- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bendztner
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy olyan problémám lenne ,hogy tegnap vettem egy Samsung SpinPoint F3 500GB (HD502HJ) hdd-t és valami para van, mert kb 30-40 másodpercenként befagy a renszer 1-2 percre. Ilyenkor nem is kommunikál a hdd, hallom is ahogy leáll, és a jelző led is sötét. Win7 64 bit simán felment rá és mivel giga nforce 550 lapom van a hivatalos oldalon csak xp-s divert találtam. Nvidia oldaláról leszedtem egy nforce 550 minden az egyben driver csomagot de nemigen látok javulást. Táp, kábelek rendben 2X ellenőriztem. Valami tipp ?
[ Szerkesztve ]
-
klambi
addikt
szevasztok!
ma poénból ránéztem a vinyó állapotára és figyelmeztetés várt....
kép
ezzel a hibával mi a teendő? számoljak vele hogy a közeljövőben be*arik a vinyó?[ Szerkesztve ]
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
válasz Bendztner #23701 üzenetére
Nekem ugyanezt produkálta egy 200- as Samu, asszem ugyanez a sorozat.Egy hét után teljesen behalt sajnos.Gariztattam de az adatok elvesztek.Most olyan 500- as van a helyén mint a Tiéd, ez régóta szépen megy.De most meg a WD15 haldoklik.Szerencsejáték ez a vinyóvásárlás
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Heyman
aktív tag
Hello! Van egy laptopból kivett 320gb-os winchesterem 2 patrícióval. Namost rádugtam PC-re, rendben is volt vele minden, mígnem nekiálltam formázni a windowsos patríciót. Ez az elején megszakadt,és eldobta a gép a winyót. Azóta ha rádugom kiír valami S.M.A.R.T. problémát, és nem hajlandó még betölteni se a gép, megakad a Windows indításánál. Ha kihúzom a winchestert, akkor minden gond nélkül bebootol. Mit lehetne kezdeni, hogy tudom normálisan működésre bírni? Előre is köszi!
-
JuliusK
tag
Sziasztok!
Segítségek kérnék: van egy Samsung 1 terás vinyóm. Új rendszer alá lett helyezve, de indulást követően felpörög, majd 6-8 kattogás után leáll. BIOS sem látja már. Szerintem annyi neki. Szerintetek?
Köszi!
-
djculture
félisten
válasz JuliusK #23709 üzenetére
Hát ha helyén van minden kábel /táp és adat/ és nem sérült akkor vége neki.
Heyman
A vinyót lehúzod bemész a biosba és letiltod a smartot. Aztután jó esetbe nem fog rinyálni, kivéve ha asus alaplap mert annak szokása visszakapcsolni egyböl ahogy új meghajtót észlel.[ Szerkesztve ]
-
Heyman
aktív tag
válasz djculture #23710 üzenetére
Hát sajnos asus alaplap :S amúgy ha úgy dugom be a winchestert a gépbe, hogy már bebootolt, akkor egy idő után leesik a gépnek, hogy bedugtam, de semmit se tud vele kezdeni, felismeri a két új meghajtót, de elérni nemtudja. HDD regeneratort megpróbáltam elindítani, de vagy negyed óráig állt az ablak semmi eredmény nélkül. Van egy Toshiba laptopom, gondoltam rá, h beleteszem abba, csak nemtudom, hogy ugrik-e a garanciám, ha leszedem a winchesteres ablakot :S
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Milyen EPROM égető. Hol van EPROM? A firmware a panelen (FLASH) ÉS a felületen van szétosztva. Mindkettőt tudnod kell manipulálni, különben esélyed nincs. És mivel sima kábelen keresztül nem enged a firmware azon részeihez amire szükség van itt, semmire nem mész. EPROM égetőt meg használhatsz, de akkor szerezz be még EPROM-ot is hozzá.
Szerk: Igaz, a 52MB-os Quantum tartalmazott EPROM-ot. De a mai drive-ok már teljesen mások.
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
djculture
félisten
válasz klambi #23729 üzenetére
1.Important: Please ensure that any important data is backed up from the hard drive and that the drive is removed from the RAID array (the array is offline) before updating the firmware.
2.Download the wdidle3_1_05 file containing the firmware for the update.
3.Extract wdidle3.exe onto a bootable medium (floppy, CD-RW, network drive, etc.).
4.Boot the system with the hard drive to be updated to the medium where the update file was extracted to.
5.Run the file by typing wdidle3.exe at the command prompt and press enter.
6.The software will scan the Serial ATA bus and automatically update the hard drive that is connected and recognized. It may take up to two minutes to update the firmware of the hard drive.
Critical: Please make sure that the computer system is not turned off during the firmware upgrade. Doing so may damage the hard drive beyond repair and your data may be lost.7.Once completed, a message will be displayed that the firmware has been updated. Once this message is displayed, remove your boot media and reboot your system.
Igy van letöltöd és kiírod bootolható médiumnak/dvd cd-rw../
[ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
Hali. Olyanba kérnék segítséget hogy egy idegen vinyót raktam a gépembe xp van a gépen , de nem tudom a vinyón lévő dokumentumokat megnyitni mert azt mondja hozzá férés megtagadva , minden más hozzá férhető a vinyón.
Van valami trükk amivel hozzá lehetne férni a dokumentumokhoz ?"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2,5 -ös Samsung HM251JJ usb-s külső vinyóm és az a bajom vele hogy csak 4-500 Kbyte-al másol! Sok adat van rajta mit tegyek vele?
-
-
liksoft
nagyúr
-
laca500
aktív tag
Sziasztok skacok.
Elnézést ha esetleg nem ide tartozna a kérdésem és ha esetleg off lenne.
HDD-nek a gyártói gariztatása hogyan történik. Kik csinálhatják? Magánemberként is intézhető, vagy mindenféleképp kell hozzá valamilyen szaki? Vagy esetleg csak a kiskerek esetleg a nagykerek gariztathatnak így? Azért kérdezem mert vennék az aprón 1 vincsit, de sokszor belefutok, hogy csak gyártói garancia van rajta és ha probléma van vele akkor 3K-ért tudjuk intézni. Szóval ez csak így működik, kell hozzá valaki?Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
semmy
tag
válasz liksoft #23722 üzenetére
Elfelejtettem ez előtt megkérdezni pedig eszemben volt hogy:
Adott egy 250GB-os winyó amit ha berakok a gépbe akkor a bios csak 30GB-ot lát belőle..
HD Sentinel alapján 100/100
Még nem csináltam vele semmit se, de ha tippelhetek laikusként a többi rész titkosítva van?!
Vissza lehet nyerni valahogy az eredeti tárolókapacitást?[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://href.hu/x/fiav
-
-
rayoliviero
veterán
Vinyót adott már fel valaki postán? Be merjem vállalni?
Mert régen küldtek nekem vinyót postán, pár napig működött, utána elromlott, pedig be volt csomagolva rendesen. -
laca500
aktív tag
válasz djculture #23740 üzenetére
Köszi.
Szóval azt mondod, hogy akkor csak kiskeren vagy ismerősön keresztül megy a dolog?
Egyébként akkor ezen az oldalon a Western Digitalnál mit lehet intézni?
Mert megkérdezik, hogy magánemberként vagy cégként akarom-e a dolgokat. Ezen az oldalon lehet ellenőrizni a gyári gari meglétét szériaszám szerint. Ha él még a gari, akkor azt írja ki, hogy küldjem el a cseréhez a vincsit. Jó, de mégis hová kell elküldeni ilyen esetben?Gazsi00:
Szerintem, bár lehet, hogy nincs igazam, nem a posta miatt ment tönkre. Nem akarom a postát védeni, de szerintem semmivel sem rosszabb a szállítás mint amikor a kamionon dobálják a beszállítók ide oda a cuccost. Ha jól be van csomizva, esetleg kibélelve, nem sok baja lesz. Félni inkább azért kell, hogy ne egy féltégla legyen a csomagban vinyó helyett.
[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
traders
tag
Sziasztok!
Mennyi a WD20EARS-ok normális LCC növekedés értéke naponta?
Itt [link] a kép ízelítőnek utána a magyarázat:
Van egy Synology NAS-om benne 5 db 2TB-os WD20EARS-al... namost olvastam az LCC problémáról és megnéztem mi a helyzet. Először írtó magas volt az egy napra eső szám, majd a biztonság kedvéért frissítettem a NAS firmwarét... utána mérséklődött az LCC növekedés de még így is 4-5 év alatt eléri (egy új lemez) a gyárilag megadott 300.000-as referencia értéket...
Előre is köszönöm!
Az élet olyan nemi úton terjedő betegség, amelynél a halálozási arány 100%
-
liksoft
nagyúr
válasz rayoliviero #23742 üzenetére
Lehetőleg ne. Adatmentéshez a kollégám vásárolt apróról, és hiába volt becsomagolva. Egyszer el tudta indítani, tökéletesen ment, így alkatrészként tudta használni. Viszont másodjára már nem indult. Akkorát esett, hogy mindhárom lemez a fölső rámpáját (amire ráfut parkolóban a fej) letörte. Így a parkolásból még ki tudott jönni, de soha többet nem tudott leparkolni. Tönkre tette a felületet, a fejeket. A mai világban egy TB méretű drive-nál ez nem két filléres kár, nem az eladó tehet róla, és a szállításon sem lehet igazából leverni, csak nagyon macerásan. Az meg drágább.
Sajnos kis hazánkban a "törékeny" gondolom a szállítóknak inkább azt a kérdést veti fel: "OK, de mennyire? "
Ha nincs gyári egy drive-os csomagolásban (körkörösen 15-20cm-es ütészóna), esélytelen.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
rayoliviero
veterán
-
eketomy
senior tag
válasz rayoliviero #23742 üzenetére
hi! én már adtam is és már vettem is postai úton! ha úgy adsz el winyót és nincs már rá gar akkor azt mindenképpen szögezd le, hogy te nem vállalsz felelősséget a postára, szal a posta a vevő felelőssége! viszont ha te veszel akkor az meg a te felelősséged célszerű garos winyót venni, mert ha megsérül akkor le lehet garoztatni!
egyéb esetben meg nem éri meg mert könnyen megsérülhet, a 3,5"-os hdd-k sérülékenyebbek mint a 2,5"-os lapotop hdd-k, ezt is szem előtt kell tartani.
[ Szerkesztve ]
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
moonguru
őstag
válasz laca500 #23743 üzenetére
Customers in Europe
**** All shipments must include an RMA number. Shipments without an RMA number will not be accepted and will be returned to sender. Our warehouses do not accept walk-ins. ****
Please do not call the warehouse directly, if you have any question on your shipment please contact us.
Western Digital Service Center
C/o CEVA Freight Management
Am Südpark 10
65451 Kelsterbach/Main
GermanyMonitor Guru!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest