Hirdetés
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Porszívót szeretnék venni és kíváncsi lennék a véleményetekre.
Porzsák nélküli gépre gondoltam, visszaolvasva kicsit a kommenteket, 2 kamrás rendszerrel rendelkező, HEPA szűrős típusokat részesítettétek előnyben. Ezekkel a tulajdonságokkal milyen márkát, melyik típust ajánlanátok 20k-ig bezáróan?
Zanussi ZAN 1830 lett kinézve, egyedül arra nem találtam infót, hogy két kamrás-e?
Szerintetek jó lenne, esetleg valami más jobb ár / érték arányút is lehet találni a piacon? -
törölt tag
válasz PainKiller13 #10019 üzenetére
Köszönöm. Többen is ezt írják, hogy körülményes tisztítani és üríteni a porzsák nélkülieket. Amit ajánlottál valóban jónak tűnik!
Még várok további véleményeket, és lehet maradok a porzsákos kivitelnél, a mostaninál nem lesz nehéz jobbat találni (amit elől beszív, azt hátul kinyomja ). -
törölt tag
Sziasztok,
Lehel HB 230 ETF mélyhűtőszekrényhez tudna valaki használati utasítást küldeni pdf-ben vagy képekben?
A segítséget előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz Lacielvtárs #10037 üzenetére
Köszönöm! Általános dolgok érdekelnének vele kapcsolatban, de a linkelt Zanussi kezelő felülete (könnyen lehet, hogy csak külsőre) eltér ettől a Leheltől.
Hosszú idő után kapcsoltuk be, egy másik mélyhűtőből telepakoltuk lefagyasztott dolgokkal, egy ideig égett a piros lámpa (a linkelt manual szerint ez általános). A sárga kapcsológomb, ha jól gondolom, a gyorsfagyasztó rész ki és bekapcsoló gombja.
Azt nem tudom, hogy az állítható kis gombnál az 1-2-4-5 fokozatok közötti változatok mit és mire állítanak?
Illetve mi az ideális hőmérsékleti tartomány egy fagyasztóban , ez miután kihunyt a piros lámpa -16 -18 °C-ra állt be, ha hihető amit mutat.Továbbra is, ha van valakinek ehhez a géphez anyag legyen szíves ossza meg velem, köszönöm.
-
törölt tag
válasz PainKiller13 #10139 üzenetére
Szia,
Márkaboltokban vagy bevásárlóközpontban is van hozzá porzsák + szűrő (hasonló árkategóriában)? Vagy te interneten keresztül oldod meg?
degu: Túlzottan realista vagy. Ez amolyan, "minek eszel? Úgy is megéhezel." hozzáállás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PainKiller13 #10146 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
törölt tag
válasz DonMenyet #10173 üzenetére
Van hozzá mikroszálas porzsák, igaz +500 Ft. (+pk) [link]
Intersparba akarok majd eljutni hétvégén, ott rengeteg típushoz lehet kapni eredeti / utángyártott zsákot, hátha valamivel jobb áron kijön. Nagyon megfogott ez a gép, már csak a porzsák beszerzése és beszerzési ára okoz némi fejtörést, ami miatt nem rendeltem még meg. Illetve 25k vonzáskörzetében nem találtam olyan porzsák nélküli gépet, amire ennyi garancia van, illetve ilyen magas a szívóteljesítménye.
Tudom skót vagyok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PainKiller13 #10177 üzenetére
Igen, látom, hogy egyedüli összeállítás ár - érték - garancia tekintetében ez a Sencor porszívó. Ha egy elérhető üzletben sikerülne zsákot találni hozzá, be is fizetnék rá, ha nem, akkor bespájzolok majd az oldalról. 1-1 csomagot nem éri meg rendelni...
Az pedig jó hír, hogy csak elírás a "papír" zsák az oldalon. -
törölt tag
Jobb helyeken átveszik egyben passz / kg áron az egész hűtőt (egyéb háztartási gépeket), de csak akkor, ha nincs kibelezve... (pl. Murafém)
Amúgy a leadható részeiért nincs értelme nekiesni a szétszedésnek. Többet dolgozol vele, mint amennyit a részei kg-s árban érnek... Nem beszélve a keletkező leadhatatlan hulladékról, és a környezetszennyezésről, amit a hűtőgáz kiengedése okoz.
Legjobban talán akkor jársz, ha találsz egy helyet, ahol beszámítják az új hűtőd árába (feltéve, ha kell új hűtő)... -
törölt tag
válasz PeeterssoN #10330 üzenetére
Korábban hasonló témában kerestem, és az alábbi szempontok bizonyultak mérvadónak:
-szívó erő (teljesítmény) legyen nagyobb, mint 300W [Fontos: Nem a névleges fogyasztásról van szó, ami 1600-2000W is lehet!]
-minél tovább éljen rá garancia
-porzsák (ha porzsákosat veszel) elérhető legyen térben és árban
-HEPA szűrős legyen[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PeeterssoN #10334 üzenetére
Hasonló paraméterekkel bírjon az is.
Bátyámnak van egy Zanussi ZAN1830. Ő meg van vele elégedve, abban a hengeres HEPA-t kell cserélgetni, amikor már koszos, esetleg 1-2 alkalommal ki lehet fújatni kompresszorral. Állítólag lehet mosni ezeket a szűrőket, de nem biztos, hogy ajánlott.
Továbbá érdemes jól megnézni az illesztéseket, a portartály csatlakozását stb, nehogy valahol kinyomja a beszívott port. -
törölt tag
válasz Integra #10340 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem elég a 290-300W-os szívó erő, csak kiemeltem, hogy 300W felett legyen. Ergó kerülendő a jóval ez alatti értékekkel rendelkező porszívó, átlagban a 15k körüli gépekre 300-320W-ot ráhazudnak a webes ismertetőkön. Az 1600-2000W-os teljesítményt pedig csak azért írtam oda zárójelben, hogy az érdeklődő, nehogy átszaladjon a szavakon és a névleges fogyasztási adatokból kiindulva mindegyik típusra azt mondja "óó hát jóval erősebbek 300W-nál". Körültekintő próbáltam lenni, de úgy látszik nem jött össze...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #10447 üzenetére
Lehet állítani rajtuk a záródás szorosságát, én úgy gondolom az lett meghekkelve.
Nálunk is szereltek be műanyag ablakot, papírforma szerint jött is a penész. Ezen az ablakon van egy 3. állítási opció (a nyitás és a buktatás mellett), egy ilyen elég elcseszett kilincs állításban az ablakszárny nem feszül rá a keretre és így kvázi, mint a régi fa ablaknál a szárny körül tud szellőzni.
Ezzel csak az a probléma, hogy így használva az ablakot maradhattam volna fa ablaknál is kb.
Megoldásként én is a párátlanítógépen gondolkodom, de még nem köteleztem el magam egyik mellett sem.Új építésű házaknál szépen megoldható lenne a föld alatti friss levegő bevezetés (vagy hőcserélős megoldás), aminek hatására télen nem teljesen hideg levegőre cserélődne a benti felmelegített ("elhasználódott") levegő, és a műanyag ablak is szigetelhetne rendeltetése szerint,
de ez egy utópia. -
törölt tag
válasz zoli03 #10628 üzenetére
Eldobható mikroszálas zsákot lehet kapni hozzá, illetve azzal forgalmazzák. [link] és [link].
Ezen kívül Intersparban Aspico 701M porzsákcsomag szintén jó ebbe a porszívóba (annak ellenére, hogy nincs feltüntetve rajta konkrétan a típus!)Pár észrevétel a géppel kapcsolatban, ahol a szívócső csatlakozik hozzá, ott hiányolom a gumis zárófüleket, amik a kiszálló port hivatottak megfogni. Sajnos nem tudom úgy tárolni, hogy a cső folyamatosan csatlakoztatva legyen a géphez, így mozgatásnál van, hogy szökik a por.
Továbbá a 6 éves motor garanciáról nem küldtek semmilyen papírt :\ A jótállási jegyen 24 hó teljes körű fel van tüntetve, ezen kívül egy a gépre kötött biléta emlékeztet a motorra vállalt 6 éves garanciára. Lehet, hogy a vásárlás időpontját igazolva 2 év után a gyártó még kezd valamit az esetlegesen meghibásodott motorral...
Ezen felül teljes mértékben meg vagyok elégedve a porszívóval kiegészítőkben gazdag, valóban erős és nem fújja ki a port.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PainKiller13 #10634 üzenetére
"Biztos, hogy blokkon a vásárlási dátum alapján 6 évig a gyártó cseréli a motort, ha meghibásodik" - Ezzel a tudattal tettem el minden hozzá kapott papírt és egyebet. Csak vártam volna egy pecsételt nyomtatványt erről a garanciáról, ami megnyugtatja az átlag proletárt. De kihangsúlyozom, hogy megvagyok elégedve a géppel, nekem is Te ajánlottad, nem bántam meg, hogy hallgattam rád.
(#10633) zoli03
Velük nekem is volt egy rövid levelezésem. Az oldalon található, "Hol kapható" fül alatt a Váci úti Tescoba jelezték a jelenlétüket. E-mailben kitértem rá, hogy kerestem őket a megadott címen, de nem jártam szerencsével. Porzsákot keresnék, személyes átvéttel Budapesten..., pár napon belül jött is a válasz, a digitalko.hu SVC 8 porzsák linkjével, hogy ez való bele, ezt keressem , de addigra megtaláltam az Aspico-t (akciózva), amit írtam. -
törölt tag
válasz Agostino #10647 üzenetére
5 év garanciával innen rendeltem egyet. Egy fórumtárs javasolta, utánaolvasást követően megfelelő vételnek tűnt, egyelőre pozitív a tapasztalat.
Teszi a dolgát és érezhetően szárazabb a levegő, mint a használat előtt.Hétfőn érkezett, akkor úgy 3 órát ment, a kijelzője szerint 77%-ról indult kb. 57%-ra ment le, másnap reggel újra 77%-on volt, egy szellőztetést követően 65%-ra esett, majd 12 órás menet után 52% volt a páratartalom és ma reggel indításkor már 67%-ot jelzett (szellőztetés előtt), most 49-nél jár.
Amit olvastam a használatról: Első 1-2 hétben többet kell járatni, hogy beálljon a páratartalom. Ezt követően kevesebb ideig is elég működtetni a hatás fenntartásának érdekében. Párás esetekben (teregetés, főzés, fürdés után) érdemes bekapcsolni, hogy a begyűjtse a keletkező párát.Van egy alapzaja, de nem vészes, illetve néha hallani, ahogy csordogál a víz a tartályba. A párátlanítást követően, szobahőmérsékletű levegőt fúj ki magából.
Nálunk a fő probléma a penészesedés volt, ez alatt a pár nap alatt érezhetően eltűnt a dohos szag. Ha folyamatos használat mellett nem virágzik ki a penész, akkor végre lesz értelme festőt keresni!
Egy általános jellegű kérdés a többiektől: Mekkora az ideális páratartalom a lakásban? A gép elvileg 35%-ig tudja lehúzni, de nekem ez az 50% körüli érték is már erősen érezhető. Van erre vonatkozóan meghatározás, hogy mekkora érték alatt nem tud kicsapódni már a fal födém csatlakozásnál? Vagy ez a felület és a belső hőmérsékleti viszonyoktól függ? Ergó minél alacsonyabb a páratartalom, annál kisebb az esély, hogy jön a penész?!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PainKiller13 #10653 üzenetére
Ha túl alacsony lesz, teszünk a radiátorra párásítót! Köszönöm, igyekszem figyelni rá, hogy túlzásba se essünk.
Úgy gondolom a falak (tégla) képesek megkötni valamennyi párát. Most az az elképzelés, hogy jól kiszáradnak majd és ezt követően már csak a keletkező párát kell összegyűjteni napi 2 x 1-2 órás ütemekben.(#10652) Dluinet - Köszönöm!
-
törölt tag
válasz Agostino #10670 üzenetére
Nálam is megfordult az ötlet, hogy a kamra kis ablakán az üveget kicserélem plexire, amibe vágok egy lyukat és megy elé a szellőztető ventilátor. Sok ötlet volt, hogy páraérzékelővel összekapcsolni és akkor indul, ha adott érték fölé megy a pára stb.
Csak a szoba meg a kamra a lakás két egymástól legtávolabbi pontja, becsövezni a szakaszt elég ormótlan, kéménybe bekötni nem lehet a szellőztetést... aztán gondoltam majd az ajtók aljára szellőző rácsot építünk be és egy erősebb ventilátor kihúzza a szobából a levegőt (persze az ablakra egy légbevezető került volna, hogy valahonnan pótolva legyen a levegő), de aztán mielőtt a teljesítmény és a méretek kérdéséig eljutottam volna, felmerült a legfőbb probléma. A szellőztető a téli fűtött szobából húzta volna ki a meleg levegőt és a helyébe az ablak tetején ömlött volna be a hideg levegő..., úgy éreztem szélmalomharc lenne az egész.Új építésű házaknál a hőcserélő szellőztető rendszer egy szimpatikus megoldás, a házzal együtt tervezett rendszerekről olvastam már (sajnos saját tapasztalatom még nincs), de biztosan vannak utólag beépíthető, hőcserélő szellőztetésre alkalmas berendezések is,
nálunk ez sem játszik, mert a külső homlokzatot nem szabad megbontani(#10674) Retro DJ
Biztosan több tényezőtől függ kinél mennyi vizet nyer ki a gép. Engem igazából nem a víz mennyisége, hanem a levegő érezhető szárassága és a reggelente jelentkező egyre kisebb kezdeti páratartalmi értékek győztek meg.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sinick #10678 üzenetére
A házon nincs hőszigetelés, a szellőztető rendszer pedig az ajtók szellőzőrácsán keresztüli megoldással szerintem jó eséllyel egész nap pörgött volna, állandó légmozgást fenntartva a szobában. Hőszig nélkül pedig a falak sajnos nem sokáig tárolják a meleget, a szoba 4 falából 2 utcával szomszédos.
Most jó megoldásnak tűnik ez a párátlanítógép, aztán majd az élet igazolja a dolgot. December elején kiderül mennyivel dobta meg a fogyasztást, tavaszig pedig kiderül megoldja-e a penész problémáját.
-
törölt tag
válasz Agostino #10687 üzenetére
Ezzel kapcsolatban is volt már egy kisebb eszmefuttatás. midea.hu-n csak valami klímát lehet beregelni... Tény, hogy a csatolt garanciapapíron 60 hó van feltüntetve, Minker kft. pecsétjével. A feltételezés innen kezdődik, hogy ők viszonteladói Planning & Trading kft.-nek, akik a terméket az országba hozzák, szóval garanciás ügyben valószínűleg a sorrend az, hogy a felhasználó minker-nek elküldi, ők passzolják P&T-nek és talán ők már vizsgálják, hogy garanciális hiba történt-e?!
-
törölt tag
Sziasztok,
Ismer valaki esetleg olyan üveg termékekkel foglalkozó üzletet, vagy üvegfúvót, ahol kapható lenne a képen látható kialakítással üveg kiöntő / kancsó: KÉP. A tároló része henger alakú. A méret tájékoztató jellegű, a kialakítás lenne a fontos és hogy üveg legyen.
Igazából a pontos megnevezésének is örülnék, mert képtelen vagyok a keresőben hasonlót találni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz philoxenia #10710 üzenetére
Kaptam felvilágosítást, zsírleválasztó kanna néven fut, ami logikus is, mert hasonló célokat szolgált, de nem tudtam, hogy így hívják Egy nagykerben rá is találtam, a kérdés már csak az, megszánnak-e 2 darabbal(hogy legyen tartalék), mert viszonteladót még nem hozott ki a web. -
törölt tag
Sencor SCP 1500 elektromos főzőlap
(#10979) zoltan6
Igen, azon a néven jobban el van terjedve a köztudatban...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DeFranco #11124 üzenetére
Garancia kérdések, itt is érdeklődj.
-
törölt tag
válasz RaPiDsHaRe #11258 üzenetére
A párátlanítási teljesítménye a lényeges, esetleg a tartály térfogata és minél egyszerűbb kialakítása (könnyebb legyen pucolni).
-
törölt tag
válasz RaPiDsHaRe #11260 üzenetére
Mi egy Midea-t használunk november óta, a feladatát tökéletesen ellátja.
Időnként nem árt pucolni, a levegővel együtt a port is beszívja és ez leül a tartály falán, ami lehetne kicsit egyszerűbb és szélesebb, de ez már csak szőrszálhasogatás. -
törölt tag
válasz RaPiDsHaRe #11262 üzenetére
Átlag napi 8 órában ~ 50kW-al volt több a fogyasztás 1 hónap alatt.
Van rajta Turbo fokozat, amikor a ventilátor jobban teker, illetve ki/be lehet kapcsolni a folyamatos párátlanítást rajta. Ezen kívül, nekem zajos (érzékeny fülű vagyok), de meg lehet szokni. -
törölt tag
válasz RaPiDsHaRe #11264 üzenetére
Passz, ez függ a konyha méretétől, és a páratartalomtól is... szvsz csak kitapasztalni lehet.
-
törölt tag
válasz Tothgera30 #12278 üzenetére
Esetleg nézz egy használt Miele gépet, korábban azt írták erről a márkáról, hogy párját ritkítja.
-
törölt tag
válasz emitter #12306 üzenetére
Pár napja én is felvetettem (a fórumon írtak alapján) valakinek a használt Miele gép ötletet. Azóta foglalkoztat a kérdés, hogy ebben az árkategóriában mi éri meg jobban? Egy használt Miele, jelen esetben 1 év garival, vagy egy új gép kiterjesztett, pl. 5 év garival?
Arra vonatkozóan van valakinek infója, hogy javításhoz szükséges alkatrész elérhető-e a Miele gépekhez? Illetve a szükséges alkatrészek, hasonlóan a géphez, felső árkategóriát képviselnek? -
törölt tag
Sziasztok!
Az alábbi 3 mosógép közül melyik lenne a legjobb választás? Esetleg ebben az árkategóriában van valami más, ami jobb?
Electrolux EWS31274NU
Gorenje W 7523
Gorenje W7543L -
törölt tag
Üdv,
tudom, nem háztartási gép (ha van megfelelőbb topic légy szíves linkeljétek), mindenesetre van valakinek tapasztalata motoros kaszák terén? Valami komolyabb szerkezet kellene, ami a 1,5 - 2 méter magas gazban, tüskében sem térdel le. Nem napi szintű dzsungelirtásra kell, de vannak területek, amiket újra fel kellene fedeznem vele...
Ami fontos lenne: kétkarú fogantyúval legyen ellátva, és vállhevedert lehessen rögzíteni hozzá. -
törölt tag
"Vannak részek (energiafűz asszem) ahol ez a cél (2-3 centis magoncvágás évente) oda kell a körfűrész és a 3,5-es lóerő...de gondolom nem ez a cél."
Nem, nem ez a cél! A leírtak mellett az elején még szőlővesszőnél nem vastagabb, tüskés növényzet (szedernye ) lenne irtva vele a terület szélén.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Mosogatógépből hány terítékeset érdemes venni (2 fő + 1 gyerek), mire kell figyelni, van-e kerülendő márka, esetleg ajánlott? Ami a lényeg lenne: igényes megjelenés, jól használható programok/megfelelő működés, felesleges funkciók mellőzése.
Ezen kívül kivezetés nélküli szagelszívót érdemes e belegondolni egy új konyhába és annak bútorába? Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata, esetleg ajánlott típusa? Vagy ezt inkább ne erőltessem?
A segítséget előre is köszönöm! -
törölt tag
Sziasztok!
Honeywell XC70 szénmonoxid érzékelő megbízható vagy más típust ajánlanátok?
Köszönettel:
Szabolcs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik