Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz oszy78 #48420 üzenetére

    Itt már ez a partíció és fájlrendszer dolog sem teljesen tiszta. Egyrészt a 900 MB eleve kevés, ha tényleg MB és nem GB. Másrészt, ha a felvételhez használt partíción Ext2/3/4 / XFS, vagy egyéb linuxos fájlrendszer van, akkor azt a Windows eleve nem kezeli. Max. külső programokkal képes rá (példák).

    Ha a külső HDD kifagyasztja az OS-t, illetve a programokat, akkor érdemes ellenőrizni az állapotát Windowsnál pl. a HDS programmal. Ha tele van szektorhibával, akkor nem meglepő az említett jelenség. Valamint az USB-kábelt és a fizikai csatlakozást is célszerű lecsekkolni, mert egy hibás kábel, illetve a csatlakozási problémák is okozhatnak gondot.

    A "Maxell 1TB-os USB 3-as külső HDD" egyébként nem pontos megnevezés, ebből még nem derül ki, hogy a gyártó mely termékéről van szó... Pláne, hogy nemcsak 2,5"-os, hanem anno 3,5"-os modell is volt a kínálatban. Ha 2,5"-os, akkor azoknál tv-n használva eleve fontos a megfelelő USB-s tápellátás. Vagyis lehetőleg ilyen és ilyen portokhoz legyen csatlakoztatva, máskülönben az elégtelen áramellátás is okozhat problémát! De ez érvényes egy PC és laptop esetében is, ahol az USB 3.0/3.1 portok preferáltak ilyen szempontból.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák