Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- RAM topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
Crystal Disk -re ezek az ertekek milyenek, nagyon rosszak?
k é p crystal diskmert van hogy nagyon belassul a notebookom, pl felkapcsolaskor amikor betolti a dropbox filekat ,synkronizalja stb...ilyenkor a task managerben mindig 99-100% os a kihasznaltsag a disk-re.
WD5000LPVT-22G33T0 500GB egy acer aspire s3 ban
amugy 100% a kondija
-
-
gpatrik
tag
Sziasztok!
Emagon vettem egy Western Digital WD10EZEX merevlemezt. HD Sentinelt most indítottam el, és 98%osnak írja a kondícióját. Kezdjek aggódni, vagy ráérek még? Rendszer van rajta, 1-2 játék, programok, torrent és ennyi. Asztali gépben van, 30 napot ment összesen. Garanciában foglalkoznak vele, vagy elhajtanak ilyennel?
-
Smktrooper
senior tag
válasz
Armahun #43043 üzenetére
Azért azok kicsit másabb kidolgozásúak. Illetve a stabil közép-magas hőmérséklet ~40C° az az üzemi hőfokuk általában az egységeknek. Iparilag a 40 fok a RT érték ~ room temperature=szobahőmérséklet.
Onnan indulva sem fog a belső hőmérséklet 100-110 fok fölé menni. a 150 az már kritikus. -
Armahun
addikt
válasz
Smktrooper #43042 üzenetére
Én meg arról, hogy a szerverkben a statisztika alapján a melegebb merevlemezek tovább bírták mint a hidegebbek.
-
Smktrooper
senior tag
válasz
liksoft #43040 üzenetére
"HDD cooler-t teszek minden 5 évnél öregebb merevlemezre", mint ventis és akkor 25 fok körül mozog a HDD maxra járatva sem megy 40 fölé. Ventik nélkül pedig kikapcsol és megáll a gép (gondolom letilt). Ez lehet az amikor 150 fokra fel tud melegedni a fejegység és a környezetet is kicsinálja...Erről olvastam már valahol csak nem tudom hol.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Smktrooper #43038 üzenetére
OS nem indul, eltűnik a drive, stb... Van, hogy utána adatmentő programok is csak töredékeket, vagy töredékesen illetve szétszórtan találnak adatokat. Csúnya munkát tud végezni, főleg ha nem egy, hanem 3-4 menetben fut egymás után, és a végén közli, nincs drive amin futhatna.
A hűtőborda helyett én a házba beáramló hideg levegőt a HDD-re eresztem, majd ez a levegő hűt tovább elektronikát. Ehhez légcsatornát kell kialakítani a házon belül, vagyis az oldallap leszedése nem segít, sőt ront.
-
válasz
Smktrooper #43036 üzenetére
A vízhűtés hatásosabb..
-
liksoft
nagyúr
válasz
Smktrooper #43036 üzenetére
Szerinted a Sentinel programban miért van lehetőség a CHKDSK tiltására? Mert a program VISSZAÍR a felületre ha hibát talált. De miért talál hibát? Mert hibásan írt! És az így keletkezett hibát megint javítani akarja hibás írással! Vagyis eszközhiba esetén szét tudja b@rmolni az egész NTFS könyvtárrendszert!
Előbb KELL biztonsági mentést készíteni, majd utána jöhet a CHKDSK!
-
Smktrooper
senior tag
válasz
RaZroX #43034 üzenetére
a WINDOWSOS CHKDISKE UGY FUTTASD LE, HOGY kipipálod a hibás szektorok javitásást. és akkor jó lesz(kiiktatja az adott területet, jobb esetben tudja javitani)
ha neki sem megy akkor komolyabb a hiba és akkor át kell pakolni a cuccokat másik winjora...mielőtt tovább lépnél a merevlemez esetleges megmentésére...ui.: ha chkdisk alatt kifagy szektor javításnál akkor lehet hibás kábelre is gyanakodni...
és a legfontosabb egy öreg merevlemeznek nem árt meg a plusz hűtés sem.HDD cooler-t teszek minden 5 évnél öregebb merevlemzre. de a minimum hogy "ráhegesztek" egy hűtőbordát...
-
RaZroX
addikt
Jó reggelt!
Egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy a Windows minden áron check disk-et akar futtatni minden boot-nál. Először figyelmen kívül hagytam és mindig skippeltem, majd megnéztem HD Sentinel-ben és ez fogadott:
Ezek után hagytam, hogy lefusson a Windows-os check disk, ami nem tudom pontosan mit csinált vele de nem történt semmi változás.
Én személy szerint nem tapasztaltam, hogy bármi baja lenne a vinyónak, gyors, nincs adat vesztés, nem kerrek túl sokat stb... Mit célszerű és mit lehet ilyenkor csinálni vele ? Nem garis.
-
liksoft
nagyúr
válasz
totoya76 #43032 üzenetére
Az ami legalább 3 fizikailag külön eszközön nincs meg, az NEM fontos adat! De ha ezt a tanácsot nem fogadod meg, örömmel várlak a későbbiekben adatmentésre! (Ha még az eszköz lehetővé teszi!)
Hidd el, NINCS biztonságos digitális tárolóeszköz. Csak és kizárólag a biztonsági mentésben lehet és szabad bízni!
-
totoya76
csendes tag
válasz
liksoft #43031 üzenetére
Szia!
Nem,te nem azt írtad,hogy dobjam ki,vagy verjem szét,csak figyelmeztettél,hogy mivel öregecske mentsem rólla az adatokat.....
Ezért írtam,hogy akkor lecserélem,mert fontos dolgaim vannak rajta.....
S nem vagyok az adatmentés hive,mert akkor úgye minden duplán kellene....
Köszönöm a válaszod,s nincs benne semmi rossz indulat,csak köszönet!
-
liksoft
nagyúr
válasz
totoya76 #43030 üzenetére
Miért? Azt írtam dobd ki? Szerintem, hogy használd! A kora miatt viszont fokozottan előjöhetnek hibák. Így azt a mentést amit AMÚGY IS meg kell csinálni minden fontos adatról, ne feledd.
Én örömmel és boldogan használnám, ha méretben, sebességben jó lenne a feladatára.
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Travelos #43022 üzenetére
Mivel én a drive legelső szektorát szoktam törölni (HxD program esetleg), majd az OS saját lemezkezelőjét használom, első kérdésedre érdemben nem tudok válaszolni.
Csak akkor célszerű módosítani, ha nagy file-okon kívül mást tutira nem fogsz tárolni rajta. De akkor is működik ez a 8 szektoros beállítás. Szerintem hagyd úgy. -
Travelos
őstag
válasz
liksoft #43021 üzenetére
Egyszerűbb lesz szerintem ha leformázom, majd Paragonnal újrapartícionálom.
Ezzel kapcsolatban 2 kérdés:
- a use OS built in format routine pipát be kell klikkelni a partícióformázásnál? alapból be van pipálva
- a number of sectors per cluster értékét mennyinek ajánlod állítani? alapból 8Köszi!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Travelos #43019 üzenetére
A TC NEM való erre. Az nem fogja megváltoztatni a partíció kezdetét, méretét! Így ha régen XP particionálta, de formázva TC alatt lett, az olyan mintha XP-s partíció lenne rajta. Az XP 63 szektort foglal le az első partíció előtt, míg a W7 2048-at. Amennyiben a drive AF-es, 4kB egy szektora. A 63-ban maradék nélkül nincs mag, csak a 2048-ban. Így XP esetén a partíció nem a fizikai szektor elején kezdődik, hanem a fizikai 8. utolsó virtuális részében (512 B). Ilyenkor MINDEN cluster a fizikai szektorokat "kettévágva" helyezkedik el. Íráskor a drive-nak fel kell olvasnia az írandó terület előtti szektort, hozzáfűzni az írást, és visszaírni. Ez plusz munka. Ha a drive timeout idejéből kifut egy művelet, akkor nem fűzi az előzőhöz, hanem külön kezeli. Ez is lassíthat.
Mivel ez a gyorsabb, ha nem tudod "etetni" elég gyorsan, akkor a lemez körbe fordulására várni kell. Elméletileg a cache-nek ezt kellene korrigálnia, de ha kap ürítési parancsot esetleg, összejöhet ilyen lassulás ebből is.
A partíció helyét kéne pontosan megtudni. Utána a TC másolási stratégiát váltani.
Lehet, hogy tömör kicsit a fenti, de talán segítség lehet ha utána keresel.
-
Armahun
addikt
Srácok, azt windowsban hol lehet beállítani, hogy leállítás során ne pörgesse fel feleslegesen az energiagazdálkodás által korábban leállított lemezeket?
-
Travelos
őstag
-
fer
őstag
válasz
Travelos #43009 üzenetére
Esetleg a chipset driver frissítéssel próbálkozhatsz még, más ötletem nincs!
Amúgy te is azt írtad, hogy a wd-ről másolva lassú!
Ha a Toshiba DT01ACA050 500GB-osról másolok a WDC WD30EFRX-68EUZNB0 3TB-osra, akkor minden OK, 100-110 MB/s körüli értékkel másol nagyobb file-okat. Viszont fordított esetben néhány másodperc után a ~110MB/s leesik 20MB/s-re és ott marad.
-
Travelos
őstag
Megcseréltem a két vinyó kábelét, ugyanaz az a helyzet, tehát a csatlakozó és kábelprobléma kilőve! A művelet előtt formázva lett a Toshiba, tehát nem lehet töredezett sem. Már akkor is ezt csinálta, amikor max. hely volt rajta.
Ami érdekes, hogy pontosan 4GB átmásolása után következik be a probléma! -
Travelos
őstag
válasz
liksoft #43002 üzenetére
Kicsit részletesebben:
Adott 2 db SATA III-as HDD a gépemben, egyik sem rendszervinyó.
Másolni szeretnék egyikről a másikra.Ha a Toshiba DT01ACA050 500GB-osról másolok a WDC WD30EFRX-68EUZNB0 3TB-osra, akkor minden OK, 100-110 MB/s körüli értékkel másol nagyobb file-okat. Viszont fordított esetben néhány másodperc után a ~110MB/s leesik 20MB/s-re és ott marad.
Az eszközkezelőben hasonlóak a beállításaik, engedélyezve van az írási gyorsítótárazás, bár ha kikapcsolom akkor is hasonló a helyzet.
Ez nagyon lassú. Szerintetek mi lehet ennek az oka? -
Travelos
őstag
válasz
Travelos #43000 üzenetére
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 5.1.0 x64 (C) 2007-2015 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytes
Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 174.638 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 167.866 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 1.350 MB/s [ 329.6 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 0.367 MB/s [ 89.6 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 174.709 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 171.343 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 0.592 MB/s [ 144.5 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 0.367 MB/s [ 89.6 IOPS]
Test : 1024 MiB [G: 40.6% (189.0/465.8 GiB)] (x3) [Interval=5 sec]
Date : 2015/12/12 8:45:14
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen autót vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- 2x Kingston SATA SSD 240GB (480GB)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 2-in-1 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 13" FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest