- Autós kamerák
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- Hobby elektronika
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ontheground
tag
Sziasztok. Ma délután történt egy kis malőr. Adott egy WD10EZEX 1TB winyó. Tartaléknak használtam.
Bekötöttem egy gépbe, egy Molex->SATA táp átalakítóval. Szépen felpörgött, de a BIOS nem találta. Másik gépben sem.
Utána vettem észre, hogy az átalakító csatijában a piros +5V csatlakozószem kijjebb volt csúszva, így csak 12V-ot meg GND-t kapott.
Szétszedtem, szemrevételeztem az elektonikát, rámértem a biztikre, meg ellenőriztem a TVS diódákat. A képen a bal alsó sarokban, a tápcsati mellett balról és felette: D3-D4 a két "nagy" kétkivezetéses cucc az. Köztük meg a két bizti [000]-ás felirattal, egyik alatt "R67" jelölés.
Semmi bajuk, úgy néz ki.
Lehetséges, hogy az 5V hiánya megölte a vezérlőt? Mit érdemes még megpróbálni ezen a NYÁK-on? Vagy felejtsem el?Külön öröm, hogy a nyák oxidálódik mint a veszedelem(fej csati, csavaroknál a GND pontok), pedig szinte csak tokban volt tartva. Meg a főchip hővezetőjén rajta a piros fólia. A gyárban levehették volna
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- iOS alkalmazások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Küszöbön az androidos PC-k
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple Watch Series 6 44mm GPS Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo 14 Ideapad Slim 3 FHD IPS i5-12450H 4.4Ghz 8mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest