- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
kk831228 #23592 üzenetére
Ez a drive belső magánügye, ha pár másodperc után parkol. Csak a gyári programmal tudod lassabb parkolásra kényszeríteni, és ez független a környezettől.
A HDSentinelnek is van olyan funkciója, hogy nem engedi parkolni a drive-ot. Ezt is megnézheted, hátha segít. Folyamatosan "bombázza" a program feladattal a drive-ot, így az állandó használatot érez, nem parkol. A teljesítményt elméletileg viszont alig érinti ez, így a parkolásos kellemetlenség megszűnhet. A HDS témában pontosabb információkhoz juthatsz, akár közvetlenül a fejlesztőtől.
-
kk831228
addikt
-
-
Vegitaa
senior tag
Üdvözlet!
Kis segítséget kérnék! PATA-s 2,5-ös Laptop HDD-t csatlakoztattam USB-n keresztül az PC-hez. Fizikailag felismeri hogy USB háttér csatlakozott, de mint meghajtót nem látja. Pedig amikor 3,5-ös HDD-t teszek így rá, azt felsimeri rendesen.
Mi lehet a baj?
-
liksoft
nagyúr
válasz
kk831228 #23581 üzenetére
Nem, a sárgával letakart ADAT mező. Sajnos szerencsétlenek a hivatalos mezőnevek. Az adat tartalmazza az eseményenkénti értékéket, az érték meg ebből a gyártó valamilyen algoritmusa által származtatott adat. Vagyis téboly, de ez van. Az a hosszú szám kéne ami nem látható.
-
Fehércápa
aktív tag
erre esetleg ötlet? Hallom is,hogy bekapcsol a hdd, ha kiveszem meleg, korábban baj sem volt vele. Mi a túró lehet???
-
adam432
tag
Valaki erre valamit?
-
Misi_D
tag
válasz
djculture #23567 üzenetére
Hangyányi?? Teljes képernyős mentés, a dropbox-os képek alján középen ott van a full size gomb...
Valóban, a g-sense értéke 3, azonban ez már legalább fél éve így áll (sorry, ezt hajnalban már nem vettem észre, írtam volna róla). Egyébként azóta sem értem, hogy mi történhetett, mivel PC-be épített vinyóról van szó, nem mozgattam/ütögettem vagy rúgtam stb. Talán az asszony a gépnek vágta a porszívót... Na de ez most mindegy is - gond nélkül ment eddig, most meg vmi vendor specific 10-re hivatkozik. -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Lehetséges, hogy egy vírus annyira hazavágjon egy pendriveot, hogy kuka? Nem lehet formázni, nem lehet partíciót törölni, semmit nem enged, de a vírus próbálna róla lejönni. Hirenssel live xp alól is próbáltam többféle partíciókezelő programmal, semelyik nem hozott eredményt, a beépített windows-os arra hivatkozik, hogy írásvédett. Partition Magic úgy csinál, mintha megcsinálná, de utána szembesülök csak vele, hogy nem történt semmi.
Nem saját pendrive, most találtam a fiókomban, de lenne egy 8gigás driveom, ha tudnék vele kezdeni vmit. -
faceman87
csendes tag
Sziasztok!
Történet:a merevlemez Kondíciója hirtelen romlásnak indult leeset 65%-ra, csináltam egy mentést másik vinyóra, aztán az EASEUS programmal teljes formázást csináltam így visszaugrott 84%-ra a kondíciója.
Kérdésem: mosta akkor az EASEUS progi lezárta a hibás szektorokat? Ezt abból gondolom, hogy 7.84MB-ot már nemtudok használni. -
Misi_D
tag
Sziasztok,
Meg tudnátok mondani, hogy mit jelent az alábbi figyelmeztetés a HD Sentinelben:
"Meghibásodás várható!!! Attribútum: Vendor Specific (10)" ?Egy Samsung HD203WI-ről lenne szó. Két napja egyszer csak dobott egy hibaüzenetet a Sentinel, h probléma van a vinyóval - nézném a probin belül mi a helyzet, a hdd-t látja, de nem mutat semmilyen smart adatot sem, ill. az állapotra vonatkozó százalékok helyett is kérdőjelek szerepelnek. Egy gyors leizzadást követően ráböktem a lemez adatok frissítésére, s minden "visszajött" - csak a figyelmeztetések között maradt bent a fenti mondat. Ma ugyanez a történet megismétlődött (az izzadás ma már fokozottabb mértékű volt). Sajnos már elég régen nézegettem tüzetesen a smart adatokat... de a raw read error rate értéke 3, ami a grafikon szerint 11.07.12 óta így van - bár nem tudom, h mennyire lehet hinni e grafikon szerinti dátumnak. A 225-ös sorszámú vendor-specific mutató hasonlóan e dátumtól áll 21154-en. A többi adatban nem véltem felfedezni problémát. Mire számítsak?
-
adam432
tag
Hali! Van egy 500gigás, WD5000AAKS-00M9AO Caviar Blue winyóm (100/100) (most szereztem), meg egy régebbi 250gigás, WD2500YS-01SHb1 winyóm (szintén 100/100). Jelenleg a régin (250-es) van a rendszer, de az egy több tányéros, régi winyó, míg az 500-as egy korszerű, 1 tányéros. A kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne újrarakni a dolgokat az 500-as winyóra (80gb/420gb pariticonálnám), és a 250-es régebbit inkább film/zene tárolására használni? Látványos lenne a gyorsulás?
-
kk831228
addikt
válasz
peti_s #23556 üzenetére
Akkor:
1. 2.5 Mobil rackel kezdtem , másolás közben egy idő után megszakadt a másolás(gondoltam hogy valami nem stimmel az usb3.0 -val ,dell laptopoknál előfordul)
2 . Beleraktam a laptobba , telepités kb 4 -szer nem-e driver hiba. (dell support ,wd support e-mail)
3. Asztali gép telepités, ugyanaz a hiba!!
Hát hogy ha most újratelepíteném hatodszor és jó lenne az érdekes lenne.
-
Najz
tag
Sziasztok!
nekem lenne egy olyan problémám ,hogy van egy Samsung hd103sj vinyóm és én úgy érzékelem hogy túl lassú illetve ahoz képest hogy nincs 1éves eléggé hangosnak találom -
peti_s
addikt
válasz
kk831228 #23555 üzenetére
Ilyen gépekkel találkoztam már, Windows újratelepítés segített rajta. Volt olyan is amin nem, de értéktelen gép volt ha emlékezetem nem csal, nem foglalkoztunk vele. Igazából nem tudom milyen HDD probléma okozhat ilyen tüneteket, de ha teheted próbáld ki másikkal, ezt pedig akár asztali gépbe is teheted, vagy vehetsz hozzá szép 2,5-s külső házat és van egy mobile rack-ed. A hőmérséklet rendben van? Tápellátás szintén?
-
djculture
félisten
Amúgy meg nem tünik advanced formatosnak ez a disk egyáltalán:
-
djculture
félisten
Ez lemaradt. A régi és az új formázás:
-
djculture
félisten
válasz
peti_s #23545 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy ez csak egy trükk amelynek következtében 512 bytes szektor méretből 4k lesz. Egy minimális méret növekedéssel járhat igen de nem annyival egy WD10EADS 931GB lesz pl. Egyébként a wd alight szoftverrel kell megoldani de csak xp alatt a win7 alapból jól formázza.
-
kk831228
addikt
válasz
djculture #23542 üzenetére
Üdv! Adott egy wd7500 bpkt 2.5 laptop winyó. Egy pár programmal ellenőrizve egyik se ír hibát mégis telepítés után ,sokszor gondolkozik viszonylag sokáig!! pl .néha ha több ablakot nyitok meg egyszerre.(+spontán is) Utána egy idő után meg földobálgatja az ablakokat vagy programokat, néha kilépéskor is 3 4 percig gondolkozik!! Javítással foglakozik itt valaki?? Köszönöm Üdv!
-
djculture
félisten
500GB az csak elméleti formázatlan kapacitás...A gyártók ugyanis 1GB = 1000 MB.- al számolnak nem a szabványos 1024 el. Plusz a tartalék szektorcsoportok és van még egy file rendszer adminisztrálásra használt szektorcsoport is ezek mind levonódnak, mivel nem lehet őket hasznos adat tárolására használni. Tehát gyakorlatilag a 467 Gb az korrekt .
-
Tias
csendes tag
Sziasztok. Vettem egy "WDC WD5000aakx-221ca0" 500 Gb-os adattárolót. Nem tudom pontosan hogy mi az az "SSC", "OPT1". Be szeretném állítani az adattárolómat, de amíg nem tudom pontosan, hogy mit is takarnak ezek a mozaik szavak, addig nem teszek semmit.
Ezért kérek segítséget.
Most jelenleg nincs jumper ráhúzva az adattárolóra.
A másik problémám az, hogy 500 Gb-ból, 500 Gb-ot lehetne formázni, de csak kb 467 Gb-ot tuttam megformáztatni a Windows 7-el. Jelenleg három partitcióm van az adattárolómon. -
csomi1977
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy ha még a BIOS-ban sem jelenik meg a HDD akkor mi lehet a baj és lehet e javítani? -
kisfer
aktív tag
Üdv.
A következő gondom lenne van egy ilyen vinyóm: Samsung HD502HJ és ezt írja rá a hd sentinel:
Meghibásodás várható - Attribútum: 1 Raw Read Error Rate, Olvasás közben előforduló nem javított hibák száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 12 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 24581 alkalommal.
Azonnali merevlemez csere szükséges.Mit lehet vele csinálni?
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique #23527 üzenetére
Volt már egy"lebetegedett"Verbatim pendrive-m is,a Corában vettem,szó nélkül cserélték.
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő vagyok #23524 üzenetére
Az jó
,akkor légy élelmes és vidd vissza,h "vmi nem tetszik",adnak zsír újat!
De előtte azért bizonyosodj meg,lehet csak vmi driver inkompatibilitás,v ki tudja...ki kéne próbálni másik gépen is,ott mi a helyzet,ott is fagy.
(gondolom,ha nem is kérik teljesen számon,de ők is azért "vetnek rá egy pillantást") -
djculture
félisten
válasz
Kezdő vagyok #23524 üzenetére
Hát a fagyás az már bőven elég ok a cserére.
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy ha még a BIOS-ban sem jelenik meg a HDD akkor mi lehet a baj és lehet e javítani?
-
djculture
félisten
válasz
kk831228 #23518 üzenetére
Aha wd skorpió a cucc?
Ha igen akkor a megoldás:
vállalat a probléma elhárítására javasolt egy procedúrát, mely valamilyen szinten megváltoztatja az Intellipark működését. Konkrétan a 8 másodperces várakozási időt 5 percre módosul, azaz a merevlemeznek sokkal tovább kell kihasználatlanul működnie, hogy Idle 3 mód bekapcsoljon. A hiba egyszerű javításához az NGOHQ elkészítette az képfájlt, amit CD-re, vagy más optikai hordozóra kell kiírni./[link] /Ezután az alaplap BIOS-ában a SATA vezérlő működését IDE módba kell kapcsolni. A PC újraindítása után a kiírt médiáról kell bootolni. Lényegében egy DOS operációs rendszer fog futni, ahol ki kell adni a „wdidle3 /S300” parancsot. Ez módosítja a várakozási időt 5 percre. Ezután a „wdidle3 /R” paranccsal kell elfogadni a változtatást, és a merevlemez a következő újraindításnál már 300 másodpercig vár az Idle 3 mód aktiválásával. -
kk831228
addikt
Üdv! Kérnék valami low level formatáló progit ha tudtok!! Köszönöm!!Üdv!!!
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő vagyok #23507 üzenetére
A bejegyzéseket,rákeresve a google-ban nem tudod értelmezni a hibát,v pendrive-ot vmi arra alkalmas diagnosztikai programmal tesztelni ( pl. Check Flesh , leírás ) ,van-e baja,írás-olvasás műxik rajta rendesen
Csak mert garinál kell majd vmi konkrét indok is,h mi a gond vele,ahhoz,h cseréljék.
-
djculture
félisten
válasz
Kezdő vagyok #23507 üzenetére
Másik gépbe kéne kipróbálni, mert esetleg az is lehet hogy valamivel nem kompatibilis. Amúgy a hibanaplón kívül van valami más gondod is vele?
-
djculture
félisten
válasz
Kezdő vagyok #23505 üzenetére
Sajnos a pendrive ilyen technika, sanszos a pendrive vezérlőjének hibázása. Másik portban is próbáltad?
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
King Unique #23504 üzenetére
[link]
Néha lefagy,ha rádugom a gépre.
Windows 7 Prof.64 bit esetében egy"karika"jelenik meg akkor.
Ma vettem észre a jelenséget az eseménynaplóban. -
King Unique
titán
válasz
Kezdő vagyok #23503 üzenetére
Akkor géppel minden ok,csak pendrive-al lehet van gond? Milyen kingston pendrive,mert van olyan usb3-as,amelyikhez usb2-be 2 csati kell,ha olyan,akkor érthető,de,ha nem,akkor...pendrive műxik,v mi van vele?
-
válasz
DeckardCain #23500 üzenetére
Valszeg úgy szeptember-október környékére stabilizálódnak az árak. Akkor lesznek olyan szinten, mint az árvíz előtt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD SN850X 2TB Nvme SSD (garis 2028-ig)
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest