisten
válasz
Hieronymus #7138 üzenetére
De nekem nincs tv szolgáltatásom, plexem van amivel a korábbi tv-n semmi gond nem volt és youtube
erre a kettőre használom a tv-t -
Hieronymus
veterán
válasz
enginev3.0 #7137 üzenetére
A blokkosodás nem készülékhiba. Nem lehet rá frissítést küldeni.
A jelforrás és a készülék között adatátviteli probléma. Jelvesztés, zavarjelek. Ingadozhat a jelminőség és/vagy a jelerősség.
A műholdas műsorszórás természetes mellékprobléma a vihar a vastag felhőzet. Kockásodik a kép. Teljesen el is tűnhet a jel.Át nézed a koax kábelt. A csatlakozókat újra kötheted a kábel végeken. A hali csatlakozót átnézheted. Ha ettől nem javul a helyzet, akkor szolgáltató tud segíteni.
-
enginev3.0
félisten
Megint blokkosodik a kép
Nagyon csúnya és idegesítő
Hová tudok írni nekik, hátha küldenek rá valami frissítést?! -
Kornel
veterán
340k volt a 65A85H (LG C2 panel)
-
Cartmenn
aktív tag
Oled-el nem is kellene hasonlítani igazán
2x annyiba kerül egy alap lg oled pld,fényerő gyengébb mint az u7kq vagy a c805nél . Az előző 2 tv-m, amiket a hisense és a tcl váltott ,sima direkt ledes, ips panelesek voltak (75" LG 55"Toshiba alap tv-k)--messze felül múlják azokat a TCL805 és a Hisenseu8qf tv-im,teszt videóknál néha csorog az ember nyála milyen szép ---persze némi virágzás van,de az ilyen,de sokszor elnyomja a fényerő---de totál feketét nem kell várni mindenütt,még a szélesvásznú csíkoknál sem.Ja és az ips panelnél még jobb a kontraszt,így a fekete is hogy ezek már VA panelesek,kicsit rosszabb betekintési szöggel,de nem is annyira oldalról kell filmezni
-
-
Cartmenn
aktív tag
Nekem egy u8qf van 55" meg a TCL c805 75ös .Ha nem kell a HBO akkor jó a hisense is,ha jobb hang kell akkor is azt választanám,én pld még műanyag távszabályzót kaptam hozzá (persze a tv 2020as típus) ,de vettem a fémet, és én se szeretem
Ha van a tv mellé hangrendszer,akkor meg a TCL-t venném ,a kicsit nagyobb fényerő (1300),és a több zóna,és annak a jó szabályozása miatt.Amúgy a Hisense is nagyon bevált nálam,még ha nem is az a típus amit írsz, kicsit magasabb kategória,de régebbi típus 1000es fényerő és csak 132 zóna,de tök elég amit tud--a hangja csak 2.0 JBL, de hihetetlenül jól szól ahhoz képest,mintha volna külön mélynyomó is benne.
-
zseko
veterán
Az appok hiánya számomra is érthetetlen, de amúgy tudomásom szerint, ha jól értettem, a vidaa csak a rendszert adja, az appokat nem, azt a szolgáltatóknak kellene megírniuk. Egyébként úgy emlékszem olyasmit olvastam, hogy html5 alapú, de lehet másra emlékszem.
Először nekem is fura volt a fém távirányító, de hihetetlen gyorsan hozzászoktam, nagyon jól kézre áll számomra, a legjobb távirányító számomra eddig. Talán egy kicsit lehetnének hangsúlyosabban elkülönítve a gombok, de ha az ok gomb megvan, csukott szemmel is simán kezelem, azt meg könnyű megtalálni. Mondjuk nem biztos hogy teljesen ugyanolyan a két tévé távirányítója.
-
atee
őstag
Szia! Én is a kettő között vaciláltam. Aztán csak nem jött a telekom kínálatban a TCL. Így rápróbaltam a 65u7kq tvre.
Röviden nem bántam meg.
Hosszabban, számomra érthetetlen, hogy ha már vidaa akkor abban miért nincs HBO. Ez egy hatalmas ziccer a konkurenciának! (Nálam nem gond mert androidos box megoldja) és ezt leszámítva a vidaa egy nagyon jól használható, stabil rendszer.
A két tv nagyjából ugyan az. A 805 valamivel több zónára van osztva, de ezt a gyakorlatban nem gondolom, hogy bárki is látná szabad szemmel. A 65U7KQ is gyönyörű már-már kifogástalan képet produkál.
Hangminőségben a Hisense itt jobb. Mivel 2.1 hang van benne. Ha valakinek ez számít egy fokkal jobb mint az átlagos, de persze nem soundbar szint.
Szubjektív, de nekem a távirányító is a Hisense készülék felé billent. (A feleségem utálja mert hideg a fém)
Összegezve a 2 tv egy kategória. Apró eltérésekkel. Az ár és az android miatt a TCL az a bestbuy. Bár mostanában annak is felment az ára már! Így nem tartom helyette rossz vételnek a Hisense készüléket! -
Zole95
csendes tag
Sziasztok!
Aki rendelkezik hisense 65u7kq készülékkel mondaná róla pár szót? Kép, hang minőség, menurendzser stb
Igaz, hogy a TCL 65C805 készülékkel van egy szinten?
-
jeni
félisten
üdv
tetszik ez a modell.
HISENSE 55/65E7KQ PRO 4K
kép minőségben, hangzásban hova tehető?
a TCL 55/65-C728-al egy szinten van? -
JanaPust
friss újonc
Sziasztok, van egy 55A6BG tv-m és nagyon nem vagyok megelégedve a képminőséggel.
Többnyire filmnézésre használom (Netflix), de nem sikerült egyetlen beállítást sem találom, ahol lenne részletes fekete szín. A másik TV-m egy 10 éves Pana FHD LCD, de inkább azt nézem, mert messze jobb a képe.
Tud valaki ajánlani egy tuti beállítást, vagy inkább cseréljem le a Hisense-t, ha minőségi képre vágyom?
Köszi -
nOvOp
senior tag
válasz
enginev3.0 #7119 üzenetére
Én így használom, de nekem 55U7HQ van.
Mozi éjjel
Háttérfény: Alacsony, 50, ki
Fényerősség: 49
Kontraszt: 75
Színtelítettség: 50
Élesség: 0
Adaptív kontraszt: ki
Ultra Smooth Motion: film
Zajcsökkentés: ki
MPEG Noise: ki
Színhőmérséklet: Meleg1
Gamma: 2.2Sport:
Háttérfény: Közepes, 100, ki
Fényerősség: 48
Kontraszt: 82
Színtelítettség: 58
Élesség: 15
Ultra Smooth Motion: tiszta
Színhőmérséklet: Meleg2
Színhangoló: -
Gamma: 2.3DV sötét:
Háttérfény: Alacsony, 100, ki
Fényerősség: 49
Kontraszt: 82
Színtelítettség: 52
Élesség: 5
Ultra Smooth Motion: film
Színhőmérséklet: Meleg1 -
Hieronymus
veterán
válasz
exonvaldez #7114 üzenetére
A külső tartalom lejátszásánál a főmenüben van az oldalarány beállításának lehetősége.
Talán a legelső menüben.Illetve nem oldalarány, hanem a tartalom kijelzőre feszítési módja. -
Cartmenn
aktív tag
válasz
exonvaldez #7114 üzenetére
A film olyan ---úgy veszik fel
-
exonvaldez
friss újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy Hisense 55A7GQ tv-el kapcsolatban. Ha pendrive-ról vagy ha számítógépről osztok meg servioo-val filmet nem tudok nézetarányt váltosztatni. (ez a funkció nem érhető el az aktuális jelhez) -ezt írja ki. Valamint lenne egy Hisense 58A6BG tv-m is amin az árához képest egész elfogadható képe van kivéve ha olyan jelent van, hogy amire fókuszál a kamera kép az hibátlan amire nem az elmosódott.Akár egy jeleneten belüli is ha 2 ember ül egymás mellet és az egyikre megy a fókusz az hibátlan a másik ember elmosódott kép és fordítva. Ha mind 2 emberre megy a fókusz akkor a mögöttük lévő háttér elmosódott. Minden képjavító funkció kikapcsolva akkor is fent áll a probléma. Ha hd ha full hd ha 4k akkor is fent áll. Pendrive nézésnél számítógép megosztásnál vodafone boxnál médialejátszónél is. egyedül élő műsoroknál vagy sport műsoroknál nem áll fent a hiba ha ez hiba. Meg igazából 55a7gq -nál is tapasztalom, de nem annyira mint a 58a6bg-nél. Nagyon megköszönném ha a 2 problémámra tudan vki megoldst mondani.
-
Hieronymus
veterán
válasz
IQfályter #7111 üzenetére
"...ezt a formátumot már rég elhagytuk magunk mögött elvégre 2024- et írunk.
Ez nem ennyire egyszerű.
A jogdíjak felbontás arányosak. A nagyobb felbontás vagy nagyobb sávszélességet igényel vagy modernebb STB/TV készülékeket. A régebbi tartalmak SD adaptációban készültek el. Senki sem fog pénzt költeni arra, hogy még egyszer HD ésvagy UHD felbontású sugárzásra optimalizált másolatot készítsen.
Ami eleve SD felbontásban készült, azon még a felskálázás sem segít.
Szóval az SD velünk fog élni még hosszú ideig. -
IQfályter
tag
válasz
Hieronymus #7108 üzenetére
Mint alább írtam én is találkoztam utána SD adással a Diginél ( végignéztem az összes csatornát) is holott én teljesen abban a hitben voltam, hogy ezt a formátumot már rég elhagytuk magunk mögött elvégre 2024- et írunk.
benfolds Az igen . Legalább akkor a tv jó nagy valószínűséggel.
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds #7106 üzenetére
na, sikerült a harmadik tv-n kipróbálni a kábelt. nem a hisense tv-vel van a baj. vagy a másik tv is szar, de arra sokkal kisebb az esély.
nem tudom, hogy érdemes-e a telekomnál reklamálni...gondolom, hogy max akkor foglalkoznának a kérdéssel, ha tömegesen reklamálnának. -
Hieronymus
veterán
válasz
Ferenczi Áko #7107 üzenetére
Nekem két napig volt, aztán tűnt el nyomtalanul.
Éjszaka frissül a szoftver, de csak a beállítások a VIDAA. Az ACR engedélyezése vagy tiltása csak beállítás.
-
Hieronymus
veterán
válasz
IQfályter #7089 üzenetére
"Engem az a 576i zavar mert sztem már nincs olyan szolgáltató aki így küldené ki a jelet hivatalosan."
Az összes SD tévécsatorna ezt használja. Ez a szabvány.
Illetve lehet 576p is de akkor EDTV a neve. De ez leginkább a DVD tartalomban volt hozzáférhető.
Dupla sávszélességet igényelne műsorszórásban. -
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Jó régen írtam már, gondatlan a tv-m
MMa este bekapcsoltam és egy üzenet fogadott, hogy elfogadom- a Továbbfejlesztett kép és hang módot.. Elfogadtam és megjelent egy új kép és hang funkció a menüben. A tv szoftvere nem frissült.
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds #7103 üzenetére
be tudtam lépni a service menu-be. a terület csehre volt állítva, a nyelv angolra. átállítottam mindent magyarra, de nem lett jobb. viszont mintha a képarány megváltozott volna, mert nem tudtam kilépni a menüből exittel, és addig nyomkodtam a gombokat, amíg olyat nem nyomtam meg, amit nem kellett volna (szerviz menüben nem ugyanazt jelentik a gombok, ugye). normál menüből hiába állítgatom, nem változik semmi.
-
benfolds
őstag
köszi a tippeket. áthoztam a kábelhez egy kisebb hitachit, amiben elvileg van kábeltuner, de a gyakorlatban nem talált jelet. holnap megpróbálom a harmadik tv-vel, ami egy samsung.
ha más régióba szánták ezeket a tv-ket, akkor nem lehet szoftveresen megjavítani? nem vagyok szakértő, de ez az alaplapcsere, amit a szervizes ember emlegetett, elég drasztikus és értelmetlen megoldásnak tűnik (persze annyiban nem lenne értelmetlen, hogy gondolom azon van a chip, amire rá van flashelve a szoftver). ja, meg azt is mondta, hogy megnézi, hogy a szerviz menüben talál-e valamit beállítást. oda én nem tudok belépni?
-
Cartmenn
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest