- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bonyolult
tag
válasz
hdsentinel
üzenetére
Ez tényleg jó 5let...közvetlenül bekapcsolás után emlékeim szerint 38-40 fokos szokott lenni a HD a 23 fok körüli szobában ami szerintem mindenképpen magasabb érték mint ami az igazság..
-
bonyolult
tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Az 5let valóban nem rossz, én is gondoltam már ilyenre de a pici szobai, bárszekrénybe építhető vagy akár a 12 V-ról autóban is használható hűtő lett volna az alap

Csak a kérdésemre nem találtam még meg a választ, de nem aggódom...azért ezek a vinyók szerintem úgy vannak kitalálva hogy bírniuk kell az igénybevételt hosszú távon zár házban is.
Gondolom ezt pl. az alapján hogy a cégnél a gépek gyakran hetekig mennek folyamatosan a nem éppen huzatos asztali fekvő házakban és évekig bírják a vinyók. -
bonyolult
tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Na akkor ennyit a SMARTról

-
bonyolult
tag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Nekem WD 200 gigás SATA vinyóm van. Everest szerint alapjáraton 42 fokos, ha kenem a száját akkor fölmegy 51-54 fokra.
Az érzékelő mér fölé vagy valóban ennyire melegedne?
A házam egy chieftec torony (nem Dragon de hasonló) extrém jó szellőzéssel, alul ahol a HD tartók vannak, van 3 szellőző rács, ha odateszem a kezem, lehet érezni ahogy áramlik befele a levegő, tehát van huzat rendesen. Volt ott 1 ideig egy 9 centis ventillátor direkt a HD hűtésére de max 3-4 fokot jelentett.
Most nem tudom kinek/minek higgyek, ez a valódi hőmérséklet? Mi az az érték ahol már el kell kezdeni aggódni?
Valahol találtam egyszer egy leírást, asszem vmi Seagate-es oldalon ahol az egyik vinyóhoz az volt írva hogy : Max. operating temp: 60 Celsius'' de nem derült ki hogy ez a HD elektronikájára, a belső hőmérsékletére vagy a környezetre (amiben a HD működhet) vonatkozik... -
bonyolult
tag
Sziasztok, szerintem kizárt hogy pl. 21 fokos legyen a vinyó ha mondjuk a szoba hőmérséklete 22-24 de akár 20-21 fokos. Eleve nem lehet hűvösebb mint a szoba, ráadásul fűt is még akkor is ha csak idle pörög és nincs hajtva. Ott tehát az érzékelő tutira hülyeségeket mutat.
Ai számomra nem teljesen világos az az, hogy a merevlemezen mit kell hűteni, az elektronikát vagy a mechanikát!?
Mivel a chipek szabadon vannak, kapnak annyi huzatot hogy normális hőmérsékleten működjenek. Szerintem inkább a belső hőmérséklet emelkedés lehet a veszélyes, nemtom
a hőtágulás mennyire jellemző a pörgő/mozgó alkatrészekre de én inkább attól tartok hogy emiatt lesz vmi baja, pozicionálási hiba, súrlódás megnövekedése, ilyesmik miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- DUNE médialejátszók topicja
- AliExpress tapasztalatok
- Tesla topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BMW topik
- További aktív témák...
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3770, 91% Akkumulátor
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest